2.12.11

Ολονύχτια πρόκληση από τουρκική κορβέτα !!

Δεκάωρο προκλητικό πλου έκανε προχθές το βράδυ εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων μια τουρκική κορβέτα. Πρόκειται για την κορβέτα «Μπαϊγκοζ», η οποία αφού απέπλευσε από τη Σμύρνη με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά του Λιβάνου , κατευθύνθηκε δυτικά και στις 8 το βράδυ μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τα στενά του Καφηρέα.
Συνεχίζοντας τον προκλητικό της πλου, η τουρκική κορβέτα παραβίασε πολλές φορές τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή μεταξύ Μήλου και άλλων νησιών, για να βγει τελικά από αυτά στις 6.00 το πρωί.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του προκλητικού πλου της τουρκικής κορβέτας, παρακολουθούνταν από ελληνικά πολεμικά σκάφη.
Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αβλαβούς διέλευσης. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναμένεται να προβεί σε διαβήματα.
Οι Τούρκοι ωστόσο συνέχισαν τις προκλήσεις στο Αιγαίο και από αέρος : Οκτω αεροσκάφη F-16 μπηκαν στο FIR Αθήνας και παραβίασαν 4 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο στο κεντρικό Αιγαίο - τα 4 από αυτά ήταν οπλισμένα΄.
Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Τα ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου