23.12.11

Στρατιωτικο και ...Πολιτικό το αεροδρόμιο της Τρ'ιπολης !!

Η επικαιροποιημένη μελέτη για μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και σε πολιτικό, παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην περιφέρεια, παρουσία του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την αναβάθμιση των αεροδρομίων της Πελοποννήσου, με τη διαμόρφωση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε low cost επιβατικό και εμπορευματικό με παράλληλη χρήση και ως στρατιωτικού, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για το αεροδρόμιο της Τρίπολης ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης είχε εκφράσει θετική άποψη, όπως επίσης ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης και η διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σύντομα μάλιστα πρόσθεσε, ο κ. Βορίδης θα επισκεφθεί την περιφέρεια Πελοποννήσου και θα ανακοινώσει επίσημα την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, τα οποία όπως επεσήμανε ρητά ο κ. Τατούλης, θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.
Μετά την παρουσίαση της μελέτης από την εταιρεία Ibi Group για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο περιφερειάρχης έδωσε ξεκάθαρη εντολή να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διαβιβαστεί η μελέτη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μετά να προχωρήσει στο στάδιο της βιωσιμότητας και της έρευνας αγοράς.
Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αεροδρομίου της Τρίπολης ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι είναι ανταγωνιστικό προς το αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', παρουσιάζει πλεονεκτήματα ανάπτυξης και υπεραξιών στην περιφέρεια Πελοποννήσου και συντελεί στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Πέραν τούτου, όπως δήλωσε, ένα αεροδρόμιο low cost στην Τρίπολη παρουσιάζει πλεονεκτήματα στο μερίδιο από το τουριστικό προϊόν με τις δυνατότητες διεθνούς δικτύωσης που παρέχει, ενώ, παράλληλα, προσθέτει υπεραξία στο brand name Πελοπόννησος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου