16.12.11

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα !!

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΦΑΡΙΣ, μίλησαν ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ κ. Νίκος Μπασακίδης, ο Διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης και ο Διευθυντής του Μουσικού Τομέα κ. Διονύσης Μαλλούχος για τις εκδηλώσεις των τομέων της ΦΑΡΙΣ που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.
Jazz βραδιά/ Χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό καφενείο
Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζει το Σάββατο το βράδυ, στις 22:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, μια βραδιά με μουσική post mainstream jazz.
Παίζουν:
Αρίωνας Γυφτάκης στο κοντραμπάσο
Παναγιώτης Καψαμπέλης στην κιθάρα
Σωτήρης Παπαδέας στα ντραμς
Γιώργος Κάστανος στο σαξόφωνο
Είσοδος Ελεύθερη
« Σήμερον η κτίσις αγάλλεται και πανηγυρίζει κι ευφραίνεται…»
Την Κυριακή στις 20:00 εγκαινιάζεται από το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, η ετήσια έκθεση των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας.
Στην έκθεση παρουσιάζεται επιλογή έργων από τα εικαστικά έργα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, έργα που προσεγγίζουν κυρίως το ρεαλισμό αλλά και έργα εικαστικής έρευνας και προσέγγισης άλλων εικαστικών ρευμάτων.
Τα έργα είναι δημιουργίες των τμημάτων: ζωγραφικής, αντιγράφου βυζαντινής εικόνας, κεραμικής, ελεύθερου &  γραμμικού σχεδίου και έργα από τα 30 παιδικά τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Όπως είπε και ο Διευθυντής κ. Λαμπρινίδης, το εικαστικό τμήμα παρουσιάζει δείγματα υψηλής καλλιτεχνικής ωριμότητας, πράγμα στο οποίο βοήθησαν και τα νέα καλλιτεχνικά προγράμματα.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και το καθιερωμένο εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης κάρτας και θα μοιραστεί σε όλους το μικρό ανάγλυφο με τις ευχές των σπουδατών του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Είσοδος Ελεύθερη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου