29.1.11

ΕΛΑΣ – «Τσίμπησαν »Αρχιφύλακα με κοκαΐνη !!

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας αρχιφύλακας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ο αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Τμήμα της Πρέβεζας, συνελήφθη όταν, μετά από έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό του άνδρες της Δίωξης και της ΟΠΚΕ, εντοπίστηκαν πέντε συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 4,5 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί επιτηρούσαν το αυτοκίνητο και όταν ο Αρχιφύλακας πήγε στις 5 τα ξημερώματα, ως συνοδηγός σε άλλο αυτοκίνητο, να πάρει τα ναρκωτικά, τον συνέλαβαν.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου τράπηκε σε φυγή, ωστόσο συνελήφθη μετά από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση .Star.g

Σούπερ Λίγκα - Αποτελέσματα

Στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ηρακλής-Κέρκυρα 0-0
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-0
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-2

Σβήνει ο ΟΣΕ την Πελοπόννησο από τον Χάρτη !

Στην αναστολή δεκάδων καθημερινών δρομολογίων προχωράει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλονται :
- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια της μετρικής γραμμής του δικτύου της Πελοποννήσου πλην των Τοπικών δρομολογίων Πάτρας - Ρίου - Αγ. Ανδρέα , Κατάκολου - Πύργου - Ολυμπίας, Διακοφτού - Καλαβρύτων και των Λεωφορείων Κιάτου - Πάτρας.
- Όλα τα επιβατικά Τοπικά Δρομολόγια Λάρισας - Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας και αντιστρόφως, καθώς και Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας και  αντιστρόφως πλην των 563/882, 883/592, 591/886, 887/564 και των 884, 885 στο συγκεκριμένο τμήμα.
- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης -Δικαίων - Ορμένιου - Σβίλενγραντ και αντιστρόφως πλην των: 604, 605, 613, 614, καθώς και πλην των διεθνών δρομολογίων 460, 461, 360, 361, 362, 363, 444, 445.
- Όλα τα επιβατικά δρομολόγια μεταξύ Έδεσσας - Φλώρινας και αντιστρόφως.
Όσοι επιβάτες έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τα αναστέλλοντα δρομολόγια πέραν της 30ης Ιανουαρίου 2011, μπορούν να αποταθούν στα σημεία πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ - Μετά από δύο τυφλά παιδιά γεννήθηκε το "θαύμα" !

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η ανθρώπινη ιστορία που έκανε πρωτοσέλιδη η εφημερίδα «Espresso» και έχει απασχολήσει ακόμα και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, όπως αυτό του CNN. Ένα ζευγάρι από το Μεσολόγγι γέννησε δύο τυφλά παιδιά, γεγονός που αποδείχθηκε ότι οφείλονταν σε ένα γονίδιο του οποίου ήταν φορείς και οι δύο γονείς, ωστόσο με την θέληση και το πείσμα τους και έπειτα από αγώνα ετών, κατάφεραν να κάνουν και τρίτο παιδί που γεννήθηκε απόλυτα υγιές.
Η Ειρήνη Αμπλιανίτη και ο Σπύρος Τσαφώνιας είναι φορείς ενός γονιδίου που ευθύνεται για το νόσημα "Συγγενής Αμαύρωση του Λεμπέρ". Εξαιτίας αυτού γεννήθηκαν τυφλά τα δυο πρώτα τους παιδιά. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο γονείς αλλά και οι γιατροί τους δεν είχαν συνειδητοποιήσει τίποτα. Η πρώτη τους κόρη, η Μαρία, γεννήθηκε το 1989 και μόνο όταν έφτασε δύο μηνών, διαπιστώθηκε ότι το κοριτσάκι είχε γεννηθεί τυφλό. Το 1992 ήρθε στη ζωή και το δεύτερο παιδί τους, ο Δήμος, που ωστόσο παρουσίασε επίσης το ίδιο πρόβλημα που όλοι αντιλήφθηκαν μετά τη γέννηση.
Τότε έγινε αντιληπτό ότι οι γονείς ήταν φορείς του συγκεκριμένου γονιδίου και όσα παιδιά και να προσπαθούσαν να κάνουν, θα αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Επί δεκαοκτώ χρόνια ταξίδεψαν σε όλα τα μέρη της Γης, Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη κλπ. Συνάντησαν τους πλέον εξειδικευμένους επιστήμονες σε θέματα γονιδιακά, μπας και βρουν λύση. Έμεναν με την ελπίδα. Μέχρι που υπήρξε μια ακτίνα ελπίδας από κάποιους ολλανδούς επιστήμονες το 2006
Μόλις μετά από δεκαοκτώ χρόνια αγώνα και αγωνίας το ζευγάρι ανακάλυψε τελικά ότι και οι δύο είναι φορείς ενός γονιδίου που ευθύνεται για το νόσημα με το οποίο γεννήθηκαν και τα δυο τους παιδιά, τη "Συγγενή Αμαύρωση του Λεμπέρ". Ξέροντας πλέον το πρόβλημα και λαμβάνοντας την διαβεβαίωση των γιατρών ότι με εξωσωματική γονιμοποίηση μπορούσε να καταπολεμηθεί, το ζευγάρι πήρε την απόφαση να κάνει άλλο ένα παιδί. «Είχαν την ευκαιρία να κάνουν την προεμφυτευτική γεννητική διάγνωση, να καταφύγουν σε εξωσωματική και στο στάδιο του προ-εμβρύου, πριν, δηλαδή, από τη μεταφορά των εμβρύων στη μήτρα να επιλέξουμε τα υγιή έμβρυα. Εκείνα που ήταν απαλλαγμένα από το νόσημα» εξηγεί ο γιατρός τους κ. Πάντος.
Έτσι γεννήθηκε πέρυσι η μικρή Κασσιανή, που χαίρει άκρας υγείας και σε λίγες μέρες κλείνει έναν χρόνο ζωής. Ο ερχομός της γέμισε χαρά και αισιοδοξία τους γονείς της που τόσα χρόνια δεν σταμάτησαν να ψάχνουν και να προσπαθούν. Και αποτελεί απόδειξη ότι ποτέ κανένας δεν πρέπει να εγκαταλείπει τις ελπίδες του... Star.gr

Ομιλία του Γιάννη Λαμπρόπουλου για τα φαρμακεία στην Βουλή -VIDEO

Ομιλία του Βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου στην Βουλή για το επάγγελμα των Φαρμακοποιών

Μαριάννα Ντούβλη –Δεν πουλάει λόγω κρίσης ή …έγινε καλή μητέρα !

"Τέλειωσαν τα ροζ DVD για μένα... Έχω και ένα παιδί"
Η Μαριάννα Ντούβλη βρέθηκε πριν από λίγο διάστημα στην Θεσσαλονίκη και έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε κάτι πολύ δυσάρεστο... πως τέλειωσαν για την ίδια τα ροζ dvd, καθώς δεν θέλει να στιγματιστεί βγάζοντας παραπάνω από ένα sex video, γιατί έχει και έναν γιο που μεγαλώνει. Δήλωσε πως ο κόσμος της φέρθηκε πολύ καλά και ήταν πάντα δίπλα της και οι μόνοι που την πολέμησαν ήταν οι άνθρωποι της τηλεόρασης... Λέτε να τηρήσει τον λόγο της η Μαριάννα;

Oι νεόπλουτοι και τα golden boys πουλάνε όσο-όσο βίλες και ακίνητα!

Zητώντας πάνω από όλα …..εχεμύθεια !!
Στο σφυρί βγάζουν ακίνητα όχι μόνο οι Ελληνες τηλεαστέρες και επιχειρηματίες αλλά και πολλοί ξένοι.
Το... μνημόνιο κοινωνικές τάξεις δεν κοιτά όπως φαίνεται, γι’ αυτό και αρκετοί πλούσιοι με πανάκριβα σπίτια και μαγευτικές βίλες βρίσκονται στριμωγμένοι και αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της περιουσίας τους. Τους τελευταίους μήνες σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία καταφτάνουν φάκελοι με ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές της Αθήνας, κι όχι μόνο.
Πρόκειται κυρίως για πολυτελή σπίτια που ανήκουν είτε σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες είτε ακόμη και σε πλούσιους που δεν έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης. Golden boys της χρυσής εποχής του Χρηματιστηρίου που επένδυσαν σε ακίνητα και τώρα έχουν ξεπέσει.
Ιδιοκτήτες εταιρειών που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας και πουλάνε όσο όσο ακίνητα για να αποπληρώσουν δάνεια. Αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών με τεράστιο πλέον κόστος συντήρησης, τα οποία εν μέσω κρίσης δεν είναι καθόλου ελκυστικά.
Ζητούν εχεμύθεια
Στα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν κατά κύριο λόγο μέσω δικηγορικών γραφείων και πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια».
Ωστόσο, οι φήμες υπάρχουν και αυξάνονται για διάφορους γνωστούς και μη Ελληνες που πουλάνε τα ακίνητά τους σε τιμή χαμηλότερη πολλές φορές από αυτή που πραγματικά αξίζουν.
Η οικονομική κρίση και οι προβλέψεις για χειρότερες ημέρες επισπεύδουν τις όποιες κινήσεις, ενώ και το γεγονός ότι σήμερα οι τιμές των ακινήτων είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα, αποτελεί πλεονέκτημα υπέρ του αγοραστή που έχει χρήματα να διαθέσει για την αγορά ενός τέτοιου ακινήτου.
Πάντως, η «παγωμένη» κτηματαγορά και η έλλειψη ρευστού δυσκολεύουν τις αγοραπωλησίες ακινήτων, η αξία των οποίων μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς κύκλους, μέσα στο 2010 αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των σπιτιών που έχουν βγει προς πώληση σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων.
Σε πανάκριβες γειτονιές, που άλλοτε δύσκολα μπορούσε να βρει κανείς ακίνητα για αγορά, σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες αγγελίες. Για παράδειγμα, μεγάλη αύξηση της προσφοράς παρατηρείται στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη, το Καβούρι, τη Βάρκιζα.
Στο σφυρί έχουν βγει και ακίνητα, βίλες ή οικόπεδα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, την Αράχοβα και το Πήλιο.
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για βίλες ή πολυτελείς μεζονέτες με επιφάνεια πάνω από 300 τ.μ. και οικόπεδο ή ακόμη και οροφοδιαμερίσματα στο Κολωνάκι. Οσο για τις τιμές που ζητούνται, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του πωλητή, καταγράφεται πτώση από 10% έως 30%.
Για παράδειγμα υπάρχουν βίλες που κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ και πωλούνται σήμερα 2,2 εκατ. ευρώ ή μονοκατοικία 1.000 τ.μ. που κόστιζε περί τα 7 εκατ. ευρώ σήμερα πωλείται 1 εκατ. λιγότερα.
Εκτός, φυσικά, από τις περιπτώσεις των πλουσίων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και βγάζουν τα ακίνητά τους στο σφυρί, υπάρχουν και αρκετοί που πουλάνε για να επενδύσουν σε άλλα ακίνητα τώρα που οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες.
«Πιάνουν» τα μισά λεφτά από όσα ζητούσαν αρχικά
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες φήμες διαψεύδονται από τους κατόχους των ακινήτων, εντούτοις, οι πληροφορίες από γνώστες της κτηματαγοράς κάνουν λόγο για τις εξής περιπτώσεις πλουσίων ή διασήμων:
Πριν λίγους μήνες η αγορά βοούσε για την περίπτωση πώλησης μιας μοναδικής βίλας στο Κεφαλάρι, η οποία ανήκει σε γνωστό ζευγάρι από τον χώρο του αθλητισμού και της σόου μπιζ. Αν και οι ίδιοι βγήκαν να διαψεύσουν το γεγονός, κτηματομεσίτες ανέφεραν ότι υπήρξε διερευνητική επαφή του ζευγαριού προκειμένου να δουν αν πουλιέται ένα τέτοιο ακίνητο και «πόσα πιάνει». Οι φήμες έκαναν λόγο για ένα ποσό γύρω στα 12 εκατ. ευρώ.
Πρόσφατα έγινε γνωστή η πρόθεση γνωστής παρουσιάστριας να πουλήσει πολυτελέστατη βίλα άνω των 500 τ.μ. στη Βούλα. Με μεγάλο κήπο, πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο κ.λπ. το σπίτι θεωρείται εξαιρετική ευκαιρία, καθώς λέγεται ότι από τα 5,4 εκατ. ευρώ που ζητήθηκε στην αρχή η τιμή έπεσε κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.
Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητεί πασίγνωστη τραγουδίστρια για ξενοδοχείο που διαθέτει στην περιοχή του Κολωνακίου.
Επίσης γνωστό ζευγάρι από τον χώρο του κινηματογράφου αποφάσισε να πουλήσει ένα εξαιρετικό ακίνητο στη Μύκονο, λόγω κρίσης. Πρόκειται για εξοχική κατοικία που κοστολογείται πολλές χιλιάδες ευρώ.
Ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο για την πρόθεση δημοφιλούς τραγουδιστή να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει στα ανατολικά προάστια προς 800.000 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι αναζητεί ακίνητο στα νότια προάστια.
Την πώληση ενός πύργου στο Κεφαλάρι και μιας έπαυλης στη Μύκονο σκέφτεται γνωστός σχεδιαστής.
Δύο πολύ γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, διαθέτουν εντυπωσιακά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. Φημολογούνταν ότι εδώ και μήνες εξέφρασαν την επιθυμία τους να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε τιμές ακόμη και πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ, προφανώς όχι λόγω κρίσης, αλλά ίσως επειδή το κέρδος τους από την πώληση θα είναι μεγάλο.
Πριν από μερικούς μήνες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την πώληση ενός εκπληκτικού ακινήτου στο Πόρτο Ράφτη, που ανήκε στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Γουλανδρή. Η έπαυλη φέρεται να πουλήθηκε αντί 20 εκατ. ευρώ.
Τέλος, γόνος γνωστής οικογένειας πούλησε αντί 12 εκατ. λιρών σπίτι που κατείχε στην περιοχή Hampstead του Λονδίνου. imerisia.gr

Διατροφική βόμβα στα πιάτα μας- Μας ταΐζουν Καρκίνο !

Έρευνα ΣΟΚ !!
Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχεται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.
Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό “μυστικό” για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και χρόνια. Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται ραγδαία από χρόνο σε χρόνο και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους.
Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει επίσης και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.
Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίλης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές και συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.
Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:
Τα καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg.
Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι και το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.
Τα κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.
Οι πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρυμένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο.
Tα επίπεδα νικελίου και χρωμίου που βρέθηκαν στα τρόφιμα είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. www.newpost.gr

X.Μαλαπάνης -Υπήρχαν εκκρεμότητες για τις λιμνοδεξαμενές !

Άλλο ένα κατόρθωμα – έστηναν λιμνοδεξαμενές όπου …γούσταραν !
Έστηναν λιμνοδεξαμενές χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες χωρίς εγκρίσεις χωρίς …αδειοδοτήσεις με αποτέλεσμα να γίνει …απένταξη από το πρόγραμμα ΕΟΧ που υλοποιείται σε συνεργασία με την Νορβηγική κυβέρνηση με συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ
Στις δηλώσεις του ο κος Μαλαπάνης άφησε αιχμές για την απελθούσα νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δηλώνοντας πως γνώριζαν έγκαιρα την απένταξη αλλά …έκλειναν τα αυτιά . Η προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα είναι να επανανταχθεί τμήμα του προγράμματος αλλά οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι πολλές και για τον λόγο αυτό εχουν ζητήσει παράταση υλοποίησης του προγράμματος από 6 μέχρι 12 μήνες.
Όλα καλά και όλα ωραία κε Μαλαπάνη αλλά και εδώ δεν υπάρχουν ευθύνες ; Θα έχουν και οι λιμνοδεξαμενές τo τέλος της υπόθεσης Βατοπαιδίου ;

Νάντια Γιαννακοπούλου - «Επιστροφή ιατρικών δαπανών συνταξιούχων ΟΣΕ από το ΤΑΥΤΕΚΩ» !

ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς α) την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
β) τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
γ) τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
«Επιστροφή ιατρικών δαπανών συνταξιούχων ΟΣΕ από το ΤΑΥΤΕΚΩ»
Είναι γνωστό ότι, εδώ και μήνες, έχει σταματήσει η είσπραξη ακόμη και ελάχιστων ποσών ιατρικής δαπάνης από τους εργαζομένους και συνταξιούχους του ΟΣΕ, από τους κατά τόπους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς κατόπιν αποφάσεως του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Μεσσηνίας υποχρεούνται να μεταβαίνουν στα δύο εναπομείναντα γραφεία Πάτρας και Αθήνας για να εισπράξουν δαπάνη ακόμα και των 10 και 20 ευρώ, τη στιγμή που λειτουργούν γραφεία του ΟΤΕ και του ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν, επίσης, φορέα ασφάλισης το ΤΑΥΤΕΚΩ.
Έτσι, οι ασφαλισμένοι έχουν στα χέρια τους αποδείξεις δαπανών, αλλά δεν μπορούν να εισπράξουν χρήματα. Συνεπώς, υφίστανται πρωτοφανή ταλαιπωρία, για την είσπραξη ακόμη και ελάχιστων ποσών ιατρικής δαπάνης, λόγω της αναδιάρθρωσης του Σιδηροδρόμου και του διαχωρισμού των εταιριών. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του ΟΣΕ στη Μεσσηνία πλέον υποχρεούνται να μεταβαίνουν στα γραφεία της Πάτρας ή της Αθήνας για να εισπράξουν την επιστροφή της ιατρικής τους δαπάνης. Όπως γίνεται αντιληπτό, το παραπάνω γεγονός μεταφράζεται όχι μόνο σε ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συνταξιούχων του ΟΣΕ αλλά και σε επιπλέον οικονομική τους επιβάρυνση, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε ένα περιβάλλον γενικότερης περικοπής παροχών στους πολίτες. Κατόπιν αυτών,
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να απαλλάξει του εργαζομένους και συνταξιούχους του ΤΑΥΤΕΚΩ από την ταλαιπωρία που πλέον συνεπάγεται η είσπραξη της επιστροφής των ιατρικών τους δαπανών;
2. Εξετάζει η κυβέρνηση την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΟΣΕ από τα οικεία γραφεία ΟΤΕ και ΕΛΤΑ;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

LIVE από Ναύπλιο η ανοικτή διαβούλευση για τον Τουρισμό



ΣΟΚ - 7 στους 10 μαθητές 15 ετών έχουν δοκιμάσει χασίς στην Ζάκυνθο !

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε σε 22 σχολεία του νησιού μας το 2010 και η οποία είχε ως θέμα τον τρόπο ζωής των εφήβων της Ζακύνθου, γνωστοποίησαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών "Η ΣΤΟΡΓΗ", Νίκος Λογοθέτης, καθώς και ο επιστημονικά υπεύθυνος, Τίμος Στραβοπόδης. Φορέας υλοποίησης της έρευνας ήταν η "ΣΤΟΡΓΗ", καθώς και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, ενώ σε αυτή συμμετείχαν 773 μαθητές της Στ΄ Δημοτικού, της Β΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου. Όπως προέκυψε, λοιπόν, μεταξύ του 2006 και του 2010 έχει μειωθεί σημαντικά το ποσοστό των εφήβων που δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις σχέσεις με τους γονείς, ενώ αρκετά παιδιά δηλώνουν ότι ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες.
Η χρήση των παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών εξετάστηκε μόνο στους 15χρονους εφήβους. Οι ερωτήσεις αφορούσαν τις ουσίες κάναβη, έκσταση (συνθετικά ναρκωτικά) και τη χρήση "οποιασδήποτε άλλης" παράνομης ουσίας.
Δοκιμή ή χρήση κάναβης ανέφερε το 6,8% των 15χρονων, σε υψηλότερο ποσοστό τα αγόρια (7,9%), απ΄ ότι τα κορίτσια (5,7%). Το 1,5% ανέφερε δοκιμή κάναβης μία με δύο φορές. Δοκιμή ή χρήση της ουσίας "έκσταση" ανέφερε το 2,9% των εφήβων. Μεταξύ του 2006 και του 2010, παραμένει σταθερό το ποσοστό των εφήβων που αναφέρουν χρήση κάναβης, ενώ φαίνεται να αυξάνονται οι περιπτώσεις εφήβων που παραδέχονται χρήση της ουσίας "έκσταση" και άλλων παράνομων ναρκωτικών!
Η πρώτη ουσία που αναφέρουν ότι δοκίμασαν οι έφηβοι είναι το αλκοόλ, στην ηλικία περίπου των 13,1 ετών. Στη συνέχεια και με διαφορά ενός έτους, τονίζουν ότι δοκίμασαν το πρώτο τους τσιγάρο, ενώ στην ηλικία των 14,4 ετών παραδέχονται το πρώτο περιστατικό μέθης.
Οι έφηβοι που ανέφεραν δοκιμή ή χρήση κάναβης το έπραξαν για πρώτη φορά στα 14,7 έτη, ενώ η δοκιμή των άλλων ουσιών γίνεται στα 14,8 έτη.
Ένας στους τρεις εφήβους (37%) απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι οι περισσότεροι φίλοι του πίνουν οινοπνευματώδη ποτά. Αντίστοιχα, ένας στους τέσσερις (23,4%), απάντησε ότι οι περισσότεροι φίλοι του καπνίζουν. Ποσοστό 5,5% των μαθητών απαντούν ότι οι περισσότεροι ή όλοι τους οι φίλοι μεθούν!
Οι 15χρονοι, όμως, απάντησαν και σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, λοιπόν, ένας στους τρεις (34,5%) ανέφερε ότι είχε τουλάχιστον μία σεξουαλική εμπειρία (ολοκληρωμένη επαφή). Το ποσοστό των αγοριών που δηλώνουν σεξουαλική εμπειρία, είναι αρκετά μεγαλύτερο από των κοριτσιών (44,6% και 26,3%, αντίστοιχα).
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα αντισύλληψης, το 2,2% ανέφερε ότι δεν πήρε κανένα μέτρο, ενώ από τους υπόλοιπους το 79,7% δήλωσε ότι χρησιμοποίησε "προφυλακτικό", ακολουθούμενο με διαφορά από το "τράβηγμα" (30%), το "αντισυλληπτικό χάπι" (14%) και το χάπι της επόμενης ημέρας (10%). dete.gr

Πάμε Ταϊβάν… Άρθρο παρέμβαση της εφ. ΦΩΝΗ !!

Τα πράγματα με το όνομα τους…για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον πρόεδρο του Γ. Καραμπάτο αναφέρει σε άρθρο του στην Εφημερίδα ΦΩΝΗ του Σαββατοκύριακου ο Εκδότης και Διευθυντής της Θανάσης Τσαμούλης. Ο κ. Τσαμούλης αναφέρει :
ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με τίτλο «Συμμαχία για την Ενδυνάμωση της Τοπικής Αγοράς», την οποία εδώ και μήνες επεξεργάζεται μελετητική ομάδα στην Αθήνα, έκλεισε τον κύκλο με ενημερωτικές συναντήσεις στις πόλεις της Μεσσηνίας, χωρίς τίποτε το ουσιαστικό, πρακτικό και μετρήσιμο. Αν θα κλείσει και το βίο της μένει να το δούμε ή αν θα αλλάξει προσανατολισμό.Μια πρωτοβουλία με «θεωρία» ακατανόητη, προβληματική αναμετάδοση με ακαταλαβίστικες ορολογίες και δυσνόητες έννοιες από κάποιους μελετητές που δήλωσαν ότι η μέθοδός τους έχει εφαρμοστεί μόνο στην Ταϊβάν!...Με δεδομένο λοιπόν ότι επιμένουν να μας πείσουν Επιμελητήριο και «Black box» ότι πρέπει να προσχωρήσουμε όλοι στη «Συμμαχία», δεν έχουν παρά να οργανώσουν ένα ταξίδι για Ταϊβάν!!! Άλλωστε απ’ ότι ακούσαμε η ΕΤΑΠ, εταιρεία του Επιμελητηρίου, διαχειρίζεται τεράστια ποσά από τα έσοδα των συνδρομών των μελών του, ώστε μετά από 12 χρόνια η διοίκηση Καραμπάτου, θα μπορούσε να τους προσφέρει μια ομαδική «απόδραση» στην Ταϊβάν! Μήπως και σωθούμε δηλαδή από τις συνέπειες της κρίσης και φέρουμε και συνάλλαγμα!Άλλωστε το λέγανε οι παλιοί. Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ! Αν είναι λοιπόν να «ενδυναμώσουμε» την τοπική αγορά να πάμε όλοι… Ταϊβάν!Αν θέλαμε να δούμε πιο σοβαρά την υπόθεση θα έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα οξείς με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μας. Απλά, όπως είπαμε και στους μελετητές, θεωρούμε ότι η «Συμμαχία» μάλλον έγινε για την επανεκλογή Καραμπάτου στο Επιμελητήριο και γι’ αυτό οι συναντήσεις έγιναν τώρα, αφού οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν αρχές Απριλίου. Τώρα που αναβλήθηκαν η πρωτοβουλία εκ των πραγμάτων εκφυλίζεται και περιορίζεται στα… φιλμάκια και τις ιλουστρασιόν εκτυπώσεις των αμφιβόλου εγκυρότητας «μετρήσεων», που με εξίσου αμφιλεγόμενο, και επιστημονικά, τρόπο παρουσιάζονται.Από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των συναντήσεων ιδιαίτερα της τελευταίας στην Καλαμάτα, είδαμε ότι πολλά μέλη του Επιμελητηρίου θέτουν σοβαρά πρακτικά ζητήματα για τα οποία δεν ακούσαμε και ουσιαστικές απαντήσεις.Πολλά μέλη επίσης αμφισβητούν τη διαφάνεια διαχείρισης των πόρων του Επιμελητηρίου, κυρίως μέσω της ΕΤΑΠ, ενώ αρκετά επικρίνουν τις επιλογές και τη στρατηγική του Γ. Καραμπάτου.Παράλληλα επικρίνουν το Επιμελητήριο ότι δεν έχει στηρίξει επαρκώς και ουσιαστικώς τις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική αγορά και, παρά τη μεγάλη δημοσιότητα των ζητημάτων, η επιχειρηματικότητα στη Μεσσηνία δεν έχει να επιδείξει πρόοδο και αποτελεσματικότητα.Τέλος η διάθεση στην ΕΤΑΠ περίπου 1 εκατ. ευρώ την τριετία 2007-2009 μόνο από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, πλέον των εισπράξεων από προγράμματα περίπου 500 χιλιάδων ευρώ, δημιουργεί εύλογα το ερώτημα: Ποια είναι τα αποτελέσματα της ΕΤΑΚ και που πάνε τόσα χρήματα; Μόνο για μισθούς εργαζομένων, όπως απάντησε ο κ. Καραμπάτος, οι οποίοι τι ακριβώς κάνουν;Τα ζητήματα διαφάνειας είναι πάνω απ’ όλα και γι’ αυτά το Επιμελητήριο οφείλει δημόσιο απολογισμό και λογοδοσία στα μέλη του.Κατά τα άλλα, αυτή – τούτη η πρωτοβουλία της «Συμμαχίας»… εκφυλίστηκε πριν ανθίσει και ως εκ τούτου, αφού δεν πρόκειται να αποδώσει καρπούς, θα πρέπει να τερματιστεί. Ενδεχόμενη συνέχισή της θα μπορεί και να εκληφθεί ως μια διαρκής προεκλογική εκστρατεία του Γ. Καραμπάτου και ως τέτοια δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από την ΕΤΑΠ μελετητικά και με δωρεάν σποτάκια από τα τοπικά ΜΜΕ. Μια πρωτοβουλία «τύπου Ταϊβάν» δεν μπορεί πειστικά να απευθύνεται στους Μεσσήνιους και εμείς, όπως εξηγήσαμε στους μελετητές, δεν μπορούμε να συμπράξουμε γιατί τη θεωρούμε ανούσια και ατελέσφορη. Το βασικότερο όμως είναι ότι κατά κανένα τρόπο δεν θα συναινέσουμε σε παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό του επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής αγοράς. ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Ζωντανή μετάδοση της 1ης Ανοιχτής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο

Ζωντανά θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr και από τον ιστότοπο του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος http://www.neapeloponnisos.gr, η 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/01/2011 και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Περιοδεία του Θανάση Πετράκου στην Λακωνία !

Επίσκεψη στο Δήμο Ευρώτα πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, για να συζητήσει με τους πολίτες και τους φορείς τα δύο οξυμμένα ζητήματα στα οποία είχε αναφερθεί στις 20 και 23 Ιανουαρίου, το θέμα της ρύπανσης του Ευρώτα και τα προβλήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών.
Α) Ρύπανση και μέλλον του Ευρώτα
Ο Θανάσης Πετράκος είδε από κοντά το πρόβλημα της ρύπανσης του Ευρώτα και συναντήθηκε στο Δημαρχείο του Ευρώτα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Έλους, Λέιμονα και Περιστερίου, με τους οποίους συζήτησε αναλυτικά για το πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού, αλλά και τη μεγάλη σημασία που έχει ο Ευρώτας στην ανάπτυξη της Λακωνίας.
Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους σας, γιατί αναδείξατε και αγωνιζόσαστε να λυθεί το μέγα πρόβλημα της ρύπανσης του Ευρώτα. Ήρθαμε σήμερα εδώ και για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που κάνετε και γιατί για μας αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα η προστασία του Ευρώτα και για το περιβάλλον αλλά και γιατί καθαρός Ευρώτας είναι πηγή ζωής και ανάπτυξης για όλη τη Λακωνία.
Ήδη έχουμε κάνει παρέμβαση στην Περιφέρεια και θα επανέλθουμε και θα ζητήσουμε:
1) Να γίνουν άμεσα αυστηροί έλεγχοι σε όλες τις πιθανές αιτίες και εστίες ρύπανσης του Ευρώτα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του ΥΠΕΚΑ. Είναι ντροπή να κινδυνεύει ο Ευρώτας από την αδιαφορία των αρχών και τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με οικονομικά συμφέροντα, μικρά και μεγάλα. Τώρα λοιπόν και έλεγχοι και τιμωρία όσων καταστρέφουν το ποτάμι!!!
2) Θα ζητήσουμε στη συνέχεια να υπάρξει ολοκληρωμένη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο καλώντας τη δημοτική αρχή και όλους τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου για να ανατεθούν οι απαραίτητες μελέτες ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα για να αποτελέσει ο Ευρώτας πηγή ανάπτυξης της περιοχής. Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι:
α) Πρέπει άμεσα να δημοπρατηθεί έργο αρδευτικό κλειστού κυκλώματος, ώστε να υπάρχει μεγάλη οικονομία στο νερό και συγχρόνως να ανατεθούν μελέτες για δημιουργία μικρών φραγμάτων.
β) Να ανατεθεί μελέτη για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού (ιστορικός, περιπατητικός και θρησκευτικός τουρισμός).
γ) Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε από κοντά αν θα υλοποιηθεί η δέσμευση του κ. Περιφερειάρχη, ότι πρέπει άμεσα να δημοπρατηθεί η αντικατάσταση της γέφυρας του Ευρώτα προς τους Μολάους, διότι κινδυνεύει να κοπεί ο Νομός στη μέση.
Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι και στη Βουλή και μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί το θέμα στη Βουλή και θα ζητηθεί από το ΥΠΕΚΑ να αναλάβει και αυτό τις ευθύνες του.
Τέλος, έγινε μια σύντομη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Παναγιωτακάκο, ο οποίος συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες και να παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και ανάδειξη του Ευρώτα.
Β) Μέτρα τώρα για την ενίσχυση των εσπεριδοκαλλιεργητών
Σε σχέση με τα προβλήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών ο Θανάσης Πετράκος συζήτησε με απλούς παραγωγούς και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Σκάλας και συζήτησε με τη διοίκηση για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά οι εσπεριδοκαλλιεργητές, με συνέπεια να έχει καταρρεύσει το εισόδημά τους και το μέλλον της καλλιέργειας να είναι εξαιρετικά επίφοβο.
Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε: «Είμαστε στο πλευρό των εσπεριδοκαλλιεργητών και των υγιών συνεταιρισμών στον αγώνα που κάνουν για την επιβίωσή τους και τη συνέχιση της καλλιέργειας.
Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν κλαδικές πολιτικές για τα βασικά αγροτικά προϊόντα. Ένα από αυτά είναι τα εσπεριδοειδή. Ενώνουμε την αγωνία μας με όλους τους παραγωγούς για την εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Καταγγέλλουμε:
1) Τις εξευτελιστικές τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί. Ενώ το κόστος είναι 0,13 € οι παραγωγοί φέτος παίρνουν για το βρώσιμο 0,07-0,11 € και το χυμοποιήσιμο τους το παίρνουν το καρτέλ σχεδόν τσάμπα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την αλλαγή του καθεστώτος της επιδότησης. Διότι το προηγούμενο καθεστώς λειτουργούσε ως «ασπίδα ασφαλείας» των τιμών. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να απορρίπτει την πρόταση που έκαναν οι παραγωγοί να επιδοτηθούν 150.000 τόνοι για τα έξοδα συγκομιδής, ποσό ελάχιστο, που θα λειτουργούσε όμως ως πίεση προς τα καρτέλ και θα στηρίζονταν οι τιμές.
2) Την έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών και την εφαρμογή των εναρμονισμένων πρακτικών από τους βιομηχάνους χυμών εις βάρος των παραγωγών. Η λειτουργία του καρτέλ αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι ενώ οι τιμές των χυμών διεθνώς ανεβαίνουν, οι τιμές που δίνουν στον παραγωγό είναι εξευτελιστικές και όμοιες (Τυχαίο; Δε νομίζω…). Πρέπει να λειτουργήσουν επιτέλους οι μηχανισμοί που υποτίθεται ελέγχουν τις εναρμονισμένες πρακτικές.
3) Τονίζουμε ότι πρέπει να υποστηριχτεί η εξαγωγική προσπάθεια Να ανοίξει πόλεμος ενάντια στις «παράνομες εξαγωγές». Δηλαδή την αποστολή προϊόντων χύμα και ανώνυμα σε πλαστικά κιβώτια συγκομιδής, στο εξωτερικό. Αν δεν παταχθεί το φαινόμενο στη βάση του, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε άλλο στάδιο. Με τις παράνομες εξαγωγές δυσφημείται το ελληνικό προϊόν, χάνονται υπεραξίες, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός των υγιών επιχειρήσεων. Άρα απαιτείται εντατικοποίηση ελέγχων από τις Υπηρεσίες Ποιοτικού Ελέγχου και κατάσχεση παράνομων φορτίων και μεταφορικών μέσων. Επίσης πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και για τις ελληνοποιήσεις. Θα θέσουμε το θέμα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
4) Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της «ψαλίδας» των τιμών παραγωγού και καταναλωτή.
5) Να βοηθήσει το Υπουργείο να ανοίξουν νέες αγορές.
6) Να ασχοληθεί η Περιφέρεια και με το θέμα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών.
7) Θεωρούμε απαράδεκτο να ζητάει το Υπουργείο Οικονομικών περαίωση από τους συνεταιρισμούς. Οι συνεταιρισμοί εσπεριδοειδών πωλούν για λογαριασμό των παραγωγών τους. Είναι παράλογο επί αυτού του τζίρου να επιβάλλεται φόρος. Ενώστε τη φωνή σας με τους διαμαρτυρόμενους παραγωγούς.
8) Για το σοβαρό πρόβλημα με την καταστροφή μέρους της καλλιέργειας από τον πάγο πρέπει η Περιφέρεια να συμβάλλει ώστε να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις γιατί με το προσωπικό που διαθέτει ο ΕΛΓΑ, είναι αδύνατον να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις. Το Υπουργείο εμπαίζει τους παραγωγούς, διότι γνωρίζει ότι το προσωπικό του ΕΛΓΑ δεν επαρκεί.
Ο Θανάσης Πετράκος δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει να συζητηθεί ολοκληρωμένο το ζήτημα των εσπεριδοειδών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.
Τόνισε ότι είναι επείγον να ληφθούν τώρα τα άμεσα μέτρα για την προστασία και από την Περιφέρεια και από το Υπουργείο και όχι λόγια του αέρα σε διαβουλεύσεις δημοσίων σχέσεων.
Τέλος, δήλωσε ότι η παράταξή μας είναι αλληλέγγυα σε όλα τα αιτήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών της Λακωνίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου και ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα των παραγωγών.

Δυο στους τρεις Βρετανούς πιστεύουν στα φαντάσματα!

Όταν κανείς ακούει ιστορία για φαντάσματα, η πρώτη του σκέψη είναι εγκαταλελειμμένοι ή απομακρυσμένοι πύργοι στη Μεγάλη Βρετανία. Οπότε, θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει το αποτέλεσμα μιας έρευνας που δείχνει ότι πολλοί Βρετανοί πιστεύουν στη μετά θάνατον ζωή. Ελάτε, όμως, που δεν είναι απλά πολλοί αλλά... η πλειοψηφία, καθώς -σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το «μεγάλο νησί»- δύο στους τρεις Βρετανούς πιστεύουν στα φαντάσματα ενώ ένας στους πέντε δηλώνει μάλιστα ότι έχει νιώσει και… την παρουσία του!
Η έρευνα έγινε από τη Δρ. Πένυ Σαρτόρι, ειδήμων μεταθανάτιας εμπειρίας στη Βρετανία επ’ αφορμή της πρεμιέρας της νέας μεταφυσικής ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον.
Σύμφωνα με άλλα αποτελέσματα της έρευνας, το 35% των Βρετανών δήλωσαν ότι πιστεύουν στην ύπαρξη του παραδείσου, το 22% ότι θα μετενσαρκωθούν όταν πεθάνουν και το 58 % ότι πιστεύουν οι αγαπημένοι τους που έχουν φύγει από τη ζωή βρίσκονται μαζί τους με τη μορφή πνεύματος.
«Βλέπουμε σημαντική αύξηση στους ανθρώπους που έχουν ζήσει μεταθανάτιες εμπειρίες» λέει η Δρ. Σαρτόρι.
Το ωραίο είναι πάντως ότι οι βρετανοί δεν δηλώνουν απλά ότι πιστεύουν στα φαντάσματα αλλά αποκαλύπτουν και την προτίμησή τους στο ποιο φάντασμα θα ήθελαν να… συναντήσουν. Πρώτη και καλύτερη, η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον Αϊνστάιν να ακολουθεί με διαφορά.
Αναλυτικά η δεκάδα των «αγαπημένων» φαντασμάτων των Βρετανών:
1. Πριγκίπισσα Νταϊάνα
2. Άλμπερτ Αϊνστάιν
3. Μέριλιν Μονρόε
4. Φρέντι Μέρκιουρι (η «φωνή» των Queen)
5. Αδόλφος Χίτλερ
6. Μάικλ Τζάκσον
7. Έλβις
8. Ουίνστον Τσόρτσιλ
9. Γκάντι
10. Τζον Λένον
star.gr

Έπεσε από τον 5ο για να αποφύγει την... σύλληψη !!

Η έρευνα της αστυνομίας για ναρκωτικά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Ερμού 86 στην Αθήνα, πήρε δραματική τροπή, όταν ένας από τους υπόπτους έπεσε από τον 5ο όροφο προσπαθώντας να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών, μετά από πληροφορίες, συνέλαβαν νωρίτερα δύο Έλληνες στο Πόρτο Ράφτη, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 2,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης. Μετά τη σύλληψη, οι αστυνομικοί μετέβησαν, παρουσία εισαγγελέα, στην οδό Ερμού για να κάνουν ερεύνα στο σπίτι που έμεναν οι συλληφθέντες, στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας.
Κατά την είσοδό τους όμως, ένα τρίτο άτομο που ήταν μέσα στο διαμέρισμα, επίσης ελληνικής υπηκοότητας, προσπάθησε, σύμφωνα με την αστυνομία, να διαφύγει με αποτέλεσμα να πέσει από τον 5ο όροφο στον ακάλυπτο του κτιρίου και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.
Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το διαμέρισμα χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο ναρκωτικών και μέσα βρέθηκαν γλάστρες με χασίς και άλλα πειστήρια.

Καιρός: Πρόγνωση 29/01/2011

Πρόγνωση για Σάββατο 29/01/2011
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. 'Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ορεινά.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8.
Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03) έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
'Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6.
Θερμοκρασία: από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.
'Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες πιθανόν 9.
Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και τοπικά πιθανόν 9.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τοπικές προγνώσεις
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή χιονόνερο που σταδιακά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια στην Πάρνηθα.
'Ανεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8.
Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Αεροπορικό εισιτήριο …7 ευρώ για ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες από Θεσσαλονίκη !

AΠEYΘEIAΣ σύνδεση με Λονδίνο, Βρυξέλλες, Στοκχόλμη και Oσλο αποκτά από τα μέσα Απριλίου η Θεσσαλονίκη, μετά τη συμφωνία που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing της πόλης με την αεροπορική χαμηλού κόστους εταιρία Ryanair. Η διοίκηση του Οργανισμού, όπως τονίσθηκε σε συνέντευξη Τύπου, έχει ξεκινήσει κύκλο διαπραγματεύσεων με την EasyJet και με την ανερχόμενη low cost εταιρία Wizzair, σε μια απόπειρα να καλύψει κενά αεροπορικής σύνδεσης της πόλης. Την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών, εν όψει της έναρξης πτήσεων προς την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να συζητήσει τρόπους για την αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Ο κ. Μπουτάρης γνωστοποίησε ότι στα υπάρχοντα μέλη του Οργανισμού θα προστεθούν το ΕΒΕΘ και το ΒΕΘ, ενώ ο κ. Θωμόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να κάνει το ίδιο και το ΕΕΘ. Ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Eνωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι «αν και το 2010 η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης υποχώρησε περί το 13%, οι διανυκτερεύσεις των Τούρκων εμφάνισαν αύξηση 42% και των Ισραηλινών άνω του 20%» και προανήγγειλε ότι ο Οργανισμός θα λάβει μέρος στις εκθέσεις τουρισμού των δύο χωρών στις αρχές Φεβρουαρίου. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κι αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΤΠΜΘ, Απ. Τζιτζικώστας επαναβεβαίωσε ότι πρώτη προτεραιότητα για τους δύο φορείς αποτελεί ο τουρισμός για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η εκπρόσωπος της Ryanair, Ida Buonanno, υποστήριξε πως η περίπτωση της Θεσσαλονίκης αποτελεί πρόκληση για την εταιρία, καθώς πέραν της τουριστικής της διάστασης, έχει προοπτικές κι ως προορισμός επιχειρηματικών ταξιδιών, αλλά και ως πολιτιστικός. Στόχος, όπως είπε, είναι για τον πρώτο χρόνο ισχύος της συνεργασίας η επιβατική κίνηση να είναι από και προς τους τέσσερις προορισμούς, της τάξης των 150.000 ατόμων, κάτι που θα φέρει και «τη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας στην πόλη, στον τομέα του τουρισμού κι όχι μόνο».
Τα νέα δρομολόγια είναι: Θεσσαλονίκη-Λονδίνο (από 13/3) κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 19.00 και τις Πέμπτες στις 18.10. Θεσσαλονίκη-Βρυξέλλες (από 14/4), κάθε Τετάρτη στις 18.35 και κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18.35. Θεσσαλονίκη-Oσλο (από 16/4) κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 12.30. Θεσσαλονίκη-Στοκχόλμη (από 14/4) κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 12.40.
Η κ. Buananno ανακοίνωσε ότι η Ryanair, για τις κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να κλείσουν ταξίδι στους προορισμούς της Ευρώπης, με μόλις 7 ευρώ το άτομο, για ταξίδια τα οποία θα γίνουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Λεμόνια Τουρκίας με επικίνδυνη ουσία !

Η ουσία μορφολίνη ανακαλύφθηκε στον έλεγχο που έγινε για επικίνδυνες ουσίες σε λεμόνια Τουρκίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το φορτίο των 30 τόνων λεμονιών εκ Τουρκίας δεσμεύτηκε και θα καταστραφεί. Η παρτίδα αυτή ανήκει στην εταιρία "Κατσιαμάκας ΑΒΕΕ" που εδρεύει στην Νάουσα. Ανακοινώθηκε ακόμη ότι λεμόνια Τουρκίας και γλυκολέμονα Μεξικού που κυκλοφορούν στην αγορά αφορούν νέες εισαγωγές οι οποίες είναι ασφαλείς γιατί γίνεται έλεγχος σε όλες τις ποσότητες κατά 100%.

Προαγοράστε ρεύμα, όπως χρόνο στα κινητά!

H ΔΕΗ αύξησε τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών και αυτό άνοιξε την όρεξη στις ιδιωτικές εταιρείες, που μέχρι τώρα πουλούσαν ρεύμα μόνο σε επιχειρήσεις, να κτυπήσουν την πόρτα και των νοικοκυριών υποσχόμενοι εκπτώσεις που φτάνουν έως και 20% σε σχέση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μάλιστα, αρκετά από τα προσφερόμενα πακέτα θυμίζουν τα προϊόντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, μόνο που αντί για προαγορασμένο χρόνο έχουμε …προαγορασμένες κιλοβατώρες!

Οι δύο εταιρείες που έχουν έως τώρα τους περισσότερους πελάτες στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού είναι η Aegean Power, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, και η Energa, η πρώην Verbund, η οποία μετά την αποχώρηση των Αυστριακών από την ελληνική αγορά ελέγχεται από την οικογένεια Φλώρου.

Η Aegean Power, την οποία “τρέχει” ο Βασίλης Μηλιώνης, έχει ετοιμάσει μία σειρά προϊόντων για τα νοικοκυριά με την ονομασία Energy Home Pack, τα οποία αφορούν 5 κατηγορίες κατανάλωσης. Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας Βασίλης Βλαχογιάννης “τα πακέτα δίνουν εκπτώσεις της τάξης του 6% έως 16% σε σχέση με τον 4μηνο λογαριασμό της ΔΕΗ και κινούνται στη λογική της προαγορασμένης κατανάλωσης ρεύματος η οποία εφόσον ξεπεραστεί από τον πελάτη οδηγεί σε μείωση της έκπτωσης, ενώ δεν έχει κάποιο penalty αν η κατανάλωση είναι μικρότερη από τη συμφωνηθείσα”.

Πιο συγκεκριμένα, τα Energy Home Pack προβλέπουν:

Energy Home Pack
Σύνολο kWh   για το 4-μηνο Ημερήσια Κατανάλωση
Μηνιαία
Χρέωση
Χρέωση €/Kwh για επιπλέον Hμερήσια κατανάλωση
Χρέωση €/kWh Nυχτερινή  κατανάλωση
1000
0-1000
25
0,149
0,05
1700
0-1700
45
0,159 (μέχρι 2.000 Kwh)
0,250
(2000 + Kwh)

0,05

2400
0-2400
75
0,179
0,05
3500
0-3500
110
0,189
0,05
Unlimited *

0-5000
160
0,179
0,05

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εταιρεία κατανέμει τους λογαριασμούς σε μηνιαία βάση, διευκολύνοντας έτσι τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει ένα σταθερό έξοδο ένα μήνα, ενώ δεν υπάρχουν έναντι χρεώσεις. Οι τιμές αυτές επιβαρύνονται με τους διάφορους φόρους (ΕΦΚ, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ) αλλά όχι και με πάγια. Ο κ. Βλαχογιάννης προσθέτει ότι και η χρέωση του νυκτερινού τιμολογίου είναι χαμηλότερη της ΔΕΗ, ενώ  προσθέτει πως ο τρόπος εξυπηρέτησης διευκολύνει τον πελάτη να περάσει άμεσα από το ένα πακέτο σε άλλο, αφόσον διαφοροποιηθούν οι καταναλώσεις του.

Από την πλευρά της η Energa, πριν λίγες μέρες δημιούργησε και τη δική της πρόταση, η οποία αναφέρεται σε τριμηνιαίους λογαριασμούς. Πρόκειται για τα πακέτα HOME που υπόσχονται εκπτώσεις έως και 20% σε σχέση με τις χρεώσεις της ΔΕΗ, εφόσον ο πελάτης κινηθεί σε ένα συγκεκριμένο εύρος κατανάλωσης.

Τα προγράμματα έχουν ως εξής:

Πρόγραμμα
(Δωρεάν KWh)

HOME 900
HOME 1400
HOME 1900
HOME 2500
HOME 3400
Χρέωση/3μηνο
109€
187€
304€
410€
545€
Χρέωση μετά την έκπτωση*
89€
147€
250€
340€
452€
Η χρέωση μετά την έκπτωση αφορά σε κατανάλωση εντός των ακόλουθων ορίων ανά πρόγραμμα:

HOME 900
HOME 1400
HOME 1900
HOME 2500
HOME 3400
800-900
1300-1400
1800-1900
2400-2500
3300-3400
Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το όριο των δωρεάν KWh του κάθε πακέτου ανά τρίμηνο, υπάρχει πρόσθετη χρέωση ανά KWh με βάση των πίνακα που ακολουθεί:

HOME 900
HOME 1400
HOME 1900
HOME 2500
HOME 3400
0,145
0,165
0,175
0,185
0,189
Πέρα από τα παραπάνω προγράμματα η εταιρεία διαθέτει και το πακέτο Home Standard το οποίο παρέχει σταθερή χρέωση ανά KWh και χαμηλό πάγιο.

Πρόγραμμα Standard
Χρέωση
0,145€/KWh
Πάγιο
5€

Επιπλέον, ειδικές τιμολογήσεις υπάρχουν και για το νυκτερινό, ενώ οι τιμές που προαναφέρθηκαν δεν περιλαμβάνουν τους φόρους.

Στα νοικοκυριά, ωστόσο, απευθύνεται, πλέον, και η Ήρων Θερμοηλεκτρική. Όπως αναφέρει ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας κ. Φώτης Οικονομίδης, η πρότασή της αφορά αστικές καταναλώσεις άνω των 2.000 κιλοβατωρών ανά 4μηνο. “Είναι περίπου το 50% των καταναλωτών”, αναφέρει, “και τα πακέτα μας προσφέρουν κατά 10% χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ”.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντικό το ότι ο όμιλος της Ήρων έχει δική του παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρουσία στην λιανική αγορά ηλεκτρισμού έχουν αρκετές ακόμη εταιρείες (λ.χ. ATEL, ΕΦΤ), ενώ άλλες σχεδιάζουν τις κινήσεις τους (λ.χ. όμιλοι Μυτιληναίου και Κοπελούζου). Χαρτοφυλάκιο, δε, με σημαντικούς εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες έχει η Elpedison Εμπορική, θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων και της ιταλικής Edison, η οποία  ωστόσο αποφεύγει να βγει ακόμη στα νοικοκυριά.

Ο διευθυντής πωλήσεων Αλέξανδρος Μουρελάτος αναφέρει ότι “ η προσφορά προϊόντων στον οικιακό τομέα θα είναι αξιόπιστη μόνον εφόσον ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ – καθώς αναμένεται και η δεύτερη φάση – με παράλληλη σύνδεση της χονδρικής με τη λιανική”.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα κινηθεί στη λογική των τηλεπικοινωνιακών πακέτων και προαναγγέλλει την εμφάνιση προτάσεων για τον εμπορικό και βιομηχανικό καταναλωτή και στην χαμηλή τάση.

Οι ιδιωτικές “ΔΕΗ” είναι πλέον μια πραγματικότητα και οι τελευταίες αυξήσεις στο ρεύμα εκ των πραγμάτων οδηγούν τα νοικοκυριά στο …ψάξιμο. Η ΔΕΗ, η οποία έχει χάσει μερίδιο της τάξης του 5% από την πίτα των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος μονοπώλιό της, αναμένεται να “βγει” περισσότερο επικοινωνιακά στους πελάτες της, μετά και την πρόσφατη τοποθέτηση στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εμπορίας ενός έμπειρου στελέχους της, όπως είναι ο κ. Λάζαρος Καραλάζος.
PROTO THEMA

Μετατάξεις για 15.000 υπάλληλους – Δύο σχολικές επιτροπές σε κάθε δήμο !

Ξεκινούν και τυπικά οι διαδικασίες για τη συγχώνευση ή κατάργηση περίπου 4.000 νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε μετατάξεις ή μετακινήσεις περίπου 15.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντ
Οπως σημειώνεται στην εγκύκλιο με βάση τον «Καλλικράτη» κάθε δήμος μπορεί να συνιστά τα εξής νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου:
ένα για τους τομείς κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και παιδείας και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος στην περίπτωση που ο δήμος διαθέτει κοινωφελή επιχείρηση, μπορεί να έχει μόνο ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
Επιπλέον, κάθε δήμος μπορεί να έχει ή να συστήνει ακόμη ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τη διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα (δημοτικό λιμενικό ταμείο).

Οι σχολικές επιτροπές

Σε κάθε δήμο θα λειτουργούν δύο σχολικές επιτροπές, μία για τις μονάδες της πρωτοβάθμιας και μία για της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στους δήμους με πληθυσμό άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) κατοίκων μπορεί να συσταθούν αντίστοιχες σχολικές επιτροπές για καθεμία δημοτική κοινότητα.

«Προκειμένου ο αριθμός και οι κατηγορίες των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των επιχειρήσεων που διαθέτει κάθε νέος δήμος», τονίζεται στην εγκύκλιο, «να ανταποκρίνονται στο παραπάνω πλαίσιο, προβλέπονται υποχρεωτικές συγχωνεύσεις για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τις επιχειρήσεις, αντίστοιχα». Διευκρινίζεται ακόμη ότι «οι υποχρεωτικές συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των επιχειρήσεων αφορούν όλους τους δήμους της χώρας. Επομένως, το δημοτικό συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό και τις κατηγορίες των νομικών προσώπων που ανήκουν στο νέο δήμο, καθώς και τις δραστηριότητες που αυτά ασκούσαν, αποφασίζει πώς θα τις κατανείμει και σε ποιο νομικό πρόσωπο ή επιχείρηση θα αποδοθεί η άσκηση αυτών, με γνώμονα τον εξορθολογισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση δημοτών και κατοίκων».
Οι διατάξεις
Συνοπτικά, σύμφωνα και με τις διατάξεις του ν. 3852/2010, προβλέπονται οι ακόλουθες συγχωνεύσεις:
- συγχώνευση όλων των ΝΠΔΔ σε δύο (ή σε ένα, εφόσον λειτουργεί κοινωφελής επιχείρηση ή σε τέσσερα, εφόσον πρόκειται για δήμο με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων).
- συγχώνευση όλων των σχολικών επιτροπών σε δύο (για δήμους με πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων οι ανωτέρω συγχωνεύσεις μπορούν να γίνουν ανά δημοτική κοινότητα).
- συγχώνευση όλων των κοινωφελών επιχειρήσεων σε μία
- συγχώνευση όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης σε μία.
- συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών της ίδιας κατηγορίας σε μία, εφόσον στο νέο δήμο λειτουργούν περισσότερες της ίδιας κατηγορίας και το σύνολο των μετοχών των εταιρειών αυτών ανήκει στο δήμο και σε νομικά του πρόσωπα.
Σε όλες τις περιπτώσεις των προβλεπόμενων συγχωνεύσεων, το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις εντός διμήνου από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, δηλαδή έως τις 28.2.2011.
Τι προβλέπεται για το προσωπικό
Το τακτικό προσωπικό (μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου), οι νομικοί σύμβουλοι και οι δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που συγχωνεύονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 103 του ν. 3852/2010, καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του νομικού προσώπου που προκύπτει από τη συγχώνευση, με την ίδια σχέση εργασίας και έμμισθης εντολής.
Επιπλέον, εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη δημοσίευση της συγχώνευσης, καταρτίζεται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του νέου νομικού προσώπου. Στον ΟΕΥ προβλέπονται αντίστοιχες κατά κατηγορία και κλάδο οργανικές θέσεις τις οποίες θα καταλάβει το μόνιμο προσωπικό και αντίστοιχες κατά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις τις οποίες θα καταλάβει το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίες καταργούνται κατά την αποχώρηση των υπαλλήλων. Πέραν του τακτικού προσωπικού, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου των συγχωνευόμενων νομικών προσώπων συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο νομικό πρόσωπο, μέχρι τη λήξη της διάρκειας των συμβάσεών τους.
Το πλεονάζον προσωπικό
Στην επιχείρηση που προκύπτει μετά τη συγχώνευση μεταφέρεται και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) των κοινωφελών επιχειρήσεων και κατατάσσεται σε αντίστοιχες θέσεις, με απόφαση του οικείου διοικητικού συμβουλίου. Ο χρόνος υπηρεσίας στις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται λαμβάνεται υπόψη για όλες τις μισθολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες. Εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της συγχώνευσης, συντάσσεται ο εσωτερικός κανονισμός της νέας επιχείρησης, στον οποίο προβλέπονται οι αντίστοιχες κατά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα θέσεις του προσωπικού, το οποίο κρίνεται αναγκαίο για τη λειτουργία της επιχείρησης.
Το τυχόν πλεονάζον προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της επιχείρησης, μεταφέρεται σε νομικά πρόσωπα (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) του οικείου δήμου, με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του. Ειδικότερα, το προσωπικό που μεταφέρεται με την ανωτέρω απόφαση σε ΝΠΔΔ του δήμου, κατατάσσεται σε προσωποπαγείς θέσεις της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας, με πράξη του αρμοδίου για το διορισμό οργάνου (ο πρόεδρος του οικείου διοικητικού συμβουλίου), η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Από τη δημοσίευση της πράξης κατάταξης, το προσωπικό διέπεται ως προς τους όρους και το ύψος της αμοιβής της εργασίας του από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που ισχύουν εκάστοτε για το προσωπικό των ΝΠΔΔ στα οποία μεταφέρεται, λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας του για όλες τις μισθολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες ΤΟ ΒΗΜΑ

Ο Τύπος της Μεσσηνίας της 29/1/2011



28.1.11

Της …Τυνησίας γίνεται στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί - 900 οι τραυματίες !

Χάος επικρατεί στην Αίγυπτο οι πληροφορίες που φθάνουν κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και περισσότερους από 900 τραυματίες το καθεστώς Μουμπάρακ μάλλον θα έχει το τέλος του αντίστοιχου της Τυνησίας   ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Διευκρινίσεις για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ !

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΡΑΕ, με αφορμή σχετικά ερωτήματα καταναλωτών για το νυχτερινό τιμολόγιο:
- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το νυχτερινό τιμολόγιο επιφέρει μείωση του λογαριασμού μόνο στην περίπτωση που η νυχτερινή κατανάλωση ξεπερνάει τις 150 kWh το τετράμηνο. Αυτό συμβαίνει γιατί το νυχτερινό επιβαρύνεται και με επιπλέον πάγιο, 4 ευρώ το τετράμηνο
- Σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, μέρας και νύχτας, ξεπερνάει τις 800kWh το τετράμηνο, ο πελάτης έχει σε κάθε περίπτωση όφελος από το νυχτερινό τιμολόγιο, ανεξάρτητα από την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες, και παρά τη χρέωση του παγίου. Αυτό προκύπτει γιατί σε περίπτωση που δεν ίσχυε η νυχτερινή χρέωση, ο καταναλωτής θα εντασσόταν στην αμέσως επόμενη κατηγορία (801-1000 Wh το τετράμηνο) και θα ίσχυαν μεγαλύτερες χρεώσεις, με σημαντική επίπτωση στον τελικό λογαριασμό.
Η ΡΑΕ σημειώνει ακόμη ότι η κατηγορία στην οποία εντάσσεται ένας πελάτης μπορεί να μεταβάλλεται κάθε τετράμηνο, ανάλογα με την κατανάλωσή του. Δηλαδή μπορεί ένα τετράμηνο να βγαίνει "χαμένος" από το νυχτερινό τιμολόγιο, αλλά το επόμενο να κερδίζει.
Για το λόγο αυτό καλεί τη ΔΕΗ να κάνει τα εξής:
-Να ενημερώσει τους πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου, έτσι ώστε να κάνουν ορθολογική διαχείριση του φορτίου τους και να ενθαρρύνουν τη μεταφορά φορτίου στις ώρες χαμηλότερης χρέωσης ώστε να αποκομίζουν το μέγιστο οικονομικό όφελος από το τιμολόγιο αυτό.
-Να ενημερώνει τους νέους πελάτες που επιλέγουν το νυχτερινό τιμολόγιο για τη σωστή χρήση του τιμολογίου αυτού και τη συμφερότερη οικονομικά λύση για αυτούς, βάσει των χαρακτηριστικών κατανάλωσής τους.
-Να μεριμνά ώστε το προσωπικό της που έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές μέσω των καταστημάτων, τηλεφωνικών κέντρων, κλπ., να είναι επαρκώς ενημερωμένο έτσι ώστε να είναι σε θέση να πληροφορεί ανάλογα και να απαντά σε σχετικά ερωτήματα καταναλωτών.
Η ΡΑΕ αναφέρει ακόμη ότι με τον τρόπο που έγιναν οι τελευταίες αυξομειώσεις στα τιμολόγια, "έχουν εξομαλυνθεί οι επιπτώσεις από τις απαραίτητες αυξήσεις στους μικρούς καταναλωτές, στα πλαίσια της μετάβασης προς ορθολογικές τιμές για όλους τους Οικιακούς Πελάτες, έτσι ώστε να αντανακλάται το πραγματικό κόστος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, προσθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή, οι χρεώσεις για τους Οικιακούς Πελάτες δεν θα πρέπει να διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατανάλωσή τους."
Με άλλο έγγραφο, η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο από τη ΔΕΗ, και ζητά από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να κάνει τη σχετική προετοιμασία.

Ξαναγύρισε ο εφιάλτης - 12 τα θύματα του ιού Η1Ν1

Ακόμη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον ιό της γρίπης Α (Η1Ν1), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε δώδεκα. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άλλα 4 άτομα, λόγω σοβαρών επιπλοκών που εμφάνισαν εξαιτίας της λοίμωξης από τη γρίπη. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 65 άτομα, εκ των οποίων 34 παραμένουν σε ΜΕΘ, καθώς παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές.

Ζωή μετά το θάνατο: Έρευνες !

Ένα νοσοκομείο στο Λονδίνο βοηθά τους επιστήμονες να μελετήσουν και να κατανοήσουν τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν. Πρόκειται για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Croydon, το οποίο είναι ένα από τα 25 ιατρικά κέντρα του κόσμου που λαμβάνουν μέρος σε μια έρευνα για το τι συμβαίνει στην ανθρώπινη συνείδηση όταν κάποιος πεθαίνει. Ο Russell Metcalfe-Smith, είναι επικεφαλής της μελέτης και των ερευνών που ξεκίνησαν το 2008 και υπεύθυνος του τομέα επαναφοράς των αισθήσεων των ασθενών. Ο 34χρονος γιατρός επίσης έχει κατορθώσει να επαναφέρει ασθενείς μετά από καρδιακό επεισόδιο, ρωτώντας τους πάντα αν ένιωσαν ή είδαν κάτι όσο ήταν «κλινικά» νεκροί. Στο νοσοκομείο υπάρχουν ράφια με εικόνες πάνω από τα κρεβάτια, που κοιτάζουν στο ταβάνι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όποιος βίωνε μία επιθανάτια εμπειρία, έπρεπε να μπορεί να περιγράψει κάποια εικόνα.
Ο Russell Metcalfe-Smith λέει για αυτό: «οι άνθρωποι νιώθουν συχνά ότι αιωρούνται πάνω από τους εαυτούς τους και βλέπουν τι συμβαίνει. Ένας αριθμός ανθρώπων υποστηρίζει ότι έχει βιώσει κάτι τέτοιο, κανείς όμως δεν μπόρεσε να περιγράψει κάποια από τις εικόνες που βρίσκονται στο ράφι. Κάποιοι μπορούν να θυμηθούν ανθρώπους τριγύρω τους και τι φορούσαν. Ένας ασθενής είπε ότι βρισκόταν στο δωμάτιο αλλά δεν μπορούσε να βγει από το παράθυρο. Μετά ένιωσε να ξαναγυρίζει στο σώμα του».
Ο Δρ. Sam Parnia από τις ΗΠΑ, που εργάζεται για τον ίδιο σκοπό, ελπίζει να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας τον επόμενο χρόνο. Αναλύει τις πληροφορίες και τα δεδομένα από 1000 ασθενείς. Ο ίδιος λέει: «η επαναφορά των αισθήσεων είναι καινούρια επιστήμη, καθώς υπάρχει περίπου 50 χρόνια. Πιο πριν οι άνθρωποι απλά πέθαιναν. Αυτό που μάθαμε είναι ότι ο θάνατος είναι αντιστρέψιμος στα πρώιμα στάδιά του. Περίπου 10% με 20% όσων επέστρεψαν από το θάνατο έχουν αναμνήσεις από τη μεταθανάτια εμπειρία τους».
Ο ίδιος λέει ότι πολλοί από τους ερωτηθέντες έχουν βιώσει παρόμοιες εμπειρίες και συμπληρώνει: "Το σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τις έρευνες, είναι ότι αυτό που αποκαλούμε ανθρώπινο μυαλό και συνείδηση, φαίνεται να συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί στα πρώιμα στάδια του θανάτoυ". pyles.tv

Επιστολή Λαγανάκου για το πανηγύρι της Υπαπαντής !

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Λαγανάκος , απέστειλε επιστολή στα Τοπικά Μ.Μ.Ε., με την οποία στηρίζει την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περί αναστολής της λειτουργίας του πανηγυριού της Υπαπαντής.

Κατασχέσεις – εξπρές για όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ !

Επιταχύνονται οι διαδικασίες επιβολής κυρώσεων σε όσους χρωστούν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στις οφειλές εισφορών που κινδυνεύουν με παραγραφή.
Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ τα εισπρακτικά όργανα θα συντάσσουν κατάσταση οφειλής και θα τους καλούν σε δέκα μέρες να καταβάλλουν το συνολικό ποσό εισφορών και προσαυξήσεων. Εάν ο οφειλέτης δεν πληρώσει τις οφειλές του τότε οι υπηρεσίες θα συντάσσουν Πράξη Επιβολής Είσπραξης Εισφορών και Τελών και θα τον καλούν να καταβάλει την οφειλή μέσα σε 20 ημέρες. Αν και σε αυτή την περίπτωση ο ασφαλισμένος δεν πληρώσει τότε θα προχωρούν οι διαδικασίες εκτέλεσης πληρωμής με κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Οι οφειλέτες θα έχουν δικαίωμα ένστασης εντός τριάντα ημερών από την επόμενη της επίδοσης της πράξης αναγκαστικής πληρωμής.
Σημειώνεται ότι στον ΟΑΕΕ ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν 427.000 ασφαλισμένοι, ενώ το σύνολο των οφειλών εκτιμάται στα 3,6 δισ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου