8.12.11

Απονομή υποτροφιών ΟΤΕ-Cosmote για νέους από την ελληνική περιφέρεια

Απονεμήθηκαν σήμερα οι υποτροφίες ΟΤΕ-Cosmote, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την ελληνική περιφέρεια. Με το θεσμό να κλείνει δέκα χρόνια, 42 νέοι και νέες παρέλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα για τις σπουδές τους, συνολικού ύψους 270.456 ευρώ.
Οι 15 φετινοί υπότροφοι, που προέρχονται από τους νομούς Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας και Χίου, βραβεύτηκαν με το ποσό των 15.280 ευρώ ο καθένας. Επιπλέον, 27 τιμητικές διακρίσεις, αξίας 1.528 ευρώ η καθεμία, απονεμήθηκαν από την Cosmote σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές επιδόσεις τους.
Η καθιερωμένη εκδήλωση, που εφέτος είχε ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, λόγω των δέκα χρόνων του θεσμού, πραγματοποιήθηκε στο διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ και του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Κοντογιάννη.
Εκτός από το χρηματικό βραβείο, οι υπότροφοι και οι διακριθέντες, για το 2011-2012, παρέλαβαν δωρεάν σύνδεση Conn-x, καθώς και κινητά τηλέφωνα με καρτοσυμβόλαιο Cosmote με δωρεάν πάγιο. Επίσης, στους υποτρόφους δόθηκαν και netbooks.
Από την έναρξη του θεσμού των υποτροφιών, το 2002 μέχρι και σήμερα, έχουν απονεμηθεί συνολικά 106 υποτροφίες και 231 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 1,6 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει την ελληνική περιφέρεια δύο φορές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου