16.12.11

Οι νεκροφόρες θα φορολογούνται ως ...λιμουζίνες!

Θα μπορούσε να είναι μακάβριο ανέκδοτο, αλλά το υπ. Οικονομικών διόλου δεν αστειεύεται, όταν λέει ότι οι νεκροφόρες που διαθέτουν τα γραφεία τελετών είναι αυτοκίνητα… πολυτελείας!
Και βέβαια, ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί ποιος θα ήθελε να πάει βόλτα με ένα τέτοιο… πολυτελές αυτοκίνητο, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι τώρα οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να πληρώνουν έως και 10 φορές υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας.
Αρκούσε μόνο μία απόφαση για να μετατραπούν τα συγκεκριμένα ΙΧ, από επαγγελματικά σε επιβατηγά και τώρα οι ιδιοκτήτες τους έχουν πάρει το κομπιουτεράκι και λογαριάζουν, πόσο θα επιβαρυνθούν οικονομικά. Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει έως και 1.000%.
Για τα ίδια αυτοκίνητα ως επαγγελματικά, πλήρωναν 150 και 200 ευρώ, ενώ τώρα καλούνται να καταβάλλουν από 800 έως 1.300 ευρώ, όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου στον "Ελ. Τύπο".
Τι και αν προσπαθούν οι ιδιοκτήτες να εξηγήσουν το αυτονόητο; Ότι δηλαδή οι νεκροφόρες είναι καθαρά επαγγελματικά αυτοκίνητα; Το ελληνικό Δημόσιο, όπως λένε, πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να πάρει τη… νεκροφόρα του και να πάει διακοπές ή σε μία ταβέρνα, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τη… λιμουζίνα του!
Το γεγονός έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ήδη στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών έκαναν 24ωρη απεργία και παρέταξαν 20 νεκροφόρες στην πλατεία Ελευθερίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου