16.12.11

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που αγόραζε και πουλούσε πολυτελή αυτοκίνητα

Κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αποκόμισε την τελευταία πενταετία πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα, αγοράζοντας και πουλώντας πολυτελή αυτοκίνητα με πλαστά έγγραφα και «ξεπλένοντας» τα χρήματα με την μέθοδο της αγοράς βεβαιώσεων κερδών του ΟΠΑΠ.
Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφαλείας Αττικής, μετά από πολύμηνες έρευνες και παρακολουθήσεις.
Το κύκλωμα αποτελείτο από Αλβανούς κυρίως, αλλά και Έλληνες.
Οι αστυνομικοί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν χτες τρία μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος Αλβανός, που φέρεται ως αρχηγός και η 28χρονη σύζυγος του, η οποία είχε αναλάβει να ξεπλένει τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες, ενώ αναζητούνται άλλα 11 άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα δραστηριοποιείτο από το 2006, με πλαστογραφίες, απάτες και υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η οργάνωση κατάρτιζε πλαστά δελτία ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, υπαρκτών προσώπων, στα οποία έβαζαν φωτογραφίες των μελών της, τα οποία εμφανίζονταν σε τράπεζες, εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων, χρηματοδοτικής μίσθωσης και κινητής τηλεφωνίας και με άλλα πλαστά δικαιολογητικά, επιτύγχαναν την εκταμίευση δανείων. Με τα δάνεια αυτά αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία διοχέτευαν οδικώς μέσω Βουλγαρίας και Σκοπίων, στην Αλβανία. Εκεί τα πωλούσαν σε Αλβανούς και στη συνέχεια τα ταξινομούσαν με αλβανικές πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας.
Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε από τις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 450.000 ευρώ.
Τα παράνομα έσοδα αναλάμβανε να νομιμοποιήσει η 28χρονη σύζυγος του αρχηγού, καθώς διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα και υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις από το 2001. Για να προσδώσει νομιμοφάνεια στην πηγή του εισοδήματος εμφάνισε βεβαιώσεις κερδών του ΟΠΑΠ για τα έτη 2006, 2007 και 2009 συνολικού ποσού ευρώ 253.000 ευρώ. Μόνο για το 2007 εμφάνισε πάνω από 380 δελτία του ΟΠΑΠ, που έδειχναν ότι κέρδιζε διάφορα ποσά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου