10.12.11

Χαιρετισμός Νάντιας στην ημερίδα για τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Κυρίες και κύριοι,
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τους διοργανωτές για την πρόσκληση που μου απευθύνατε και να χαιρετήσω την πρωτοβουλία των ανθρώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, της Ελληνικής αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Θα ήθελα να ξεκινήσω τον σύντομο χαιρετισμό μου, τονίζοντας τις δυνατότητες και τη σημασία του διαδικτύου στην παγκόσμια ανάπτυξη και βελτίωση του επιπέδου ζωής μας.
Το διαδίκτυο πλέον είναι κομμάτι της ζωής μας, κι αν όχι της δικής μας σίγουρα των παιδιών μας.
Είναι λάθος, μεγάλο λάθος να απορρίπτουμε το διαδίκτυο, συνολικά.
Συνεπώς, λέμε «ναι» στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, η χαώδης έκτασή του είναι βέβαιο ότι εγκυμονεί κινδύνους.
Επομένως, από τη μία, σε προσωπικό επίπεδο είναι σημαντικό να «κινούμαστε» στο διαδίκτυο με ασφάλεια.
Από την άλλη, σε συλλογικό επίπεδο, πρέπει να δημιουργήσουμε αντίστοιχες μικρές καμπάνιες ενημέρωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, για όλες τις ηλικίες των πολιτών και κυρίως για τα νέα παιδιά.
Γιατί εμείς έχουμε την ευθύνη να τους διαμορφώσουμε, ως υπεύθυνους και ενημερωμένους πολίτες του αύριο.
Με αφορμή, μάλιστα, το παραπάνω, θα ήθελα να συγχαρώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα εξαιρετικά πετυχημένα σποτάκια στην τηλεόραση και να τους μεταφέρω και τα θετικά σχόλια πολλών συμπολιτών μας.
Εν κατακλείδι, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου.
Και η Πολιτεία δεν μπορεί να απουσιάζει από αυτές τις εξελίξεις.
Για όλα αυτά, όμως, και πολλά άλλα θα είναι καλύτερα να μιλήσουν οι αρμόδιοι, των οποίων μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή με σημαντικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Ευχαριστώ θερμά!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου