25.6.11

Έψαχναν λίρες και αρχαία, αλλά...

Το κυνήγι του θησαυρού είχε άδοξο τέλος
Οι 5 "χρυσοθήρες" ήταν πλήρως εξοπλισμένοι. Είχαν ανιχνευτή μετάλλων, αυτοσχέδιους χάρτες, τρεις φορητούς ασυρμάτους, καθώς σκαπτικά και άλλα εργαλεία.
Οι αστυνομικοί της Βοιωτίας τους εντόπισαν τυχαία σε περιπολία, τα ξημερώματα σε περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας, να έχουν κάνει λαθρανασκαφή και να ερευνούν το υπέδαφος με ανιχνευτές μετάλλων με σκοπό να βρουν λίρες και αρχαία αντικείμενα.
Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους συλλάβουν, οι 3 από τους 5 κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία του χώρου και το σκοτάδι, ενώ συνελήφθησαν οι άλλοι δυο, 49 και 72 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Μενιδίου Αττικής.
Οι 3 συνεργοί τους αναζητούνται, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο (2) οχήματα, ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων, αυτοσχέδιοι χάρτες, τρεις (3) φορητοί ασύρματοι, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, καθώς και σκαπτικά και άλλα εργαλεία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της κρίσης όλο και περισσότεροι απελπισμένοι δοκιμάζουν την τύχη τους στο "Κυνήγι του θησαυρού"΄.
Σε ορεινές περιοχές της Στερεάς έχουν θεαθεί αρκετοί επίδοξοι "χρυσοθήρες", ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκεπτόμενοι μετά από καιρό τα πατρικά τους στα χωριά βρίσκουν σκαμμένα σημεία ακόμη και στις αυλές τους.LamiaReport

Προηγείται με 1,4% η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ !!

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών
Με 1,4% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (68,2%) τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί. Το 22,7% ζητά πάντως να μην εφαρμοστεί το Πρόγραμμα ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 21,4%, το ΠΑΣΟΚ το 20%, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% , το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2% ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%. Το 17% των πολιτών μάλιστα δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκή ή άκυρο.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ.
Το 60,3% τάσσεται υπέρ της συναίνεσης, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι μόλις το 38,7 δηλώνει ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση.
Το 70% μάλιστα εκτιμά πως αν ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.newsbeast.gr

Daily Mail: Άπληστοι, τσαμπατζήδες και χασομέρηδες οι Έλληνες!

Ένα ιδιαίτερα καυστικό και προκλητικό άρθρο φιλοξενεί η βρετανική Daily Mail, η οποία κάνει λόγο για άπληστους, τσαμπατζήδες και χασομέρηδες Έλληνες, αναλύοντας σε βάθος τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας.
Η «έρευνα» και τα κακεντρεχή σχόλια της βρετανικής εφημερίδας πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το μετρό της Αθήνας. «Ακόμα και μια αποπνικτικά ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, το μετρό της Αθήνας αποτελεί απόλαυση. Έχει κλιματισμό και οθόνες πλάσμα για τη διασκέδαση των επιβατών, όση ώρα περιμένουν στις δροσερές σπηλαιώδεις αποβάθρες –και οι συρμοί έρχονται στην ώρα τους. Υπάρχει και ένα ακόμα bonus για τους επιβάτες αυτού του τελευταίας τεχνολογίας μεταφορικού συστήματος: είναι -στην πράξη- δωρεάν για τα πέντε εκατομμύρια Έλληνες της ελληνικής πρωτεύουσας», αναφέρει στην αρχή του άρθρου, ο συντάκτης του Andrew Malone.
To γεγονός της μη ακύρωσης των εισιτηρίων, συνεχίζει το δημοσίευμα, «δεν αποτελεί έκπληξη, αφού το χάσιμο χρόνου γίνεται σε "ηράκλεια κλίμακα" –από τον ιδιοκτήτη του πιο μικρού καταστήματος μέχρι τις πιο ισχυρές προσωπικότητες των επιχειρήσεων και της πολιτικής- και αποτελεί μέρος της ζωής των Ελλήνων, όπως το ούζο και οι ελιές».
Παράλληλα, δεν παραλείπει να σχολιάσει τα ποσά των αμοιβών των εργαζομένων στο μετρό, από τους μηχανοδηγούς μέχρι τις καθαρίστριες, ενώ τονίζεται ότι οι Έλληνες δεν πλήρωσαν για την κατασκευή του, η οποία υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ως εκ τούτου πλήρωσαν γι’ αυτή οι Βρετανοί φορολογούμενοι. Επισημαίνει επίσης ότι το μετρό δημιουργήθηκε για να αποσυμφορήσει τους αθηναϊκούς δρόμους από τα απίστευτα μποτιλιαρίσματα, ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.
Ο αρθρογράφος της Daily Mail συγκρίνει τους ελληνικούς μισθούς με τους αντίστοιχους βρετανικούς, υπογραμμίζοντας ότι ο αρθρογράφος ότι κάθε βρετανική οικογένεια μπορεί να «φεσωθεί» ένα λογαριασμό ύψους 15.000 ευρώ για να πληρώσει την ελληνική οικονομική κρίση. Παράλληλα, κάνει αναφορά και στο περιβόητο «φακελάκι» ("fakelaki" όπως έγραψε χαρακτηριστικά) το οποίο λύνει κάθε... παρεξήγηση με τους εφοριακού, όπως και για τις καμουφλαρισμένες αδήλωτες πισίνες που δεν μπορούν να εντοπίσουν ούτε τα ελικόπτερα, ούτε το Google Earth!
Παράλληλα, συνεχίζει ο Malone, η απειλή της πτώχευσης έβγαλε πολλά χρήματα εκτός Ελλάδος, σε παράκτιους φορολογικούς παραδείσους, όπως το Λιχτενστάιν, οι Μπαχάμες και η Κύπρος, ενώ αναφέρεται και στην αύξηση των αγορών ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες, η οποία στοχεύει «στην απόκρυψη εισοδημάτων από τις ελληνικές αρχές».
Αναφορά κάνει και στους Αγανακτισμένους -τους οποίους και επισκέφθηκε- τονίζοντας ότι πρέπει να στρέψουν την οργή τους πιο κοντά στο σπίτι τους, σε εκείνους τους Έλληνες που για πολλά χρόνια «έκαναν τους χαζούς», αρνούμενοι να δώσουν στη χώρα τους, ό,τι όφειλαν.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ - H παρθενιά της για ένα iphone 4!

Δεν πέρασε πολύς καιρός που είδαμε κάποιον να πουλάει το νεφρό του για ένα iPad... Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την Koreaherald, μια πολύ νεαρή κοπέλα προσπαθώντας να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρό της ''την απόκτηση ενός iphone 4'' και μιας που ο ''μπαμπας μου δε μου το αγοράζει'' όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Weido (το twitter της Κίνας), "ανέβασε" προκλητικές φωτογραφίες και ζητούσε να της αγοράσουν το iPhone 4 με αντάλλαγμα.. την παρθενιά της!

Στο Φώς νεοι διάλογοι της «Παράγκας » του ποδοσφαίρου !

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται συνεχώς νέοι διάλογοι από το κύκλωμα της « Παράγκας » του Ελληνικού ποδοσφαίρου και δείχνουν ότι η δικογραφία των 93.000 σελίδων περιλαμβάνει συνταρακτικά στοιχεία των « ευυπόληπτων » παραγόντων που θησαύρισαν εις βάρος εκατομμυρίων φιλάθλων
Διαβάστε τους Διαλόγους !.
Ο Μάκης Ψωμιάδης (Α) επικοινωνεί με πρώην παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ (Β)
(Β)Ν:Απ'τον χοντρό τι νέα έχεις;
(Α):Ούτε μιλάω, ούτε καλημέρα δεν έχω, τι νέα να'χω;
(Β):Τι λένε οι δικοί σου;
(Α):Τι να πούνε...
(Β):Ηταν, λέει, και έπαιζε Σαββατοκύριακο στο καζίνο στο Λουτράκι.
(Α):Πήρε 500.000 από τον Αστέρα Τρίπολης.
(Β):Πήρε ε;
(Α):Ναι, για το ματς που τους έδωσε.
(Β):Λες;
(Α):Ε, τι να πω τώρα, εντάξει...
(Β): Πολλά μου ακούγονται.
(Α): Αν όχι 500, 300 εύκολα. 3 ως 5, γι'αυτό σου λέω 5,3, ήταν πιο μπροστά, μετά αυτοί θα ανέβηκαν, θα τους τρώνε τώρα τα φίδια αυτωνών.
(Β):Τέλος πάντων, πάρε με όταν ξανακατέβεις...".
10/4/2011
Ο Μάκης Ψωμιάδης(Α) επικοινωνεί με πρώην παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ (Β)
(Β):Ελα.
(Α):Ελα αδελφούλη μου τι γίνεται;
(Β):Καλά εσύ;
(Α):Πέθανε η κ... ο χοντρός σήμερα, πέθανε εντελώς.
(Β):Γιατί;
(Α):εεεεε περίμενε ότι θα πάρει πόντο εκεί πέρα μέσα.
(Β):Ναι ε;
(Α):Ναι ναι πέθανε εντελώς.
(Β):Πόσο πήγε το σκορ;
(Α):2-1 μέσα.
(Β):Δηλαδή το έπαιξε ε;
(Α):Το έπαιξε ναι, κέρδιζε 1-0. Ο... τον γ... του έβαλε και κόκκινη κάρτα στο τέλος του τερματοφύλακα....
(Β):Εσύ πως πήγες;
(Α):Ε εντάξει αδιάφορος.1-1. Μια μ...και μισή.
(Β):Ο Αστέρας έπεσε σήμερα ε; Ετσι έμαθα.
(Α):Ναι έπεσε ο άλλος που πούλησε το ματς στον... ο... που το έδωσε το ματς στον Ατρόμητο για να σωθεί;
(Β):Πιστεύεις ότι θα το έδινε με τέτοια διαφορά;
(Α):εεεε
(Β):Εγώ δεν πιστεύω ότι το έχει δώσει. Εγώ πιστεύω επειδή ξέρω πόσο ψυχανώμαλος είναι,ότι αυτός έχει τσαντιστεί τώρα.
(Α):Τι τσαντίστηκε, αφού πάσα έκανε ο παίκτης ο δικός τους να βάλουνε...
(Β):Αλλο οι παίκτες μεταξύ τους τι κάνουνε. Δεν πιστεύω ότι αυτός το έχει κάνει. Αλλο οι παίκτες. Εγώ πιστεύω ότι αυτός έχει τρελαθεί τώρα γιατί κατάλαβε ότι έχουν παίξει μπάλα πιο (ακατάλυπτο).
(Α):Ναι;
(Β):Ετσι πιστεύω. Τι να σου πω μπορεί να είμαι και μ... και να είναι έτσι όπως το λες εσύ.
(Α):Αντε εντάξει. Κάνε αυτό που σου είπα. Μην το ξεχάσεις. Ασχολήσου με αυτό το θέμα.
(Β):Εγινε θα μιλήσουμε αύριο. Αντε.
(Α):Αντε γεια".
11/04/2011 Ο Μάκης Ψωμιάδης (Α) τηλεφωνεί ξανά στον πρώην παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ (Β)
Β: Ελα πρόεδρέ μου, καλημέρα.
Α:Το είδες εχθές, τις είδες τις φάσεις του Ολυμπιακού; Είδες τι πάσα του έκανε;
Β:Πάσες έχει δώσει ο άλλος, πάσες έχει κάνει αυτός ο... (όνομα παίκτη)
Α:Πάσες, πάσες. Δυο πάσες έκανε, δυο γκολ.
Β:Απίστευτο, έτσι;
Α:Γίνεται αυτό το πράγμα;
Β:...(γέλια)... Τι γίνεται ρε;
Α:Τι ξεφτίλα είναι αυτή ρε μ...;
Β:Μεγάλη ξεφτίλα, όντως!
Α:Ολυμπιακός σου λέει! Εγώ άκουσα από κάποιο περιβάλλον του (ή τους) σας είχαν για καθάρισμα ε;
Β:Ναι, ναι, ναι.
Α:Ο Ολυμπιακός.
Β:Εντάξει. Τι να πεις τώρα, άστο, άστο που γλυτώσαμε.
Α:Γλύτωσες από μένα γλύτωσες που δεν έδωσα το ματς στον Αστέρα να πούμε, που ήρθαν με 500 χιλιάρικα με την τσάντα να πούμε, με κατάλαβες;
Β:Ναι, ναι. Τι να σου πω;
Α:Για να ξέρεις να πούμε.
Β:Το ξέρω πρόεδρέ μου.
Α:Μ...είναι πάντως, τους σιχαίνομαι, τους έχω σιχαθεί φίλε μου.
Β:Δεν έχεις άδικο και νομίζουν ότι μπορούν να δεσμεύσουν όλο το ποδόσφαιρο.
Α:Ποιον να δεσμεύσουνε μωρέ; Οι μόνοι αξιοπρεπείς και με το κεφάλι ψηλά είμαστε.
Β:Ετσι, έτσι....
Α:Να πάνε να γα..!Να σου πω κάτι αγορίνα μου, βάλε αυτό το ταλιράκι αυτό σήμερα που μου είπες.
Β:Ναι, ναι, σήμερα θα τελειώσει. Θα σε πάρω να σε ειδοποιήσω.
Α:Αντε αγάπη μου, άντε γειά".
Η συνομιλία είναι κομμάτι της δικογραφίας και αφορά τον Μάκη Ψωμιάδη και παράγοντα άλλης ομάδας, ο οποίος όμως δεν διώκεται και γι' αυτό δεν αποκαλύπτεται το όνομά του, ενώ έχουν αφαιρεθεί και τα σημεία που τον φωτογραφίζουν.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ 100,3: «Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει μόνο όταν η ΕΠΟ δημιουργήσει ένα αυστηρό πλαίσιο, διαφορετικά δεν θα δοθεί κρατικό χρήμα στις ομάδες».
Όπως είπε, οι παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν είναι δυνατόν να παραμένουν στις ομάδες, τονίζοντας πως μπορεί να υπάρχει ζήτημα παραμονής στη SuperLeague και για τις ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση, αν διαπιστωθεί πως υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.
Ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο για μαύρο χρήμα που γυρνούσε μέσω των στοιχημάτων στους στημένους αγώνες, χωρίς όμως να είναι σε θέση να εκτιμήσει τη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Βρήκαν μεσω GPS άγνωστη πόλη των Μάγια !

Άγνωστη πόλη των Μάγια, η οποία βρισκόταν κρυμμένη σε ζούγκλα της Κεντρικής Αµερικής, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι, µε τη βοήθεια σύγχρονης τεχνολογίας.
Η πυκνή βλάστηση στο τροπικό δάσος της Γουατεµάλας, έκρυβε -άψογα- την πόλη Χολτούν, που σημαίνει "Λίθινη Κεφαλή" και ανήκε στους απόγονους των Μάγια.
Εκεί υπήρχαν σκόρπιες πέτρες, που δημιούργησαν υποψίες στους αρχαιολόγους, ενώ εμφανίζονταν και µεγάλες τελετουργικές γύψινες µάσκες ύψους, που κοσµούσαν τις κορυφές διαφόρων κτιρίων της πόλης.
Οι ειδικοί χάρη στα GPS και την τεχνολογία της ηλεκτρονικής µέτρησης της απόστασης, κατάφεραν να εντοπίσουν -περίπου- 100 κτίρια.
Για τους μη γνώστες δεν ήταν απλά, παρά ένας λόφος. Και όμως ήταν ολόκληρη πόλη.
Εκεί, εντοπίστηκε, επίσης ένα αστρονοµικό παρατηρητήριο, ένα γήπεδο και διάφορες κατοικίες.
Από το 600 π.Χ. μέχρι το 900 µ.Χ., η Λίθινη Κεφαλή αποτελούσε το περιφερειακό αστικό κέντρο της Αυτοκρατορίας των Μάγια.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ – Στα συσσίτια οι Έλληνες !

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011
Συνωστισμός στα συσσίτια από πεινασμένους Έλληνες ...
Μια απίστευτη και συνάμα δραματική πραγματικότητα κατέγραψαν τα στοιχεία έρευνας που έγιναν για την ΜΚΟ Αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Κατά 40% αυξήθηκαν οι ... Έλληνες που καταφεύγουν στα συσσίτια των δήμων, των φιλανθρωπικών οργανώσεων και της Εκκλησίας προκειμένου να ζητήσουν ένα πιάτο φαγητό.
Τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που γονάτισαν χιλιάδες νοικοκυριά, είχαν και τις δραματικές συνέπειές τους, τις οποίες τώρα γνωρίζει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Άνεργοι, νέοι και ηλικιωμένοι διαγκωνίζονται στις ουρές των συσσιτίων προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Εκτός από μεμονομένα άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας τώρα παρατηρείται ότι και ολόκληρες οικογένειες να περιμένουν στην ουρά.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα σημειώνεται μεγάλη ζήτηση που δεν λείπουν και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των πεισμένων πολιτών που αναγκάζονται να επιβιώσουν μέσω των συσσιτίων.
Την ίδια ώρα δραματικά έχει μειωθεί ο αριθμός των αλλαδαπών που προστρέχουν στα συσσίτια για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.
Επιπλέον αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι ηλικίας από 31 έως 50 ετών που ζητούν να πάρουν συσσίτιο από την Αποστολή,.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Αποστολής στην Αθήνα, στα συσσίτια εμφανίζονται καθημερινά 5000 άνθρωποι από τους οποίους 2414 είναι οι άνδρες,2312 οι γυναίκες και 274 τα παιδιά!
Το 60% είναι οι Έλληνες με τους μετανάστες από αφρικανικές χώρες να ακολουθούν με ποσοστό 16,6%!
1574 άνθρωποι ηλικίας από 31 έως 50 ετών, της πιο δημιουργικής ίσως ηλικίας , τρέφονται μέσω της Εκκλησίας. metrogreece.gr

Οι “υπάκουες” σύζυγοι διδάσκουν το καλό σεξ !

…“Αν οι άνδρες δεν βρίσκουν ικανοποίηση στο σπίτι, θα την αναζητήσουν έξω” !!
Μία Ινδονήσια έφτιαξε ομάδα γυναικών που διδάσκουν άλλες πώς να ικανοποιούν τον άνδρα τους στο σεξ...
Η κ. Τζίνα Πουσπίτα έθεσε ως στόχο της ζωής της να προωθήσει το Ισλάμ και την πλούσια σεξουαλική ζωή στα μουσουλμανικά ζευγάρια. Οι γυναίκες του κλάμπ των “Υπάκουων Συζύγων”, το οποίο έχει ιδρύσει θεωρούν ότι τα δυτικά ζευγάρια χωρίζουν γιατί οι γυναίκες δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των ανδρών.
“Οι γυναίκες πρέπει να υπακοούν τους άνδρες τους σε όλες τις πτυχές της ζωής, δηλαδή να του σερβίρουν φαγητό και ποτό, να τον αγαπούν, να τον υποστηρίζουν και να του παρέχουν καλό σεξ” αναφέρει η κ. Πουσπίτα, η οποία δέχεται να μοιράζεται τον άνδρα της με άλλες τρεις γυναίκες, στο Reuters.
Οι “Υπάκουες Σύζυγοι” έχουν μαθήτριες σε Ιορδανία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Σινγκαπούρη. “Αν οι άνδρες δεν βρίσκουν ικανοποίηση στο σπίτι, θα την αναζητήσουν έξω” λέει η κ. Νουρούλ, εκπρόσωπος του κλαμπ. “Όταν η γυναίκα σου είναι ψυχρή μαζί σου γιατί έχει δουλειές και δεν έχει χρόνο να κάνει σεξ μαζί σου, τι να κάνεις;”, προσθέτει.

« Έκλεισε » την πόρτα στο ΔΝΤ η ….Αίγυπτος !


«ΔΕΝ τα θέλουμε τα λεφτά σας απάντησαν οι Αιγύπτιοι »!
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαιώνει ότι η Αίγυπτος αρνήθηκε το δάνειο που επρόκειτο να της χορηγηθεί.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της Αιγύπτου το έχουν ενημερώσει πως η χώρα δεν θα χρειαστεί να λάβει το δάνειο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
Με βάση τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2011/12 το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα περιοριστεί στο 8,6% έναντι 11% που προβλεπόταν αρχικά.
«Λόγω των αλλαγών αυτών οι αρχές δεν θεωρούν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για μια οικονομική συμφωνία με το ΔΝΤ», είπε ένας εκπρόσωπος του οικονομικού οργανισμού, επιβεβαιώνοντας την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Αιγύπτου.

Τη βίασαν ομαδικά ….αλλά με τη θέλησή της!

Αφού πρώτα αναστάτωσε όλη την Κω και έστειλε στα κρατητήρια και στον εισαγγελέα τέσσερις νεαρούς ομοεθνείς της, η 22χρονη Αγγλίδα που ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού… ανασκεύασε την κατάθεσή της και παραδέχθηκε πως όλα έγιναν με τη… σύμφωνη γνώμη της!
Η "βιασθείσα" είχε καταγγείλει την περασμένη Τετάρτη στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλειδών ότι, στο διαμέρισμα όπου διέμενε προσωρινά ένας 19χρονος συμπατριώτης της, την βίασαν τρεις Βρετανοί ενώ άλλοι τρεις που… παρακολουθούσαν δεν επενέβησαν για να τους αποτρέψουν!
Μετά από έρευνες των αστυνομικών, συνελήφθησαν στην Καρδάμαινα οι τέσσερις από τους φερόμενους ως δράστες ηλικίας 19, 22, 24 και 21 χρόνων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ενώ άλλοι δυο αλλοδαποί είχαν ήδη αναχωρήσει για την πατρίδα τους.
Ωστόσο, οι έντονες διαμαρτυρίες των νεαρών Βρετανών και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε η νεαρή συμπατριώτισσά τους, έκαναν τους αστυνομικούς να της ζητήσουν να δώσει νέα κατάθεση.
Τότε, η 22χρονη «πέτρα του σκανδάλου» άλλαξε τα πάντα και ομολόγησε ότι η ερωτική επαφή της με τους κατηγορούμενους δεν ήταν… ακριβώς βιασμός! Έτσι, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για την νεαρή θα σχηματιστεί δικογραφία για ψευδή καταμήνυση!

Δ. Λιάνη - "Ο Ανδρέας δε θα χαιρόταν με τον γιο του" !

…« Ενώ αντίθετα θα ήταν ….περήφανος γι΄αυτή » !!!!
Με όχι και ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μίλησε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου για τον Γιώργο Παπανδρέου λίγες ώρες μετά το τρισάγιο για τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου
Αν ζούσε ο Ανδρέας δεν θα επέτρεπε στο ΔΝΤ να μπει στη χώρα", είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι "δεν θα χαιρόταν με τη σημερινή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του γιου του, δεν ήταν αυτά τα οράματά του". Μιλώντας σε μεσημεριανή εκπομπή, η κ. Λιάνη θύμισε ότι πάνω στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου παραμένει η φράση του "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", κατηγορώντας τη σημερινή κυβέρνηση πως φροντίζει για το αντίθετο.
Τα παράπονα που εκφράζει προς τον πρωθυπουργό, υποστήριξε πως δεν είναι επί προσωπικού αλλά πως είναι παράπονα σύσσωμου του ελληνικού λαού.
"Δεν είναι βεντέτα", είπε, προσθέτοντας ότι "ο Αντρέας έφτιαξε κάποτε ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό, δημοκρατικό, για τα συμφέροντα όλου του ελληνικού λαού... η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο στηρίζει περισσότερο το κεφάλαιο, τους διεθνείς τοκογλύφους, που πίνουν το αίμα του λαού"
Μεταξύ άλλων η κ. Λιάνη Παπανδρέου μιλώντας και στον Βήμα FM, υποστήριξε πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τα πολιτικά χαρίσματα του πατέρα του, σημειώνοντας πως ο Ανδρέας ήταν ο τελευταίος ηγέτης.
"Δεν μπορούμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι", είπε χαρακτηριστικά με δηκτικό τρόπο για τον νυν πρωθυπουργό,με την ευχή να "γκαστρωθεί ξανά η ιστορία και να βγάλει κάποιον νέο ηγέτη".
"Θα πρέπει να γεννηθεί κάτι από τις στάχτες, αλλιώς αλίμονο μας", συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και ΦΡΙΞΤΕ με το μαύρο μας χάλι !!

Τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα του δημοσίου!
Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του! Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που αρμέγαν το κράτος, όλους μας, για δεκαετίες.
10 Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα 420 ατομα
09 Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα 1987 ατομα
08 Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 ατομα
07 Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 ατομα
06 Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα 6800 ατομα
05 Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα 1100 ατομα
04 Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα 1790 ατομα
03 Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο ικαιοσύνης) 595/μήνα ? ατομα
02 Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήν 657 ατομα
01 Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα Ολο το προσωπικό !!!!!!thebest.gr

170 άτομα σε νέο σκάνδαλο με στημένα!

Νέο σκάνδαλο μεγατόνων αναμένεται να συνταράξει τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Goal news» του Σαββάτου, μετά τις συλλήψεις για το κύκλωμα με τους στημένους αγώνες, η δικαιοσύνη ερευνά ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ επέκταση φοροδιαφυγή.
Μια υπόθεση, που σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα θα φέρει στη δικαιοσύνη άλλα 170 άτομα! Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι παράγοντες εμπλέκονται, προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα (μεγάλα) ποσά στις ΠΑΕ που διοικούσαν, συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη «λευκών» συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι.
Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι στα συμβόλαια αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία ελάχιστοι φόροι. Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει το Σάββατο η Καθημερινή, η νομιμοποίηση των κερδών από τον παράνομο στοιχηματισμό σε στημένους αγώνες γινόταν μέσω δικτύου υπεράκτιων εταιρειών με έδρα χώρες της Άπω Ανατολής.
Ταυτόχρονα, διασυνδέσεις φέρεται να προκύπτουν μεταξύ της μαφίας του πδοσαφαίρου και του παραδικαστικού κυκλώματος. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», 9 από τους αρχικά 15 κατηγορουμένους για τα στημένα παιχνίδια περιφερειακά μέλη του παραδικαστικού. Στο μεταξύ, αναζητούνται από την Παρασκευή πέντε από τους 83 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων ο Μάκης Ψωμιάδης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον καλαθοσφαιριστή Γιάννη Μπουρούση και τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Αντώνη Αγγελόπουλο.
Στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου θα περιέλθει την ερχόμενη εβδομάδα όλη η δικογραφία της υπόθεσης, ώστε η αθλητική δικαιοσύνη να κινηθεί παράλληλα με την ποινική διαδικασία.

Το τραβούν οι Συνδικαλιστές - Αυξάνονται σε διάρκεια και έκταση οι διακοπές ρεύματος !

Νέα πρόσκληση προς τη ΓΕΝΟΠ, να θέσει σε λειτουργία τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστεί η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου και να επανέλθουν οι διαθέσιμες μονάδες στα επίπεδα της περασμένης Πέμπτης απηύθυνε σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ με επιστολή της προς τη ΓΕΝΟΠ.
Στο μεταξύ οι διακοπές ρεύματος αυξάνονται σε διάρκεια και έκταση. Στην Αττική θα γίνονται διακοπές συνεχώς μέχρι τις 11 το βράδυ, δηλαδή και σε ώρες εκτός αιχμής ενώ η διάρκειά τους ανά περιοχή φθάνει πλέον τις δύο ώρες.
Η ΔΕΗ καλεί ουσιαστικά τους συνδικαλιστές να λειτουργήσουν και πάλι τις τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ξημερώματα της Παρασκευής οπότε η Ομοσπονδία αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο. Η ΔΕΗ υποστηρίζει επίσης ότι η ΓΕΝΟΠ παραβιάζει τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ως προς την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής αναμένεται τη Δευτέρα.
Η επιστολή της ΔΕΗ που εστάλη σήμερα το πρωί προς τη ΓΕΝΟΠ έχει ως εξής:
"Κύριοι,
παρά τη δικαστική απόφαση της 24ης Ιουνίου 2011, δεν επαναφέρατε ακόμη τη διαθέσιμη ισχύ του Συστήματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου 2011 όπως αυτή διατάσσει, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς του να είναι σημαντικά χαμηλότερη της ελάχιστης προβλεπόμενης στην εν λόγω απόφαση (6800 MW).
Συνέπεια αυτού είναι ότι απαιτούνται και ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένες περικοπές στο διασυνδεδεμένο Σύστημα, που αναμένεται να ανέλθουν στα 1200 έως 1300 MW. Το έλλειμμα αυτό υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο όριο που ορίζεται στην υπ' αριθμόν 4/2010 απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής, άρθρο 15 του Ν. 1264/1982.
Με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο από την κατάσταση αυτή, σας καλούμε να διαθέσετε άμεσα πρόσθετη θερμική ισχύ στο Σύστημα και κατ' ελάχιστον τα 750 MW που αποκόψατε τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου 2011."

Αυστραλία ή Μεσσηνία; Μπορείτε να τις ξεχωρίσετε !

Η μία ονομάζεται Great Oyster Bay και βρίσκεται στην πιο μικρή ήπειρο της γης, κάτω δεξιά όπως κοιτάς μπροστά σου την υδρόγειο. Η άλλη είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες στην Ελλάδα, η πασίγνωστη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Μπορείτε να τις ξεχωρίσετε;

Great Oyster Βay, Αυστραλία

Βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Τασμανίας αν και εύκολα μπορεί να μπερδέψει έναν Έλληνα επισκέπτη που για μερικά δευτερόλεπτα θα νιώσει πως βρίσκεται στη Μεσσηνία και αγναντεύει τη Βοϊδοκοιλιά. Η διαφορά έγκειται στο ότι στα πεντακάθαρα νερά του κόλπου κολυμπούν δελφίνια και φάλαινες, ενώ οι φάρμες του κόλπου προμηθεύουν τις αγορές με τα πιο φρέσκα στρείδια- σε περίπτωση που σας βγάλει ο δρόμος προς τα κει.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία


Όχι τυχαία η πιο δημοφιλής παραλία της Πελοποννήσου. Σαν υδάτινο θέατρο, σχηματίζεται σε έναν ολοστρόγγυλο κόλπο από ψιλή αμμουδιά που εγκλωβίζει μέσα του πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία της Βοϊδοκοιλιά και ο όρμος της είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, είναι προστατευόμενος και ευτυχώς δεν έχει αλλοιωθεί από τις επιθέσεις του πολιτισμού και της έντονης τουριστικής ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή. Πολύ ρηχή και απάνεμη, το καλοκαίρι είναι πολυσύχναστη, αλλά παραμένει όλο το χρόνο ένας πανέμορφος λόγος για να ανακαλύψεις τη δυτική Μεσσηνία.

Φόρος τιμής και μνήμης στον καπετάν Βασίλη !

Από Εφημ.Καθημερινή
Μπορεί το όνομά του να συνδέθηκε κατ’ εξοχήν με λιμάνια και θάλασσες, αλλά με τον καπετάν Βασίλη ξαναβαφτίστηκε κυριολεκτικά και μεταφορικά το αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Κυριολεκτικά, καθώς όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις και φορείς της Πελοποννήσου (περιφέρεια, οι έξι δήμοι της Μεσσηνίας και το Eπιμελητήριο) θέλησαν ομόφωνα να τιμήσουν τον «δικό τους» καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, δίνοντας το όνομά του στο αεροδρόμιο.
Αλλά και μεταφορικά, αφού ο αείμνηστος εφοπλιστής, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία 76 ετών, ήταν ο πρωτεργάτης της αναβάθμισης του αεροδρομίου της πόλης φέρνοντας νέους αερομεταφορείς (Aegean), γραμμές τσάρτερ και τελικά συνδέοντας τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με πολλές περιοχές της Ευρώπης.
Για τη Μεσσηνία ο καπετάν Βασίλης ήταν ο απόλυτος ευπατρίδης. Αν και γεννημένος στο... Διαβολίτσι (1935), ήταν για την περιοχή και τον λαό της ένας «φύλακας άγγελος». Τουλάχιστον έτσι τον περιγράφουν άνθρωποι που τον γνώρισαν, αλλά και οι τοπικοί άρχοντες της Καλαμάτας. «Ξεκίνησε φτωχός, μεγαλούργησε, αλλά ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του. Γι’ αυτό και τον θυμούνται όλοι με αγάπη. Hρθε εδώ, πάλεψε για το καλό του τόπου του, κατορθώνοντας να ξεπεράσει όλες τις γραφειοκρατικές δυσκολίες. Ακόμη, δεν υπήρξε φορέας ή σωματείο που να του ζήτησε βοήθεια και να μην τον υποστήριξε», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παν. Νίκας.
Ηταν ένας μεγάλος Ελληνας ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη μετονομασία του αεροδρομίου Καλαμάτας «αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης» για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Πατούλη.
Για πολλούς, ο καπετάν Βασίλης ήταν αυτός που έβαλε τη Μεσσηνία στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης, όταν έθεσε σε εφαρμογή το μεγάλο επενδυτικό του σχέδιο, ύψους 550 εκατ. ευρώ, το Costa Navarino στην Πύλο, μία από τις μεγαλύτερες και πολυτελέστερες τουριστικές μονάδες στη Μεσόγειο, σε έκταση 1.300 στρεμμάτων κατάφυτων ελαιώνων, με πλήθος δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες του και τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα (ο ίδιος ήταν λάτρης του γκολφ). Μια επένδυση που άνοιξε 1.200 θέσεις εργασίας για τους συμπατριώτες του. Ηδη, από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, το Costa Navarino φιλοξένησε πλήθος διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων η πριγκίπισσα Ράνια της Ιορδανίας, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, οι Μπέκαμ.
«Ευτυχώς, πρόλαβε να το εγκαινιάσει πέρυσι», λέει στην «Κ» ο κ. Νίκας και συνεχίζει. «Ο καπετάν Βασίλης βοήθησε την πόλη και την περιοχή στις πιο δύσκολες στιγμές της. Και βέβαια στις φονικές πυρκαγιές του 2007. Hταν ένας άνθρωπος με μεγάλη δύναμη θέλησης και προσφοράς, που πάντα μας ένωνε, αφού ποτέ δεν είχε κομματική στάση»...
Ο δημοφιλής εφοπλιστής, ιδρυτής της Cοstamare Shipping, η οποία εισήγαγε τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2010, έχει χαρακτηριστεί από την περίφημη Lloyd’s list ως Greek King of Containers, καθώς το 2007 η εταιρεία του διέθετε 51 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Αλλωστε, ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος δεν φοβήθηκε ποτέ τη δουλειά. Δούλευε από έφηβος, αρχικά μοιράζοντας γάλα στα Εξάρχεια (όταν το πρωτοήρθε στην Αθήνα το 1948), έπειτα σε μια βιοτεχνία κουμπιών στην Ευαγγελιστρίας, για να μπαρκάρει τελικά το 1953 στα καράβια. Από τότε μέχρι τη στιγμή που κατάφερε να γίνει ένας πανίσχυρος πλοιοκτήτης ανέβηκε μία μία όλες τις βαθμίδες της ναυτιλιακής ιεραρχίας.
«Εκείνη με διάλεξε»
Ο καπετάν Βασίλης πάντοτε έλεγε ότι την προκοπή της οικογένειάς του τη χρωστούσε στην σύζυγό του, Κάρμεν, με την οποία έζησαν μαζί σχεδόν 50 χρόνια και απέκτησαν τρεις γιους, τον Αχιλλέα, τον Κωνσταντίνο και τον Χρήστο. Η Κάρμεν Κυρίτση από την αρχή πίστεψε σ’ εκείνον και στις δυνατότητές του, όταν ακόμη δεν είχαν ούτε σπίτι, για να μείνουν. Γνωρίστηκαν το 1962 και δύο χρόνια μετά παντρεύτηκαν και όπως συνήθιζε να λέει ο καπετάν Βασίλης «εκείνη με διάλεξε». Το 1962 φαίνεται ότι υπήρξε μια χρονιά-ορόσημο, καθώς εκτός από τη γνωριμία του με τη γυναίκα της ζωής του, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος απέκτησε με δάνειο και το πρώτο μικρό φορτηγό πλοίο που έμελλε να είναι το πρώτο πετραδάκι στα θεμέλια της αυτοκρατορίας του.
Οσοι είχαν συναναστραφεί τον καπετάν Βασίλη μιλούν για έναν ήσυχο άνθρωπο, χαμηλών τόνων με ακέραιο χαρακτήρα, ο οποίος έτρεφε μεγάλη αδυναμία στη σύζυγό του και ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του.
Οι συμβουλές του
Οι τρεις γιοι του έχουν πάρει τώρα τη σκυτάλη των επιχειρήσεών του. Ο Κωνσταντίνος τη ναυτιλιακή Costamare, ο Αχιλλέας την TEMES-Costa Navarino και ο μικρότερος Χρήστος το εργοστάσιο GeoHellas στα Γρεβενά. Στο τελευταίο αντίο την ημέρα της κηδείας του, ο γιος του, Αχιλλέας σταχυολόγησε μερικές από τις συμβουλές που συγκροτούσαν τη φιλοσοφία του καπετάν Βασίλη:
- Να μη με μαλώνετε, γιατί άμα πεθάνω αύριο, θα έχετε τύψεις και δεν θέλω να δυστυχήσετε.
- Το καλό όνομα θέλει πολλά χρόνια για να γίνει και μία στιγμή για να χαλάσει.
- Να είστε επιφυλακτικοί όπου ακούτε πολλά μπράβο και να ελέγχετε πάντα τα πολύ καλά νέα. Είναι φυσικό κάποιος να πιστέψει αυτό που θέλει να ακούσει.
- Οποιος έχει πόρους και μπορεί να ονειρεύεται οφείλει να δημιουργεί.
Συμβουλές εξαιρετικά χρήσιμες διαχρονικά, και ακόμη περισσότερο σήμερα, τις δύσκολες στιγμές που περνά η κλυδωνιζόμενη Ελλάδα.

Έγινε κροίσος από το στοίχημα…550 εκατ. ευρώ …καταθέσεις !

Το απίστευτο και ιλιγγιώδες ποσό των 550 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκε στο λογαριασμό ενός ανθρώπου που είναι μέσα στη δικογραφία των 83 ατόμων για τα στημένα ματς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal, ο συγκεκριμένος κύριος, που εμπλέκεται στη δικογραφία, έχει ένα μυθικό λογαριασμό με καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ! Με τέτοιες καταθέσεις πάντως εξηγείται και γιατί είναι τόσο «λαρτζ» ο συγκεκριμένος παράγοντας, που φημίζεται για τη μεγάλη ρευστότητα που διαθέτει και θεωρείται γαλαντόμος στα πριμ που μοιράζει στους παίκτες της ομάδας του.
Και τα μικρότερα όμως «ψάρια» αυτής της ιστορίας δεν πάνε πίσω. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένας ποδοσφαιριστής, του οποίου το όνομα εμφανίζεται στη δικογραφία (δεν είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος), έχει λογαριασμό 15 εκατ. ευρώ, αν και δεν θεωρούταν ποτέ ακριβοπληρωμένος στην καριέρα του.
Από κει και πέρα, είναι ήδη γνωστό εδώ και καιρό ότι μάνατζερ -που επίσης αναφέρεται στη δικογραφία- βρέθηκε να κατέχει λογαριασμό 25 εκατ. ευρώ και μάλιστα είχε ειπωθεί ότι θα κάνει διακανονισμό με την Εφορία πληρώνοντας πρόστιμο 8 εκατ., κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε. www.gazzetta.gr

Η λίστα με τα 10 στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου φέτος !

Ποιους 10 αγώνες ποδοσφαίρου έστησαν Μπέος, Ψωμιάδης και η παρέα τους τη σεζόν 2010-2011; Όλα τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα τους.
Έστηναν αγώνες μέχρι και τις 8 Μαϊου ο Αχιλλέας Μπέος και η παρέα του.
Απίστευτο θράσος φαίνεται ότι είχαν οι εγκέφαλοι της παράγκας καθώς παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα συνέχιζαν να στήνουν ποδοσφαιρικά παιχνίδια.
Αυτό προκύπτει από το έγγραφο ντοκουμέντο (κλικ δεξιά για μεγέθυνση) με τους 1ο φετινούς αγώνες που ανεβάζει τη λίστα των υπόπτων ματς στα 50.
Οι στημένοι αγώνες είναι οι εξής:
Βόλου- Κέρκυρα: 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα- Αγροτικός Αστέρας: 1-0
Αναγέννηση Γιαννιτσών- Νίκη Βόλου: 1-0
Πόντιοι Κατερίνης- Αετός Σκύδρας: 2-1
Καβάλα-Πανσερραϊκός: 0-0
Απόλλων Καλαμαριάς- Αχιλλέας Τριανδρίας: 3-1
Διαγόρας Ρόδου-Πιερικός: 3-0
Δόξα Δράμας- Εθνικός Πειραιώς: 4-0
ΠΑΣ Γιαννινα-Διαγόρας Ρόδου: 5-0
Ηλιούπολη- Εθνικός Πειραιώς: 0-0
www.fimes.gr

Έριξε …… τακουνιά στον ταξιτζή !!

Έφαγε... τακουνιά και επικράτησε πανζουρλισμός! Όλα αυτά στην Ηρώων Πολυτεχνείου της Πάτρας , το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, με «πρωταγωνιστές» τού επεισοδίου έναν οδηγό ταξί και την πελάτισσά του...
Η γυναίκα είχε καλέσει το ταξί θέλοντας να την μεταφέρει στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στο ύψος της Λευκωσίας. Όταν έφθασαν, όμως, η πελάτισσα έδωσε στον νεαρό ταξιτζή ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Εκείνος δεν είχε να της το χαλάσει και τη ρώτησε αν είχε πιο ψιλά. Η ίδια αντέδρασε και με ύφος τού είπε ότι... και το χαρτονόμισμα που του είχε δώσει «λεφτά ήταν», οπότε δεν έπρεπε να παραπονιέται.
«Το ξέρω, κυρία μου, αλλά το θέμα είναι πως δεν έχω να δώσω ρέστα και δεν ξέρω πού να το χαλάσω», της απάντησε ο ταξιτζής προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Η γυναίκα επέμενε ότι δεν είχε πιο ψιλά μαζί της ενώ δεν παρέλειψε να... παραδώσει και μαθήματα υποχρεώσεων, λέγοντας στον οδηγό πως ήταν υποχρεωμένος να έχει ψιλά για να δίνει ρέστα στους πελάτες. Ο οδηγός άνοιξε την πόρτα και κατέβηκε παίρνοντας μαζί του το 50ευρω, ενώ η πελάτισσα άρχισε να του φωνάζει ρωτώντας τον πού πηγαίνει.
Ο ταξιτζής, βέβαια, πήγαινε μέχρι το απέναντι περίπτερο για να χαλάσει το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που του είχε δώσει η πελάτισσα, αλλά εκείνη αντέδρασε έντονα, άγνωστο γιατί. Κατέβηκε κι εκείνη από το αυτοκίνητο και μπροστά στους περαστικούς και τον περιπτερούχο άρχισε να κάνε σε αυστηρό τόνο παρατήρηση στον ταξιτζή για την... «κακή συμπεριφορά» του. Ο ταξιτζής δεν μιλούσε. Πήρε μόνο τα ρέστα και της τα έδωσε.
Μόλις η γυναίκα τα πήρε στα χέρια της και πήγε να φύγει, ο ταξιτζής έκανε το λάθος: «Άντε γεια σου, ρε φακλάνα...!» είπε στην πελάτισσά του, η οποία εξαγριώθηκε ακόμη περισσότερο. Άρχισε, μάλιστα, να τον κυνηγά προς το ταξί, ενώ ο ίδιος επιτάχυνε το βήμα του για να προλάβει να μπει μέσα.
Τον χτύπησε με το παπούτσι!
Παρ' όλο που ο ταξιτζής πρόλαβε να μπει στο αυτοκίνητό του, δεν γλίτωσε από τα χέρια της θερμόαιμης γυναίκας, η οποία δεν καταλάβαινε τίποτα. Αντιθέτως, εκείνος έκλεισε την πόρτα αλλά η ίδια τον βούτηξε από το ανοιχτό παράθυρο, πιάνοντάς τον από τα μαλλιά. «Πώς με είπες, ρε σιχαμένε;», του φώναζε ενώ ταυτόχρονα δεν δίστασε να... βγάλει το παπούτσι από το πόδι της και να... χτυπήσει τον ταξιτζή!
Εκείνος, στο τέλος, αντί να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο προτίμησε να πατήσει γκάζι και να φύγει γρήγορα για να γλιτώσει από την πελάτισσα. Η οποία περπάτησε μέχρι τον προορισμό της σαν να μην συνέβαινε τίποτα, ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες που κοιτούσαν έκπληκτοι για όσα είχαν δει.dete.gr

Ποδηλατοβὀλτα Ιουνίου-Κάλεσμα - Συζήτηση για την ποδηλατική συμπεριφορά

Από το http://cyclistsofkalamata.blogspot.com
Κυριακή 25 Ιουνίου Critical Mass
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ .......ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ!!!!
......... ΠΑΡΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΜΑΓΙΟ, ΣΦΥΡΙΧΤΡΕΣ, ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΟΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ῾῾ΣΥΝΝΕΦΙΑ῾῾ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!!
ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!
Επιπλέον θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους Ποδηλάτες φἰλους μας, στο τέλος της αυριανής διαδρομής , σε μια ανοιχτή συζήτηση για την ποδηλατική συμπεριφορά στην πόλη μας, στο βαγόνι μας στο Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.
Μεσα από αυτήν την κίνηση θέλουμε να βγάλουμε από κοινού ένα πόρισμα για την ποδηλατική συμπεριφορά στην πόλη μας , σημειώνοντας τα ῾῾κακώς κείμενα῾῾, αλλά και ενισχύοντας τις θετικές εμπειρίες μας.
Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι
α. η ποδηλατική συμεπριφορά ενός ποδηλάτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την συνείδηση και την παιδεία που ο ίδιος έχει.
Οι Ποδηλάτες Καλαμάτας δεν έχουν διεκδικήσει πότε , ούτε και ενδιαφέρονται να οι φύλακες των απανταχού ασυνείδητων Ποδηλατών.
Οπως υπάρχουν ασυνειδητοι οδηγοι αυτοκινήτων , έτσι υπάρχουν και ασυνείδητοι Ποδηλάτες.
Το ζητούμενο είναι πως συλλογικά μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια υγιής ποδηλατική κουλτούρα στην πόλη μας.
β. Οσο υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα χάραξης και κυκλοφοριακής διευθέτησης στον υπάρχον ποδηλατόδρομο και όσοι αργει η μελέτη και υλοποίηση νέων αξόνων θα έχουμε προβλήματα συνύπαρξης ποδηλατών , πεζών και αυτοκινητιστών.
Το θέμα είναι να μην ρίχνουμε τις ευθύνες ο ένας στον άλλον , αλλά με ωριμότητα και καθαρή συνείδηδη να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα
γ. Όσο η δημοτική πολιτική για την ανάπτυξη των ποδηλατοδρόμων στην πόλης μας είναι αντιφατική π.χ η πρόθεση δημιουργίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΙΝΤΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, τότε θα έχουμε παρεξήγησεις και το κυριοτερο .....ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ!!!!!!
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, για να αντιμετωπισουμε δημιουργικα το χάος που μας κληρονόμησαν!!!!
Υ.Σ για το νέο πάρκινγ σε επόμενο άρθρο!!! Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτήν την στιγμή είναι ότι αποτελεί το νέο ατόπημα της πόλης μας!!!

«Χαιρέτησαν » την Ελλάδα 139.000 επιστήμονες !!

Η Ελλάδα μένει από επιστήμονες την ίδια στιγμή που τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας, έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξωτερικό εργάζονται από 114.000 έως 139.000 Ελληνες επιστήμονες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8,5% με 10,5% των πτυχιούχων που ζουν στην Ελλάδα.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Λόης Λαμπριανίδης, η οποία αποτυπώνεται στο βιβλίο «Επενδύοντας στη φυγή». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας για την περίοδο 2009-2010 σε 2.734 άτομα, το 40% του δείγματος κατέχει τουλάχιστον έναν τίτλο σπουδών από ένα από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Οι περισσότεροι έχουν πολύ καλές σπουδές και διαπρέπουν στο χώρο τους.
Σε 528 πόλεις
Οι Ελληνες επιστήμονες εργάζονται σε 528 πόλεις (κυρίως Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες) και σε 74 χώρες, με τους περισσότερους να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (31,7%) και στις ΗΠΑ (28,7%). Το 33% έχει ζήσει σε τουλάχιστον δύο κράτη, ενώ περίπου οι μισοί έχουν ξένο σύντροφο, γεγονός που τους αποτρέπει από τον να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Στην πατρίδα επέστρεψε μόλις το 15,9% των ερωτηθέντων. Αντίθετα, 8 στους 10 εξακολουθούν να μένουν στο εξωτερικό, όπου εργάζονται κυρίως σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα ή σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, όσοι εργάστηκαν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στη χώρα μας, το 39,4% δηλώνει εισόδημα μικρότερο από 25.000 ευρώ, ενώ το 34% μεγαλύτερο από 40.000 ευρώ. imerisia.gr

Έκτακτη εισφορά και για τα αυτοκίνητα - Ξεκινά από τα 440€

Κινητά, ακίνητα, ό,τι κι αν έχει κάνεις, θα βάλει πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει τα σπασμένα του... Μεσοπρόθεσμου! Αυξάνονται τα τεκμήρια για τα ΙΧ.
Μεταξύ εκείνων που θα πληρώσουν ακριβά είναι οι κάτοχοι αυτοκινήτων πάνω από 1.929 κυβικά, καθώς θα κληθούν να καταβάλουν έκτακτη εισφορά.
Θα πληρώσουν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο, 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου 2.000 κυβικών θα πληρώσει 440€ έκτακτη εισφορά, χωρίς σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζεται και η αύξηση του 10% στα τέλη κυκλοφορίας, όπου θα πληρώσει από 600, 660€. Συνολικά, θα βγάλει από την τσέπη του 1.100€.
Αυξήσεις από 2 μέχρι και 120 ευρώ ανάλογα με το κυβισμό στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων για το 2012 και αισθητές αναπροσαρμογές στα πράσινα και στα τέλη των φορτηγών και λεωφορείων προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Έτσι για τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι την 31-10-2010 καθώς και για δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησης τους ξεκινούν από 20 ευρώ για μέχρι 300 κυβικά εκατοστά και φθάνουν τα 1.320 ευρώ για πάνω από 4.001 κυβικά. Στα μεσαία αυτοκίνητα τα νέα τέλη διαμορφώνονται στα 135 από 120 ευρώ από τα 1.072 μέχρι τα 1.357 κυβικά εκατοστά και σε 240 από 220 ευρώ από 1.358 μέχρι 1.548 κυβικά εκατοστά.
Η μεγαλύτερη αύξηση της τάξης των 120 ευρώ καταγράφεται στα αυτοκίνητα πάνω από 4.001 κυβικά εκατοστά με τα νέα τέλη να διαμορφώνονται στα 1.320 από 1.200 ευρώ.
Αυξήσεις στα τέλη από 10 μέχρι 40 λεπτά ανά γραμμάριο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα επιβάλλονται στα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την 1-11-2010.
Η έκτακτη εισφορά του 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης αφορά επίσης στα σκάφη και τις πισίνες.

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Ζαχαράκης

Περφόρμερ και πολυπράγμων ηθοποιός, με θητεία και στο μουσικό θέατρο, ο Κώστας Ζαχαράκης πέθανε σε ηλικία 51 ετών από καρκίνο, τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και έκανε σεμινάρια στο Actors' Studio. Η μεγάλη του αγάπη ήταν το θέατρο. Ακριβώς επειδή απαιτούσε, όπως έλεγε, αφοσίωση και του έμαθε να σέβεται την κάθε στιγμή, ως μοναδική.
Από τους πρώτους ρόλους ήταν εκείνος της Μπερνάρντα στο έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλµπα».
Μια παράσταση τολμηρή για την εποχή που ανέβηκε - γύρω στο 1980 -από το Θεατρικό Εργαστήρι Καβάλας στο «Παλλάς» της Καβάλας και στην Θεσσαλονίκη, στο «Ανετον».
Λίγα χρόνια μετά, συμμετείχε στην παράσταση- καμπαρέ «Καπέλα» με τους Χρήστο Στέργιογλου, Τάσο Καρακατσάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Συνεργάστηκε, επίσης, με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, το θέατρο Άττις («Πέρσες»), το Αμόρε («Οθέλλος», «Ταρτούφος», «Ιβάνοφ», «Βαλς Εξιτασιόν», «Μιμίαμβοι»).
Και με το Εθνικό Θέατρο στις παραστάσεις «Άνοδος και πτώση» (1995), «Πέερ Γκυντ», «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», «Έντα Γκάμπλερ», Δον Κιχώτης.
Λάτρευε τη μουσική από παιδί.
Τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Ντέιβιντ Μπάουι.
Γι' αυτό και ασχολήθηκε με το μουσικό θέαμα. Συνεργάστηκε με τους Μαρία Φαραντούρη, Έλλη Πασπαλά, Σαβίννα Γιαννάτου, Λίνα Νικολακοπούλου.
Το 2008 έπαιζε, χόρευε και τραγουδούσε στο «Γειά σου», μαζί με τον Κλέαρχο Καραγιαννίδη στο πιάνο.
Από τις πρόσφατες δουλειές τους ήταν η μουσικοθεατρική παράσταση «No Shakespeare please» των Μπέσσυ Μάλφα και Μαριάννας Κοντούλη.
Συμμετείχε, ακόμη, στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χήρος, η Χήρα και τα Χειρότερα» (1993-95). Υπήρξε και καθηγητής στο τηλεπαιχνίδι Dream Show (2004-05). Έχει εμφανιστεί και στις ταινίες «Στο βάθος κήπος» (2009) και «Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα» (2002).flashnews.gr

Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει ο Γιώργος Γρηγορόπουλος

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που κατήρτισε η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και διαβίβασε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράϊκου, πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο της «Μαύρης θύελλας» Γιώργο Γρηγορόπουλο για:
α)δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα και επάγγελμα και κατά συνήθεια

Επίορκοι «Χρυσοδάκτυλοι» δημόσιοι υπάλληλοι

Κύκλωμα επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν συστήσει off shore εταιρίες σε εξωτικά νησιά, στις οποίες καταθέτουν το «μαύρο χρήμα» των υπόγειων συναλλαγών τους, βρίσκεται στο στόχαστρο των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Πρόκειται κυρίως για γιατρούς του ΕΣΥ, προϊστάμενους και υπαλλήλους πολεοδομικών υπηρεσιών εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών, εφοριακούς κλπ.
Όπως γράφει σήμερα ο «Αδέσμευτος Τύπος», στην υπόθεση εμπλέκονται και μέλη διαφόρων επιτροπών από τις αποφάσεις των οποίων διακυβευόταν η τύχη πολλών εκατομμυρίων.
Πριν δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα των ονομάτων, θα γίνει ανοίξουν και οι τραπεζικού που συνδέονται με τις off shore εταιρίες για να διαπιστωθούν οι κινήσεις..

2.500.000 εακτ. πολίτες “πιάνει” η μείωση του αφορολόγητου

- Τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών πιάνει το αφορολόγητο
- 400 ευρώ θα πληρώσουν όσοι βγάζουν 12.000 ευρώ το χρόνο!
Απίστευτη φοροεπιδρομή στην τσέπη των πολιτών με τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου. Τα πιο βαριά θεωρούνται σίγουρα η μείωση του αφορολόγητου καθώς πια φορολογείται μέχρι και η γενιά των 700 ευρώ και η έκτακτη κλιμακωτή εισφορά στα εισοδήματα.
Με τη μείωση του αφορολόγητου, θεωρείται ότι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο ως 400 ευρώ περίπου 2.500.000 φορολογούμενοι. Το τμήμα από 8.000 ευρώ ως 12.000 ευρώ θα φορολογείται με συντελεστή 10%.
Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσουν 400 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 16.000 ευρώ θα πληρώσουν 1.120 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 22.000 ευρώ θα πληρώσουν 2.560 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 26.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 3.600 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα 32.000 ευρώ θα πληρώσουν 5.520 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 40.000 ευρώ θα πληρώσουν 8.400 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 60.000 ευρώ θα πληρώσουν 16.000 ευρώ και όσοι έχουν εισόδημα ως 100.000 ευρω θα πληρώσουν ως 32.000 ευρώ.
Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά, πάλι το χαράτσι πιάνει τους πολλούς και μικρομεσαίους.
Για εισόδημα από 13.000 ευρώ θα πληρώσουμε 130 ευρώ στην εφορία, από 140.000 ευρώ θα πληρώσουμε 140 ευρώ, 15.000 θα πληρώσουμε 150 ευρώ, για 16.000 θα πληρώσουμε 160 ευρώ, για 17.000 πληρώνουμε 170 ευρώ, για 20.000 200 ευρώ. Για εισόδημα 23.000 πληρώνουμε 460 ευρώ, για 25.000 πληρώνουμε 500 ευρώ, για 28.000 πληρώνουμε 560 ευρώ, για 30.000 πληρώνουμε 600 ευρώ.
newsit

Στις 30 παραμένει το ανώτατο όριο υπερωριών !!

Η ΔIATHPHΣH, κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, του ανώτατου ορίου των 30 ωρών υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες, προβλέπεται σε σχετική απόφαση που εγκρίθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και αναμένεται να υπογραφεί από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.
Με την απόφαση θα καθορίζεται ως ανώτατο όριο υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων στις βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) και το δεύτερο εξάμηνο του 2011 οι 30 ώρες.
Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το 24ωρο με εναλλασσόμενες ομάδες σε περιπτώσεις έκτακτης ασθένειας ή αυθαίρετης απουσίας εργαζομένου κάποιας ομάδας, αναμένεται ότι θα μπορεί για την κάλυψη της θέσης του εργαζομένου που απουσιάζει και για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε ημέρες στον ίδιο μήνα, να απασχοληθούν υπερωριακά μέχρι τέσσερις ώρες την ημέρα εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας των άλλων ομάδων εργασίας με αναγγελία προς την αρμόδια υπηρεσία (Κοινωνική Επιθεώρηση) την επομένη ημέρα της απουσίας.
Οι διατάξεις της απόφασης για το ανώτατο όριο υπερωριακής απασχόλησης δεν εφαρμόζονται στο προσωπικό των αρτοποιείων, των αυτοκινήτων, των επιχειρήσεων που δεν υπάγονται στις διατάξεις του Π.Δ/τος της 27.6/4.7.1932 καθώς και επί των επιχειρήσεων στις οποίες οι διατάξεις «περί οκταώρου» επεκτάθηκαν με τη μορφή αυτοτελών ρυθμίσεων χωρίς αναφορά στις διατάξεις του Π.Δ/τος της 27.6/4.7.1932.

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ - “ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ” και τα επιδόματα ανεργίας !!

AYΣTHPOTEPEΣ γίνονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η κατοχύρωση δικαιώματος στην επιδότηση ανεργίας για πλήθος εργαζομένων.
Σύμφωνα με το σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου, ο ασφαλισμένος άνεργος που επιδοτείται για πρώτη φορά πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ογδόντα ημερομίσθια κατ' έτος, στα αμέσως προηγούμενα από την έναρξη της επιδότησης τρία έτη, ενώ έως τώρα ήταν δύο έτη.
Ακόμη, για τους επιδοτούμενους που διακόπτουν την επιδότησή τους, απαιτούνται για την εκ νέου κατοχύρωση επιδότησης τουλάχιστον εκατόν πενήντα ημερομίσθια από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησής του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης, με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση, αντί 125 που ίσχυε έως τώρα.
Παράλληλα, από 1ης Αυγούστου θεσμοθετείται μηνιαία εισφορά ποσού ύψους 10 ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους – αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπέρ του κλάδου αυτού και αυξάνονται κατά 0,5% οι εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου αντίστοιχα.

Και 2ος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι καταψηφίζει το μεσοπρόθεσμο

ΣE συναγερμό έχει τεθεί το Μέγαρο Μαξίμου μετά και τη δήλωση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλου ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Μετά τον Αλέκο Αθανασιάδη (Κοζάνη), ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει, καθώς διαφωνεί με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και δεύτερος βουλευτής δηλώνει ότι θα διαφοροποιηθεί κατά την ψηφοφορία. Παράλληλα ένας τρίτος βουλευτής που δεν το έχει κοινοποιήσει ακόμη, προσανατολίζεται στην ίδια κατεύθυνση. Ο κ. Ρομπόπουλος σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι «δεν μπορώ να ψηφίσω αυτά τα μέτρα. Eχω καθαρή τη συνείδηση μου και θα πράξω αυτό που λέει. Τη Δευτέρα θα αποφασίσω. Αυτή τη στιγμή όμως, αυτή είναι η άποψή μου». Δι'Α αυτού του τρόπου ο βουλευτής αφήνει και ένα μικρό «παράθυρο» υπαναχώρησης.
Ωστόσο ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε ότι αν του ζητήσει το κόμμα του να παραιτηθεί, θα το πράξει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν υπάρξει παραίτηση άμεσα ίσως να μη χαθεί και ψήφος για το κυβερνών κόμμα. Στη δήλωσή του ο κ. Ρομπόπουλος αναφέρει ότι «Eδωσα ψήφο εμπιστοσύνης σε μια νέα κυβέρνηση. Αλλά η νέα κυβέρνηση δεν κυβερνά. Πήγε στις Βρυξέλλες και γύρισε πίσω. Βάλαμε τον Βενιζέλο στη θέση του Παπακωνσταντίνου. Πίστευα ότι αυτά που συζητήσαμε στον ΚΤΕ θα ληφθούν υπόψη και κάποια από αυτά θα περνούσαν. Εγώ είδα ένα Βενιζέλο που δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα. Ο βουλευτής κατέληξε λέγοντας ότι «Δεν θα ξοφλήσουμε ποτέ το χρέος, θα πληρώνουμε πάντα τόκους». Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα κάνει η κ. Χρύσα Αράπογλου.
Η κυβέρνηση εισέρχεται εκ νέου σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Eχει 155 βουλευτές και εάν οι δύο δεν ψηφίσουν, όπως δηλώνουν, θα μείνει με 153 βουλευτές.
Hδη υπάρχει κινητοποίηση από τη γενική γραμματέα του πρωθυπουργού κ. Βάρτζελη, τον γραμματέα της Κ.Ο. κ. Eξαρχο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ προς βουλευτές που θεωρούνται επίφοβοι να μην ψηφίσουν.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 25 -6 - 2011 !

Βαλάντωσε on air η Σταματίνα Τσιμτσιλή !!

Πολύ κλάμα έπεσε την Παρασκευή στην τηλεόραση!!! Μετά την Φαίη Σκορδά που αποχαιρέτησε με λυγμούς το κοινό, το μεσημέρι ήταν η σειρά της Σταματίνας Τσιμτσιλή να βαλαντώσει! Παντρεύεται η κοπέλα βλέπετε και... δεν κρατήθηκε!
Στο τέλος του «Μπλα Μπλα», οι συνεργάτες της παρουσιάστριας είχαν ετοιμάσει ένα βίντεο για εκείνη και τον Θέμη Σοφό, θέλοντας να της ευχηθούν «η ώρα η καλή» για τον αυριανό γάμο.
Όσο βλέπαμε την Σταματίνα σε διπλό παράθυρο με το βίντεο... κορόμηλο το δάκρυ! Κρατήθηκε στην αρχή η μελαχρινή, αλλά πόσο να αντέξει πια; Το στόμα άρχισε να ζαρώνει, τα μάτια να ανοιγοκλείνουν, το κεφάλι να γέρνει και... μπου χου χου χου το κλάμα! Oύτε να είχαν συνεννοηθεί οι δύο φιλενάδες, Φαίη και Σταματίνα, να δακρύσουν την ίδια μέρα και με 2 ώρες διαφορά η μία από την άλλη...
Καλέ έτρεξε η μάσκαρα στο μάγουλο σου λέω! Τι να σου κάνει το χαρτομάντηλο που πήρε ανά χείρας η Σταματίνα; Το δάκρυ δεν έλεγε να σταματήσει, όπως και οι ευχαριστίες της στους συνεργάτες της για το ρομαντικό βίντεο.
«Κλείνει ένας κύκλος, όπως και να το κάνουμε. Μπορεί να ζούμε σαν παντρεμένοι, στο ίδιο σπίτι εδώ και ένα χρόνο, όμως, ένας κύκλος κλείνει», είπε η παρουσιάστρια και ζήτησε από το πάνελ να πει στον κόσμο πόσο καλός και ρομαντικός είναι ο Θέμης Σοφός, σε αντίθεση με τον αυστηρό δικηγόρο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην TV κατά καιρούς.
Φαντάσου δηλαδή αύριο τι δάκρυ πέσει, που η Σταματίνα με τον Θέμη θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας...star

Είναι πολλά τα λεφτά.... Άρη!

Από το www.kourdistoportocali.com
Μέχρι και 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε "όχι" στο μεσοπρόθεσμο προσφέρουν επιχειρηματίες!
Βοά η πιάτσα με τις φήμες που θέλουν επιχειρηματίες να δίνουν κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο!
Η σύγκρουση συμφερόντων τεράστια και όπως όλα δείχνουν το μεσοπρόθεσμο βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ανάστατη, ενώ μετά και τη σημερινή καταιγίδα Βενιζέλου-στα όρια του πραξικοπήματος- όλα κρέμονται σε μια κλωστή.
Οι εκλογές είναι περισσότερο κοντά από ποτέ!..
Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο και για επαναφορά του Καραμανλή σαν σωτήρα ο οποίος θα σώσει την Ελλάδα με ρώσικα και κινέζικα κεφάλαια!..

Τζάμπα γιούχα έφαγε… ο σωσίας του πρωθυπουργού !

Απίστευτο ήταν το περιστατικό που σημειώθηκε στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Πέμπτης. Κατά την διάρκεια της πρόβας generale των Special Olympics έγινε και η πρόβα εισόδου του πρωθυπουργού και του προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα η «άφιξη» και άρχισαν οι αποδοκιμασίες. Τα «ου» δεν είχαν τέλος, ενώ την πλήρωσαν το κορίτσι και το αγόρι που «υποδύονταν» τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Παπούλια!
Στο χώρο παρευρίσκονταν τουλάχιστον 25.000 άτομα.

100 ο πατέρας, 80 ο γιος “σκοτώθηκαν” για μια… Βουλγάρα!

“Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτάει” λέει ένα γνωμικό, “πυρ γυνή και θάλασσα” λένε επίσης από πολύ παλιά οι Έλληνες, όταν όμως μια γυναίκα χωρίζει πατέρα και γιο και η ... σούμα στα χρόνια των εμπλεκόμενων φτάνει τα... 230(!) ε, τότε είναι είδηση.
Το κεφαλοχώρι του Ηρακλείου εδώ και καιρό είναι στο πόδι με το ... γεροντοέρωτα πατέρα και γιου. Πριν μήνες χρειάστηκε ο 80χρονος γιος να προσλάβει μια γυναίκα για την κατάκοιτη μάνα του.
Διάλεξε, όχι τυχαία όπως αποδείχθηκε, μια 50χρονη Βουλγάρα. Δεν πέρασε καιρός και ο 80χρονος έπεσε στον έρωτά της. Δεν ήταν όμως ο μόνος. Η μάνα μπορεί να ήταν κατάκοιτη, ο πατέρας του όμως αν και 100 ετών φαίνεται ότι ήταν... κοτσονάτος!
Όχι απλά το... έλεγε η “περδικούλα” του, ήθελε κι άλλα. Μέσα στο σπίτι ήταν άλλωστε δεν χρειαζόταν να ... κυνηγήσει.
Κάπως έτσι η Βουλγάρα μπήκε ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Τι κι αν έπεσαν πάνω τα σόγια, οι δυο τους δεν έπαιρναν από κουβέντα κι έτσι κατέληξαν στο δικαστήριο.
Τελικώς, λίγο πριν την εκφώνηση της υπόθεσης, υπήρξε συμβιβασμός ... το σκηνικό πάντως θα το διηγούνται για χρόνια οι κάτοικοι. diogenis-press.blogspot.com

Του ξέραναν ....τη συκιά. !!

Του ξέραναν τη συκιά και θύμωσε πολύ!Θύμωσε τόσο πολύ που δεν μπόρεσε να συγκεντρωθεί και να γράψει μία λέξη σωστά! Νεύρα...

24.6.11

ΠΑΣΟΚ- Koυνάει μαντίλι ο Αθανασιάδης...

Koυνάει μαντίλι από ότι φαίνεται ο Αθανασιάδης που επιμένει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, όμως δεν αποκαλύπτει ακόμα αν θα......παραιτηθεί ή ανεξαρτητοποιηθεί...
"Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει αύριο για την πολιτική μου καριέρα" τόνισε ο βουλευτής που κατέληξε πως αν είναι να θυσιαστεί αυτός θα... θυσιαστεί.
Πάντως όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ παρ' ότι εδώ και οκτώ μέρες έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο δεν τον έχει πάρει κανείς τηλέφωνο από την κυβέρνηση. "Η επικοινωνία είναι... πολύ δύσκολη..." κατέληξε...karxarias.blogspot.com

Παίρνουν πίσω τις επιστροφές φόρου από αποδείξεις !!!

Παίρνει πίσω τα λεφτά από το μπόνους των αποδείξεων το Υπουργείο Οικονομικών!
Όπως ορίζει ο εφαρμοστικός νόμος, η επιστροφή φόρου ή ο συμψηφισμός φόρου λόγω αποδείξεων δεν μπορεί να υπερβεί το ποσόν των 300 ευρώ ανά φορολογούμενο.
Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας των εισοδημάτων του 2010 που δηλώθηκαν εφέτος και έχει συμψηφιστεί ή επιστραφεί φόρος μεγαλύτερος από 300 ευρώ, ο επιπλέον αυτός φόρος θα επιστραφεί με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων.

Πέθανε από έμφραγμα στην… κηδεία της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Kazan της Ρωσίας. Μια 49χρονη γυναίκα πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν ξύπνησε και είδε σοκαρισμένη ότι οι συγγενείς της περίλυποι ετοιμάζονταν να την κηδέψουν!
Η Fagilyu Mukhametzyanov είχε δηλωθεί λανθασμένα νεκρή από τους γιατρούς, όμως τελικά πέθανε στην πραγματικότητα όταν ξυπνώντας είδε ότι βρισκόταν μέσα σε ένα φέρετρο και ήταν περικυκλωμένη από οικογένεια και συγγενείς οι οποίοι θρηνούσαν τον χαμό της.
Όπως ανέφερε ο σύζυγός της Fagili Mukhametzyanov, του είπαν ότι η γυναίκα του πέθανε από έμφραγμα όταν κατέρρευσε στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού τους από ισχυρούς πόνους στο στήθος. Οι θλιβερές διαδικασίες προχώρησαν και η κηδεία της ετοιμάστηκε. Όμως την τελευταία στιγμή, όπως περιγράφει ο άντρας της η γυναίκα ξύπνησε…«Τα μάτια της ανοιγόκλεισαν και την πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο. Μάταια όμως γιατί έζησε για ακόμα 12 μόνο λεπτά, πριν πεθάνει για τα καλά» είπε.
Ο 51χρονος άνδρας αυτή τη στιγμή είναι θυμωμένος και το μόνο που θέλει είναι απαντήσεις. «Δεν ήταν νεκρή όταν έλεγαν ότι είναι, και θα μπορούσαν να την έχουν σώσει». Τώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του νοσοκομείου διενεργείται έρευνα για να αποδοθούν πιθανές ευθύνες. : protothema.gr

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ: Νεκρή μητέρα και η 10χρονη κόρη...

Σε κρίσιμη κατάσταση το 8χρονο αγόρι...
Βαρύ το πένθος στη μικρή κοινωνία της Αμαρύνθου στην Εύβοια. Μάνα και κόρη ανασύρθηκαν νεκρές από τις λαμαρίνες του πράσινου Citroen, που οδηγούσε η 30χρονη, ενώ στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρεται το 8χρονο αγόρι της οικογένειας, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.
Το μοιραίο τροχαίο σημειώθηκε στις 12:15 το μεσημέρι, στην διασταύρωση της Ερέτριας, όταν από άγνωστη αιτία το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη 30χρονη και στο οποίο επέβαιναν και τα δυο παιδιά της, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά, πρώτα με φορτηγό και στη συνέχεια με ένα τζιπ.
Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που χρειάστηκε η επέμβαση και της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν νεκροί και τραυματίες...

ΣΕ ΠΟΙΑ Ελληνίδα τραγουδίστρια ανήκει η ταυτότητα;

Η πολιτική ταυτότητα αυτή ανήκει σε αγαπημένη και πολύ γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια, η οποία είχε εκδοθεί στα εφηβικά της χρόνια, λίγο πριν η ίδια ταξιδέψει από την Κύπρο στην Ελλάδα, ώστε να κυνηγήσει το όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια, βγαίνει σήμερα στη δημοσιότητα.
Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, ένα από τα πιο παλιά αλλά αγαπημένα για την εποχή εκείνη περιοδικά, το «ΕΝΑ», είχε ζητήσει από 11 διάσημα πρόσωπα της επικαιρότητας τότε να βγάλουν στη δημοσιότητα τις αστυνομικές τους ταυτότητες... Ανάμεσά τους και η εικονιζόμενη... Άννα Βίσση.

Στημένα - Απαγόρευση εξόδου από την Χώρα για 68 άτομα !

Οι εξελίξεις στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» είναι ραγδαίες. Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση των υπολοίπων ονομάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο 24ωρα (χθες είχαν δοθεί τα ονόματα των 10 συλληφθέντων και των 5 που καταζητούνται), με διάταξή της η Εισαγγελεία Πρωτοδικών έκανε γνωστό ότι απαγορεύτηκε και στους 68 η έξοδος από την χώρα.

Διευκρινίσεις για τη δεύτερη ξένη γλώσσα στο γυμνάσιο

Οι μαθητές του Γυμνασίου θα διδάσκονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα από την προσεχή σχολική χρονιά, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική ή την ισπανική, υπό τον όρο της συμπλήρωσης ενός ελάχιστου αριθμού μαθητών, σύμφωνα με νέα απόφαση, που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας ξένης γλώσσας απαιτείται ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών. Ειδικά σε σχολεία που λειτουργούν κάτω από ειδικές συνθήκες, δηλαδή είναι σε ορεινές περιοχές, με δυσχερή πρόσβαση, νησιά απομακρυσμένα κλπ, μετά από σχετική απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης θα μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό τους 12 μαθητές. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει οργανική θέση εκπαιδευτικού που θα διδάξει την γλώσσα.
Για την Α΄τάξη του γυμνασίου, οι Διευθυντές θα συγκεντρώσουν τα ενυπόγραφα σημειώματα των μαθητών που φοιτούν στη ΣΤ΄ Δημοτικού για τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν και λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις θα προβούν στη δημιουργία τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας.
Τέλος, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του σχολικού έτους 2011-2012 θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που έχουν διδαχθεί κατά το σχολικό έτος 2010-2011, με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και της ύπαρξης οργανικής θέσης διδασκόντων.

Οικονομική ενίσχυση 23 εκατ. ευρώ σε δήμους για πυροπροστασία

Οικονομική ενίσχυση 23 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους της χώρας, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τον καθαρισμό περιαστικών δασών, καθαρισμό και έλεγχο χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο δήμου, τον εξοπλισμό και λειτουργικά έξοδα.
Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Έρχεται η ομάδα ΔΙΑΣ της Πυροσβεστικής

– Θα «οργώνει» τα δάση για τον εντοπισμό πυρκαγιών!
Στόχος των Πυροσβεστών με τις μοτοσικλέτες να εντοπίζουν τις εστίες πυρκαγιών, να ενημερώσουν αμέσως και να επεμβαίνουν για την κατάσβεσή τους.
Οι δικυκλιστές πυροσβέστες θα δρουν κατά τα πρότυπα της "Ομάδας Δέλτα" της Ελληνικής Αστυνομίας και θα πραγματοποιούν περιπολίες σε δάση για να προλαμβάνουν το κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.
Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κατατέθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι πυροσβέστες μόλις εντοπίζουν εστία πυρκαγιάς θα ενημερώνουν αμέσως το Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, θα δίνουν στο στίγμα της περιοχής και τις αναγκαίες πληροφορίες, όπως είναι η έκταση της πυρκαγιάς, η εξέλιξή της, η πυκνότητα του δάσους, το εάν υπάρχουν κοντά κατοικημένες περιοχές κ.λπ.
Επίσης, εάν αυτό είναι δυνατό θα πραγματοποιούν και επεμβάσεις με δικά τους μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί, ενώ στη συνέχεια θα καθοδηγούν από το συντομότερο δρόμο τα πυροσβεστικά οχήματα στον τόπο της εστίας.
Από το Επιχειρησιακό Κέντρο οι δικυκλιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συνεχή άντληση πληροφοριών αναφορικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Υποχρεωτικά θα φορούν κράνος και πρέπει να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πρέπει να επιδεικνύουν την κατάλληλη οδική συμπεριφορά κατά τη διέλευσή τους από τους δασικούς, μη ασφαλτοστρωμένους, δρόμους.
Οι δικυκλιστές θα ενημερώνουν τα άτομα που κινούνται κατά τη θερινή περίοδο μέσα στις δασικές εκτάσεις για τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς και την προστασία του δάσους.
Τέλος, οι πυροσβέστες που θα περιπολούν στα δάση είναι υπεύθυνοι για την καλή κατάσταση των μηχανών τους και σε περίπτωση βλάβης πρέπει να το αναφέρουν στους ανωτέρους τους.

Αύριο η τελετή έναρξης των Special Olympics

Αύριο πραγματοποιείται η τελετή έναρξης των Special Olympics, στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Συνολικά 7.000 αθλητές, 2.500 προπονητές, 40.000 μέλη οικογενειών, 3.000 εκπρόσωποι των media από 180 χώρες, με τη βοήθεια περίπου 25.000 εθελοντών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, για να γιορτάσουν μαζί με όλους τους Έλληνες και να διατρανώσουν το μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα.
«Το Special Olympics είναι ένα ανθρώπινο μνημείο. Είναι η επανάσταση της αξιοπρέπειας», δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τίμ Σράιβερ - Κέννεντι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο Ντέηβιντ Ήγκαν, ένας εκ των αθλητών και παγκόσμιος πρέσβης των Special Olympics, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον ενοποιημένο κόσμο μας. Είμαστε μέλος ενός κινήματος που συμβολίζει την ελπίδα. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ καταλήγοντας επισήμανε ότι στόχος του είναι «να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία δε θα χρειάζονται να κρύβονται».
Η δύο φορές Ολυμπιονίκης Μισέλ Kουάν, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, μίλησε για το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο αθλητικό και εθελοντικό παγκόσμιο γεγονός της χρονιάς.

Εντοπίστηκε ένας από τους δράστες της επίθεσης κατά του Κ. Χατζηδάκη

Πρόκειται για 68χρονο συντυαξιούχο που ομολόγησε την πράξη του !
Εντοπίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής ένας από τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του πρώην υπουργού κα βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη που είχε γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2010 κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης στο Κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για 68χρονο συνταξιούχο ο οποίος προσήχθη στην Κρατική Ασφάλεια και ομολόγησε τη συμμετοχή του στην επίθεση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.
Όπως έγινε γνωστό, ο συνταξιούχος εντοπίστηκε από βίντεο και φωτογραφίες που υπήρχαν για την επίθεση όπου φαίνονταν εμφανώς τα χαρακτηριστικά των δραστών. Στο οπτικό υλικό φαίνονται τρία άτομα που επιτίθενται και κτυπάνε το βουλευτή, τα δύο από τα οποία φορούσαν σκούφους και ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών, ενώ ο άλλος που φορούσε παλτό ήταν ηλικίας πάνω από 60 ετών.

Ευχαριστήριος επιστολή του πρωθυπουργού στον Δ.Κουσελά !

Με επιστολή του ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ευχαριστεί τον Βουλευτή Μεσσηνίας τέως Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο κυβερνητικό σχήμα
Η Επιστολή Αναλυτικά 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου