12.2.11

Άγριο"Ξύλο" μεταξύ συζύγου και εραστή για τα μάτια της χωριατοπούλας !

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το ζευγάρι που αγαπήθηκε σε χωριό της Αχαΐας και αποφάσισαν να φύγουν μαζί εγκαταλείποντας τα πάντα (αλλά τελικά επέστρεψαν στις οικογένειές τους) φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Κόσμος».
Όπως πληροφορηθήκαμε, η «επιστροφή» του ζευγαριού ήταν άκρως επεισοδιακή και μάλιστα ο εραστής με το σύζυγο στην κυριολεξία... πιάστηκαν στα χέρια! Μάρτυρες του διαπληκτισμού ήταν αρκετοί από το χωριό, αφού... οι φωνές τους ακούγονταν! Μόνο που η κυρία πήρε ένα ξύλο και το κατάφερε... στο κεφάλι του συζύγου της! Ο οποίος, όμως, δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Κατάφερε ν' αρπάξει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του εραστή, τα οποία πέταξε... μέσα σε μία στάνη! Και ενώ οι δύο άνδρες τσακώνονταν... για τα μάτια της κυρίας, ο πατέρας της παντρεμένης γυναίκας άκουσε τη φασαρία, έφθασε στο σημείο και -όπως μάθαμε- τα έβαλε με τον... εραστή (και όχι με την κόρη του). Έτσι, ο άνθρωπος βρέθηκε ανάμεσα... σε δύο «πυρά» (πατέρα και συζύγου).
Ο εραστής αναγκάστηκε να φύγει, μάλιστα βρήκε άλλα κλειδιά του αυτοκινήτου του, επέστρεψε στο σημείο, το πήρε και εξαφανίστηκε. Όσο για τον πατέρα της κυρίας; Όπως μάθαμε επί μία εβδομάδα την απομάκρυνε από το χωριό (την «εξοστράκισε» δηλαδή) μήπως και ηρεμήσουν τα πνεύματα! Το δράμα, όμως, συνεχίζεται! Όπως μας είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στο χωριό, ο άνδρας δέχθηκε την σύζυγό του πίσω όχι για να έχει και πάλι «δεμένη» την οικογένειά του, αλλά επειδή όντως την αγαπά. Και ο εραστής όμως, δηλώνει φουλ ερωτευμένος με την συγκριμένη γυναίκα.
Τα «κουτσομπολιά»
Οι αποκαλύψεις του «Κόσμου» για τη συγκεκριμένη επεισοδιακή ιστορία έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις! Μόνο που κάποιοι... υπέθεσαν πως το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε συγκεκριμένο χωριό του δήμου Ερυμάνθου και συγκεκριμένα στην έδρα του, κάτι που δεν ισχύει. Εκτός και αν... και εκεί έχουν παρόμοιο συμβάν! Πάντως, τα κουτσομπολιά στην ευρύτερη περιοχή δίνουν και παίρνουν. Και οι καλά γνωρίζοντες την υπόθεση ισχυρίζονται... πως θα έχει και συνέχεια! Όπως μάθαμε η κυρία είναι όντως όμορφη κι έχει... κάψει καρδιές! dete.gr

Τα Πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου τύπου



Διαβάστε από σήμερα από το Newsday.gr τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων.


















 

Δικαίωμα αποζημίωσης λόγω βιντεοσκόπησης ερωτικών στιγμών – Απόφαση Αρείου Πάγου !

Η βιντεοσκόπηση προσωπικών ερωτικών στιγμών εν αγνοία του ενδιαφερόμενου και η γνωστοποίηση του περιεχομένου των βιντεοταινιών σε τρίτους, γεννά δικαίωμα αξίωσης από το "θύμα" για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που δέχθηκε η προσωπικότητά του, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο. Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτηση αναίρεσης κατά απόφασης Εφετείου της Βορείου Ελλάδος που είχε επιδικάσει, σε βάρος εμπόρου γυναικείων ρούχων το ποσό 30.000 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης την οποία προκάλεσε σε γυναίκα με την οποία συνδεόταν στο παρελθόν.
Το δικαστήριο δέχθηκε ότι με την συμπεριφορά του προσέβαλε παράνομα την προσωπικότητά της.
Συγκεκριμένα η δικαστική απόφαση δέχθηκε ότι λίγα χρόνια μετά την διακοπή της σχέσης τους και ενώ εκείνος είχε ήδη αποκτήσει οικογένεια, άγνωστο άτομο παρέδωσε στο σπίτι της γυναίκας, η οποία τότε δεν είχε οικογένεια, εφτά βιντεοταινίες με σκηνές από ερωτικές συνευρέσεις του με 6-7 γυναίκες και σε δύο από τις βιντεοταινίες αποτυπώνονταν σκηνές από τις ερωτικές συνευρέσεις των δύο.
Ο άνδρας υποστήριξε ότι οι βιντεοταινίες είχαν κλαπεί πριν από χρόνια από το σπίτι του και αμφισβήτησε ότι απεικονιζόταν η συγκεκριμένη γυναίκα, λόγω της θολής λήψης, αλλά από πραγματογνωμοσύνη ειδικών επιβεβαιώθηκε ότι ήταν εκείνη.
Λίγο πριν πάρει τις βιντεοταινίες η γυναίκα δεχόταν τηλεφωνήματα από αγνώστους, με άσεμνο περιεχόμενο και προσβλητικά σχόλια, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι είχαν ήδη δει τις βιντεοταινίες.
Η γυναίκα κατέθεσε αγωγή ζητώντας αποζημίωση για την βαριά προσβολή της προσωπικότητάς της, λόγω της παράνομης βιντεοσκόπησης εν αγνοία της και της γνωστοποίησης του περιεχόμενου της σε τρίτους, γεγονός που προκάλεσε σημαντική ηθική βλάβη και προσέβαλε την ψυχική της υγεία.
Ο ΑΠ επικύρωσε την εφετειακή απόφαση κρίνοντας εύλογο το ποσό της αποζημίωσης, ενόψει και της καλής οικονομικής κατάστασης του πρώην ερωτικού συντρόφου.

Συσκευή καταστρέφει τον …καρκίνο !!

Ένα υπερ-ακριβές μηχάνημα ακτινοθεραπείας, το οποίο μπορεί να στοχεύσει όγκους βαθιά μέσα στο σώμα, δίνει ελπίδα σε πολλούς ασθενείς … στη Βρετανία.
Η ακτινοχειρουργική είναι μια μη επεμβατική θεραπεία καρκίνου, στην οποία χρησιμοποιούνται ακτίνες για να καταστρέψουν ή να συρρικνώσουν τους όγκους.
Το μηχάνημα Novalis Tx προσαρμόζει τις ακτίνες αυτές για να ταιριάζουν με το ακριβές σχήμα, μέγεθος και θέση του όγκου στο σώμα.
Η συσκευή μπορεί επίσης να κάνει ελιγμούς με τις ακτίνες και να φτάσει σε όγκους που βρίσκονται βαθιά μέσα στο σώμα, όπως στον νωτιαίο μυελό, και οι οποίοι ήταν απρόσιτοι μέχρι τώρα.
Οι ασθενείς που κανονικά θα έπρεπε να περάσουν αρκετούς μήνες αναρρώνοντας από δύσκολες ανοιχτές επεμβάσεις για να αφαιρέσουν εγκεφαλικούς όγκους, μπορούν πλέον να θεραπευτούν με μία μόνο επίσκεψη και να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή την επόμενη κιόλας ημέρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί μέσα σε μόλις 15 λεπτά.
Το μηχάνημα αναμένεται να τοποθετηθεί σε ιατρικά κέντρα του Μάντσεστερ και του Εδιμβούργου μέχρι το τέλος του χρόνου.νnewsbeast

Σούπερ Λίγκα - Προελαύνει ο Ολυμπιακός )-Αποτελέσματα !!

Σε αναμετρήσεις για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Εργοτέλης-Καβάλα 2-1
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0 'Αρης-Ολυμπιακός 1-2
Κέρκυρα-Πανσερραϊκός 13/2 (15:00)
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 13/2 (15:00)
Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου 13/2 (17:15)
Ξάνθη-Ατρόμητος 13/2 (17:15)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 13/2 (19:30)

Δήμος Πύλου – Νέστορος - Να παραμείνουν η ΔΟΥ, το Γραφείο ΟΑΕΕ και τα σχολεία !!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ
Να συνεχιστεί η λειτουργία της ΔΥΟ Πύλου και του τοπικού Γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην ΤΕΒΕ), ζητεί με ομόφωνες αποφάσεις - ψηφίσματά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος. Ζητεί, επίσης, να μην καταργηθούν το Γυμνάσιο - Λύκειο Μεθώνης και το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοκελλαριάς και να συνεχιστεί το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι“, όπως ήταν μέχρι τώρα, γιατί προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε μοναχικούς και ανήμπορους ηλικιωμένους.
Στην προχθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση το Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος ενέκρινε ομόφωνα τον κανονισμό λειτουργίας του, ενώ συνέστησε και συγκρότησε Δημοτικές Επιτροπές, που προβλέπονται από τον “Καλλικράτη“ και όχι μόνο. Ειδικότερα:
- Στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ορίστηκαν: Πρόεδρος η δημοτική σύμβουλος Ελένη Βέργη - Στασινοπούλου με αναπληρωτή της τον Παύλο Φιλόπουλο. Από τη μειοψηφία ο Κωνσταντίνος Νικήτας με αναπληρωτή του το Γιώργο Γιαλλελή. Εκπρόσωποι της Τουριστικής Αστυνομίας Πύλου, των Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων Κορώνης, Πύλου, Τριφυλίας, του Εμπορικού του Συλλόγου Επισιτισμού Πύλου και 2 τεχνοκράτες - εμπειρογνώμονες, η Μαρίνα Παπατσώνη και ο Δημήτρης Καραλής.
- Στην Επιτροπή Ενταξης Μεταναστών πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Χαραμαράς, με αναπληρωτή του το Διονύση Ψαλλίδα. Από τη μειοψηφία η Ρούλα Μουρδουκούτα. Εκπρόσωπος της μητρόπολης ο αρχιμανδρίτης Ιερεμίας, των μεταναστών ο Βλαδίμηρος Λέτσι, ο δικηγόρος Γιώργος Αποστολίδης με αναπληρωτή του το Λάμπρο Μαρίνη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγγελος Χρονάς κι εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εκπαίδευσης.
- Στη Δημοτική Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης: Συστήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. με σκοπό την καταγραφή κι επίλυση προβλημάτων στον αγροτικό τομέα, τη συμβολή του δήμου στην καλλιέργεια και την παραγωγή, την τυποποίηση και την προώθηση προϊόντων, την ανάπτυξη το πικών δράσεων και καινοτόμων πρωτοβουλιών. Αποφασίστηκε να είναι 15ελής και να μετέχουν: Δύο σύμβουλοι από την πλειοψηφία, ένας από τη μειοψηφία, εκπρόσωποι από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό “Νέστωρ“, τους αλιείς, τους καλλιεργητές κηπευτικών, τους τυποποιητές ελαιολάδου (2), τους τυποποιητές κρασιού, την ΕΑΣ Μεσσηνίας, τους ελαιοτριβείς, τους κτηνοτρόφους, τους συνεταιρισμούς, τους συνεταιρισμούς πιστοποιημένων προϊόντων και ένας πολίτης - γνώστης των αγροτικών ζητημάτων.
- Για το δεματοποιητή των σκουπιδιών, στην επιτροπή για την εξεύρεση χώρου
μετεγκατάστασης (από τον Αγιο Νικόλαο που έχει εγκατασταθεί σήμερα), ο οποίος
θα μπορεί να λειτουργήσει αργότερα και ως ΣΜΑ (σταθμός μεταφόρτωσης), ορίστηκαν πρόεδρος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βασιλόπουλος και μέλη οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Θεόδωρος Χαραμαράς και Περικλής Κοντογόνης και της μειοψηφίας Γιάννης Κοτσομύτης, Γιώργος Λαζόγιαννης και Σοφία Αποστολοπούλου και ο μηχανικός του Δήμου Κώστας Βέργος.
- Στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αναπληρωτής του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη που θα είναι ο πρόεδρος, ορίστηκε η αντιδήμαρχος Πελαγία Λευτάκη - Αρβανίτη.
- Εκπρόσωπος του δήμου στη Λιμενική Επιτροπή ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Περ. Κοντογόνης με αναπληρωτή του τον Κ. Βασιλόπουλο. Γ.Σ. Ελευθερία

Ετοιμάζουν χτύπημα στην Ελλάδα;

Αναταραχή προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της Corriere Della Sera, η οποία, επικαλούμενη πηγές από την Ουάσινγκτον, αποκαλύπτει πως Λιβανέζος, μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, βρίσκεται στην Ελλάδα, ενώ προετοιμάζει και τρομοκρατικό χτύπημα.
Πρόκειται για τον Ghaleb Taleb, μέλος της οργάνωσης Φατάχ αλ Ισλάμ, που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
Ωστόσο, το αρχηγείο της ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία ανακοίνωση.newsday.gr


Απέχουν έως τις 21 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι !

Αντιδράσεις για το «άνοιγμα» του επαγγέλματος !!
Πανελλαδική αποχή μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ως αντίδραση στην απελευθέρωση τους επαγγέλματός τους που προωθεί με νομοσχέδιο η κυβέρνηση. Στην αποχή δεν θα συμμετάσχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά.
Παράλληλα αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση της ολομέλειας στις 19 Φεβρουαρίου ενώ τρεις μέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 16 Φεβρουαρίου, οι δικηγόροι θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δικαστηρίων της χώρας, από τις 00.80 μέχρι τις 10.00 το πρωί. Τέλος θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 15 Φεβρουαρίου.
Στη σημερινή ολομέλεια εκφράστηκαν αντιδράσεις δικηγόρων για τη μη συμμετοχή των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς στην αποχή, ενώ διαμαρτυρίες υπήρξαν και για τη μη κάλυψη της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα οι δικηγόροι, από δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Κηδεύτηκε ο Μιλτιάδης Έβερτ !

Σε κλίμα συγκίνησης, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το μεσημέρι του Σαββάτου από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας τον Μιλτιάδη Έβερτ, έναν πολιτικό που υπήρξε χαμηλών τόνων και κέρδιζε ακόμα και τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελετή παρέστησαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και πολλοί βουλευτές και πρώην βουλευτές από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.
Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο προκάτοχός του Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και πλήθος απλού κόσμου που θέλησε να πει το τελευταίο αντίο στον πολιτικό που συνέδεσε την πολιτική του σταδιοδρομία, μεταξύ πολλών άλλων, με την εθνική συμφιλίωση και την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Επικήδειους εκφώνησαν ο κ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την πληθωρική προσωπικότητα του εκλιπόντος και τόνισε ότι ήταν αγωνιστής, ασυμβίβαστος, πολιτικός που «δεν μάσαγε τα λόγια του». Ο κ. Πετσάλνικος στάθηκε στη μακρά κοινοβουλευτική παρουσία του και επισήμανε ότι τον χαρακτήριζαν πάντα η συνέπεια, ο δυναμισμός, η εντιμότητα και το ήθος. Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ διεκδίκησε ρόλο καινοτόμο στην πολιτική ζωή του τόπου και συνέβαλε στην αλλαγή του επικοινωνιακού τοπίου με την ίδρυση του δημοτικού ραδιοφώνου «Αθήνα 9,84».
Στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και πολλοί άλλοι. Ιδιαίτερα συγκινημένες ήταν οι δύο του κόρες, που όλα αυτά τα χρόνια στέκονταν πάντοτε στο πλευρό και βρίσκονταν δίπλα του και στις τελευταίες του στιγμές...

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την απόσυρση αυτοκινήτων - Τι προβλέπει !

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την απόσυρση, την οποία εισηγήθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Την ΚΥΑ προσυπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας και η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη. Για το θέμα αυτό, ο κ. Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Η απόσυρση και τα κίνητρα που θεσπίσαμε θα βοηθήσουν σημαντικά τους πολίτες, τον κλάδο του αυτοκινήτου που περνά κρίση και θα συμβάλλει στην αύξηση των κρατικών εσόδων και τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Είναι ένα θετικό μέτρο που το περίμενε η αγορά».
Σχετικά με τη διαδικασία της απόσυρσης σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Ύψος απαλλαγών: Παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτ/του μέχρι και 2000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτ/του (για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998), το οποίο παραδίδεται προς καταστροφή (αποσύρεται) στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.

Οι απαλλαγές έχουν ως ακολούθως:
α) μέχρι και 900 κ.ε., απαλλαγή από το Τ.Τ. για εργοστασιακή αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.
β) από 901 μέχρι και 1400 κ.ε, απαλλαγή από το Τ.Τ για εργοστασιακή αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.
γ) από 1401 μέχρι και 1600 κ.ε, απαλλαγή από το 65% του Τ.Τ και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.
δ) από 1601 μέχρι και 2000 κ.ε., απαλλαγή από το 50% του Τ.Τ και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Δυνατότητα παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτ/του μέχρι και 2000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτ/του (για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998), το οποίο παραδίδεται προς καταστροφή (αποσύρεται) στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.


Έναρξη εφαρμογής: 10 ημέρες από τη δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Λήξη εφαρμογής: Έως τις 20/12/2011 θα αποσύρονται αυτ/τα (θα παραδίδονται στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής).

Δικαιούχα της ως άνω απαλλαγής πρόσωπα :
- ο ιδιοκτήτης του αυτ/του το οποίο αποσύρεται ή
- το πρόσωπο στο οποίο ο ιδιοκτήτης του αυτ/του έχει εκχωρήσει το δικαίωμα προς απόσυρση.

Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται σωρευτικά για τα αποσυρόμενα αυτ/τα:
α) να έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα μέχρι και 31/12/1998.
β) να διαθέτουν όλα τα μηχανικά μέρη και όλα τα στοιχεία του αμαξώματός τους (δεν είναι απαραίτητο να έχουν δυνατότητα αυτοκίνησης καθώς μπορεί να έχουν πλέον αχρηστευθεί λόγω της ακινητοποίησής τους).
γ) να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του 2011 καθώς και τυχόν οφειλόμενα προηγουμένων ετών. Για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη σε ακινησία δεν καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εξαιρούνται τα αυτ/τα που έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.

Βήματα - Διαδικασία απόσυρσης:
1. Παράδοση του αυτ/του από τον ιδιοκτήτη του ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του σε εγκατάσταση επεξεργασίας ή σε σημεία συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).
2. Το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής εκδίδει εντός 8 ημερών πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος, δίνει ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού στον ενδιαφερόμενο και ένα αντίγραφο αποστέλλει στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της εκάστοτε Περιφέρειας για να διαγραφεί το όχημα.
3. Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, στην οποία αποστέλλεται το πιστοποιητικό καταστροφής εκδίδει εντός 5 ημερών από την λήψη του αντιγράφου του πιστοποιητικού καταστροφής, πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.
4. Η πράξη οριστικής διαγραφής παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του σε δύο αντίγραφα.
5. Το ένα αντίγραφο της πράξης οριστικής διαγραφής κατατίθεται άμεσα στο αρμόδιο τελωνείο και το άλλο κρατείται από τους ενδιαφερόμενους.
Εκτιμώμενη διάρκεια ολοκλήρωσης της διαδικασίας απόσυρσης: 17 ημέρες.

Διαδικασία τελωνισμού καινούργιου αυτοκινήτου:

Το αυτοκίνητο που θα παραληφθεί πρέπει να είναι καινούργιο και ατελώνιστο.

Α) Εφόσον το καινούργιο αυτ/το τελωνίζεται απευθείας από τους ιδιώτες:
Ο ιδιοκτήτης του αποσυρόμενου επιβατικού οχήματος ή το πρόσωπο προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση υποβάλλει τελωνειακό παραστατικό για τον τελωνισμό του καινούργιου επιβατικού οχήματος στο οποίο επισυνάπτει:
- βεβαίωση της ΔΟΥ για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του αποσυρόμενου οχήματος και
- αντίγραφο της πράξης οριστικής διαγραφής του αποσυρόμενου επιβατικού οχήματος.

Β) Εφόσον το καινούργιο αυτ/το τελωνίζεται από την εμπορική επιχείρηση για λογαριασμό των ιδιωτών:
Εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά (βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και πράξη οριστικής διαγραφής) απαιτούνται και:
- αίτηση της εταιρείας με την οποία θα ζητείται ο τελωνισμός του οχήματος προκειμένου να διατεθεί στον δικαιούχο,
- υπεύθυνη δήλωση (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή) του ιδιοκτήτη του αποσυρόμενου οχήματος ή του προσώπου προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση, με την οποία θα βεβαιώνεται η συμφωνία του με την εμπορική επιχείρηση.
Στις περιπτώσεις αυτές το τελωνειακό παραστατικό θα μένει σε εκκρεμότητα για έξι μήνες έως ότου επιστρέψει το πιστοποιητικό ταξινόμησης του αυτοκινήτου από το οποίο να προκύπτει ότι το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στο όνομα του ιδιοκτήτη του αποσυρόμενου οχήματος ή το πρόσωπο προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση.
Αν δεν επιστρέψει εντός της προθεσμίας αυτής το πιστοποιητικό ταξινόμησης, τότε η εμπορική επιχείρηση θα καταβάλλει τους οφειλόμενους φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Σχηματική παρουσίαση ροής:
Παράδοση οχήματος από τον ενδιαφερόμενο (ιδιοκτήτη ή πρόσωπο στο οποίο έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα) για καταστροφή στο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ.

Καταστροφή και έκδοση πιστοποιητικού καταστροφής του οχήματος εντός 8 ημερών από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ.

Αποστολή του πιστοποιητικού καταστροφής άμεσα από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ στις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Οριστική διαγραφή του οχήματος εντός 5 ημερών (από τη λήψη του πιστοποιητικού καταστροφής) από τις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας,

Άμεση παράδοση στο τελωνείο αντιγράφου οριστικής διαγραφής του αποσυρόμενου οχήματος. Το άλλο αντίγραφο κρατείται από τον ενδιαφερόμενο.

Υποβολή Τελωνειακού παραστατικού για τελωνισμό καινούργιου οχήματος μαζί με:
- α) την βεβαίωση της ΔΟΥ για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του αποσυρόμενου αυτ/του.
- β) αντίγραφο της πράξης οριστικής διαγραφής του αποσυρόμενου αυ/του.
Εφόσον τελωνίζει η εμπορική επιχείρηση για λογαριασμό του ιδιώτη:
Μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλεται: γ) αίτηση της επιχείρησης και δ) υπεύθυνη δήλωση του ιδιώτη για τη συμφωνία με την επιχείρηση.

1 στους 3 Έλληνες έχει ιό στον υπολογιστή του !!

Σαρώνουν οι ιοί στους υπολογιστές της Ευρώπης, καθώς σύμφωνα με τελευταία έρευνα , ένα στους τρείς χρήστες του διαδικτύου, αντιμετώπισε… σχετικά προβλήματα μέσα στο 2010. Τα ποσοστά χρηστών των οποίων o υπολογιστής τους, «κόλλησε» κάποιον «ιό» ενώ σέρφαραν στο διαδίκτυο, είναι υψηλότερα μεταξύ των 27 της Ευρώπης, στη Βουλγαρία (58%), τη Μάλτα (50%), τη Σλοβακία (47%), την Ουγγαρία (46%) και την Ιταλία (45%). Στην Ελλάδα είναι λίγο υψηλότερο από το αντίστοιχο πανευρωπαϊκό (34%). Στο χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται το ποσοστό «κρουσμάτων» για τους χρήστες στην Αυστρία (14%), την Ιρλανδία (15%), την Φιλανδία (20%) και τη Γερμανία (22%).Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 4% των ερωτώμενων δήλωσε ότι υπήρξε θύμα κατάχρησης ή παραβίασης προσωπικών δεδομένων που διέθεσε μέσω ίντερνετ. Το 3% υπέστη κάποια οικονομική απώλεια από υποκλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών κ.ά. Τέλος, το 84% των χρηστών Η/Υ δηλώνει ότι χρησιμοποιεί κάποιο λογισμικό προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις.Ημέρα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO - Ελάφι δέρνει τον ...κυνηγό του !

Από τα ποιό απίστευτα και απίθανα video που υπάρχουν στο You Tube . Ελάφι σαπίζει στο ξύλο τον κυνηγό του ΔΕΙΤΕ ΤΟ


Βρέθηκαν όπλα και κλοπιμαία στα Φιλιατρά !!

Από http://filiatranews.blogspot.com/2011/02/blog-post_825.html
Λαυράκι έβγαλε η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού του Τμήματος Φιλιατρών, κατά τη διάρκεια περιπολίας του τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη, καθώς εντόπισε 2 όπλα, φυσίγγια, διάφορα κλοπιμαία και άλλα αντικείμενα.
Πιο συγκεκριμένα, ο αστυνομικός περιπολούσε στην περιοχή των Φιλιατρών στις 2.40 τη νύχτα, στο δρόμο που οδηγεί προς Αγρίλη.
Στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται δίπλα από τη γέφυρα του παλιού εθνικού δρόμου, παρατήρησε μέσα στο σκοτάδι ένα ύποπτο άτομο μέτριου αναστήματος που φορούσε μαύρο σκούφο, μαύρο μπουφάν και χακί παντελόνι.
Πλησίασε τότε με σκοπό να του κάνει έλεγχο, αλλά το ύποπτο άτομο τράπηκε με γρήγορες κινήσεις σε φυγή και εκμεταλλευόμενο το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής -αφού τριγύρω υπάρχει δασική έκταση- εξαφανίστηκε.
Στη συνέχεια, αφού κλήθηκαν ενισχύσεις από όμορα Αστυνομικά Τμήματα, σε έλεγχο που έγινε στο χώρο βρέθηκαν, μια καραμπίνα Γουίντσεστερ διαμετρήματος 12 χιλιοστών, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο ρώσικης προέλευσης με κοντή κάννη, 17 φυσίγγια 12 χιλιοστών από τρεις διαφορετικές μάρκες, 2 σακ-βουαγιάζ (ένα μπλε κι ένα μπεζ), ένας μαύρος σκούφος που καλύπτει όλο το πρόσωπο, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 2 κινητά τηλέφωνα από τα οποία το ένα είχε μέσα και κάρτα Sim, ένας φακός, 1 πακέτο καπνός, 1 ζευγάρι παπούτσια θαλάσσης, 1 ζευγάρι παντόφλες, διάφορες συσκευασίες από τρόφιμα, μπουκάλια από αλκοολούχα ποτά, είδη ρουχισμού και 15 κιλά κρέας.
Τα ευρήματα -και κυρίως τα όπλα με τα φυσίγγια- αναμένεται να σταλούν για έλεγχο στην Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, τόσο για βαλιστική εξέταση όσο και για αναζήτηση βιολογικού υλικού και DNA.
Η υπόθεση, που είναι πολύ σοβαρή και πιστώνεται στις επιτυχίες του Α.Τ. Φιλιατρών, διερευνάται σε βάθος με επικεφαλής τον διοικητή του τμήματος, υπαστυνόμο Αναστάσιο Δεληγιάννη.

Έκλεψαν από Βιτρίνα ….Νυφικά και στέφανα !

Σπάσανε τη βιτρίνα για να αρπάξουν νυφικό και στέφανα!!! Πήραν μαζί και την κούκλα!!!
Συνέβη και αυτό στην Πάτρα. Κάποιοι που είχαν μάλλον... καημό να παντρευτούν αλλά δεν είχαν χρήματα, είπαν να μην αφήσουν τον έρωτά τους χωρίς ευλογία. Έτσι την...έπεσαν χθες βράδυ σε βιρτίνα καταστήματος που βρίσκεται στη στοά της οδού Κανακάρη.
'Εσπασαν τη τζαμαρία της βιτρίνας του καταστήματος πώλησης νυφικών και άρπαξαν το νυφικό, μαζί με την κούκλα καθώς και ασημένια στέφανα. Την κούκλα να δούμε τι θα την κάνουν... thebest.gr

Νάντια Γιαννακοπούλου - «Προσωρινή σύνταξη με ταχείς ρυθμούς» !!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
«Προσωρινή σύνταξη με ταχείς ρυθμούς»
Σύμφωνα με πληροφορίες, προσωρινή σύνταξη με ένα ποσό που θα πλησιάζει το πραγματικό ποσό στο 90% ή 95% για όλους τους ασφαλισμένους θα καταστεί υποχρεωτική για τα Ταμεία, εκτός αν ο ίδιος ο ασφαλισμένος ζητήσει εξαίρεση. Το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, μπορεί να εφαρμοσθεί μέσα στους επόμενους 3 μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου και 3 μήνες αργότερα το ίδιο μέτρο μπορεί να εφαρμοσθεί και για τις επικουρικές συντάξεις.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποδίδεται η σύνταξη το ταχύτερο δυνατόν με ένα ποσό κατά προσέγγιση και να γίνεται η εκκαθάριση με την έκδοση της οριστικής απόφασης, ενώ αποτέλεσμα της εφαρμογής του μέτρου θα είναι να απονέμεται σύνταξη σε 1 – 1,5 μήνα για τις περιπτώσεις που η ασφάλιση έχει γίνει σε ένα Ταμείο και εντός 1,5 – 2,5 μηνών στην περίπτωση ασφάλισης σε δύο Ταμεία.
Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου θα επέλθουν τέσσερις αλλαγές, α) να καταστεί υποχρεωτική για τα Ταμεία η έκδοση προσωρινής συνταξιοδοτικής απόφασης, β) να διασφαλιστεί η δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών μέσα από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης, γ) να εξετάζεται άμεσα από τις υπηρεσίες η διαδρομή της αίτησης συνταξιοδότησης του ενδιαφερόμενου και δ) να συσταθεί σώμα από πιστοποιημένους εισηγητές για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
1. Υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, προκειμένου να εφαρμοστεί το παραπάνω μέτρο στο σύνολο των συνταξιοδοτικών Ταμείων και για όλους τους ασφαλισμένους;
2. Πότε αναμένεται να βρίσκεται σε στάδιο απόλυτης εφαρμογής το παραπάνω μέτρο;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Όταν οι εργολάβοι νομοθετούν…

Η κυβέρνηση ποινικοποιεί το κίνημα «Δεν πληρώνω» !
Δεν πρόλαβαν οι εργολάβοι των Εθνικών Οδών να δώσουν συνέντευξη τύπου (Τρίτη 8 Φλεβάρη) ζητώντας από την κυβέρνηση να ποινικοποιήσει το κίνημα των πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων αρνούμενο να πληρώσει διόδια και έτρεξε ο υπουργός Δ. Ρέππας να ικανοποιήσει το αίτημά τους ενσωματώνοντας (Πέμπτη 10 Φλεβάρη) σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών!
Η αταλάντευτη και ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που παλεύουν για επιβίωση, μετατρέπεται σε «yes sir» όταν κάτι ζητείται από την τρόικα ή τα μεγάλα συμφέροντα. Αλήθεια, γιατί δε βάζουν απευθείας τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές να κυβερνούν;
Με βάση την τροπολογία η άρνηση πληρωμής διοδίων «συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης»! Μετατρέπουν έτσι τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε Κώδικα
Είσπραξης παράνομων τελών Διοδίων και την αστυνομία σε εισπράκτορα των μεγαλοεργολάβων. Τα γελοία επιχειρήματα που επιστράτευσαν μετατρέπουν τη Βουλή σε παιδική χαρά ενώ για πολλοστή φορά, ύστερα από την ψήφιση του μνημονίου, ακολουθείται η οδός της συνταγματικής εκτροπής.
Όταν πρόκειται για τα κέρδη εταιρειών η κυβέρνηση δρα σχεδόν ακαριαία επιστρατεύοντας κωμικοτραγικά επιχειρήματα. Όταν πρόκειται για τους μόνιμους και «εθνικούς» τζαμπατζήδες – αεριτζήδες η κυβέρνηση σφυρά αδιάφορα. Όταν, και δια στόματος Τσουκάτου, οι μίζες πάνε κι έρχονται στα ταμεία των κομμάτων οι εξεταστικές δεν βρίσκουν υπευθύνους, ενώ είναι ικανοί να στείλουν φυλακή πολίτες που διεκδικούν δημόσιους και ελεύθερους από διόδια δρόμους αρνούμενοι να πληρώσουν άλλο ένα χαράτσι.
Άξιος ο μισθός της κυβέρνησης, των βουλευτών που θα ψηφίσουν την επαίσχυντη τροπολογία και του επί τριακονταετία (όσα και ο Μουμπάρακ ως πρόεδρος) βουλευτή Δ. Ρέππα. Είναι πλέον τόσο μακριά από τον λαό όσο και η πιθανότητα να συνεχίσουν να βρίσκονται στην εξουσία.
Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό!
Ο αγώνας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια συνεχίζεται.
Μαζί με το Πανελλαδικό Συντονιστικό κατά των Διοδίων θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, από τη μαζική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, μέχρι την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου
kdrasi.wordpress.com
kdrasi@gmail.com
επικοινωνία: Κορινθία 6977137090, Αργολίδα 6946901764, Αρκαδία 6944774005, Λακωνία 6932619014, Μεσσηνία 6974073849

Αντί για λίρες πέτυχαν …υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ !!

Άνθρακες ο θησαυρός!
Όταν το βράδυ της Πέμπτης το χωριό Κουμαρίτσι Φθιώτιδας βυθίστηκε στο σκοτάδι, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αιτία ήταν ο θησαυρός!
Οι χρυσοθήρες, όπως όλα δείχνουν, είχαν ερευνήσει με ειδικό μηχάνημα την περιοχή.
Αποφάσισαν λοιπόν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε σημείο που "χτύπησε" το μηχάνημα.
Ο θησαυρός εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, ανάμεσα σε δυο έλατα. Το σκάψιμο ξεκίνησε κάτω από άκρα μυστικότητα, αργά το βράδυ της Πέμπτης. Σε λίγο ο θησαυρός είχε γίνει άνθρακας.... ή καλύτερα χαλκός, αφού έπεσαν πάνω στα χάλκινα καλώδια της ΔΕΗ που περνούσαν από το σημείο και έδιναν ρεύμα στο καμπαναριό της εκκλησίας. Οι επίδοξοι χρυσοθήρες τα έκοψαν προκαλώντας βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, αφήνοντας χωρίς ρεύμα την ευρύτερη περιοχή. LamiaReport.gr

Βγήκαν μαχαίρια στις σχέσεις Κυβέρνησης – Τρόικας !

"Απαράδεκτη η συμπεριφορά της τρόικας"
Κρίση στις σχέσεις Τρόικας- κυβέρνησης, η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου αντέδρασε με πολύ σκληρή γλώσσα στα όσα ανέφεραν οι τροϊκανοί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ,το μεσημέρι της Παρασκευής, βάζοντας ουσιαστικά πωλητήριο 50 δισ. ευρώ στη δημόσια περιουσία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας απαράδεκτη, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της.
Ο Γ. Πεταλωτής, σε ανακοίνωση του που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τονίζει: "Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας".
Και προσθέτει: "Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό".
"Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση", καταλήγει η ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση εξεδόθη επειτα από έντονες διαβουλεύσεις και τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έβραζε από το "προκλητικό" ύφος των εκπροσώπων της Τρόικας.
Νωρίτερα, το "πράσινο φως" για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ έδωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, επισημαίνοντας την ανάγκη "υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων" και προαναγγέλλοντας πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Της ζήτησε βοήθεια ..αποπειράθηκε να την βιάσει !

Φίλος της οικογένειας ο επίδοξος βιαστής !
Χρόνια τώρα, μία 50χρονη γυναίκα από το Πέραμα Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο γνώριζε ως φίλο ενός μέλους της οικογένειάς της έναν 22χρονο κάτοικο της περιοχής. Έτσι, δεν υποψιάστηκε κάτι όταν εκείνος της χτύπησε την πόρτα την ώρα που ήταν μόνη και ζήτησε την συμβουλή της για ένα προσωπικό του πρόβλημα. Γρήγορα, όμως, αντιλήφθηκε ότι ο νεαρός είχε άλλες διαθέσεις. Αφού την οδήγησε σε ένα υπνοδωμάτιο, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την εξαναγκάσει στις αρρωστημένες ορμές του! Ωστόσο, η 50χρονη αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα ο επίδοξος βιαστής να το βάλει στα πόδια και να τραπεί σε φυγή. Το παρ’ ολίγον θύμα κατέφυγε στο τμήμα Ασφάλειας Γεροποτάμου, όπου κατήγγειλε την απόπειρα βιασμού και πήρε παραγγελία να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ ο 22χρονος αναζητείται.

48 οι νεκροί απο τη νέα γρίπη -113 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ !!

Ποια είναι τα συμπτώματα !!
Τα συμπτώματα της νέας γρίπης είναι ο πολύ υψηλός πυρετός (πάνω από 38,5 βαθμούς Κελσίου) ο οποίος επιμένει περισσότερο από 48 ώρες, η δύσπνοια, η αιμόπτυση και η έντονη κεφαλαλγία.
Καμπανάκι κινδύνου έχει αρχίσει να χτυπάει στη χώρα μας από τη νέα γρίπη καθώς ήδη τα θύματα έχουν φτάσει τα 48 και η έξαρση του ιού αναμένεται σε δύο με τρεις εβδομάδες. Άλλοι τρεις άνθρωποι, μέσης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα, έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι 113 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύουν τους ασθενείς να ξεκινούν τη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο από την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου.

Άγριο κυνηγητό για τον Βασίλη Παλαιοκώστα !!

Μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν στηθεί ποτέ στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε εξέλιξη στους ορεινούς όγκους της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Νο 1 καταζητούμενου: του Βασίλη Παλαιοκώστα!
Πάνοπλοι αστυνομικοί με το δάχτυλο στη σκανδάλη έχουν διασκορπιστεί σε δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί κυρίως στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των δύο νομών, τους οποίους γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του ο «βασιλιάς των ορέων».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που επικήρυξαν τον Βασίλειο Παλαιοκώστα του Λεωνίδα-Ηλία και της Γεωργίας, με το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, είναι σχεδόν βέβαιοι ότι ο 45χρονος κρύβεται κάπου ανάμεσα στους δύο νόμους, κινείται σε δύσβατα περάσματα και ετοιμάζεται για το επόμενό του «χτύπημα».
Το γεγονός ότι παραλίγο να πέσει στα χέρια των διωκτικών αρχών την περασμένη Δευτέρα, στη Λιβαδειά, όπου τραυματίστηκε από ανταλλαγή πυροβολισμών ένας αστυνομικός, δεν φαίνεται να του άλλαξε τα σχέδια: την οργάνωση και εκτέλεση του επόμενου χτυπήματός του.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτό που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές και έχει στρέψει την προσοχή όλων κυρίως στην περιοχή της Φθιώτιδας, είναι το γεγονός ότι λίγες μόνο ώρες μετά την αιματηρή καταδίωξη στη Λιβαδειά διαπιστώθηκε ότι «άγνωστοι δράστες» αφαίρεσαν από έκθεση αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Λαμίας, δύο καινούργια επαγγελματικά 4x4 μεγάλου κυβισμού. Το ένα από αυτά βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ εγκαταλειμμένο στην περιοχή του Τιρνάβου και αμέσως μπήκε στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για λήψη αποτυπωμάτων. Πριν όμως προλάβουν όλοι καλά-καλά να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει και αν πίσω από όλα κρύβεται ο φαντομάς, ένα ακόμη περιστατικό στοίχειωσε το μυαλό τους. Τρεις ιδιοκτήτες οχημάτων, ιδίας μάρκας και κυβικών, κατήγγειλαν στις αρχές ότι κάποιοι τους είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από αυτά περιστατικά βρίσκεται ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που οργώνει την περιοχή και καταφέρνει να γλιστρά κάτω από τη μύτη τους.
Ανεπιβεβαίωτες, πάντως, πληροφορίες θέλουν τον 45χρονο καταζητούμενο να είχε ένα ακόμη τετ-α-τετ με τους διώκτες του μέσα στην πόλη της Στυλίδας. Αστυνομικοί που έκαναν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας περιπολία είδαν ξαφνικά να πετάγεται μπροστά τους ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat Punto και πίσω του ένα Toyota RAV4 με μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός αστυνομικός πρόλαβε και ακινητοποίησε το περιπολικό και απέφυγε τη σύγκρουση. Τα δύο αυτοκίνητα έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα προς την εθνική οδό με κατεύθυνση από Στυλίδα προς Λαμία και εξαφανίστηκαν.
Συναγερμός στις φυλακές για αποτροπή αποδράσεων!
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι φυλακές όλης της χώρας, καθώς υπάρχει στην ατμόσφαιρα διάχυτος ο φόβος της απόδρασης στενών συνεργατών τόσο του Βασίλη Παλαιοκώστα όσο και του Αλκέτ Ριτζάι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στις φυλακές Σταυρακίου, όπου κρατούνται Αλβανοί φίλοι των δύο αντρών, όσο και στα σωφρονιστικά καταστήματα της Πάτρας και του Κορυδαλλού τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, κυρίως τις μέρες και τις ώρες του επισκεπτηρίου.
Οι αστυνομικές διευθύνσεις βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αποτρέψουν μια ακόμη κινηματογραφική απόδραση που θα τους έφερνε για μια ακόμη φορά σε δύσκολη θέση. Τα σενάρια της απόδρασης είναι δύο. Το πρώτο κάνει λόγο για φυγή από αέρος, ανάλογη με αυτή που είχε γίνει στον Κορυδαλλό, και το δεύτερο για επίθεση με χειροβομβίδες και όπλα κατά την ώρα του επισκεπτηρίου, ώστε να υπάρξει ο χρόνος και οι συνθήκες για τη διαφυγή συγκεκριμένων ατόμων.
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι τώρα που ο Βασίλης Παλαιοκώστας επικηρύχθηκε με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα χρειαστεί βοήθεια για να τα καταφέρει στον έξω κόσμο. Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται ο φίλος του, Αλκέτ Ριτζάι, ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Γρεβενών, προκειμένου να παρουσιαστεί την προσεχή Τετάρτη στα δικαστήρια του Πειραιά και να δικαστεί για την κινηματογραφική απόδραση με το ελικόπτερο που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2006.
Στις φυλακές Ιωαννίνων ο διαβόητος δραπέτης έχει «γνωστούς» που γνωρίζουν καλά την περιοχή, όσο και ο ίδιος. Αλλωστε στην Ηπειρο έχει βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την αστυνομία, τουλάχιστον δύο φορές. Μία έξω από τα Γιάννινα και μία στην οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, ενώ αρκετές ληστείες τραπεζών στην περιοχή, με τελευταία αυτή σε τράπεζα της Πρέβεζας, φαίνεται ότι φέρουν την υπογραφή του. Και στη Θεσσαλονίκη, όμως, φαίνεται να έχει στενούς δεσμούς με ανθρώπους του υποκόσμου, που τον έχουν βοηθήσει στο παρελθόν στα σχέδιά του. Espresso

«Ιστορίες Μουσικής» στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας !!

Κυριακάτικες σεμιναριακές συναντήσεις για ενήλικες !
Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνει έναν κύκλο επτά (7) σεμιναριακών παρουσιάσεων γύρω από τη Μουσική, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες, με επιμέλεια του συνθέτη και καθηγητή του, Στάθη Γυφτάκη.
Το σεμινάριο «Ιστορίες Μουσικής», μέσα από video, ηχογραφήσεις, ζωντανές εκτελέσεις και αναλύσεις έργων θα ξετυλίξει τον μίτο της πορείας της Ευρωπαϊκής Μουσικής από την αρχαιότητα ως σήμερα.
Αναλυτικά:
Πρώτη ενότητα: «Από την αρχαία Ελλάδα στην Αναγέννηση», οι ρίζες της Δυτικής μουσικής.
Δεύτερη ενότητα: 'Μπαρόκ', στα βήματα μεγάλων συνθετών όπως οι Bach, Vivaldi, Purcell και Haendel, οι οποίοι καθόρισαν την πορεία της μουσικής προς την κλασική εποχή.
Τρίτη ενότητα: 'Κλασικισμός', με τις τρεις μεγάλες φυσιογνωμίες της εποχής και της Μουσικής, Mozart, Haydn και Beethoven.
Τέταρτη ενότητα: ' Ρομαντισμός- Εθνική μουσική', ο μουσικός νεωτερισμός του Ρομαντισμού και ο ρόλος του στη δημιουργία των Εθνών.
Πέμπτη ενότητα: 'Τρέχοντας προς τον 20ο αιώνα', με σημαντικές μορφές της μουσικής όπως οι Debussy, Verdi, Scriabin, Schoenberg και Mahler που οδήγησαν τη Μουσική στις μεγάλες επαναστάσεις του 20ου αιώνα.
Στην Έκτη και Έβδομη ενότητα, συζήτηση και ανάλυση των λόγων και των συνθηκών που οδήγησαν τη Μουσική στην 'επιστημονικοποίηση' του 20ου αιώνα, μέσα από έργα συνθετών πολλών διαφορετικών τάσεων, από την Ατονική Μουσική στο «Μίνιμαλ» και από την Πειραματική Μουσική στην «Νέα Απλότητα».
Στην χρονολογική αυτή παρουσίαση της πορείας της Μουσικής θα γίνονται διαρκώς εγκάρσιες αναφορές στα κοινά σε όλες τις εποχές θέματα, όπως Μουσική και Χορός, Μουσική για το Θέατρο, Θρησκευτική Μουσική, Μουσική & Πολιτική, Μουσική & Κοινωνία, Μουσική & Παράδοση, κλπ.
Οι συναντήσεις αυτές απευθύνονται σε όσους αγαπούν την Μουσική, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μικρά μυστικά αυτής της παγκόσμιας γλώσσας. Προαπαιτούμενο για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι μόνο η αγάπη και το ενδιαφέρον για τη Μουσική.
Στο τέλος του κύκλου, θα δοθεί από το Ωδείο στους ακροατές του συνόλου των διαλέξεων, Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Το σεμινάριο θα λαμβάνει χώρα Κυριακή στις 11 το πρωί, θα είναι τρίωρης διάρκειας και οι δυο πρώτες συναντήσεις έχουν οριστεί για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου (στις 11:00 το πρωί) στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ ανά συνάντηση και για όποιον παρακολουθήσει ολόκληρο το σεμινάριο έκπτωση 20 ευρώ (μια συνάντηση δωρεάν).
Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 27210 21881

«Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (διασκευή για παιδιά) - συνεχίζονται οι παραστάσεις

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις για τα σχολεία
στη Νέα Σκηνή στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής ώρα 12 το μεσημέρι
Τελευταία Κυριακή για το κοινό στις 13 Φεβρουαρίου 2011
Διασκευή: Κώστας Κατσουλάκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Μαρία Λαδά
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριέτα Αντιβάση
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Εύη Γιαννακοπούλου, Μαρία Γουλά, Γιώργος Τσαπόγας, Χρήστος Νικηταΐδης, Γιώργος Πασάκος, Μαριέτα Αντιβάση
«Ο Αρχοντοχωριάτης» είναι μια πολύ ευφάνταστη διασκευή του έργου του Μολιέρου και μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα κλασικά κείμενα της Παγκόσμιας δραματουργίας.
…Ο κυρ-Ιορδάνης, ένας πλούσιος νοικοκύρης που τίποτα δεν του λείπει, πάσχει από μεγαλομανία. Θέλει να είναι ανώτερος από αυτό που πραγματικά είναι. Προσπαθεί να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής του καταγωγής και να περάσει στις τάξεις της αριστοκρατίας. Δάσκαλοι της μουσικής, του χορού και της φιλοσοφίας έχουν αναλάβει να τον «μεταμορφώσουν». Το ψώνιο και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Κόμης Δοράντης και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα. Ακόμα και τους δικούς του πια, θεωρεί αμόρφωτους και χωριάτες. Ονειρεύεται μεγαλεία και γάμους για την κόρη του Λουσίλ, με αριστοκράτη. Έλα όμως που η Λουσίλ αγαπάει έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Κλεόντη! ...Αυτός, με τη συμπαράσταση της Κυρίας Ιορδάνη, της πιστής της καμαριέρας Νικόλ, αλλά προπάντων χάρη στο κόλπο του Κοβιέλου - του δαιμόνιου υπηρέτη του - θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα καλό μάθημα.

3 ωρη κατάληψη των Δημαρχείων στις 22 Φεβρουαρίου !

Με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ !
Σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωράει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Η κατάληψη θα διαρκέσει τρείς ώρες, θα ξεκινήσει από τις 10.00 και θα λήξει στις 13.00 .

Ο Δήμος Καλαμάτας τιμά τους αντιστασιακούς !

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 10.30 εις μνήμην των συμπατριωτών μας, που εκτελέσθηκαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής (8 Φεβρουαρίου 1944). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Νεκροταφείο Καλαμάτας).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Συνέλαβαν 63 χρονο με 1.5 κιλό χασίς στην Μεσσήνη !

Παλιός « Γνώριμος » των αρχών ! Είχε απασχολήσει στο παρελθόν ξανά την Δίωξη ναρκωτικών ενώ έχει καταδικαστεί και για άλλα αδικήματα !
Για εμπόριο χασίς κατηγορείται ένας 63χρονος Καλαματιανός ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο χτήμα του στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που του είχαν στήσει καρτέρι. Οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 1.678 γραμ. χασίς και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές. Σχεδόν 1,5 κιλό ήταν κρυμμένο σε πλαστικό δοχείο μέσα στο χτήμα, ενώ οι 2 ζυγαριές και 186 γραμ. χασίς βρέθηκαν μέσα στην αποθήκη του χωραφιού. Ο 63χρονος πρόκειται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Εργατική Εστία - Απογραφή των δικαιούχων για Κοινωνικό τουρισμό !

ΞEKINA την ερχόμενη Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, η αλφαβητική απογραφή πανελλαδικά –εκτός Αττικής– των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2011. Για τη γνωστοποίηση των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στις περιφερειακές-τοπικές υπηρεσίες του οργανισμού. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του οργανισμού. Το πρόγραμμα πανελλαδικά απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψει 570.000 άτομα και η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62,7 εκατ. ευρώ. Με νεότερη ανακοίνωσή του ο οργανισμός θα γνωστοποιήσει την ημερομηνία έναρξης απογραφής των δικαιούχων στην Αττική.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 12 /2/2011



Μεταδώστε ελεύθερα την ….Νέα Γρίπη !!

Aπό το http://harrytsopanos.blogspot.com/
Αποψε γινοταν ενας πανικος στο νοσοκομειο, ολες οι νοσηλευτριες αναστατες, φωναζαν, πηγαιναν,ερχοντουσαν, ειχα να ασχοληθω με την μητερα μου και δεν εδωσα πολυ σημασια στην αρχη, μετα ειδα οτι ολες φορουσαν μασκες.... κατι συμβαινει σκεφτηκα και βγηκα να ρωτησω.
Θα μας φερουν ενα επιβεβαιωμενο περιστατικο του Η1Ν1 μου ειπε μια αρκετα ταραγμενη,και γιατι γινετε αυτο ρωτησα, δεν ξερουν τι τους γινετε απαντησε,θα κολλησουν ολοι οι ασθενεις εδω μεσα,θα κολλησουμε εμεις.
Που πρεπει να πηγαινουν περιστατικα τετοια?ξαναρωτησα, σε μοναδες με εντατικη η σε νοσοκομεια λοιμωδων.... οχι παντως εδω,αυτο μας το ειπε και η προισταμενη η οποια ...
απαγορευσε να δεχομαστε τετοια περιστατικα.
Ηδη εχουμε δυο πολυ βαρια με γριππη αλλα επιβεβαιωμενο κρουσμα οχι.
Και σκεφτομαι εγω.. ποιο ανικανο μυαλο σκεφτηκε να μεταφερθει ατομο με επιβεβαιωμενο τον ιο Η1ΝΙ σε κανονικο θαλαμο νοσοκομειου στο οποιο τμημα νοσηλευονται ασθενεις με ηδη επιβαρυμενο ιστορικο;
Ποιο αρρωστο μυαλο αποφασισε να θεσει σε κινδυνο τις ζωες των αλλων ασθενων,των νοσηλευτριων και γιατρων καθως και των συγγενων των ασθενων;
Καποιος σαν τον Βασιλακη Καιλα θα βρεθει να μας απαντησει,η τουλαχιστον κανενας κλητηρας του υπουργειου υγειας?
Καλυτερη λυση περιμενουμε απο αυτον.
Ηeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.....

Δώρο …..Viagra για του Αγίου Βαλεντίνου!

Όχι μόνο τα λουλούδια και τα σοκολατάκια, αλλά και τα... Viagra παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένες πωλήσεις μία εβδομάδα πριν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία φαρμακοκατανάλωσης σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ, η συνταγογράφηση του φαρμάκου του έρωτα αυξάνει κατά 26% από τις 5 Φεβρουαρίου έως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έτσι, τη συγκεκριμένη εβδομάδα οι γιατροί γράφουν στους επίδοξους εραστές 199.450 συνταγές που αντιστοιχούν 1,34 εκατομμύρια μπλε χάπια. «Οι προσδοκίες εκείνη την ημέρα είναι υψηλότερες, ακόμη και εάν δεν έχει το ζευγάρι διάθεση να κάνει έρωτα, με τον τρόπο αυτό έχει ένα ισχυρό κίνητρο να βρεθεί πιο κοντά», εξηγεί ο Debby Herbenick διευθυντής του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Indiana του Bloomington. «Είναι μία μοναδική ευκαιρία, κάτι σαν γενέθλια του έρωτα, και ο κόσμος επιθυμεί να είναι προετοιμασμένος» διευκρινίζει ο ίδιος. ΤΑ ΝΕΑ

Ποια τραγουδίστρια άνοιξε …ταβέρνα ;

 Από τα κέντρα στη λαδόκολα!
Δύσκολοι καιροί για φίρμες οι σημερινοί. Αυτό είδε και η Λίτσα Γιαγκούση, και αφού απόειδε, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα. Κάνοντας στροφή 180 μοιρών, η λαϊκή τραγουδίστρια άνοιξε ταβέρνα.
«Υγεία να΄χουμε, όρεξη, και ό,τι μπορεί ο καθένας να το κάνει γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί», δήλωσε η Λίτσα Γιαγκούση στην κάμερα του Star.
Tι κι αν οι τραγουδιστές κάποτε σφάζονταν για το όνομα που θα μπει πρώτο στη μαρκίζα; Πάνε αυτά. Τώρα ακόμα και τα εξτραδάκια ή οι «αρπαχτές» στην επαρχία αποτελούν «πολυτέλεια»!
«Ήταν δύσκολο αλλά και απαραίτητο οικονομικό άνοιγμα. Το σκεφτόμασταν καιρό, έτυχε είδαμε αυτό το χώρο, ξετρελαθήκαμε, και το αποφασίσαμε». Αυτά είναι! Από τα κέντρα στη λαδόκολα!
Εκτός πάντως από τα νέα της επαγγελματικά σχέδια, η Λίτσα Γιαγκούση μίλησε και για τους διαγωνιζόμενους της Eurovision: «Η Νίκη είναι στη σκηνή φτασμένη τραγουδίστρια και φωνητικά και σκηνικά. Επίσης, άκουσα το κομμάτι των Κόκκινων Χαλιών και του Λούκας και μ΄άρεσαν».
Τέλος, δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχές της και στο πρώην άντρα της Χρήστο Δάντη: «Τον αγαπάω τον Χρήστο, πιστεύω ότι μ΄ αγαπάει κι αυτός, του εύχομαι να είναι καλά η κόρη του, να τη χαίρεται, και το γιο του και τη γυναίκα του. Να ΄ναι καλά». Star.gr

11.2.11

Η επιστημονική φαντασία στο …ντύσιμο γίνεται πραγματικότητα !

Τα "έξυπνα υφάσματα" στην αγορά, σε τρία χρόνια !!
Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα παραχθούν και θα διατεθούν στην αγορά τα πρώτα «έξυπνα υφάσματα», τα οποία θα τροφοδοτούν με ενέργεια νοικοκυριά και καταναλωτές, μέσα από ρούχα, τσάντες, τέντες, ώστε να προσφέρουν αυτονομία σε κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή, που θα μεταφέρουμε πάνω μας, ακόμη και σε μεγαλύτερες συσκευές μέσα στο σπίτι.
Τα «έξυπνα υφάσματα» θα έχουν ενσωματωμένα εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά, που μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας θα παράγουν ενέργεια. Κάθε είδους ενδύματα, όπως μπλούζες, σακάκια, μπουφάν, παντελόνια, που σήμερα μας προστατεύουν απλά από τις καιρικές συνθήκες, θα μετατραπούν σε ενεργειακούς δέκτες, που θα παρέχουν αυτονομία σε κινητά τηλέφωνα, ipod, γκάτζετ μουσικής, laptop, σε holder καρδιοπαθών και άλλες φορητές μικροσυσκευές.
Ήδη, τέσσερις γνωστές ελληνικές βιομηχανικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο «Υφατρόνικ», την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), υπό την επίβλεψη του καθηγητή Στέργιου Λογοθετίδη.
Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περί τα 800.000 ευρώ, είναι ένα από τα δύο που προωθεί το τμήμα για τη συνεργασία ερευνητικών και βιομηχανικών φορέων, με στόχο την παραγωγή «έξυπνων προϊόντων», με τη χρήση οργανικών φωτοβολταϊκών στοιχείων. Τις μέρες αυτές, οι δύο πλευρές έθεσαν τις βάσεις της συνεργασίας τους, συζήτησαν τα πλάνα εργασίας και τις λεπτομέρειες, ώστε μέχρι τα τέλη του 2013 να παραχθούν τα πρώτα πρωτότυπα προϊόντα και αμέσως μετά να ακολουθήσει η μαζική παραγωγή για την ελληνική και ξένη αγορά.
«Πρόκειται ουσιαστικά για κοινοπραξία βιομηχανικών και ερευνητικών φορέων, που συντονισμένα επιχειρούν να πετύχουν τους στόχους για την παραγωγή 'έξυπνων' προϊόντων, με την καλύτερη δυνατή ποιότητα-απόδοση και σε πολύ χαμηλό κόστος. Η συνεργασία αφορά δύο ξεχωριστά έργα, το ένα από τα οποία είναι η παραγωγή λειτουργικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ενδυμάτων για διάφορες χρήσεις», επεσήμανε ο κ. Λογοθετίδης.
'Αλλες εφαρμογές των «έξυπνων υφασμάτων» είναι οι τέντες στα μπαλκόνια των σπιτιών, που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένες στο ηλιακό φως και θα μπορούσαν να διοχετεύουν ενέργεια σε μικροσυσκευές του νοικοκυριού (τηλεόραση, ραδιόφωνο, μίξερ, ηλεκτρική σκούπα κ.α.)
Φωτοβολταϊκά με μεγάλες αποδόσεις και «έξυπνοι» αισθητήρες
Το δεύτερο έργο, στο οποίο συμπράττουν δύο ελληνικές εταιρίες, έχει την ονομασία «Νανοργάνικ», από το οποίο θα προκύψουν εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά νέας γενιάς, με αποδοτικότερα υλικά, που θα παράγουν μεγαλύτερη ενεργειακή τάση, καθώς και εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά κυκλώματα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα, σε αισθητήρες φωτός, θερμοκρασίας, πίεσης κ.ά.
«Αισθητήρες με οργανικά ηλεκτρονικά κυκλώματα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε δάση για την προειδοποίηση πυρκαγιών, σε πλοία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα, όπου θα ενημερώνουν για την κατάσταση λειτουργίας ή τη θερμοκρασία των μηχανών τους, ακόμη και για τις καιρικές συνθήκες», ανέφερε ο διδάκτορας-ερευνητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Αργύρης Λασκαράκης.
Οι αισθητήρες, φυσικά, θα είναι ενεργειακά αυτόνομοι, αφού θα φέρουν εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά. Το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

VIDEO -Το πείραμα της Φιλαδέλφειας ( Ελληνικοί υποτιτλοι) !!

Μήπως είμαστε απλώς διαθέσιμοι σαν πειραματόζωα για μυστικά προγράμματα" αλλά όχι σχεδιασμένα από μυστηριώδεις οντότητες, αλλά σχεδιασμένα από τις εκαστοτε γήινες υπερδυνάμεις για να μας κάνουν πρόβατα χωρίς κρίση, χωρίς άποψη, χωρίς ελευθερία;

Σφοδρός σεισμός 7 R έπληξε την Χιλή !

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την Χιλή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο της δόνησης προσδιορίστηκε 72 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη Κονθεπσιόν" και έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές γιά τυχόν θύματα, ή ζημιές. Σημειώνεταί ότι την 10η Φεβρουαρίου 2010 από μία δόνηση 8,8 Ρίχτερ καταστράφηκαν ολόκληρα χωριά, στη Χιλή, ενώ σκοτώθηκαν περίπου 500 άνθρωποι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου