15.12.11

Διαδοχικά λουκέτα σε Βενζινάδικα !!

ΛIΓOTEPA από 6.000 πρατήρια αναμένεται να μείνουν ανοιχτά στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας στο τέλος του 2012 ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και της δραματικής αύξησης της τιμής των καυσίμων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, εντός του 2012 θα κλείσουν άλλα 1.000 και έτσι ο αριθμός τους θα φθάσει στις 6.000 από 7.500-8.000 που λειτουργούσαν προ διετίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μεγάλος αριθμός πρατηρίων που κλείνουν εντοπίζεται και στην Κρήτη.
Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει την απουσία ελέγχων στην αγορά με αποτέλεσμα το λαθρεμπόριο να έχει ενταθεί και προτείνει ως μόνη λύση την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου της διακίνησης και αποθήκευσης, μέσω των ηλεκτρονικών δακτυλίων που θα τοποθετηθούν τόσο στις αποθήκες καυσίμων των πρατηρίων όσο και στα βυτιοφόρα που παραδίδουν καύσιμα. Oσο για τις συμβάσεις των εταιριών, η ΠΟΠΕΚ ζητεί να υπάρξουν παρεμβάσεις και να μειωθούν σημαντικά τα τιμολόγια που εμφανίζουν σημαντικό περιθώριο σε σύγκριση με την τιμή διυλιστηρίου. Εξάλλου η ΠΟΠΕΚ εκφράζει αγανάκτηση και έντονη διαμαρτυρία για τη δημοσιοποίηση λίστας, στην ιστοσελίδα του Yπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με 219 ονόματα πρατηριούχων που απεικονίζονται ως νοθευτές, πολλοί εκ των οποίων, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έχουν αθωωθεί με δικαστικές αποφάσεις, ενώ άλλοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και δεν έχει εκδοθεί, ακόμη, απόφαση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου