26.3.11

Οι άνδρες προτιμούν τα …κακά κορίτσια !

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τα 2/3 των ανδρών στη Μεγάλη Βρετανία προτιμούν τα “κακά” κορίτσια! Με άλλα λόγια θέλουν μια γυναίκα ισχυρή, δυναμική και ταυτόχρονα πολύ σέξι. Δεν τους αρέσει ο τύπος της γυναίκας που μένει μέσα στο σπίτι και δεν δουλεύει. Το 35% είπαν ότι ως “κακά κορίτσια” θα χαρακτήριζαν την Angelina Jolie και την Megan Fox.
Δες τα 10 “bad girls”!
1. Angelina Jolie
2. Megan Fox
3. Charlotte Church
4. Sienna Miller
5. Lily Allen
6. Christina Aguilera
7. Lindsay Lohan
8. Britney Spears
9. Paris Hilton
10. Nicole Richie

Πήρε την νίκη στο ..94 η Εθνική μας με 0-1

Συνθέσεις:
ΜΑΛΤΑ (Τζον Μπούτιγκιεγκ): Χάμπερ, Καρουάνα, Μάμο, Σκιμπέρας, Αγκιούς, Χάτσινσον, Μπογκντάνοβιτς, Μπρίφα, Μίσφουντ, Μπαζάντα, Τσεμπρί
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Νίνης, Σαλπιγγίδης
Το φιλμ της αναμέτρησης
21.30: Έναρξη του αγώνα...
15' Ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Νίνης βρήκε τον Τοροσίδη στην μεγάλη περιοχή, ο άσος του Ολυμπιακού γύρισε το σώμα του από διαγώνια θέση, το σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ.
23' Γύρισμα του Λυμπερόπουλου στον Νίνη στο ύψος του πέναλτι διώχνουν οι αμυντικοί της Μάλτας το σουτ του νεαρού παίκτης της Εθνικής μας.
45+1' Λήξη του πρώτου μέρους.
46' Σέντρα στην επανάληψη.
46' Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Μακρινή μπαλιά προς τον Σαλπιγγίδη, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μπήκε μέσα στην περιοχή όμως από ευνοϊκή θέση δεν κατάφερε να παραβιάσει τηγν εστία του Χάμπερ, ο οποίος έδιωξε το σουτ.
55' Δοκάρι Εθνική. Στην εκτέλεση κόρνερ ο Νίνης εβγαλε την σέντρα η μπάλα έφτασε στον Λυμπερόπουλο η κεφαλιά του δεύτερου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Χάμπερ.
64' Ευκαιρία Ελλάδα. Ο Σαμαράς γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή στον Λυμπερόπουλο ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς έδιωξε ο Χάμπερ.
80' Σέντρα του Φετφατζίδη την κεφαλιά έπιασε ο Μήτρογλου ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ.
84' Κόκκινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο για μαρκάρισμα στον Μπογκντάνοβιτς.
94 Γκόλ του Βασίλη Τοροσίδη. 0-1

Έσβησαν τα φώτα και στην Ελλάδα !

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά της χώρας μας και οι μισοί δήμοι έσβησαν για μια ώρα το απόγευμα του Σαββάτου τα φώτα, συμμετέχοντας στην «Ώρα της γης». Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, ενώ μεγάλη ήταν και η εξοικονόμηση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες δύο χρονιές που συμμετείχε η Ελλάδα στην παγκόσμια αυτή δράση της WWFήταν σαν να έλειψαν από την κίνηση της Αθήνας 73.000 αυτοκίνητα.
Το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος στήριξε την παγκόσμια προσπάθεια της WWF και κατέβασε τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, όλους τους εποπτευόμενους φορείς αλλά και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών. Το ίδιο έκαναν και δεκάδες δήμοι σε όλη την χώρα, ανάμεσα στους οποίους και ο μεγαλύτερος της χώρας, ο Δήμος Αθηναίων. Ακριβώς στις 8.30 το βράδυ έσβησαν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, σε δεκάδες δημοτικά κτίρια σε όλη την πόλη αλλά και στον λόφο του Λυκαβηττού.
Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε ως κίνημα στο Σίδνεϊ το 2007, όταν 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι της αυστραλιανής μεγαλούπολης έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Η καμπάνια το 2008 επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και από τότε, κάθε χρόνο επεκτείνεται, φτάνοντας πέρυσι στην εντυπωσιακή συμμετοχή 4.000 πόλεων από όλον τον κόσμο.
Αρκετός ήταν ο κόσμος που ανηφόρισε προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τόσο για να δει την στιγμή που έσβησαν τα φώτα και βυθίστηκε στο σκοτάδι όσο και για να δουν λίγο αργότερα την εντυπωσιακή φωταγώγησή της.

Η Τζούλια…ντύθηκε Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα!

Τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί η Τζούλια Αλεξανδράτου για τα εκκεντρικά και πάντα σέξι σόου της; Πάντως, η 25η Μαρτίου και η επέτειος της απελευθέρωσης από τους Τούρκους της έδωσε πολύ... καλή ιδέα για να εμφανιστεί ως Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όχι βέβαια πως έμεινε με τη στολή αφού από το πρώτο κιόλας λεπτό της εμφάνισής της, άρχισε να πετάει ένα ένα τα ρούχα για να μείνει τελικά γυμνή μπροστά στο κοινό του κλαμπ . gossip-tv.gr

DCA: Tο φάρμακο του καρκίνου εμποδίζεται να κυκλοφορήσει ;VIDEO

DCA: Tο φάρμακο του καρκίνου εμποδίζεται να κυκλοφορήσει ; Παρακολουθείστε το VIDEO

Καλαματιανή πιλότος στα φονικά Απάτσι !

Aπο τον Νίκο Χασαπόπουλο
Η υπολοχαγός Νικολέτα Κοσμοπούλου από την Αρτεμισία της Καλαμάτας είναι σύζυγος επίσης υπολοχαγού, διαβιβαστή στην ΑΣΔΕΝ. Εκτός από τα ελικόπτερα Χιούι πιλοτάρει και ένα δικινητήριο Τσέσνα και για να το πετύχει αυτό πέρασε πολλές ώρες διαβάζοντας εγχειρίδια για τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. «Με τους άνδρες συναδέλφους μου δεν έχω κανένα πρόβλημα» λέει, αναγνωρίζοντας όμως ότι οι περισσότεροι διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία…..
Τρία κορίτσια στην Πάχη Μεγάρων, εκεί όπου είναι η βάση των στρατιωτικών ελικοπτέρων, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά στον αέρα. Είναι και τα τρία πιλότοι της Αεροπορίας Στρατού, χειρίζονται πανάκριβα και υπερσύγχρονα ελικόπτερα- η αξία του καθενός στοιχίζει όσο και τρία νοσοκομεία, όπως είπε υπερήφανος ο διοικητής των ελικοπτέρων Απάτσι αντισυνταγματάρχης Γ. Μαντζουράνης. Η μικρότερη, μόλις 22 ετών, η μόνιμη λοχίας Αθηνά Πανουργιά, με 130 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της ως συγκυβερνήτης στα «Γερο-Χιού» (όπως αποκαλούν τα UΗ-1Η), έχει επιλεγεί έπειτα από πολύπλοκες διαδικασίες και διαγωνισμούς να πιλοτάρει ένα επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι. Αν τα καταφέρει, θα είναι η πρώτη ελληνίδα κυβερνήτης στο πιο εξελιγμένο (και φονικό) ελικόπτερο που διαθέτει η χώρα μας. Οι άλλες δύο είναι η επιλοχίας Αλεξάνδρα Ράπτη, 24 ετών, με 180 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της, πιλότος στα Σινούκ (μετείχε και στις ρίψεις νερού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού), και η υπολοχαγός Νικολέτα Κοσμοπούλου, 26 ετών, απόφοιτη της Σχολής Ευελπίδων, με 270 ώρες πτήσης στο ενεργητικό της, η οποία πιλοτάρει ένα Τσέσνα της Πολεμικής Αεροπορίας- ένα «Ασπρουλιάρικο», όπως το ονομάζει, αφού τα χρώματά του είναι κυρίως άσπρο και μπλε. Η τέταρτη γυναίκα πιλότος στα Σινούκ και στα Χιούι, η πρώτη ιπτάμενη αξιωματικός στους «κοκκινοσκούφηδες» , βρίσκεται αυτές τις ημέρες εκτός υπηρεσίας με άδεια κυήσεως, και η πέμπτη απουσίαζε λόγω τροχαίου ατυχήματος. Αν λάβεις διαταγή να πυροδοτήσεις έναν αντιαρματικό πύραυλο Ηellfire και γνωρίζεις ότι με το πάτημα του κουμπιού ίσως σκοτωθούν δεκάδες άτομα, πώς θα νιώσεις; ρωτήσαμε την 22χρονη Αθηνά Πανουργιά, η οποία βρίσκεται ήδη στα Απάτσι. «Οταν αναλαμβάνεις μια αποστολή, όταν φοράς τη φόρμα πτήσεως και την κάσκα του χειριστή,φέρνεις πάντοτε εις πέρας την αποστολή αυτή, όποια και να ΄ναι. Κάθε άνθρωπος έχει ενδοιασμό όταν βρίσκεται σε παρόμοια περίπτωση.Οταν όμως είσαι αεροπόρος και σε διατάξει η πατρίδα σου, δεν έχεις κανέναν απολύτως ενδοιασμό να πατήσεις το κουμπί» είναι η απάντησή της. Από κάτι τέτοιες απαντήσεις που δίνουν τα κορίτσια έκαναν τον διοικητή τους, τον αντισυνταγματάρχη κ. Μαντζουράνη, να πει: «Καμιά φορά οι γυναίκες πιλότοι είναι καλύτερες από τους άνδρες». Είναι όμως καλύτερες; Οι συνάδελφοί τους άνδρες αεροπόροι λένε: «Σε τίποτε δεν διαφέρουν από εμάς και δεν έχουν απολύτως κανένα προνόμιο επειδή είναι γυναίκες. Ο,τι κάνουμε εμείςκάνουν και αυτές. Εχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε όλοι το ίδιο, ακόμη και στις πιο δύσκολες αποστολές».
Σίγουρα είναι πιο μικροκαμωμένες από τους άνδρες και αντικρίζοντάς τες διαπιστώνεις ότι πρόκειται για απλά κορίτσια, που μοιάζουν περισσότερο με φοιτήτριες παρά με πιλότους. Δεν έχουν χάσει, παρ΄ όλη τη σκληρή εκπαίδευση, με τις ατέλειωτες ώρες μελέτης και τις πολλές πτήσεις που πραγματοποιούν, τη θηλυκότητά τους. Πόζαραν με επαγγελματισμό δίπλα στα ελικόπτερά τους, βρέθηκαν, όταν τους ζητήθηκε, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσα στα κόκπιτ, φόρεσαν γρήγορα τις κάσκες τους, έλεγξαν με σβελτάδα τα ηλεκτρονικά όργανα, κράτησαν γερά το χειριστήριο, έκαναν μαζί με τον συνάδελφό τους κυβερνήτη έναν τελευταίο έλεγχο στα πτητικά όργανα, έβαλαν μπρος τις μηχανές και να τες στον διάδρομο απογείωσης- προσγείωσης των ελικοπτέρων. Ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τη συντριπτική πλειονότητα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, των χειριστών δηλαδή των F-16, των Μιράζ, των Φάντομ, να είναι από την επαρχία, έτσι και τα τρία κορίτσια κατάγονται από φτωχικά χωριά. Οι γονείς τους; Της μιας είναι αστυνομικός, της δεύτερης οικοδόμος και της τρίτης αγρότης. Κορίτσια φτωχών οικογενειών που βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της Αεροπορίας Στρατού.
«Νιώθεις ιδιαίτερη συγκίνηση όταν πετάς με την Αεροπορία Στρατού» λέει η επιλοχίας Αλεξάνδρα Ράπτη από το Νεοχώρι Αρτας. «Είναι κάτι το ξεχωριστό και μαζί με τη συγκίνηση νιώθεις και υπερηφάνεια επειδή υπηρετείς την πατρίδα» συμπληρώνει, αν και είναι φανερό ότι δεν της αρέσουν τα λό για. Την ώρα που μιλούσε ένα σμήνος Απάτσι με εκκωφαντικό θόρυβο ετοιμαζόταν για απογείωση μετέχοντας σε άσκηση ώστε να δοκιμασθούν οι δυνατότητες των νέων επιθετικών ελικοπτέρων. Αυτών με το ραντάρ που είναι τοποθετημένο στην κεφαλή του στροφείου και δίνει τη δυνατότητα στον χειριστή να εγκλωβίσει τον στόχο και να πυροδοτήσει τους τρομερούς πυραύλους ή τις φοβερές ρουκέτες των 70 χιλιοστών χωρίς να έχει οπτική επαφή με τον στόχο. Η επιλοχίας σταμάτησε να μιλάει και περίμενε να ολοκληρωθεί η απογείωση.
Η μόνιμη λοχίας Αθηνά Πανουργιά διαφέρει από τα άλλα κορίτσια. Λέει ότι δεν θα δίσταζε να πατήσει το κουμπί για να πυροδοτήσει έναν πύραυλο Ηellfire, αν πάρει τέτοια διαταγή, είναι το κορίτσι που επέλεξε τα Απάτσι. «Επέλεξα το επιθετικό ελικόπτερο γιατί πιστεύω ότι μου ταιριάζει. Αποτελεί ένα απαιτητικό πτητικό μέσο,με δύσκολες αποστολές,κάτι που μου αρέσει και έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω. Ξεκίνησα από ένα μικρό χωριό (σ.σ.: κατάγεται από το Ζάππειο Λάρισας) με αγάπη και θέληση για την Αεροπορία.Από μικρή είχα επιλέξει το επάγγελμα του στρατιωτικού.Νομίζω ότι μου ταιριάζει» λέει και αναφέρει ότι από μικρή την αποκαλούσαν «αγοροκόριτσο», αφού δεν φοβάται τίποτε.
Η υπολοχαγός Νικολέτα Κοσμοπούλου από την Αρτεμισία της Καλαμάτας είναι σύζυγος επίσης υπολοχαγού, διαβιβαστή στην ΑΣΔΕΝ. Εκτός από τα ελικόπτερα Χιούι πιλοτάρει και ένα δικινητήριο Τσέσνα και για να το πετύχει αυτό πέρασε πολλές ώρες διαβάζοντας εγχειρίδια για τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα. «Με τους άνδρες συναδέλφους μου δεν έχω κανένα πρόβλημα» λέει, αναγνωρίζοντας όμως ότι οι περισσότεροι διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία [Το Βήμα].

Στρατηγός Μακρυγιάννης: Ο Έλληνας «blogger» και αγωνιστής της επανάστασης του 1821

Από το massmedia-gr.blogspot.com
Την, 25 Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της Επανάστασης του 1821, επιλέξαμε να αφιερώσουμε την ανάρτησή μας σε μια προσωπικότητα του αγώνα για την ελευθερία: στο «συνάδελφο» Γιάννη Μακρυγιάννη…
Ο Γιώργος Σεφέρης, θέλοντας να περιγράψει την αξία του βιβλίου τού Γιάννη Μακρυγιάννη, είχε γράψει: «…είναι ο πιο σημαντικός πεζογράφος της νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας, αν όχι ο πιο μεγάλος, γιατί έχομε τον...Παπαδιαμάντη».
Όμως, ο γνωστός άγνωστος Στρατηγός Μακρυγιάννης, χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ο πρώτος και καλύτερος blogger του 1800. Ο χαρακτήρας του, καθώς και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην καταγραφή των Απομνημονευμάτων, προσομοιάζει πολύ με την ιδιοσυγκρασία των περισσοτέρων ιστολόγων (bloggers) – ειδικά εκείνων που εισήλθαν στην ιστολογία έχοντας μια κάποια ηλικία… Η δε αντιμετώπισή του από την τότε εξουσία –που έτρεμε τα γραπτά του– ήταν ανάλογη των τρόπων που μετέρχονται και οι σημερινές εξουσίες, για τους σύγχρονους ιστολόγους που «προκαλούν» με την παρρησία και τις αλήθειες τους.
Ο Μακρυγιάννης, αν ζούσε στις μέρες μας, δεν θα υπέφερε να βλέπει «το άδικο να πνίγει το δίκιο». Με τη χαρακτηριστική ιδιοφυΐα και το πείσμα του, θα μάθαινε την τεχνολογία. Και με τα κολλυβογράμματα, στα ελληνικά όχι σε greeklish, θα αναρτούσε τις απόψεις του –με το γνωστό θάρρος της γνώμης– στο προσωπικό ιστολόγιο: apomnimoneumata.blogspot.com (ή ~.wordpress.com κτλ.)
Ίσως η πρώτη ανορθόγραφη ανάρτησή του να ξεκινούσε, όπως τότε (στις 26 Φεβρουαρίου του 1829, όταν άρχισε να γράφει τα Απομνημονεύματα): «Αδελφοί αναγνώστες! Επειδή έλαβα αυτείνη την αδυναμία να σας βαρύνω με την αμάθειά μου…». Έτσι, ο μορφωμένος, αν και αγράμματος Στρατηγός, μέρα με τη μέρα, θα ξάφνιαζε ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη με τον ανεπιτήδευτο γλωσσικό του πλούτο: τον ατόφιο θησαυρό της ψυχής του, τo συνετό του λόγο. Θα θύμιζε στους πολίτες πως: «Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν». Επίσης, θα τους εφιστούσε την προσοχή για: «…να μην τους απατάγη η ‘διοτέλειαν»: Η «’διοτέλεια» η τυφλωτική, η διχαστική, η καταστροφική και αδελφοκτόνα.
Κάθε λέξη τού «ιστολόγου» Μακρυγιάννη καίρια και τωρινή. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω:
«Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε τρώνε από ᾿μάς και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι᾿ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν.»
«Ποίον βάρβαρον έθνος έκαμε όσα κάνει το Γαλλικόν έθνος ᾿σ εμάς τους Έλληνες; δεν σεβάστη τα αίματά μας εδώ μέσα οπού πατούνε, οπού αχνίζουν ακόμα; Όλους μας έκαμαν άτιμους κι᾿ άναντρους και μας κάνουν γυναίκες.»
«Οι διαφταρμένοι, δια να ρουφήξουν την πατρίδα κ᾿ εθνικά όλο συχνούς εφύλιους πολέμους έκαναν και φατρίες και είναι άλλος Άγγλος, άλλος Γάλλος κι᾿ άλλος Ρούσσος. Κι᾿ αυτό δεν σβένει από αυτούς. Δια να το σβέσετε, δια να στερεωθή η πατρίδα, χρειάζεται δικαιοσύνη να ᾿χετε και ᾿λικρίνεια και μ᾿ αυτό κάνετε συντρόφους της πατρίδος όλους τους αγωνιστάς.»
«Όποτε σας λένε οι ξένοι σας φίλοι ντύνεστε το πουκάμισο της αρετής κλαίτε την πατρίδα και τους αγωνιστάς καθώς κλαίγει η φώκια τον πνιμένον είναι τα δάκρυά της καυτερά, σαπίζει τον πνιμένον και κάθεται και τον τρώγει.»
«Εχθροπάθεια» θα πεις... Άξιος φυλάκισης ο συγγραφέας: ισόβια ή εις θάνατον – όπως το Μάρτιο του 1853…

Παιδικές καρδιοπάθειες: "Κλειδί" η έγκαιρη διάγνωση !

Οι καρδιοπάθειες είναι ένα μείζον ζήτημα υγείας που δεν αφορά μόνο τους ενήλικες, το πρόβλημα εμφανίζεται και στα παιδιά. Οι παιδικές καρδιοπάθειες αφορούν, δυστυχώς, οκτώ στις 1.000 γεννήσεις. Ονομάζονται δε συγγενείς (συν+γέννηση) καρδιοπάθειες, δηλαδή καρδιοπάθειες που υπάρχουν κατά τη γέννηση. Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ιατρική είναι σε θέση και να διαγνώσει εγκαίρως και να θεραπεύσει την πλειονότητα των συγγενών καρδιοπαθειών.
Το γνωστό κλισέ «η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη» ισχύει και στην περίπτωση της παιδικής καρδιοπάθειας, μόνο που περισσότερο έχει να κάνει με τη μορφή τής έγκαιρης διάγνωσης.
Ο παιδοκαρδιοχειρουργός Γιώργος Σαρρής εξηγεί: «Στην πλειονότητά τους οι συγγενείς καρδιοπάθειες προκύπτουν από τυχαία σφάλματα στην εμβρυϊκή ανάπτυξη και δεν είναι κληρονομικές. Υπάρχουν βεβαίως και ορισμένες γενετικές ή χρωμοσωματικές ανωμαλίες, όπως τα σύνδρομα Down, Williams, Νoonan, που παρουσιάζουν συχνά κάποιες συγκεκριμένες συγγενείς καρδιοπάθειες. Το τυχαίο της προέλευσης των συγγενών καρδιοπαθειών υπαγορεύει και τη μορφή της συνιστώμενης πρόληψης. Καθώς, λοιπόν, η εμφάνισή τους δεν συνδέεται με κάποιον γνωστό βλαβερό περιβαλλοντικό παράγοντα, το μόνο που μπορεί να προτείνει κανείς είναι να ακολουθούνται οι γενικές συστάσεις προς εγκύους: δηλαδή να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε γνωστούς ή εν δυνάμει βλαβερούς παράγοντες, όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα φάρμακα, εκτός εκείνων που εγκρίνονται από τον γιατρό τους».
- Μπορούν να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν πλήρως;
«Πλήρως» σημαίνει ότι το παιδί δεν θα χρειάζεται ειδική παρακολούθηση στο μέλλον. Αλλά και για τις περιπτώσεις εκείνες που η ιατρική παρακολούθηση από ειδικούς παιδοκαρδιολόγους είναι επιβεβλημένη, μπορεί να εξασφαλιστεί μακρρόχρονη φυσιολογική επιβίωση και καλή ποιότητα ζωής.
Για τη διάγνωση συγγενών καρδιοπαθειών δεν αρκεί ο προγεννητικός έλεγχος: «Χρειάζεται προσεκτική εξέταση κάθε νεογνού από τον παιδίατρο και επί υποψίας προβλήματος, π.χ. φύσημα, έλεγχος από ειδικό παιδοκαρδιολόγο» τονίζει ο κ. Σαρρής και συμπληρώνει: «Ενα νεογνό μπορεί να μην έχει παθολογικό φύσημα, αλλά αυτό μπορεί να παρουσιαστεί αργότερα. Αν αυτό διαπιστωθεί από τον παιδίατρο, επιβάλλεται η αξιολόγηση από ειδικό παιδοκαρδιολόγο».
Το αν, πώς και πότε πρέπει να αντιμετωπίζονται οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι προφανώς θέμα των γιατρών. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι η αντιμετώπιση έχει να κάνει με το είδος της πάθησης και την ιδιοσυγκρασία κάθε παιδιού. Κάποιες παθήσεις αυτοθεραπεύονται. Κάποιες -σε ποσοστό 20%- απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση στη νεογνική-πρώιμη βρεφική ηλικία, ενώ άλλες στη βρεφική ή προσχολική ηλικία.
«Ως γενική αρχή μπορούμε να πούμε ότι εγχείρηση θα χρειαστούν τα παιδιά που έχουν συμπτώματα, παθολογικό ηλεκτροκαρδιογράφημα και ακτινογραφία. Ομως είναι δυνατό να χρειάζονται εγχείρηση και περιπτώσεις, όπως η στένωση της αορτής, που δεν δίνουν συμπτώματα και έχουν φυσιολογικό ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) και ακτινογραφία. Επίσης, σε άλλες παθήσεις, μπορεί η γενική κατάσταση του παιδιού και η ανάπτυξη να είναι πάρα πολύ καλή και όμως να χρειάζεται εγχείρηση, επειδή οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι παθολογικές, όπως π.χ. στον ανοικτό αρτηριακό πόρο, στη μεσοκολπική επικοινωνία, τη στένωση του ισθμού της αορτής, για να αναφέρουμε ενδεικτικά μόνο μερικές καταστάσεις».
Ο κ. Σαρρής, σχετικά με ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της χειρουργικής αντιμετώπισης εξηγεί: «Τις περισσότερες φορές αποκαθίσταται φυσιολογικό προσδόκιμο και ποιότητα ζωής. Ακόμη και σε σύμπλοκες παθήσεις, για τις οποίες δεν είμαστε σίγουροι ότι η χειρουργική αντιμετώπιση εξασφαλίζει φυσιολογική μακροβιότητα, πράγμα αδύνατον ακόμη να τεκμηριωθεί επιστημονικά για επεμβάσεις που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχουμε πολυετή στοιχεία γι' αυτές, εξασφαλίζουμε άριστη ποιότητα ζωής».
Πότε ενδείκνυται η εγχείρηση
«Ο χρόνος της εγχείρησης θα οριστεί από τον ειδικό και μόνο, σε συνάρτηση με την κατάσταση του παιδιού και τις εξετάσεις. Εγχείρηση μπορεί να γίνει σε κάθε ηλικία, ακόμη και στον πρώτο χρόνο της ζωής, πολλά δε παιδιά με σοβαρές καρδιοπάθειες χειρουργούνται σήμερα γύρω στον πρώτο με τρίτο χρόνο της ζωής, ενώ καταστάσεις πιο ελαφρές χειρουργούνται αργότερα. Η παλιά αντίληψη ότι πρέπει να μεγαλώσει το παιδί για να χειρουργηθεί, δεν είναι σωστή. Αντίθετα, αν αμελήσουν οι γονείς και καθυστερήσουν την επέμβαση, τότε ίσως είναι αργά και η κατάσταση του παιδιού να αποβεί ανεγχείρητη» επισημαίνει ο κ. Σαρρής.

Ενεργά και το αεροδρόμιο Καλαμάτας στον πόλεμο με την Λιβύη !

Από το www.best-tv.gr
Από ότι φαίνετε μπαίνει και το αεροδρόμιο Καλαμάτας στον πόλεμο του Νάτο με την Λιβύη καθώς σήμερα αντιπροσωπία με αξιωματούχους της Συμμαχίας επισκέφτηκε το αεροδρόμιο και εξέτασε την ετοιμότητα του καθώς και την κατάσταση του, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για βάση του Νάτο και να φιλοξενήσει αεροπλάνα που θα επιχειρούν και από αυτό κατά του καθεστώτος Καντάφι

Μέλη της Αλ Κάιντα άρπαξαν πυραύλους MANPADS από τις αποθήκες του λιβυκού Στρατού !

Σοβαρή ανησυχία προκαλεί η συνέντευξη του προέδρου του Τσάντ Idriss Deby Itno ότι στελέχη της Αλ Καίντα κατάφεραν να διεισδύσουν στην Λιβύη κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των επαναστατών και να αφαιρέσουν από τις αποθήκες άγνωστο αριθμό φορητών αντιαεροπορικών βλημάτων.
Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά την αφαίρεση του οπλισμού από τις αποθήκες του λιβυκού Στρατού αποσύρθηκαν στην περιοχή Tenere, στην περιοχή της ερήμου της Σαχάρα. Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του Τσάντ συμφωνεί με τον Συνταγματάρχη Καντάφι ότι τις εξεγέρσεις τις προκάλεσαν εν μέρει στελέχη της Αλ Καίντα και πιο ειδικά το παράρτημα της οργάνωσης στην ΜΑΓΡΕΜΠ το οποίο ονομάζεται AQIM (al-Qaida in the Islamic Maghreb).
Ο προέδρoς του Τσάντ Idriss Deby Itno χαρακτήρισε επίσης της συμμαχική επίθεση στην Λιβύη ως μία βιαστική απόφαση η οποία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην σταθερότητα της περιοχής και να συμβάλει στην εξάπλωση της τρομοκρατίας στην Μεσόγειο την Ευρώπη καθώς και στην υπόλοιπη Αφρική.
Το παράρτημα της Αλ Κάιντα στην περιοχή δημιουργήθηκε για να αντιταχθεί στην κυβέρνηση της Αλγερίας αλλά αυτή την περίοδο έχει εξαπλώσει τις δραστηριότητες του στην Αλγερία την Μαυριτανία, το Μάλι και τον Νίγηρα. defencenet.gr

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ -Πρόβατο γέννησε… σκυλάκι !

Ένα από τα πρόβατα του Liu Naiying, όπως διατείνεται ο ίδιος, γέννησε ένα κουταβάκι. Το νεογέννητο έχει το χαρακτηριστικό τρίχωμα του αρνιού αλλά σε γενικές γραμμές θυμίζει σκύλο
Αν και κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο, για τον Liu Naiying πρόκειται για θαύμα.
Ο Liu βρήκε το αρνάκι-κουταβάκι σε ένα από τα χωράφια του λίγο μετά τη γέννησή του.
"Έβοσκα τα πρόβατα και είδα ένα να γλύφει το νεογέννητο αρνάκι στο λιβάδι. Όταν πλησίασα για να το δω σοκαρίστηκα γιατί ήταν κάτι ανάμεσα σε πρόβατο και σκύλο", σημείωσε.
Σχολίασε πως αισθάνθηκε παράξενα, καθώς τα τελευταία είκοσι χρόνια που ασχολείται με την κτηνοτροφία δεν έχει δει ποτέ ξανά τέτοιο πλάσμα.
Αν και έχει τρίχωμα αρνιού, το στόμα, η μύτη, τα πόδια, τα μάτια και η ουρά του μοιάζουν με σκυλί, ενώ και ο τρόπος που παίζει, όπως σημείωσε ο Liu Naiying, είναι όπως ένα κουτάβι.
Οι κτηνίατροι υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο ένα πρόβατο να γεννήσει σκυλάκι, αλλά αυτό δεν αποτρέπει εκατοντάδες ανθρώπους από το να συρρέουν στην επαρχία Shaanxi για να δουν από κοντά το νεογέννητο.

Γέρων Παίσιος - Μετά την μπόρα την δαιμονική θά'ρθει η λιακάδα η θεϊκή !!

Σχετικά με την επικαιρότητα..
Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν .
(Λόγοι χάριτος και σοφίας, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)
Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :
-Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.
(Μαρτυρίες προσκυνητών , Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 425-426)
Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ; Τους μωραίνει ο Θεός κι
αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και
με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα
να ρεζιλευτούν.
( Σκεύος εκλογής, Ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, 1998, Άγιον Όρος)
Για το κατάντημα της νεολαίας με τις καταλήψεις κλπ
Αλλά σκοπός τους τώρα είναι νά απομακρύνουν τά παιδιά από τήν 'Εκκλησία.
Τά δηλητηριάζουν, τά μολύνουν μέ διάφορες θεωρίες, κλονίζουν τήν πίστη τους.
Τά έμποδίζουν άπό τό καλό, για νά τά αχρηστέψουν. Τά καταστρέφουν άπό μικρά. Καί τά παιδάκια, φυσικά, από άρνάκια γίνονται κατσικάκια. Άρχίζουν μετα νά χτυπούν άσχημα καί τούς γονείς τους καί τούς δασκάλους καί αύτούς πού τά κυβερνούν.
Τά κάνουν όλο άνω-κάτω: συλλα­λητήρια, καταλήψεις, άποχή από τά μαθήματα. Καί τελικά όταν θα φθάσουν νά ξεκοιλιάσουν αύτούς πού τά κυβερνούν, τότε θα βάλουν καί αυτοί μυαλό.
(Λόγοι Γ. Παϊσίου, τ. Α, Σουρωτή, 1999, 299-301)
- Γέροντα, τά μικρά παιδιά πού μεγαλώνουν τώρα χωρίς πει­θαρχία, τί θα γίνουν;- 'Έχουν λίγα έλαφρυντικά. Οί γονείς πού δέν καταλάβαιναν τήν πειθαρχία άφηνουν τώρα τά παιδιά τους μέ μιά έλευθερία καί τά κάνουν τελείως άλητάκια. Μιά κουβέντα λές, πέντε σού λένε, καί μέ μιά άναίδεια! Αύτά μπορεί νά γίνουν έγκληματίες. Σήμερα τα ξεβιδώνουν τελείως τά παιδιά. 'Ελευθερία! «Μήν τά έγγίζετε τά Παιδιά!» Καί τά παιδιά λένε: «Πού θά βρούμε άλλού τέτοιο καθεστώς;» Έπιδιώκουν, δηλαδή, νά τά κάνουν άνταρτά­κια, νά μή θέλουν τούς γονείς, νά μή θέλουν τούς δασκάλους, νά μή θέλουν τίποτε, νά μήν ακούν κανέναν. Αύτό τούς διευκο­λύνει στόν σκοπό τους.
"Αν δέν τά κάνουν άνταρτάκια, πως με­τά τά παιδιά θά τά κάνουν όλα κομμάτια;
Καί βλέπεις, τά καημέ­να είναι σχεδόν δαιμονισμένα.
(Λόγοι Γ. Παϊσίου, τ. Α, Σουρωτή, 1999, 247π.)

Ποιοι Έλληνες έχουν την …ευλογία της "Μπίλντερμπεργκ" !!

Ποιοί πολιτικοί, επιχειρηματίες και ποιός δημοσιογράφος, συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της
Η μυστική-αμαρτωλή διατλαντική Λέσχη Bilderberg προ-αποφασίζει γιά το πολιτικο-οικονομικό μέλλον του πλανήτη, "βαφτίζει" ηγέτες-κυβερνήσεις κι εξαγοράζει συνειδήσεις... Κίσσιγκερ, Περλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλερ, Σόρος, Kλίντον, Τζον Κέρρυ, Ντ' Εστέν, Πρόντι, Χόλμπρουκ, Χουάν Κάρλος, μερικά από τα τακτικά της μέλη, μαζί με ηχηρά ονόματα από τον χώρο της πολεμικής (και μη) βιομηχανίας, των αμερικανικών ΜΜΕ και των εταιριών πετρελαίου... 'Ολοι οι Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υπήρξαν μέλη της Λέσχης
Η περίφημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που την διακρίνει η μυστικότητα, παίζει κατά κάποιο λόγο, ρόλο άτυπης παγκόσμιας κυβέρνησης. 'Οτι αντιδραστικό έχει συμβεί στον πλανήτη τα τελευταία 51 χρόνια, έχει συζητηθεί, προκαθοριστεί σε συνεδριάσεις της. Η Λέσχη, συνεδριάζει γιά ένα τετραήμερο κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις, χώρες και στις εργασίες της συμμετέχουν 120 πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι κ.ά. από επιλεγμένες 30-35 χώρες. Οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να μιλήσουν σε ΜΜΕ ή σε ιδιώτες και αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε ότι έχει σχέση με τις συνεδριάσεις, ακόμα "αρνούνται" έστω και την συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Eπίσης, απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους, αν είναι πολιτικοί.
Στη μυστική σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ διαμορφώνεται από ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων μια συναίνεση για το ποιές είναι οι προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Η ιστορία έχει δείξει πως η συμμετοχή στις εργασίες της λέσχης Μπίλντερμπεργκ μπορεί να ... κάνει καλό στην καριέρα κάποιων πολιτικών. Ο Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, ήταν κυβερνήτης της πολιτείας ’ρκανσο το 1991, όταν πήρε μέρος σε μια τέτοια συνάντηση. Ο σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, που παρέστη στη σύνοδο της λέσχης δύο χρόνια αργότερα, το 1993, ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης.
Λίστα Μελών Μπίλντερμπεργκ
http://www.infowars.com/images2/nwo/...st_page_01.jpg
http://www.infowars.com/images2/nwo/...st_page_02.jpg
http://www.infowars.com/images2/nwo/...st_page_03.jpg
http://www.infowars.com/images2/nwo/...st_page_04.jpg
http://www.infowars.com/images2/nwo/...st_page_05.jpg
http://www.infowars.com/images2/nwo/...st_page_06.jpg
kalami.net

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για… κατοχή ναρκωτικών !!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας 33χρονος αστυφύλακας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών καθώς το πρωί, κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ σε βάρος του διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ο Δήμος Καλαμάτας παρουσιάζει το βιβλίο του δημάρχου Δυτικής Μάνης !!

Αύριο Κυριακή, στις 9:00 το βράδυ, στο δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του δημάρχου Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα, σε ειδική τιμητική εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ. Το νέο βιβλίο, με τίτλο ''Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει…'' είναι βασισμένο στο λαογραφικό υλικό (παραμύθια, παραδόσεις, παροιμίες και αινίγματα ) που είχε συγκεντρώσει ο συγγραφέας από την περιοχή της Μάνης. Η παρουσίαση του βιβλίου εμπλουτίζεται με μουσική και αφήγηση.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Βγήκαν ραντεβού και ανακάλυψαν ότι είναι …αδέλφια !

Έψαχνε τον έρωτα σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών και βρήκε το χαμένο αδελφό της! Πρόκειται για μια 42χρονη Βρετανίδα, τη Sarah Kemp. Το όνειρό της ήταν να βρει ένα σύντροφο, με τον οποίο θα μοιράζεται πολλά κοινά.
Έχοντας αυτό στο μυαλό της γράφτηκε σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών, μέσω της οποίας γνώρισε τον George Bentley.
Η διαδικτυακή γνωριμία τους μετρούσε τρεις μήνες, με το ενθουσιασμένο ζευγάρι να ανταλλάζει email και φωτογραφίες, όταν αποφάσισαν ότι ήρθε ο καιρός να τα πουν και από κοντά.
Στο πρώτο τους ραντεβού, όμως, ανακάλυψαν ότι έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα φαντάζονταν.
Πιάνοντας μιας συζήτηση για την παιδική τους ηλικία, συνειδητοποίησαν ότι είναι τα δύο αδέλφια που χωρίστηκαν πριν από 36 χρόνια.
«Φαντάζεστε την έκπληξη, τη χαρά και ταυτόχρονα τη ντροπή που νιώσαμε και οι δύο; Ήταν κάτι τρελό», είπε η Sarah Kemp για τη στιγμή της αναγνώρισης.
Οι γονείς τους χώρισαν το 1975. Η Sarah ήταν έξι ετών και ο αδελφός της George ήταν 11 ετών. Η μητέρα πήρε μαζί της την κόρη και έφυγαν για το Εδιμβούργο, ενώ ο πατέρας έμεινε με το γιο στο Λονδίνο.
Οι γονείς δεν κράτησαν καμία επαφή και έτσι τα παιδιά δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ.
Ανακαλώντας η Sarah τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους, λέει: «Ήταν σαν να γνωριζόμαστε μια ζωή» και τελικά αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο.
Πάντως, η πρώτη αμηχανία τη στιγμή της αποκάλυψης ξεπεράστηκε γρήγορα και τα δύο αδέλφια γιόρτασαν την επανένωσή τους με ένα μπουκάλι σαμπάνια.

Έρχονται βροχές έρχονται μπόρες !

Αλλάζει ο καιρός από Δευτέρα !
Μπορεί το Σάββατο η μέρα να ήταν όχι απλά ανοιξιάτικη αλλά... καλοκαιρινή, με τον υδράργυρο να φτάνει σε πολλές περιοχές τους 22 βαθμούς κελσίου, ωστόσο από την Κυριακή έρχεται μεταβολή του καιρού και από Δευτέρα χαλάει. Πιο συγκεκριμένα, από την Κυριακή θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, που ίσως φέρουν και κάποιες βροχές. Από Δευτέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και ενδεχομένως να έχουμε και καταιγίδες σε πολλές περιοχές.

Γίνεται…..της Λιβύης στο Λονδίνο !!

Μάχες αυτή την ώρα στο κέντρο του Λονδίνου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Πάνω από 250.000 διαδηλωτές έχουν βγεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας. Κάποιοι όχι ειρηνικά. Τα περισσότερα επεισόδια έγιναν στην Oxford Street. Πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν σε μεγάλα πολυκαταστήματα.
Πολλά καταστήματα είναι κλειστά και μάλιστα όσα είναι ανοικτά έχουν προσλάβει εξτρά προσωπικό ασφαλείας. Η αγορά σήμερα δεν λειτουργεί.
Το συνδικάτο που διοργανωνει την συγκέντρωση μιλάει για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών. Εχουν ζητήσει από τους πολίτες να η συγκέντρωση να είναι ειρηνική και να ακολουθήσουν πιστά τις υποδείξεις της αστυνομίας. Αυτό όμως τελικά δεν έγινε.
Νωρίτερα το Λονδίνο είχε γεμίσει φυλλάδια που καλούσαν τους διαδηλωτές να κάνουν το αντίθετο και να μείνουν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και μετά το τέλος της πορείας.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ – Νεκρή 28χρονη δύτρια στο Λαγονήσι !

Τη σορό μίας 28χρονης δύτριας, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της Παρασκευής, εντόπισε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε βάθος 37,5 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή του Λαγονησίου.
Στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης ενημερώθηκε από ιδιοκτήτη καταδυτικού κέντρου ότι αγνοείτο η 28χρονη αυτοδύτρια, η οποία διενεργούσε οργανωμένη καθοδηγούμενη κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή του Λαγονησίου.
Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής γυναίκας, στις οποίες συμμετείχαν πλωτό περιπολικό και όχημα του Λιμενικού Σώματος, ομάδα ιδιωτών αυτοδυτών, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
Οι έρευνες διακόπηκαν τη νύχτα και συνεχίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οπότε και εντοπίστηκε η σορός της 28χρονης δύτριας. in.gr

Νέα Μόδα – Η πρώτη αγωγή διευθυντή καναλιού σε Blog !!

Γράφει το fimotro.blogspot.com
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΔΑ ΜΕ... ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ!
Έσπασε κάθε ρεκόρ. Ο πρώτος διευθυντής καναλιού που μαζί με την παρουσιάστρια του δελτίου του και ΟΛΟΥΣ τους αναλυτές καταθέτει αγωγή σε blog! Προσέξτε όμως : Αγωγή, όχι μήνυση, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να γίνει...
άρση του ηλεκτρονικού απορρήτου. Τι νόημα έχει η αγωγή; Να βάλουμε FIMOTRO στην κριτική και μέχρι να συζητηθεί (μετά από 3 χρόνια με τις αναβολές) βλέπουμε. Δικαίωμά του. Οι άλλοι οι παρατρεχάμενοί του δεν ντράπηκαν να βάλουν τις υπογραφές τους;

Η νίκη μοναδικός στόχος στην Μάλτα !

Η νίκη είναι ο μοναδικός στόχος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο αποψινό παιχνίδι της με την Μάλτα για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στη δεύτερη δέση του 6ου προκριματικού ομίλου με οκτώ βαθμούς, δύο βαθμούς δηλαδή πίσω από την πρωτοπόρο Κροατία.
Έτσι οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος με νίκη στη Βαλέτα σε συνδυασμό με απώλεια βαθμών της Κροατίας στον αγώνα με την Γεωργία φιλοδοξούν να βρεθούν στην κορυφή του ομίλου.
Οι διεθνείς παίκτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και πέρασαν μερικές στιγμές χαλάρωσης με βόλτα στην πρωτεύουσα της Μάλτας Βαλέτα.

Το ριάλιτι των βρικολάκων !!

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Εξι βδομάδες μετά την έναρξη του θλιβερού υποκινούμενου από ενεργειακούς κολοσσούς «χορηγούς» εμφυλίου στη Λιβύη, η θηριωδία της μιντιακής προπαγάνδας έχει πάει τον γκαιμπελισμό εκατό χρόνια μπροστά. Πληροφορίες βγαλμένες κατευθείαν από τα χαλκεία κολοσσών της χειραγώγησης των μαζών (καθηγητάδες πανεπιστημίων, στρατιωτικοί με ντοκτορά στον ψυχολογικό πόλεμο, διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι και κυρίως ιδιοκτήτες ΜΜΕ διεθνώς και τα φερέφωνά τους δημοσιογράφοι) σερβίρουν αμάσητη τροφή το δράμα του λιβυκού λαού καταπίνοντας όχι μόνο τα θύματά του, αλλά τη νοημοσύνη, την Παιδεία, την κουλτούρα και εν τέλει την κλίμακα αξιών των καταναλωτών θεατών σ' όλη τη Γη.
Αυτός ο κυνικός πετρελαϊκός πόλεμος στη Μεσόγειο των ποιητών, των φιλοσόφων, στο χωνευτήρι τόσων και τόσων πολιτισμών δείχνει να έχει ανυπολόγιστες «παράπλευρες απώλειες». Εξευτελίζει την ανθρώπινη ζωή, την έννοια της πολιτικής οργάνωσης των κοινωνιών και της ολοκληρωτικής διεκδίκησης δικαιωμάτων, με συνέπειες τραγικές για το μέλλον όλων μας. Μια πολύ προσεκτική ακρόαση ή και τηλεθέαση των όσων λέγονται για τη Λιβύη χτυπάει κόκκινο συναγερμό σ' όλους όσοι γνωρίζουμε και σκεφτόμαστε τη δύναμη των ΜΜΕ ως υπερόπλου στις κάθε μορφής συρράξεις. Οταν η σ. Αλέκα έθεσε στη Βουλή, στη συζήτηση για τη Λιβύη, το μείζον αφυπνιστικό ερώτημα «πότε τραβήχτηκε η γραμμή οριοθέτησης του Καντάφι ως κακού», απαντώντας στις υποκριτικές δικαιολογίες νηπιακής επιχειρηματολογίας των καπιταλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κάποιοι ξέραμε ότι δεν θα αναπαραχθεί από τα ΜΜΕ, γιατί κινδύνευε να ξυπνήσει και τους κοιμισμένους.
Μιλάνε τα χαλκεία για αμάχους, υιοθετώντας παρανοϊκά την άποψη ότι δεν υπάρχουν θύματα ανάμεσά τους όταν βομβαρδίζουν Αγγλοι - Γάλλοι - Αμερικάνοι. Η αποθέωση του τέλειου φονιά των λαών. Μιλούν για την Βεγγάζη σα να πρόκειται για το τηλεοπτικό πλατό ενός ριάλιτι που θ' αναδείξει την καλύτερη μαριονέτα των συνήθων βρικολάκων. Στήνουν μια κάμερα σε μια άσφαλτο που διασχίζει την έρημο κι επιδεικνύουν τα Datsun με τα πολυβόλα και τ' αποκαΐδια των αντιπάλων σαν τα τραπουλόχαρτα της εισβολής στο Ιράκ. Το αίμα συζητιέται αλλά δεν φαίνεται παρά μόνον επιλεκτικά, εκεί όπου χρειάζεται για να μην ακουστούν τα γουργουρητά των στομαχιών των εκατομμυρίων φτωχών Ευρωπαίων ή Αμερικανών κι ύστερα ταΐζουν το πόπολο - απόγονο του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη - με το τουριστικό πλιάτσικο, που μπορεί να καταλήξει να τους ωφελήσει το φετινό θέρος.
Ο πόλεμος στη Λιβύη, οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο πλασάρονται ως προϊόν ταχείας ταφής κάθε πανανθρώπινης ιεράρχησης αξιών. Είναι μια επικοινωνιακή χωματερή με τον άνθρωπο υποβιβασμένο από πιόνι σε σκουπίδι. Ξέρω ότι γίνομαι φρικιαστικά πικρή, αλλά αυτές οι εξελίξεις χρησιμοποιούνται όχι πια για να τρομοκρατήσουν, αλλά για να παραλύσουν κάθε, ακόμα και νοητική, αντίσταση των μαζών στις δυτικές κοινωνίες. Το σάστισμα των Αράβων το έχει αναλάβει το Αλ Τζαζίρα καθόλου τυχαία αποκαλούμενο και αραβικό CNN.
Με την ανεργία να χτυπάει τα όρια αντοχής των πολιτισμένων, τάχα μου, δήθεν δυτικών κοινωνιών μην απορρήσετε σύντροφοι αν σε μερικά χρόνια η πρόσβαση στη βιασμένη εικόνα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων θα γίνεται με την καταβολή συνδρομής...

Ρώσοι αστρολόγοι – Ο τρίτος παγκόσμιος ….θα ξεκινήσει από το Σότσι !!

Στις 24 Μαρτίου, γνωστοί Ρώσοι αστρολόγοι, σαμάνοι και παραψυχολόγοι, συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις προβλέψεις τους για το εγγύς και απώτερο μέλλον.
"Το φαινόμενο που αποκαλείται παγκόσμια οικονομική κρίση, και η οποία, όπως πιστεύουν, τελειώνει σε λίγο, δεν είναι οικονομική κρίση αυτή καθαυτή. Είναι, απλώς, ένας οιωνός για την επικείμενη κρίση. Η πραγματική οικονομική κρίση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο μέλλον", όπως δήλωσε ο αστρολόγος Aleksei Kolov, στην έναρξη της συνεδρίασης.
Η πιο εντυπωσιακή αστρολογική πρόβλεψη έγινε από τον Pavel Globa:
"Πολλοί μου επιτίθενται, τώρα, επειδή υποστήριξα ότι η χρονιά αυτή θα είναι πολλά υποσχόμενη και ήσυχη, για τη Ρωσία. Τι είδους ήσυχη χρονιά, λένε, όταν γίνονται τέτοιοι σεισμοί στην Ιαπωνία, αλλά η Ιαπωνία δεν είναι Ρωσία.
Θα υπάρχουν πόλεμοι, φέτος, στον κόσμο, αλλά όλα θα πάνε καλά στη χώρα μας, εκτός από το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό: θα υπάρχουν τρεις εκλείψεις σε κάθε γραμμή του Ιουνίου-Ιουλίου του τρέχοντος έτους και έξι εκλείψεις συνολικά. Είχαμε ένα τέτοιο καταστροφικό έτος, πριν από 20 χρόνια, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση", είπε, ο αστρολόγος.
Οι εκλείψεις θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα φέτος, προειδοποίησε o Globa . Στις 10 Δεκεμβρίου, θα λάβουν χώρα, ένοπλες συγκρούσεις στα Βαλκάνια. Οι τρομοκράτες, επίσης, θα βάλουν βόμβα, στην τελετή απονομής των Νόμπελ.
Σύμφωνα με globa, φέτος μπορεί να συγκριθεί με το 1939 - το έτος που προηγείται της Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, από τη σκοπιά των αστρολογικών δεδομένων.
Οι συμμετέχοντες, στο συνέδρο, παρουσίασαν, επίσης, την ημερομηνία για την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο νέος πόλεμος λέγεται ότι θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2014, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.
Είναι επίσης πιθανό ότι ο πόλεμος μπορεί να αρχίσει πέντε ημέρες μετά το τέλος των Αγώνων. Ο Globa δεν είπε σε ποια χώρα, ακριβώς, θα αρχίσει ο Πόλεμος.
Το μόνο που είπε ήταν πως οι επαναστάσεις στην αφρικανική ήπειρο, σιγά-σιγά κινούνται προς την κατεύθυνση της Ρωσίας. Επίσης, μαζικές διαμαρτυρίες θα προκλληθούν στην Κεντρική Ασία.
Σύμφωνα με τον Globa, τέτοια γεγονότα συμβαίνουν λόγω της Μαύρης Σελήνης. Το ΝΑΤΟ επιτέθηκε στη Λιβύη την ημέρα που η Μαύρη Σελήνη συμμάχησε με τον Ήλιο. Όταν η Μαύρη Σελήνη συμμάχησε με τον Ουρανό, έγινε ο ιαπωνικός σεισμός.
Όσον αφορά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, οι αστρολόγοι, αναφέρουν: Ο Πούτιν είναι ένας μαχητής.
Είναι στρατιωτικός άνδρας και ο Μεντβέντεφ κάνει γιόγκα. Υπάρχουν δύο τύποι ανδρών. Ένας από αυτούς είναι ο οριζόντιος τύπος, όπου ανήκουν οι 'στρατιωτικοί' άνδρες.
Υπάρχει, επίσης, ο κατακόρυφος τύπος ανδρών, οι οποίοι έχουν ως στόχο την πνευματική ανάπτυξη. Ο Μεντβέντεφ αποτελεί έναν πραγματικό τσάρο, Χρισμένος από τον Κύριο".

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"- Νέες κινητοποιήσεις αύριο από το κίνημα !

Επανέρχεται την Κυριακή 27 Μαρτίου το κίνημα κατά των διοδίων, σηκώνοντας τις μπάρες σε αρκετούς σταθμούς κατά μήκος των εθνικών οδών.
Να σημειωθεί ότι η διέλευση των διοδίων θα είναι ελεύθερη για όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η επιστροφή των περισσότερων εκδρομέων από το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, προγραμματίζονται συναντήσεις για το άνοιγμα των σταθμών στα εξής σημεία:
* Αφίδνες –16:00
* Γέφυρα Ρίου –12:00
* Ελευσίνα (Αττική Οδός) – 16:00
* Θήβα –16:00
* Ισθμός Κορίνθου –16:00
* Καβάλα, κόμβος Μουσθένης – 15:00
* Λεπτοκαρυά – 15:00
* Μακρυχώρι – 16:00
* Μάλγαρα – 16:00
* Μεταμόρφωση (Αττική Οδός) –16:00
* Μοσχοχώρι – 16:00 (προσυγκέντρωση στις 15:20 στο Δημαρχείο Βόλου)
* Μώλος –16:00
* Νεστάνη –16:00
* Πελασγία – 16:00
* Πολύμυλος (Εγνατία Οδός) – 15:00
* Πυργετός – 16:00
* Ρίο – 12:00
* Τραγάνα –16:00

Αιολικό πάρκο 38MW στο Ναύπλιο !!

Aναμένεται να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 77.220 τόνους/ έτος !!
Η Iberdrola Renovables, μέσω της θυγατρικής της Rokas Renewables, ολοκλήρωσε την κατασκευή του αιολικού πάρκου Αραχναίο II, δυναμικότητας 38MW, στο όρος Αραχναίο κοντά στο Ναύπλιο, αυξάνοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας στην Ελλάδα στα 257,5 MW.
Η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα για την κοινωνία, καθώς υπολογίζεται ότι οι τοπικοί καταναλωτές θα ωφεληθούν από συνολική μείωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης των 67.830 ευρώ ανά έτος, ενώ οι τοπικές κοινωνίες θα λαμβάνουν περίπου 115.000 ευρώ ετησίως, μέσω του μηχανισμού στήριξης που προβλέπει ο νόμος. Επιπλέον, το «Πράσινο Ταμείο» της χώρας για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών έργων θα ενισχυθεί με 20.350 ευρώ ετησίως ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του έργου.
Τέλος, το πάρκο αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 77.220 τόνους/ έτος, που αντιστοιχεί στις ετήσιες εκπομπές περίπου 30.000 αυτοκινήτων μέσης κατανάλωσης.

Οι Ελληνίδες βάζουν στην κατάψυξη... τα ωάριά τους!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται στις τράπεζες ωαρίων που λειτουργούν στη χώρα μας προκειμένου να... καταθέσουν τα «χρυσά» γεννητικά κύτταρά τους, ενώ τα «εκταμιεύουν» όταν νιώσουν έτοιμες να γίνουν μητέρες!
Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια νέα μέθοδος που με τον καιρό ολοένα κερδίζει έδαφος, καθώς δεν απευθύνεται μόνο σε όσες δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν φυσιολογικά, αλλά και σε αυτές που μπορεί να μη νιώθουν άμεσα έτοιμες να αποκτήσουν ένα παιδί και επενδύουν στο ενδεχόμενο της μελλοντικής μητρότητας.
Αν, για παράδειγμα, μια γυναίκα αποφασίσει πως δεν θέλει να γίνει μητέρα πριν από τα σαράντα της, μπορεί να τεκνοποιήσει με τα ίδια ωάρια που είχε όταν ήταν τριάντα χρόνων όταν αυτή το θελήσει.
«Οι τράπεζες ωαρίων λειτουργούν στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι σχετικά νέο φαινόμενο για τη χώρα μας, ωστόσο βοηθούν πολύ στην τεκνοποίηση ζευγαριών» επισημαίνει μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» ο κ. Κωνσταντίνος Πάντος, μαιευτήρας-γυναικολόγος, διευθυντής της κλινικής Γένεσις Αθηνών και εξηγεί: «Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο που διαρκεί γύρω στις δύο εβδομάδες, μέχρι δηλαδή την ωορρηξία. Αφού χορηγήσουμε κάποια φάρμακα για να διεγείρουμε τις ωοθήκες ώστε να παράγουν περισσότερα από ένα ωάριο, τα συλλέγουμε και τα αποθηκεύουμε σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, όπου ψύχονται με άζωτο στους -196ο Κελσίου. Μέσα εκεί τα ωάρια μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δέκα χρόνια, ενώ η γυναίκα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όποτε επιθυμήσει σε αυτό το χρονικό διάστημα. Η γονιμοποίηση πραγματοποιείται με τη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης και το εκπληκτικό είναι πως τα ωάρια που ψύχονται δεν γερνάνε. Οπότε αν, για παράδειγμα, η συλλογή των ωαρίων γίνει όταν η γυναίκα είν [Τα ωάρια συλλέγονται και αποθηκεύονται σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, όπου ψύχονται με άζωτο στους -196ο Κελσίου. Μέσα εκεί τα ωάρια μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και δέκα χρόνια.] ναι τριάντα δύο ετών και τα χρησιμοποιήσει στα σαράντα της, αυτά δεν θα έχουν αλλοιωθεί. Η σύστασή τους παραμένει ίδια όπως την ημέρα που τα ψύξαμε. Με απλά λόγια, δεν μεγαλώνουν».
Οσο μεγαλώνει η γυναίκα, μειώνονται τα επίπεδα γονιμότητάς της. Στην ουσία προκαλούνται φυσικές αλλοιώσεις στα ωάρια, πράγμα που σημαίνει πως η γονιμοποίησή τους γίνεται δυσκολότερα. Οι τράπεζες ωαρίων αφορούν τέσσερις περιπτώσεις γυναικών, σύμφωνα με τον κ. Πάντο: «Πρώτον, στις μοναχικές ή ανύπαντρες, δεύτερον, σε αυτές που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, τρίτων στις γυναίκες καριέρας και, τέταρτον, σε αυτές που για ηθικούς λόγους επιλέγουν να καταψύξουν τα ωάριά τους».
Ποιες γυναίκες στρέφονται στην κατάψυξη ωαρίων
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας, μια ανύπαντρη γυναίκα μπορεί να αποκτήσει παιδί, έστω και με το σπερματοζωάριο ενός δότη. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να βρούνε τον κατάλληλο σύντροφο για να αποκτήσουν και να αναθρέψουν από κοινού ένα παιδί, ενώ όσο περνάει ο καιρός φοβούνται πως δεν θα παντρευτούν ποτέ.
«Εχουμε πολλές περιπτώσεις από αυτήν την κατηγορία γυναικών, που όχι μόνο φύλαξαν στην τράπεζα το ωάριό τους, αλλά αργότερα απέκτησαν και παιδί, το οποίο σήμερα αναθρέφουν μόνες τους» μας λέει ο κ. Πάντος και συνεχίζει: «Είναι κυρίες που έχουν περάσει την ηλικία των τριάντα και είναι ακόμη μόνες ή γυναίκες που δεν θέλουν να παντρευτούν για τους δικούς τους λόγους. Φοβούμενες πως, αν κάποτε βρούνε τον άντρα της ζωής τους, δεν θα είναι σε ηλικία να τεκνοποιήσουν, προνοούν και φυλάσσουν τα ωάριά τους για τη στιγμή που θα νιώσουν έτοιμες να γίνουν μητέρες».
Στις τράπεζες ωαρίων στρέφονται και κυρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως για π [Χιλιάδες έμβρυα και άλλα τόσα ωάρια, έτοιμα να γονιμοποιηθούν.] αράδειγμα ο καρκίνος. «Αν κρίνουμε ότι το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει το ενδεχόμενο τεκνοποίησης, τότε ψύχουμε τα ωάρια και τα χρησιμοποιούμε αργότερα. Είναι ένας τρόπος για να διασφαλίσει η εκάστοτε γυναίκα πως θα μπορέσει κάποια στιγμή να κρατήσει στην αγκαλιά της το μωρό της»
Η τρίτη περίπτωση των εν δυνάμει μαμάδων είναι αυτή των δυναμικών γυναικών που αφοσιώνονται στην καριέρα τους και αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδί κοντά στην ηλικία των σαράντα. «Στις μέρες μας οι γυναίκες κυνηγάνε την επαγγελματική επιτυχία, κάτι που τις αποτρέπει από το να ζήσουν τη μητρότητα. Αυτές οι γυναίκες επιλέγουν να φυλάξουν τα ωάριά τους και να τα χρησιμοποιήσουν όταν θα έχουν καταξιωθεί επαγγελματικά. Δεν σας κρύβω, μάλιστα, πως αρκετές γνωστές καταξιωμένες κυρίες έχουν αποκτήσει παιδί έτσι» λέει ο κ. Πάντος και ολοκληρώνει με την τέταρτη περίπτωση: «Την ψύξη ωαρίων προτιμούν και αρκετές γυναίκες που τεκνοποιούν μέσω εξωσωματικής. Κάποιες, κυρίως για ηθικούς λόγους, ζητούν να φυλάξουμε στο ψυγείο ωάρια που δεν έχουν γονιμοποιηθεί, δηλαδή προτού γίνουν έμβρυα. Οπως και να έχει, καθημερινά οι τράπεζες ωαρίων δέχονται δεκάδες γυναίκες και τολμώ να πω πως πολλές είναι είτε καριερίστριες είτε επιλέγουν να αναθρέψουν μόνες τους ένα παιδί».
«Φύλαξα στην τράπεζα τα ωάριά μου»
H κ. Μερόπη Μαμούλη απέκτησε πριν από λίγους μήνες δίδυμα με τη μέθοδο της εξωσωματικής, ενώ, όπως μας είπε, αποφάσισε να φυλάξει τα ωάριά της στην τράπεζα. «Οι γυναίκες στην Ελλάδα δεν είναι ενήμερες σχετικά με τις τράπεζες ωαρίων» λέει και περιγράφει τη δική της εμπειρία: «Προσωπικά το έκανα για λόγους ηθικής. Με την εξωσωματική γονιμοποιούνται αρκετά ωάρια, αλλά στο σώμα εμφυτεύονται πολύ λιγότερα. Δεν ήθελα να ξέρω πως θα βρίσκονται στο ψυγείο γονιμοποιημένα ωάρια, τα οποία στην ουσία είναι έμβρυα λίγων ημερών και έτσι ζήτησα από τον γιατρό να γονιμοποιήσει αυτά που θα μου εμφύτευε και να διατηρήσει στην τράπεζα ωαρίων τα υπόλοιπα. Ετσι ξέρω πως είναι μόνο ωάρια και πως, αν κάποια στιγμή θελήσω να κάνω και άλλα παιδιά, μπορώ να τα χρησιμοποιήσω». Η κ. Μαμούλη είναι μαία, επομένως γνωρίζει εκ των έσω τη σημασία μιας τράπεζας μέσα στην οποία μπορούν να φυλάσσονται υγιή ωάρια: «Η διαδικασία είναι ανώδυνη και το προτείνω σε όποια γυναίκα το σκέφτεται».
Μέσα στην τράπεζα
Η «Espresso της Κυριακής» έζησε το θαύμα της δημιουργίας της ζωής και ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας απαθανάτισε τον χώρο όπου διατηρούνται τα ωάρια, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γονιμοποιούνται, γίνονται έμβρυα και τελικά εμφυτεύονται στο γυναικείο σώμα. Είναι εκπληκτικό πως μέσα σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών φυλάσσονται χιλιάδες έμβρυα και άλλα τόσα ωάρια, έτοιμα να γονιμοποιηθούν.
«Οταν τα πάρουμε από το γυναικείο σώμα, τα τοποθετούμε μέσα σε ειδικές θυρίδες όπου ψύχονται με άζωτο» λέει ο κ. Πάντος, ενώ μας ξεναγεί στο εργαστήριο. «Οταν η γυναίκα το ζητήσει, οι επιστήμονες γονιμοποιούν το ωάριό της με τη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης και αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, έπειτα από λίγες ημέρες εμφυτεύουμε το έμβρυο στο σώμα της γυναίκας» εξηγεί και μας δείχνει στην οθόνη του υπολογιστή ένα έμβρυο δύο ημερών, το οποίο στη συνέχεια θα εμφυτεύσει στο σώμα της μητέρα του: «Αυτό εδώ είναι έτοιμο. Ετσι, από λίγα κύτταρα ξεκινάει η ανάπτυξη του εμβρύου και ολοκληρώνεται τον ένατο μήνα». Espresso

Βρήκε 800 ευρώ σε… ΑΤΜ και τα παρέδωσε!

Κι όμως, ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές της ανέχειας και της ανασφάλειας, κάποιοι εξακολουθούν να διατηρούν την αξιοπρέπεια και το ήθος τους δίνοντας παράδειγμα σε όλους. Ένας από αυτούς είναι ο συνταξιούχος του ΟΤΕ που βρήκε έναν μικρό «θησαυρό» να τον περιμένει σε ένα ΑΤΜ στα Χανιά, αλλά δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να τον κρατήσει!
Μια ελαττωματική λειτουργία του μηχανήματος στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής τράπεζας απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, λίγο έλειψε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον δικαιούχο. Ο τυχερός, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, συναλλασσόμενος ήθελε να «σηκώσει» 800 ευρώ αλλά το ΑΤΜ εμφάνισε μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει τέτοια ανάληψη. Πήρε πίσω την κάρτα του και έφυγε για να πάρει το βιβλιάριο καταθέσεων, ώστε να κάνει ανάληψη από το ταμείο.
Όμως, το μηχάνημα… έβγαλε τελικά τα χρήματα, τα οποία είδε ο συνταξιούχος του ΟΤΕ την στιγμή που έβγαινε από την τράπεζα. Δεύτερη φορά, τα πήρε μαζί με την απόδειξη και τα παρέδωσε στον διευθυντή του καταστήματος! Μέσω της απόδειξης, εκείνος βρήκε τον δικαιούχο που κλήθηκε να τα παραλάβει, μην πιστεύοντας στην απίστευτη τύχη που είχε να πέσει πάνω σε έναν εξαιρετικά έντιμο άνθρωπο.

Παχύσαρκα 4 στα 10 Ελληνόπουλα !!

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του τμήματος Διαιοτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας (η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 867.000 μαθητών απ όλη την Ελλάδα και σε ένα διάστημα 13 ετών), τέσσερα στα δέκα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου είναι παχύσαρκα, ενώ περίπου τα μισά ασκούνται πολύ λίγο ή και καθόλου. Από την ανάλυση των στοιχείων που συνέλεξε η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Λ. Συντώση προέκυψε επίσης ότι:
- Το ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών τα τελευταία 13 έτη αυξήθηκε περίπου 30% (19,5% το 1997 - 26% το 2009) σε αστικές και αγροτικές περιοχές.
- Το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών αυξήθηκε περισσότερο από 50% σε όλη τη χώρα (7,7% το 1997 - 11,8% το 2009) και είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.
- Η αερόβια αντοχή (φυσική κατάσταση) των μαθητών Δημοτικού την τελευταία δεκαετία μειώθηκε περισσότερο από 5%. (Σημειώνεται ότι μείωση αυτή αυξάνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 150% περίπου).
- Οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών και ιδιαίτερα αυτών με μεγαλύτερο βάρος βαθμολογούνται με 5 (στη δεκαβάθμια κλίμακα).
Οι ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει η παχυσαρκία συνδέεται άμεσα με την έλλειψη άσκησης αλλά και την κακή διατροφή. Όπως διαπιστώνεται από την έρευνα πολλά παιδιά στη χώρα μας έχουν αποκτήσει συνήθειες καθιστικής ζωής πριν ακόμη μπουν στην εφηβεία. Ειδικότερα:
- Μόνο το 45% των παιδιών παίζει εκτός σπιτιού, έστω και λίγο κάθε μέρα, ενώ το 90% αυτών βλέπει τηλεόραση συχνά ή κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
-Μόνο το 72% των αγοριών και το 56% των κοριτσιών πληρούν τις διεθνείς συστάσεις για σωματική δραστηριότητα, δηλαδή ασκούνται περισσότερο από μια ώρα την ημέρα (60 λεπτά ημερησίως).
Από την έρευνα πάντως προέκυψαν και δυο θετικά στοιχεία: Πρώτον, τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας δεν αυξάνονται μετά το 2004. Δεύτερον, περισσότερο από το 90% των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα των Ολοήμερων Σχολείων πληρούν τις συστάσεις για σωματική δραστηριότητα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας «Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Οι συντάκτες της συνοδευτικής έκθεσης κάνουν λόγο για «θλιβερά συμπεράσματα» και τονίζουν ότι η παχυσαρκία σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και την κακή διατροφή αποτελούν ένα πολύ επικίνδυνο μείγμα για την υγεία.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι παχυσαρκία δεν αποτελεί μείζονα παράγοντα κινδύνου στην παιδική ηλικία αλλά και στην ενήλικη ζωή. Έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης τύπου 2 και μειώνει το προσδοκώμενο όριο ζωής μέχρι και 13 χρόνια.
Από παλαιότερες έρευνες για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα είχε καταδειχθεί ότι περίπου τα μισά παχύσαρκα παιδιά έχουν τουλάχιστον έναν γονιό παχύσαρκο, ενώ εκτιμάται ότι περίπου ένα στα τρία παιδιά θα γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.
Ανάμεσα στους κοινωνικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην παιδική παχυσαρκία είναι ότι πολλά παιδιά δεν τρώνε με τους γονείς τους λόγω των ωραρίων εργασίας των τελευταίων, με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται όπως θα έπρεπε η διατροφή τους, ενώ σε πολλά νοικοκυριά το σπιτικό φαγητό αποτελεί πολυτέλεια. Στους ενοχοποιητικούς παράγοντες περιλαμβάνεται η κατανάλωση αναψυκτικών και διάφορων σνακς που τα παιδιά μπορούν να βρουν ακόμη και στα κυλικεία των σχολείων.

Κοινή Δράση – Συμπαράσταση στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο σχολείων στην Μεσσηνία

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει σχολεία χωρίς ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά κριτήρια. Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που πετυχαίνει είναι:
• Να αυξάνονται οι αποστάσεις μετακίνησης των μαθητών, άρα να δυσκολεύεται αφάνταστα η φοίτησή τους στο σχολείο.
• Να μεγαλώνει ο αριθμός των παιδιών ανά τάξη, άρα να υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο.
• Να επιτείνει το υπάρχον πρόβλημα μετακίνησης, αφού ήδη τα ΚΤΕΛ απειλούν με διακοπή δρομολογίων αν δεν πληρωθούν.
• Να αφήνει χωρίς δουλειά χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Ζητάμε έστω και την ύστατη στιγμή να ζητήσει (ως οφείλει και εκ νόμου) το Υπουργείο Παιδείας τη γνώμη των αυτοδιοικητικών αρχών, εκπαιδευτικών φορέων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε κλείσιμο σχολείου.
Η παιδεία έχει ανάγκη από χρηματοδότηση και όχι περικοπές, κτιριακές και τεχνικές υποδομές και όχι κλείσιμο σχολείων, εκπαιδευτικούς – λειτουργούς και όχι διεκπεραιωτές με μισθούς πείνας. Η παιδεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα!
Η Κοινή Δράση Μεσσηνίας δηλώνει τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους κατοίκους, γονείς και μαθητές της Τριφυλίας, του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, καθώς και κάθε άλλου σχολείου της Μεσσηνίας που κλείνει αυθαίρετα με οικονομίστικα και αντιεκπαιδευτικά κριτήρια.
Κοινή δράση - Κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου
kdrasi.wordpress.com
kdrasi@gmail.com
τηλ. επικοινωνίας: 6974073849 begin_of_the_skype_highlighting            6974073849      end_of_the_skype_highlighting

Εαρινό critical mass Μαρτίου !

Από τους ποδηλάτες Καλαμάτας !
Σας περιμένουμε για να κάνουμε άλλη μια πολύχρωμη ποδηλατοβὀλτα στους κεντρικούς δρόμους αλλά και σε ῾῾μυστήρια μονοπάτια῾῾στην Καλαμάτα, μέσα σε ανοιξιάτικες πολύχρωμες και γαργαλιστικές μυρωδιές!!!!!
Να νιώσουμε λίγο όμορφα ρε γαμώτο !!!
Μας αξίζει!!!!!!! Συγκέντρωση, 4.00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (Συντριβάνι)
Η ιδέα του critical mass ride ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1992 στο Σαν Φραντζίσκο, όταν στη συνάντηση του San Francisco Coalition αποφάσισαν πως αφού κυκλοφορούν τόσα ποδήλατα στην πόλη αλλά οι συνθήκες είναι τόσο άθλιες, θα έπρεπε να μαζεύονται μια φορά το μήνα και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κάτω από τον αρχικό τίτλο "The Commute Clot".
Το τελικό όνομα "Critical Mass" προήλθε από το ποδηλατικό ντοκιμαντέρ "Return to the Scorcher" όπου παρουσίαζε την διάσχιση διασταυρώσεων σε μεγάλες πόλεις της Κίνας σαν θέμα κρίσιμης μάζας (=critical mass): Όσοι ήθελαν να διασχίσουν μια διασταύρωση περίμεναν μέχρι να μαζευτούν αρκετοί και όταν μαζευόταν μια κρίσιμη μάζα ξεχύνονταν στο δρόμο κλείνοντας και ακινητοποιώντας τους διερχόμενους, μέχρι εκείνοι με τη σειρά τους να μαζευτούν πάλι περισσότεροι και να σπάσουν την μάζα.
Αυτά λοιπό γινόντουσαν στο San Francisco, εν ετει 1992!!!
Στην Καλαμάτα εν ετει, 2011, τα πραγματα κυλάν πιο αργά και από το αργό πετρέλαιο,
ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ,ΟΤΙ:
Α. Ο ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ , (ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ;;;)
ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ !!!
Β. ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑ SKATE ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ Ο.Σ.Ε ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ, Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ . ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΝΕΟΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!!!
Γ. ΠΡΟΕΞΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΞΟΝΑ (..ΠΟΥ ΞΕΒΑΨΕ..) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΧΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΤΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ!!!!
Δ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΟ ΦΥΛΑΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!!
ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ....
..ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΘΟΥΡΙΑ!!!!!!!
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥΣ ...ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΩΤΟΠΟΔΗΛΑΤΕΣ , ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!!!!

Η χρονομηχανή του μοναχού Ερνέτι…

Εάν υπάρχει κάτι στο οποίο όλοι συμφωνούν, αυτό είναι η εξαιρετική ακαδημαϊκή και επιστημονική κατάρτιση, καθώς και η τεράστια πολυμάθεια του Βενεδικτίνου πατέρα Πελεγκρίνο Μαρία Ερνέτι (1925 – 1944)…..
Όσο ζούσε, θεωρούνταν αυθεντία στην αρχαϊκή μουσική και το Γρηγοριανό μέλος και κατέχοντας μια σημαντική θέση σε μουσικό ωδείο της Βενετίας, είχε συγγράψει ένα μεγάλο αριθμό έργων επάνω σε αυτή. Εκτός από την αγάπη του για τη μουσική, είχε επίσης πτυχίο στην κβαντική και υπατομική φυσική, τομείς στους οποίους επίσης παρήγαγε σημαντικό έργο. Επιπρόσθετα, ήταν και γνωστός εξορκιστής. Φήμες θέλουν να εκτελεί εκατοντάδες εξορκισμούς κάθε μήνα.
Μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται απλά για έναν πολυπράγμωνα ιερωμένο αλλά θα έκανε λάθος, γιατί το όνομα του πατέρα Ερνέτι εμπλέκεται σε μια πραγματικά πολύ περίεργη ιστορία, κομβικό στοιχείο της οποίας είναι μια…χρονομηχανή. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας πάμε πίσω στον Φεβρουάριο του 2002, οπότε και δημοσιεύεται ένα βιβλίο του επίσης ιερωμένου Φρανσουά Μπρυν του τάγματος των Ιησουιτών και συγγραφέα βιβλίων σχετικά με θρησκευτικά και μεταφυσικά ζητήματα.
Ο συγγραφέας, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι ο πατέρας Ερνέτι, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και είχαν τακτική επικοινωνία μέχρι το θάνατό του, συμμετείχε σε ένα πρωτοποριακό πείραμα κατασκευής μιας χρονομηχανής, μαζί με δώδεκα άλλους επιστήμονες διεθνούς προβολής. Στο πείραμα αυτό, εκτός των άλλων, υποτίθεται ότι συμμετείχαν και ο Ενρίκο Φέρμι και ο Βέρνερ φον Μπράουν και το αποτέλεσμά του ήταν η κατασκευή μιας χρονομηχανής, με την οποία ο πατέρας Ερνέτι κατόρθωσε να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο στο έτος 169 π. Χ και να παρακολουθήσει μια παράσταση της χαμένης πλέον τραγωδίας Θυέστης, του Κούιντου Έννιου. Ως απόδειξη, έφερε πίσω ένα τμήμα της τραγωδίας. Επίσης, σε ένα άλλο ταξίδι, παρακολούθησε απο κοντά τη Σταύρωση του Χριστού, φέρνοντας ως απόδειξη μια φωτογραφία του, όπως δημοσιεύθηκε το 1972 σε ένα ιταλικό περιοδικό. Ο ιερωμένος, μάλιστα έδωσε μερικές περιγραφές της μηχανής, καθώς και του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε.
Αμφιβολίες και περιπλοκή του μυστηρίου
Στην παράδοξη αυτή ιστορία, εμπλέκεται και μια ανώνυμη επιστολή που εστάλη σε έναν αμερικανικό εκδοτικό οίκο, από άγνωστο αποστολέα και η οποία υποτίθεται ότι περιλαμβάνει την εξομολόγηση του ίδιου του πατέρα Ερνέττι σε έναν μακρινό του συγγενή, η οποία συνέβη λίγο πριν το θάνατό του. Σε αυτό το έγγραφο, ο βενεδικτίνος μοναχός παρουσιάζεται να ισχυρίζεται ότι, κατά τη διάρκεια μιας περιθανάτιας εμπειρία του, θυμήθηκε αμυδρά ότι ήταν ο ίδιος που συνέθεσε το απόσπασμα από τον Θυέστη, που παρουσίασε ως αληθινό, καθώς και το ότι είχε αποπειραθεί σε προηγούμενες ζωές του να κατασκευάσει μια χρονομηχανή, χωρίς όμως επιτυχία. Μάλιστα, σε μια από αυτές τις ζωές, είχε λάβει τη διαβεβαίωση από τον ίδιο το Νοστράδαμο ότι η κατασκευή μιας χρονομηχανής ήταν απολύτως εφικτή. Τέλος, ο μοναχός διαβεβαιώνει υποτίθεται τον μακρινό του συγγενή, ότι θα επιστρέψει στη ζωή, με μια νέα ενσάρκωση, ώστε να την ολοκληρώσει και του αποκαλύπτει ότι μόνο ένας νεαρός ιερωμένος γνωρίζει την αλήθεια, ο οποίος όμως δεν θα μιλήσει ποτέ.
Ο πατέρας Μπρυν, από την άλλη, έχει σοβαρές αμφιβολίες για τη γνησιότητα του εγγράφου, το οποίο αποδίδει σε σκοτεινούς κύκλους, που σκοπό έχουν να εξευτελιστεί η πραγματική ιστορία και η αλήθεια να μη μαθευτεί ποτέ. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι κάποιες λεπτομέρειες, που είχαν τονιστεί από τον ίδιο, στο έγγραφο αυτό δεν αναφέρονται.
Από την άλλη, η μελέτη του αποσπάσματος του Θυέστη, σύμφωνα με τη μελέτη ειδικών επιστημόνων, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι πλαστό, αποτελούμενο από συρραφές φράσεων της τραγωδίας, από έναν σπουδαίο γνώστη της Λατινικής, όπως ήταν ο Ερνέτι. Η φωτογραφία του Χριστού, επίσης θεωρήθηκε ότι είναι στην πραγματικότητα η φωτογράφιση ενός ξυλόγλυπτου που υπάρχει σε κάποιον ναό, τραβηγμένη όμως από διαφορετική γωνία.
Μέσα από αυτό τον κυκεώνα παράδοξων και εξωφρενικών απόψεων, είναι εξαιρετικά δύσκολο κανείς να καταφέρει να βγάλει μιαν άκρη. Προσπάθησε, άραγε, ο επιστήμονας μοναχός να κατασκευάσει μια τέτοια μηχανή, με την αρωγή σπουδαίων επιστημόνων, όπως ήταν ο Φέρμι και ο φον Μπράουν; Και αν ναι, ποιό ήταν άραγε το αποτέλεσμα; Η αλήθεια είναι πως το έγγραφο της εξομολόγησης, αναφέρει κάποια πράγματα για τον μυστηριώδη μοναχό, τα οποία, κατά τον Μπρυν, δε συνάδουν με τη θεολογική και επιστημονική του προσωπικότητα, εκτός και αν δεχτούμε την πιθανότητα ενός διαταραγμένου μυαλού, το οποίο όμως ο μοναχός δεν είχε.
Από την άλλη, εντύπωση και αφορμή για προβληματισμό αποτελεί για μένα η στερεότυπη κατάληξη πολλών τέτοιων ιστοριών, όπως έχουμε διαπιστώσει μέσα από τη μελέτη τους. Δηλαδή, παράδοξοι για την καθημερινότητά μας ισχυρισμοί ενός ατόμου, το οποίο αργότερα, παρά τη σοβαρότητα των όσων έχει ισχυριστεί, με μεγάλη ευκολία βγαίνει και λέει ότι όλα αυτά ήταν μια απάτη. Και ενώ σε πολλές περιπτώσεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι απίθανο, στην περίπτωση ενός εξαιρετικά μορφωμένου λόγιου επιστήμονα μοναχού, μοιάζει τουλάχιστον περίεργο… eidhseis.info

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 4.731 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου !!

Μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο, αφού η αρμόδια επιτροπή υπουργών ενέκρινε την πρόσληψη 4.731 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Ειδικότερα, θα δημοσιοποιηθούν τρεις νέες προκηρύξεις οι οποίες θα ορίζουν τα τυπικά προσόντα για τους νέους υπαλλήλους.
Με βάση την πρώτη θα προσληφθούν 2.031 υπάλληλοι για 8 μήνες ως εξής: ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (ΕΙΔ. ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) 2. ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) 4. ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 80. ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ 3. ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ 1.300. ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 380. ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 40. ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ 35. ΥΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ 7. ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ 180.
Η δεύτερη προκήρυξη δίνει ευκαιρία πρόσληψης σε 2.530 άτομα. Συγκεκριμένα: ΠΕ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 9. ΠΕ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΩΝ 4. ΠΕ ΛΑΟΓΡΑΦΩΝ - ΕΘΝΟΛΟΓΩΝ 7. ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ 5. ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 51. ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 24. ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 12. ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 45. ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 4. ΠΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΩΝ 2. ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 20. ΠΕ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΩΝ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ 6. ΠΕ ΓΕΩΛΟΓΩΝ 6. ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 5. ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 4. ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ 4. ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ 1. ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 11. ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 20. ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 70. ΤΕ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 20. ΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ 30. ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 10. ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 25. ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 2. ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 3. ΤΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ 8. ΤΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ 1. ΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ 3. ΔΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ 2. ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ 6. ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 28. ΔΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ 80. ΔΕ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ 2. ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 2000.
Με την τρίτη προκήρυξη θα επιλεγούν 170 υπάλληλοι για 2 μήνες ως εξής: ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ 130. ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ 30. ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ 10.
Στη διαδικασία επιλογής του νέου προσωπικού θα βαθμολογείται ο βασικός τίτλος σπουδών για τις κατηγορίες της Πανεπισστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης βαθμολογούμενο κριτήριο είναι μόνο η συναφής εμπειρία με την προκηρυσσόμενη θέση. Η απασχόληση θα είναι πενθήμερη και δεν θα υπερβαίνει τις 37 ½ ώρες την εβδομάδα.
534 καθηγητές στην Ελληνική Αστυνομία
Στην προκήρυξη 534 θέσεων διδακτικού προσωπικού για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2011-2012 προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Οι νέοι καθηγητές θα διδάξουν νομικά, ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, κοινωνιολογία, ψυχολογία, ιατροδικαστική, πληροφορική, δημόσιες σχέσεις, ξένες γλώσσες, μηχανολογία, σωματική αγωγή και αθλητισμό και αυτοάμυνα. Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 534 θέσεων, οι 87 απευθύνονται σε τακτικούς καθηγητές και οι υπόλοιπες 447 σε αναπληρωματικούς. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας τον φάκελο υποψηφιότητάς τους μέχρι 31-3-2011. Εντυπα αιτήσεων και πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Σπουδών της Σχολής Αξιωματικών (τηλ.: 210-2424167 begin_of_the_skype_highlighting            210-2424167      end_of_the_skype_highlighting , 210- 2424165 begin_of_the_skype_highlighting            210- 2424165      end_of_the_skype_highlighting . Fax: 210-2463230) και στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr
180 εποχικοί στον δήμο Πειραιά
Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 180 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητάς του ανακοίνωσε ο δήμος Πειραιά. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν οι εξής υπάλληλοι από τις εξής βαθμίδες εκπαίδευσης: Υποχρεωτική Εκπαίδευση: 140 εργάτες, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 33 Οδηγοί, 1 Χειριστής Καλαθοφόρων, 2 Χειριστές Φορτωτών-Εκσκαφέων, 2 Χειριστές Καδοπλυντηρίων και 2 Χειριστές Σκούπας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Δήμος Πειραιά, Πλατεία Κοραή 1, Τ.Κ. 185 35, Πειραιάς (τηλ.: 210-4194249-50). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει την 1η Απριλίου.
27 θέσεις στον δήμο Ελευσίνας
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την κάλυψη 27 νέων θέσεων στον δήμο Ελευσίνας Αττικής. Οι υπάλληλοι θα εργαστούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου για τους επόμενους οκτώ μήνες. Θα προσληφθούν ένας πτυχιούχος και απόφοιτοι Λυκείου και Γυμνασίου. Τεχνολογική Εκπαίδευση: 1 Ηλεκτρολόγος, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 1 Χειριστής Μηχανημάτων Εργων, 2 Ηλεκτρολόγοι, 8 Οδηγοί Απορριμματοφόρων. Υποχρεωτική Εκπαίδευση: 9 Συνοδοί Απορριμματοφόρων, 3 Οδοκαθαριστές, 3 Εργάτες Καθαριότητας. Να σημειωθεί ότι οι δημότες της Ελευσίνας προτάσσονται στον πίνακα κατάταξης, αφού η εντοπιότητα είναι το κύριο κριτήριο πρόσληψης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-5537213 begin_of_the_skype_highlighting            210-5537213      end_of_the_skype_highlighting .
Παράταση σε εργασία και επιβίωση
Η είδηση ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών προσανατολίζονται να δώσουν παράταση ενός εξαμήνου στα προγράμματα μερικής απασχόλησης δίνει παρηγοριά, έστω μερικών μηνών, στους ανθρώπους που δουλεύουν και συντηρούνται υπό αυτό το καθεστώς εργασίας. Το περασμένο έτος προκηρύχθηκαν 678 διαγωνισμοί για την κάλυψη 8.152 part-time θέσεων.
Ο θεσμός περιλαμβάνει: σύμβαση διάρκειας 18 μηνών, εργασία τεσσάρων ωρών ημερησίως και είκοσι εβδομαδιαίως. Μετά το πέρας του ενάμιση χρόνου, οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους. Ποιο είναι το όφελός τους; Εχουν για 18 μήνες δουλειά και κερδίζουν ένσημα -έστω ένα ένσημο για δύο ημέρες εργασίας- και πολύτιμη εμπειρία. Οσο για τις αμοιβές; Οι προσληφθέντες ξέρουν ότι για κάθε μήνα από τους δεκαοκτώ συνολικά που θα δουλέψουν θα αμείβονται με 595 ευρώ όσοι είναι από την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, με 565 ευρώ οι πτυχιούχοι ΤΕΙ, με 490 ευρώ οι απόφοιτοι Λυκείου και με 421 ευρώ όσοι έχουν τελειώσει το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη αξία των part-time προσλήψεων έχει να κάνει με τις ομάδες των πολιτών στις οποίες απευθύνεται. Αφορά πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αντιμετωπίζουν εξαιρετικές δυσκολίες στην αγορά εργασίας, ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ανέργους που βρίσκονται στην τελευταία πενταετία πριν από τη συνταξιοδότησή τους, μητέρες με ανήλικα τέκνα, άτομα με αναπηρίες, πολυτέκνους και ομαδικά απολυμένους. Αν λοιπόν δοθεί το πράσινο φως για εξάμηνη παράταση στα προγράμματα μερικής απασχόλησης, περίπου 2.500 πολίτες που δύσκολα εντάσσονται στην αγορά εργασίας θα πάρουν βαθιά ανάσα. Espresso

Έκθεση κόμικ αφιερωμένη στον Batman !!

Στην ιστορία του Batman -από τους πιο δημοφιλείς και ενδιαφέροντες ήρωες των κόμικς- είναι αφιερωμένη η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί "Χατζηκυριάκος-Γκίκας" της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22), από τις 8 έως τις 15 Απριλίου, στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ κόμικ Comicdom Con Athens 2011.
Η έκθεση με τίτλο "Batman: Yesterday and Tomorrow", αποτελεί μέρος της ομώνυμης έκθεσης που φιλοξενήθηκε πέρυσι στο Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Τέσσερις καλλιτέχνες που σημάδεψαν την ιστορική και αισθητική εξέλιξη του σκοτεινού ιππότη της Γκόθαμ Σίτι, φτάνουν δια των έργων τους στην Αθήνα.
Αυθεντικές σελίδες από τους Bob Kane, Neal Adams, Bob Brown και Joe Giella, αλλά και σπάνιες σελίδες από τα Bat-Manga του Ιάπωνα Jiro Kuwata, που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του '60, θα βρίσκονται στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, που φέτος θα "δανειστεί", τη σκοτεινή αισθητική του ήρωα. Μαζί με τα πρωτότυπα έργα, θα ταξιδέψει στην Αθήνα και ο επιμελητής του Cartoon Art Museum, συγγραφέας και σεναριογράφος, Andrew Farago.
Το Comicdom Con Athens 2011, διοργανώνουν, για έκτη συνεχή χρονιά, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press στις 8, 9 και 10 Απριλίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ περιλαμβάνει διεθνείς προσκεκλημένους, Έλληνες καλλιτέχνες, προβολές, ομιλίες, workshops, events, νέες κυκλοφορίες, fanzines και χιλιάδες κόμικς.
Προσκεκλημένοι της φετινής εκδήλωσης, είναι ο Chris Ware, πολυβραβευμένος δημιουργός των comics Acme Novelty Library και Jimmy Corrigan: The Smartest kid on Earth (επιλέχθηκε από τους London Times, μεταξύ των 100 καλύτερων βιβλίων της προηγούμενης δεκαετίας), ο David Prudhomme, δημιουργός μεταξύ άλλων του βραβευμένου άλμπουμ, Rebetiko- La mauvaise Herbe (Ρεμπέτικο- Το κακό βοτάνι) (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο), η Sonia Leong, σχεδιάστρια και illustrator, δημιουργός του πολυμεταφρασμένου manga Shakespeare: Romeo and Juliet (σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο), ο Bruno Brindisi, σχεδιαστής των δημοφιλών ιταλικών comics Dylan Dog και Tex (καλεσμένος της Jemma Press) και η Shaenon K. Garrity, σεναριογράφος, δημιουργός comics, manga editor στην Viz Media και δημιουργός των webcomics Narbonic και Skin Horse (βραβείο Outstanding Small Press στα Stumptown Trophy Awards του 2008).
Στο πλαίσιο των ειδικών προβολών του Comicdom Con Athens 201, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή στην Ελλάδα του ντοκιμαντέρ "Grant Morrison: Talking with Gods", αφιερωμένου σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενους συγγραφείς στον χώρο των κόμικς, Γκραντ Μόρισον.

Έκανε απόπειρα... γιατί τον εγκατέλειψε ο εραστής !!

Πριν από μερικούς μήνες το ζευγάρι των ομοφυλοφίλων από την Πάτρα γιόρταζε τον έρωτά του σε πριβέ πάρτι σε γνωστό καφέ. Τώρα, όμως, ο πλούσιος 40χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας γιατί τον παράτησε... ο Κωνσταντίνος.
Οπως έγραψε η εφημερίδα "Κόσμος", όλα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη. Ο 40χρονος ομοφυλόφιλος δεν μπορούσε να αντέξει το χωρισμό του με τον πρώην σύντροφό του και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του.
Πήρε πάνω από δέκα χάπια (για την πίεση) που είχε στο σπίτι του και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον παπά της ενορίας αλλά και στην κολλητή του φίλη.
Έντρομοι -τόσο ο ιερέας όσο και η κοπέλα- έτρεξαν στο σπίτι του 40χρονου και τον βρήκαν στο κρεβάτι σε πραγματικά άθλια κατάσταση. Τα χάπια της πίεσης είχαν αρχίσει να επιδρούν και ο 40χρονος παραληρούσε φωνάζοντας : «Θέλω τον Κωνσταντίνο! Φέρτε μου τον Κωνσταντίνο!».
Έλεγε μάλιστα πως ήθελε να τον δει... έστω και για τελευταία φορά! Ο Κωνσταντίνος δεν ήρθε, αλλά ευτυχώς έφθασε εγκαίρως το ασθενοφόρο και παρέλαβε τον παρ' ολίγον αυτόχειρα.
Για λίγες ημέρες ο 40χρονος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Δεν μάθαμε, βέβαια, αν ο μέχρι πρότινος ερωτικός σύντροφός του, τον επισκέφθηκε! Το ζευγάρι πάντως είχε και πάλι προκαλέσει ποικίλα σχόλια με το πριβέ πάρτι που είχε διοργανώσει σε κεντρικό μπαρ της Πάτρας. Μάλιστα ο πλούσιος ερωτευμένος σαραντάρης είχε στρώσει κόκκινο χαλί για τον αγαπημένο του, ενώ τα βλέμματα όλων μονοπώλησε το ρολόι «Rolex» που είχε χαρίσει στον καλό του!
Κανείς δεν γνωρίζει τι οδήγησε στον χωρισμό το αγαπημένο κατά τα άλλα ζευγάρι, το οποίο το βράδυ του πάρτι ήταν στην κυριολεξία... μέσα στα μέλια και έδειχναν πολύ ευτυχισμένοι.
Ο εραστής... είναι αρραβωνιασμένος!
Πληροφορίες, όμως, που κατέφθασαν στον «Κόσμο» αναφέρουν πως ο Κωνσταντίνος που αναζητά ο 40χρονος Πατρινός είναι bisexual και μάλιστα αρραβωνιασμένος με μία νεαρή που προφανώς δεν γνώριζε το παραμικρό για τον 40χρονο!
Κάποιοι που γνωρίζουν καλά το ζευγάρι υποστηρίζουν πως ο νεαρός μάλλον θέλει να αλλάξει σελίδα στη ζωή του και να προχωρήσει σε γάμο με την αρραβωνιαστικιά του! dete.gr

Έρχονται απολύσεις στο δημόσιο !!

Έκτακτα μέτρα-σοκ για εξοικονόμηση άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα για να διασώσει από βέβαιο εκτροχιασμό τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται ακόμη και μέτρα που θα επιταχύνουν τους ρυθμούς μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς η Τρόικα ασκεί ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση για περικοπές θέσεων εργασίας, ακόμη και μέσω απολύσεων.
Όπως αναφέρεται στο κύριο θέμα του σημερινού «Τύπου της Κυριακής» σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, είναι πολύ πιθανό, από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο κανόνας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» να τροποποιηθεί και να γίνει «1 πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρήσεις», με περαιτέρω περιορισμό των προσλήψεων και αύξηση των απολύσεων συμβασιούχων.
Στο πλαίσιο αυτό θα είναι απίθανη πλέον η απορρόφηση των εργαζομένων που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, οπότε η λύση των απολύσεων μονίμων υπαλλήλων θα είναι αναπόφευκτη.
Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι θα καταργηθούν και τα υπολείμματα του 13ου και του 14ου μισθού για 700.000 δημόσιους υπαλλήλους, ενώ προ των πυλών βρίσκονται πρόσθετες φοροεπιδρομές και δυσβάσταχτα χαράτσια για τα νοικοκυριά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου