21.5.11

Τον Ιούνιο ξεκινάει το "Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank"

Με στόχο να καταστεί διεθνές κέντρο ευαισθητοποίησης σε θέματα κλιματικής αλλαγής αλλά και ενημέρωσης και προβολής της Μεσσηνιακής φύσης και των τοπικών οικοσυστημάτων, που θα προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας, ξεκινάει τον Ιούνιο η λειτουργία του διαδραστικού - εκθεσιακού χώρου "Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank". Ο νέος χώρος θα λειτουργεί στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία και όπως ανέφερε στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του, ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της TEMES και εκπρόσωπος του Navarino Foundation, φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 30.000 επισκέπτες την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Συγκροτήματος με αποτέλεσμα να αποτελέσει πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Μπολάνο – Θα δέρνω τον Κορκονέα όπου τον πετυχαίνω !

Αλύπητα ξυλοφόρτωσε τον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα μέσα στις φυλακές ο προφυλακισμένος για την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» Νταμιάνο Μπολάνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του τελευταίου, αυτό δεν συνέβη μόνο μία φορά αλλά... δύο, αμφότερες στις Φυλακές Δομοκού όπου κρατούνται και οι δύο.
Το πιο ενδιαφέρον; Ο Μπολάνο απειλεί ότι θα... ξανασυμβεί, αν τύχει και βρεθούν οι δύο κρατούμενοι στον ίδιο χώρο, καθώς ο γνωστός αντιεξουσιαστής δείχνει να αδιαφορεί για τις πειθαρχικές κυρώσεις που θα έχει και δηλώνει ότι «θα τον πλακώνω στο ξύλο όπου τον πετυχαίνω», θεωρώντας ότι έχει αυτό το χρέος απέναντι στον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, για τη δολοφονία του οποίου έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως ο Κορκονέας.
Τα επεισόδια ανάμεσα σε Μπολάνο και Κορκονέα έγιναν γνωστά από επιστολή του πρώτου στο Indymedia, με την οποία ο Μπολάνο για πρώτη φορά παραδέχεται την συμμετοχή του στην οργάνωση των «Πυρήνων» και χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «περήφανο μέλος» της και «αιχμάλωτο πολέμου». Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι τα δυο περιστατικά που προκάλεσε με τον Κορκονέα του κόστισαν κατηγορίες για πειθαρχικό παράπτωμα και στέρηση της δυνατότητας εργασίας μέσα στην φυλακή (που δίνει την δυνατότητα πιο γρήγορης αποφυλάκισης). «Παραμένω επιτιθέμενος ακόμα και μέσα στην φυλακή», σχολιάζει ο Μπολάνο και αφήνει ευθέως να εννοηθεί ότι κάθε φορά που θα έρχεται τετ-α- τέτ με τον Κορκονέα θα τον... ξυλοφορτώνει.

Δωρεάν εξέταση μαστού για δύο ημέρες

Δωρεάν εξέταση μαστού, στις 23 και 24 Μαΐου, για όσες γυναίκες επιθυμούν, προσφέρει σε ειδική εκδήλωση η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και το κέντρο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού, «Έλλη Λαμπέτη». Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Έλλης Λαμπέτη και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες «Πέλλα» και «Μυκήνες» του Ξενοδοχείου Divani Caravel. Η δωρεάν εξέταση των γυναικών θα αρχίζει από τις 9 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα.
«Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, έχει εντάξει και αυτή την εκδήλωση στο πλαίσιο της δράσης και κοινωνικής προσφοράς της για την έγκαιρη διάγνωση και καταπολέμηση του καρκίνου», δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα.
«Ο καρκίνος του μαστού δεν αφορά μόνο τη γυναίκα, αφορά και τον άνδρα και την οικογένεια» τόνισε η κ. Μουζάκα, αναφερόμενη στη σημασία που έχει η σωστή ενημέρωση στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, κλιμάκια γιατρών της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη από τις 9 το πρωί θα βρίσκονται στις δυο αίθουσες του ξενοδοχείου, προκειμένου να υποδεχτούν τις γυναίκες που επιθυμούν να εξεταστούν.
Θα υπάρχει επίσης, η δυνατότητα συμπληρωματικής εξέτασης των μαστών με υπερήχους, για όσες γυναίκες το χρειαστούν, ενώ παράλληλα στο χώρο θα υπάρχει ομάδα ψυχολόγων προκειμένου να απαντήσουν σε τυχόν προβλήματα που απασχολούν τις εξεταζόμενες γυναίκες.

Ασφαλιστές αντί για σεμινάριο έκαναν όργια με 20 πόρνες

Για να ξεχωρίζουν οι πόρνες από τις σερβιτόρες φορούσαν κόκκινα, κίτρινα και λευκά βραχιόλια. Μία ασφαλιστική εταιρεία, θυγατρική της γερμανικής εταιρείας Munich Re, παραδέχθηκε σήμερα ότι οι εμπορικοί της αντιπρόσωποι πήραν μέρος σε μία βραδιά στην οποία συμμετείχαν περίπου είκοσι πόρνες στη διάρκεια ενός "σεμιναρίου υποκίνησης" που πραγματοποιήθηκε το 2007 στην Ουγγαρία.
"Έπειτα από έρευνες πιστοποιήσαμε ότι περίπου είκοσι πόρνες ήταν παρούσες σε μία βραδιά η οποία διοργανώθηκε στη διάρκεια του σεμιναρίου", ανακοίνωσε η εταιρεία Ergo, ο κλάδος ασφαλειών της Munich Re, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
"Ένα τέτοιο γεγονός πλήττει σημαντικά το κύρος της εταιρείας μας και δεν θα το ανεχθούμε", πρόσθεσε η εταιρεία.
Περίπου εκατό ασφαλιστές της εταιρείας βρίσκονταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Ουγγαρία όταν έγινε το συμβάν, επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Ergo, ενώ πρόσθεσε ότι η εν λόγω βραδιά είχε διοργανωθεί στα θερμά λουτρά Γκέλερτ στη Βουδαπέστη.
Για να ξεχωρίζουν οι πόρνες από τις σερβιτόρες φορούσαν κόκκινα, κίτρινα και λευκά βραχιόλια. "Αυτές που φορούσαν λευκό βραχιόλι προορίζονταν για τους επικεφαλής και τους καλύτερους πωλητές", είχε δηλώσει ένας αυτόπτης μάρτυρας στη Handelsblatt.
Ένας άλλος είχε επισημάνει ότι δίπλα στα λουτρά είχαν εγκατασταθεί κρεβάτια "όπου κάθε ένας μπορούσε να πάει συνοδευόμενος από μία δεσποινίδα και να κάνει αυτό που επιθυμούσε".

Έλειπαν …1968 από τα δηλωμένα πρόβατα !

Δήλωσαν τα τριπλάσια πρόβατα από όσα είχαν!
Ένα από τα μεγαλύτερα κοπάδια της περιοχής φαίνονταν ότι διέθεταν τρία αδέλφια από το δημοτικό διαμέρισμα Μέρωνα του δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τις κτηνοτροφικές δηλώσεις που είχαν υποβάλλει το 2010. Στην πραγματικότητα, όμως, είχαν ακριβώς το… ένα τρίτο από τα δηλωμένα ζώα! Οι αστυνομικοί του τμήματος Σιβρίτου και του ΤΑΕ Ρεθύμνου που έκαναν έλεγχο στο κοινό ποίμνιο των τριών αδελφών, διαπίστωσαν ότι από τα 2.998 αιγοπρόβατα που είχαν δηλώσει ότι κατείχαν, υπήρχαν μόνο… 1.030! Έτσι, είχαν εξασφαλίσει επιχορήγηση για 1.968 πρόβατα παραπάνω! Σαν να μην έφτανε αυτό, 150 από τα καταμετρηθέντα ζώα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα ενώτια και θεωρήθηκαν προϊόντα ζωοκλοπής! Έτσι, ο 33χρονος που είναι και ο μεγαλύτερος αδελφός συνελήφθη για ζωοκλοπή, ενώ αναζητούνται η 24χρονη αδελφή και ο 31χρονος αδελφός του που απουσίαζαν κατά την διάρκεια του ελέγχου.

Έψαχναν για χρυσές λίρες… αλλά κατέληξαν στο κρατητήριο !!

Με την κατηγορία ότι έψαχναν για χρυσές λίρες συνελήφθησαν δύο άντρες ηλικίας 55 και 65 ετών αντί … στοιχα στο Λεβεντοχώρι στο Κιλκίς. Οι δύο άντρες προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα νομίσματα χρησιμοποιώντας δύο χάλκινους ραβδοσκόπους που θα τους βοηθούσαν στη διερεύνηση του υπεδάφους.
Αντικείμενα που θα τους βοηθούσαν στην επίτευξη του στόχους της εντόπισε όμως η αστυνομία και εντός του οχήματος που ανήκε σε έναν από τους συλληφθέντες. Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν ήταν ένας μηχανικός ανιχνευτή μετάλλων, τέσσερις χάλκινοι ραβδοσκόποι και δύο φτυάρια. Οι δράστες, μετά τη σύλληψη τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ σημειώσατε Χ - Μηδενική η διαφορά !!

Μηδενική είναι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας … REAL news. Και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 21,5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 8,1%, ΛΑΟΣ με 6%, ΣΥΡΙΖΑ με 4,1% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 3,2% .
Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 2,3%, η ΔΗΣΥ 2% ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,9%.Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 26,1%.
Στην εκτίμηση ψήφου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν 31,8% αντιστοίχως, το ΚΚΕ 9,5%, το ΛΑΟΣ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,8%.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν περνούν το κατώφλι του 3% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και δεν υπάρχει αυτοδυναμία.
Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται 12,5 μονάδες. Προβάδισμα 0,2% έχει ο Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 26,5% έναντι 26,3% του Αντ. Σαμαρά. Κανένας από τους δυο δηλώνει το 45,2%.

Τον άρπαξε από τον λαιμό μέσα στο …Κοινοβούλιο !VIDEO

Ομιλητής ηταν ο Αντιπρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου Adam Martynyuk, οπου για κάποιο λόγο...
διαπληκτίστηκε με τον Αναπληρωτή Oleg Lyashko με αποτέλεσμα τον βίαιο προπηλακισμό του.

«Με το δίσκο στο χέρι» 200 σερβιτόροι σε αγώνα στην Αθήνα

Περισσότεροι από 200 σερβιτόροι, από 40 χώρες της Ευρώπης, έρχονται στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στον Διεθνή διαγωνισμό σερβιτόρων «Με το δίσκο στο χέρι» που διοργανώνεται την Κυριακή 29 Μαΐου 2011.
Κάθε διαγωνιζόμενος κρατώντας στο χέρι ένα δίσκο , με ένα μπουκάλι και 4 ποτήρια, θα πρέπει να διανύσει τις οδούς Σταδίου, Φιλελλήνων, Βασ. Αμαλίας και να τερματίσει στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκκίνηση των σερβιτόρων στις 10:00 πμ. της Κυριακής 29 Μαΐου, από την οδό Πατησίων με τερματισμό στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Ακρόπολη).
Θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων των νικητών από τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού και τον Δήμαρχο Αθηναίων Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία ελλήνων καλλιτεχνών και θα πλαισιωθεί από επώνυμους καλεσμένους , επιχειρηματίες , πρόσωπα του αθλητικού χώρου και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και σωματείων σερβιτόρων, απ όλη την Ευρώπη .
Ο διαγωνισμός που θα συντελέσει στην προβολή της χώρας, πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ. , του Δήμου Αθηναίων και του συλλόγου καταστηματάρχων Πλάκας .

Η κρίση « τρώει » και τα καλλιστεία !

Λόγω της οικονομικής κρίσης είναι άγνωστο ακόμα να θα γίνουν φέτος τα καλλιστεία για την ανάδειξη Star και Miss Hellas. Ο κύριος Πρεβελάκης δεν μπορεί να κρύψει την ενόχληση του καθώς ακόμα δεν έχει κάποια ενημέρωση για το τι ακριβώς θα συμβεί, την στιγμή που εκείνος είναι υποχρεωμένος να διοργανώσει καλλιστεία και να βγάλει τις νικήτριες που θα διαγωνιστούν στο εξωτερικό. Έτσι είναι ακόμα άγνωστο αν η περσινή Star Hellas, Άννα Πρέλεβιτς θα παραδώσει τον τίτλο και το στέμμα της στην επόμενη νικήτρια των καλλιστείων: gossip-tv

Κοινή εκδήλωση για την επέτειο στο Μανιάκι !

Ο πρώτος ενωτικός εορτασμός με την συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Πρώτο εορτασμό !
Η ηρωική θυσία του Παπαφλέσσα και των 700 συμπολεμιστών του στα υψώματα του Μανιακίου και της Φλεσσιάδας γιορτάστηκε χθές με ενωτικό κλίμα αφήνοντας στο παρελθόν τις διχαστικές ενέργειες των μητροπόλεων Τριφυλίας – Ολυμπίας και Μεσσηνίας καθώς και των τοπικών παραγόντων
Στα Ταμπούρια, τη θεία λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ενώ στο Μανιάκι ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, ενώ ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της περιοχής. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Κλείδωσαν τους κλέφτες στο κλιμακοστάσιο

Ελάτε γρήγορα. Κάποιος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα είπε ο 22χρονος στους γονείς του, στο τηλέφωνο...
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10.00΄ το πρωί στην οδό Ησαΐα στη Λαμία.
Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 3 γυναίκες ρομά, που είχαν έρθει από την Πάτρα για "επίσκεψη" στη Λαμία, ενώ διέφυγε ο τέταρτος της παρέας, ένας ψηλός αδύνατος ρομά με τατουάζ, όπως τον περιέγραψαν οι γείτονες στο LamiaReport.
Διαβάστε πως τους κλείδωσε στο κλιμακοστάσιο ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος:
;Μόλις είχαμε φύγει από το σπίτι με τη γυναίκα μου για να πάμε στη λαϊκή για ψώνια. Χτυπάει το τηλέφωνο και μου λέει ο γιος μου ότι κάποιοι χτυπούσαν το κουδούνι και ότι αφού δεν απάντησε κανείς, τώρα προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα. Τρέξαμε αμέσως στο σπίτι. Βρήκαμε την κεντρική είσοδο ανοιχτή, ενώ την είχαμε αφήσει κλειδωμένη και ανεβαίνοντας από τις σκάλες στο δεύτερο όροφο, βλέπουμε κάποιους έξω από την πόρτα μας να προσπαθούν να την ανοίξουν. Κατεβήκαμε γρήγορα, κλειδώσαμε το κλιμακοστάσιο και καλέσαμε την αστυνομία.


Οι αστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ και η Ασφάλεια έφτασαν αμέσως και συνέλαβαν 3 γυναίκες ρομά, που είπαν ότι είναι από την Πάτρα. Ήταν κι ένας άνδρας στην παρέα, αλλά μάλλον κατάφερε να φύγει από τον ακάλυπτο
Δεν μας φτάνουν οι ντόπιοι, τώρα έχουμε και εισαγόμενους είπε θυμωμένος ένας γείτονας στο LamiaReport.
Είναι καθημερινό φαινόμενο να γυρνάνε και να μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας. Αν τους ρωτήσεις τι κάνετε εδώ, μας απαντούν με θράσος ότι ζητιανεύουν. Όταν εντοπίζουν άδεια σπίτια τα ξαφρίζουν. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση...μας έλεγε κάποιος άλλος, που είχε πέσει θύμα διάρρηξης και συνέχισε: Τι να σου κάνει και η αστυνομία, αφού τους πιάνουν και την άλλη μέρα είναι έξω. Γιατί να μην ξανακλέψουν
Οι φώτο είναι από τη στιγμή της σύλληψης.

Δημοσκόπηση MARC για συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Εξι στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων σε δημοσκόπηση της MARC για το Εθνος της Κυριακής. Συγκεκριμένα, το 62,8% συμφωνεί ενώ το 32,2% διαφωνεί.
Στην ερώτηση αν πρέπει ο κ. Σαμαράς να συναινέσει με την κυβέρνηση ή να επιμείνει στην πολιτική πρόταση που παρουσίασε, το 51,9% δηλώνει πως πρέπει να συναινέσει και το 37,6% να επιμείνει στην πρόταση που παρουσίασε στο Ζάππειο.
Το 35,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ ζητούν συναίνεση από τον κ/ Σαμαρά. Όμως, το 77,3% ζητεί από την κυβέρνηση να υιοθετήσει κάποιες από τις προτάσεις Σαμαρά σε αντίθεση με ένα ποσοστό 14% που καλεί την κυβέρνηση να επιμείνει στο πρόγραμμά της.
Το 74,1 των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ καλούν την κυβέρνηση να υιοθετήσει προτάσεις από τον κ. Σαμαρά.
Επίσης, επτά (71,6%) στους 10, λένε όχι στις πρόωρες εκλογές, ενώ αντίθετη άποψη έχει με το 26,2%

"Οχι" σε δεύτερο μνημόνιο από τον Α. Σαμαρά

Τη θέση ότι δεν θα υπερψηφίσει δεύτερο μνημόνιο, αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο, διατυπώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξη του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
«Δεν θα ψηφίσω καμία δέσμευση σε λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική», δηλώνει για το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τυχόν δεύτερο μνημόνιο, ενώ υπογραμμίζει οτι «δεν έχουμε καμία αντίρρηση να αναλάβουμε δεσμεύσεις για να μειώσουμε το έλλειμμα και να ελέγξουμε το χρέος.
Δεν διαφωνούμε στους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή που μας επέβαλλαν».
Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι δεν θα ψηφίσει ούτε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «γιατί δεν περιλαμβάνει μέτρα ανάκαμψης» και προσθέτει οτι «περικοπές χωρίς ανάκαμψη προκαλούν χειρότερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία».
«Εμείς θέλουμε μείωση της σπατάλης σε συνδυασμό με ανάκαμψη.
Μόνον έτσι θα μειωθεί το έλλειμμα.
Αν δεν κάνουμε επανεκκίνηση "ολίγα από τα άλλα" δεν φθάνουν», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει ότι κάποια μέτρα μείωσης της σπατάλης μπορεί να τα ψηφίσει η ΝΔ και σημειώνει στη συνέχεια: «Τα υπολογίσαμε σε 18,3 δις ευρώ για 4 χρόνια».
Πιθανόν να ψηφίσει η ΝΔ και κάποιες αποκρατικοποιήσεις, προσθέτει και συμπληρώνει «θα δείξει…Πάντως στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων οι θέσεις μας είναι πιο προχωρημένες από αυτές της κυβέρνησης».
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει αντίθετος με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο αν και παραδέχεται ότι ήταν λάθος που βρεθήκαμε με τεράστιο δημόσιο τομέα.
Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «δεν σημαίνει ότι πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα».
Η αντιστροφή ενός λάθους είναι καμιά φορά χειρότερο λάθος, σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και τονίζει πως είναι και οικονομικά επιζήμιο αφού «όταν το Δημόσιο απολύει έναν εργαζόμενο, τότε γλιτώνει βέβαια το μισθό του αλλά πληρώνει επίδομα ανεργίας, δεν εισπράττει φόρο εισοδήματος, εισπράττει λιγότερο ΦΠΑ λόγω μείωσης της κατανάλωσης κ.οκ.
Προτείναμε απαγόρευση προσλήψεων για 3 χρόνια που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο κατά 75.000 λόγω συνταξιοδοτήσεων.
Επίσης προτείναμε την εργασιακή εφεδρεία που αμέσως εξοικονομεί πολύ περισσότερα στο Δημόσιο ταμείο» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι δεν είναι όλα προς πώληση, αλλά σημειώνει ότι η περιουσία του Δημοσίου πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ του Δημοσίου.
Τόσα χρόνια εκμεταλλεύονταν τη δημόσια περιουσία διάφορα κυκλώματα σφετεριστών και καταπατητές τονίζει και προσθέτει για τις αποκρατικοποιήσεις ότι «πρέπει να προχωρήσουν αλλά να μην είναι κινήσεις ταμειακού πανικού».
Σημειώνει πως πρέπει να προστατευτούν τα δημόσια αγαθά (υδάτινα αποθέματα) και να υπάρχει σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο και αναπτυξιακή διάσταση με προοπτική για επάρκεια φθηνού ρεύματος στο μέλλον.
Επαναλαμβάνει τη διαφωνία του με την πώληση του 17% της ΔΕΗ και επαναφέρει την πρόταση του για τον τρόπο αποκρατικοποίησης της εταιρείας.
Υποστηρίζει πως δεν είναι ανήθικη η πρόταση του για νομιμοποίηση αυθαιρέτων όπως τον κατηγορούν ορισμένοι, αφού όπως λέει, σήμερα δεν κατεδαφίζεται κανένα αυθαίρετο και διαιωνίζεται η κατάσταση.
Προϋπόθεση είναι, όπως λέει, να τραβήξει η πολιτεία «κόκκινη γραμμή».
Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι πιέζουν για συναίνεση όσοι θέλουν να μη διορθωθεί το σφάλμα που έγινε και να συγκαλυφθούν οι ευθύνες όσων το έκαναν.
Ο κ. Σαμαράς εξηγεί πως «δεν εμπόδισα την εφαρμογή οποιασδήποτε πολιτικής, απλώς υπέδειξα το λάθος που έγινε.
Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω.
Δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να προσυπογράφει με το στανιό, την πολιτική της κυβέρνησης αλλά να υποδεικνύει άλλον δρόμο όταν η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδα».
Κάνει λόγο για ενιαία φωνή του κόμματος στις ψηφοφορίες και σημειώνει οτι «ασφαλώς σε τέτοια θέματα ο κόσμος μας απαιτεί να πηγαίνουμε όλοι με μια φωνή».
Θεωρεί ότι θα είναι λάθος να τεθεί εκλογικό δίλημμα νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία.
Επαναλαμβάνει ότι δεν ζητά εκλογές αλλά σημειώνει πως «είναι τόσο πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που έρχεται η ώρα η ίδια η κοινωνία να της ζητήσει να φύγει».
Δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και τάσσεται κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι δεν είναι τόσο απλό να μην δοθεί η πέμπτη δόση καθώς θα υπήρχαν σοβαρές επιπτώσεις και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και προσθέτει οτι «φυσικά και πρέπει να δείχνει πρόοδο η Ελλάδα.
Και πρόοδος δεν υπάρχει… Είναι πρόβλημα λάθους κατεύθυνσης και λιγότερο λάθους εφαρμογής.
Το πρόβλημα λύνεται με αλλαγή των όρων του μνημονίου.
Όχι με πιέσεις σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συνεχιστεί το αποδεδειγμένο λάθος».
Σε ότι αφορά την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους χωρίς κούρεμα (reprofiling) σημειώνει ότι κάποιοι το προωθούν και άλλοι το απορρίπτουν και προσθέτει πως «και να συμβεί θα είναι ανακούφιση μόνο.
Η πραγματική λύση είναι η επανεκκίνηση.
Αν υπάρξει επανεκκίνηση κάθε περαιτέρω ανακούφιση είναι καλοδεχούμενη.
Αν δεν υπάρξει επανεκκίνηση, καμία μεμονωμένη ανακούφιση δεν μας σώζει».

Συναίνεση ή εκλογές με ακυβερνησία, λέει ο Θ. Πάγκαλος

Να περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με 180 ψήφους υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξη του στη REAL news.
Στην παρατήρηση ότι αυτή η θέση μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, καθώς μπορεί η ΝΔ να το καταψηφίσει ο κ. Πάγκαλος σημειώνει: «προσωπικά θέλω να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές με κάθε τρόπο, αλλά η ζωή δεν μπορεί να συνεχιστεί με αδιέξοδα».
Τονίζει δε, ότι δεν απειλεί κανέναν με πρόωρες, αλλά οι εκλογές προκύπτουν εκ των πραγμάτων.
Σημειώνει ότι για να μην υπάρξει ακυβερνησία δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και να υπερψηφίσει η ΝΔ ή ένα συμπαγές τμήμα της το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
«Εάν αυτό είναι αδύνατο εφόσον ο πρωθυπουργός έχει κάνει την επιλογή του χρειάζεται να βρεθεί διέξοδος».
Ο κ. Πάγκαλος προτείνει τέλος, να τροποποιηθεί με τη σύμπραξη της ΝΔ ο εκλογικός νόμος ώστε με μικρότερη πλειοψηφία το πρώτο κόμμα να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Γ. Ραγκούσης: Μονιμότητα κατοχυρωμένη για τους άξιους

«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο», διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι με βάση τα όσα έχουν γίνει δεν μπορεί να τεθεί το δίλημμα εκ μέρους των δανειστών της για 200.000 απολύσεις.
Επιμένει για αξιολόγηση των υπό μετάταξη υπαλλήλων και χαρακτηρίζει ως ανερμάτιστο λαϊκισμό την πρόταση Σαμαρά για «έμμισθη εφεδρεία».
Σημειώνει ότι η μονιμότητα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πως στην αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2014, θα μπορεί να γίνει τέτοια συζήτηση.
Δηλαδή, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, μετά το 2014 δεν θα ισχύει η μονιμότητα για όλους αλλά μετά την αξιολόγηση.
«Μονιμότητα κατοχυρωμένη για τους άξιους» τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο θέμα της περιουσίας υπογραμμίζει πως «δεχόμαστε κάθε συμβολή των εταίρων αλλά δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το κυριαρχικό δικαίωμα στη δημόσια περιουσία».
Επιμένει τέλος, ότι πρέπει να ανοίξει ο «φάκελος» των 55 δις ευρώ των δαπανών για την υγεία, την πρόνοια και την ασφάλιση «για να δούμε πως θα μειωθούν».

Είναι αυτή η πύλη της κολάσεως;

Η τοποθεσία που βλέπετε στη φωτογραφία βρίσκεται στο Darvaz του Turkmenistan.Το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για αναζήτηση φυσικού αέριου, το έδαφος υποχώρησε και ολόκληρη η εξέδρα κατέρευσε μέσα σε ένα υπόγειο σπήλαιο..Το φυσικό αέριο άρχισε να ανεβαίνει από την τρύπα σε μεγάλες ποσότητες και οι υπέυθυνοι της γεώτρησης φοβήθηκαν πως θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έτσι σκέφτηκαν έναν ανορθόδοξο τρόπο γαι να σταματήσουν την καταστροφή: του έβαλαν φωτιά!
Από τότε έχουν περάσει 39 χρόνια και οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για τους τουρίστες. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ντόπιους. Γι αυτούς ο κρατήρας Νταρβάζα , όπως ονομάζεται, είναι είναι η "Πύλη της Κολάσεως"!
Θεωρούν πως από τη στιγμή που κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να σβήσει τη φωτιά εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, τότε μία εξήγηση υπάρχει: οι φλόγες έρχονται από τα έγκατα της Γης και μπορεί να τις ελέγξει μόνο κάποια "ανώτερη" δύναμη!

Συνελήφθη Γυμναστής για ξυλοδαρμό 8 χρονου !

Σοκαρισμένοι είναι οι γονείς ενός παιδιού, μόλις 8 ετών στον Πύργο, που είδαν το παιδί τους να γυρνάει σπίτι από το σχολείο με σημάδια στον λαιμό, μώλωπες στον αυχένα και εκδορές στα χέρια.
Ο μικρός είπε στους γονείς του ότι ο γυμναστής τον έσπρωξε και του έδωσε μια σφαλιάρα, όμως τα σημάδια στον αυχένα του μαρτυρούν κάτι παραπάνω.
Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και σύμφωνα με τοπικά sites ο 36χρονος γυμναστής συνελήφθη την επόμενη μέρα κατά την διάρκεια μαθήματος.
Η είδηση ξάφνιασε τους καθηγητές που τον θεωρούν έναν ιδιαίτερα ήρεμο άνθρωπο.Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Έκρηξη βίας και λεηλασίες βλέπει η CIA στην Ελλάδα !!

Τα χειρότερα έρχονται - Σύμφωνα με την έκθεση της CIA για την χώρα μας !
Για εφιάλτη αιματηρών επεισοδίων και σκηνικό "τύπου Αργεντινής" στην Ελλάδα, προϊδεάζουν οι πληροφορίες της CIA, που προειδοποιεί τους ξένους επενδυτές για σοβαρό ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές και βιαιοπραγίες στη χώρα, όσο τα μέτρα λιτότητος γίνονται όλο και πιο σκληρά.
Μπορεί το ΔΝΤ να ασκεί οικονομική διπλωματία και να προβαίνει σε ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου ίσως να μη θέσει σε κίνδυνο τα κεφάλαια που έδωσε δανεικά στην Ελλάδα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όμως προειδοποιούν ευθέως όσους ενδιαφέρονται ή έχουν βάλει και κεφάλαια στην χώρα μας, πως "τα δύσκολα είναι μπροστά" και ότι οι σκληρές μεταρρυθμίσεις θα συναντήσουν τεράστιες αντιστάσεις, που απειλούν να "μπλοκάρουν" το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να οδηγήσουν ακόμα και σε αιματηρά επεισόδια ή και λεηλασίες.
Στην έκθεσή της για την κατάσταση στην Ελλάδα, η CIA μοιάζει περίπου έκπληκτη για το γεγονός ότι δεν έχουν ήδη ξεσπάσει ακόμα χειρότερα επεισόδια και συγκρούσεις στη χώρα, μετά τα αιματηρά γεγονότα του Μαΐου πέρυσι.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι συντάκτες της εκθέσεως που αναρτήθηκε στο επίσημο site της αμερικανικής υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, η κυβέρνηση της Αθήνας "αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις για να περάσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει την ηχηρή αντίδραση από ισχυρά συνδικάτα της χώρας και των εργαζομένων γενικά".
Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα, σύμφωνα με την έκθεση, έχουν αντιδράσει στα νέα μέτρα λιτότητας "αλλά οι απεργίες μέχρι τώρα είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις".
"Κόκκινος συναγερμός" για την Ελλάδα
Η έκθεση της CIA για την κατάσταση στην Ελλάδα, "στέκεται" ιδιαίτερα στην άνοδο της ανησυχίας που "θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ταραχές ή βία".
Με τον τρόπο αυτόν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους αμερικανούς –και όχι μόνο- επενδυτές που θα έδειχναν ενδιαφέρον για να τοποθετήσουν στη χώρα μας τα κεφάλαια, τα οποία θα ήθελε η κυβέρνηση να προσελκύσει –με τις διαδικασίες του fast track μάλιστα- για να βάλει την Ελλάδα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων.
Φαίνεται έτσι όμως και πόσο εύθραυστη είναι η προσπάθεια για να φιλοτεχνηθεί ένα νέο προφίλ για τη χώρα σύμφωνα με το οποίο, αν και δυσφημίστηκε διεθνώς πριν ένα χρόνο ως σύγχρονος «Τιτανικός», θα μπορούσε τώρα να αποδείξει πως είναι ένας φιλικός και ασφαλής προορισμός για τα ξένα κεφάλαια.
Στην έκθεση της CIA προβάλλεται ιδιαίτερα η δυσκολία που ενέχει η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις και προσέλκυση επενδύσεων, σε συνθήκες κρίσης και σαρωτικών ανατροπών. Το οξύμωρο ίσως είναι πως, ενώ οι "θυσίες" οδηγούν σε βία που τρομάζει τους επενδυτές, θεωρούνται ταυτόχρονα και το τίμημα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι "σε αντάλλαγμα για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που δόθηκε ποτέ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα τριών ετών, πέρα από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν ήδη ληφθεί".
"Κρατικός καπιταλισμός"
Περιγράφοντας το ελληνικό ζήτημα, οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για "μια καπιταλιστική οικονομία, με ένα δημόσιο τομέα που αντιστοιχούσε στο 40% του ΑΕΠ και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα δύο τρίτα των κορυφαίων οικονομιών της ζώνης του ευρώ".
Υπό την έντονη πίεση από την ΕΕ και από διεθνείς παράγοντες της αγοράς, τονίζεται στην έκθεση, η κυβέρνηση ενέκρινε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει μείωση των κρατικών δαπανών, μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα, μείωση της φοροδιαφυγής, μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και των συνταξιοδοτικών συστημάτων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας και προϊόντων.
"Ζοφερό μέλλον"
Τα χειρότερα έρχονται. Σύμφωνα με την έκθεση της CIA, oι δανειστές της Ελλάδας απαιτούν από την Αθήνα να εντείνει τις προσπάθειές της το 2011 για αύξηση της είσπραξης των φόρων, μετοχοποιήσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και τη συγκράτηση των δαπανών υγείας, ενώ σκοπεύουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή του δανείου από το την ΕΕ και ΔΝΤ.
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε εισάγοντας μείζονες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά "οι επενδυτές εξακολουθούν να αναρωτιούνται εάν η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής απέναντι σε μια ζοφερή οικονομική προοπτική και στη λαϊκή δυσαρέσκεια".
Στην έκθεση γίνεται εκτενής αναφορά και σε όσα προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης. Υπερτονίζεται το «μαγείρεμα» των αριθμών και η απώλεια της αξιοπιστίας ενώ ουσιαστικά, στην έκθεση αυτή δικαιώνονται και οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης για τις απανωτές υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας στις οποίες προέβησαν.
Επικρίνονται τέλος συλλήβδην οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και εξής «για την αποτυχία τους να ελέγξουν την αύξηση των ελλειμμάτων», εξαιτίας της ανικανότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την σπατάλη του δημοσίου χρήματος. protothema.gr

Άναψαν …τα αίματα στο ΑΛΤΕΡ !

Πολύ τεταμένη η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα στις εγκαταστάσεις του Alter και συγεκριμένα στο αίθριο του σταθμού όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι για να κάνουν συνέλευση. Η διάσταση απόψεων μεταξύ των εργαζομένων και των διοικητικών έφερε ιδιαίτερη ένταση στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έντονοι καβγάδες μεταξύ τους οι οποίοι φυσικά και έφεραν ακόμα περισσότερη ένταση. Κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον άλλων και προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι πιο ψύχραιμοι βγήκαν έξω από το κτίριο και τώρα περιμένουν να εκτονωθεί η κατάσταση ώστε να συνεχιστεί η συνέλευση. Οι εργαζόμενοι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, θέλουν να κάνουν συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν αν θα δεχτούν την πρόταση του Κουρή ή θα επιμείνουν στην επίσχεση εργασίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου