9.12.11

Πρώτη σε αύξηση αυτοκτονιών η Ελλάδα λόγω κρίσης !!

Το θλιβερό ρεκόρ, αύξησης του ποσοστού των αυτοκτονιών ,κατέχει η χώρα μας για την φετινή χρονιά.!!
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η Ελλάδα έχει τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης των αυτοκτονιών στην Ευρώπη,γεγονός που αποδίδεται στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με ειδικούς, ο αριθμός των αυτοκτονιών στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2011 .
Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι .
Την τελευταία τριετία οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν, για να φτάσουν κατά την φετινή χρονιά τις 2.500. Σύμφωνα με τους ειδικούς όλο και πιο συχνά καλούν άνθρωποι που είναι βουτηγμένοι στα χρέη.
Μάλιστα όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία , μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στο 1018. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ,πάνω από 20 άτομα ,αυτοκτόνησαν στην Κρήτη.
Το παραπάνω ενδιαφέρον θέμα ,θ αναλυθεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η εθελοντική ομάδα Get Involved του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 18:00.
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Κοι.Σ.Π.Ε Κλίμαξ , έχει ως στόχο την ευαιθητοποίηση του κοινού για τα σύγχρονα ψυχικά και ψυχοσωματικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου