3.12.11

Α.Σαμαράς: Δεν είμαστε ...αγκαλιά με το ημερολόγιο για τις εκλογές !!

"Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει" επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.
Παράλληλα εκφράζει την επιθυμία να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο και ζητεί να αφήσουν απερίσπαστο τον πρωθυπουργό να κάνει τη δουλειά του.
«Αν εγώ βιαζόμουν να κυβερνήσω, θα είχα τορπιλίσει την επιλογή Παπαδήμου από την αρχή. Όμως και την προώθησα και θέλω να επιτύχει στην αποστολή της. Ας τον αφήσουν, λοιπόν, απερίσπαστο να κάνει τη δουλειά του ώστε μετά η Ελλάδα να προχωρήσει με μία κυβέρνηση που θα έχει πλήρη νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο κ. Σαμαράς και προσθέτει ότι, «αν τα πράγματα τρέξουν νωρίτερα ή αργότερα, τότε οι εκλογές μπορούν να έλθουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα. Δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο. Ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει».
Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η παράταση της θητείας της ή η διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύει την αποστολή της κυβέρνησης.
«Όσοι ονειρεύονται παράταση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης ή διεύρυνση του σκοπού της υπονομεύουν την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η πραγματοποίηση των εκλογών στον χρόνο που έχουμε προσδιορίσει δεν είναι δική μας "εμμονή". Είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της εσωτερικής ομαλότητας» τονίζει ο κ. Σαμαράς ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι πολιτική να λες το ίδιο "ποίημα" βρέξει-χιονίσει. Η πολιτική είναι "κίνηση" και βρίσκεται σε κίνηση. Η ακινησία δεν είναι αρετή για την πολιτική. Είναι αρρώστια» .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου