20.12.11

Σύλληψη 4 αστυνομικών σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Τέσσερις ιδιώτες και 4 αστυνομικοί συνελήφθησαν σε κατάστημα στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όπου λειτουργούσε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Οι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε τοπικές Υπηρεσίες του Κιλκίς, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας την Κυριακή 18-12-2011 το βράδυ στο Πολύκαστρο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, σε κατάστημα καφενείο, όπου διαπιστώθηκε η λειτουργία παράνομης χαρτοπαικτικής λέσχης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου συνελήφθησαν, με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά οκτώ (8) ημεδαποί, από τους οποίους τέσσερις (4) είναι κατώτεροι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε τοπικές Υπηρεσίες του Κιλκίς.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια και η υπεύθυνη του καταστήματος, γιατί από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επέτρεπαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τη διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων, ενώ επιπλέον δε διέθεταν άδεια λειτουργίας καφενείου.

Δυο ιδιώτες και δυο αστυνομικοί (Ανθυπαστυνόμος και Αστυφύλακας) συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν στο παράνομο τυχερό παίγνιο «POKER TEXAS HOLDEM» και οι υπόλοιποι δυο αστυνομικοί (Υπαρχιφύλακες) γιατί ευρίσκοντο εντός του καταστήματος, κατά την διενέργεια του παράνομου παιγνίου.

Βρέθηκαν εντός του χώρου και κατασχέθηκαν :

το χρηματικό ποσό των (189) ευρώ
εκατόν ενενήντα ένα (191) παιγνιόχαρτα, μέρος των οποίων χρησιμοποιούνταν για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων αλλά και σαν μάρκες πονταρίσματος, αντί για χρήματα.

Τη δικογραφία σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, λόγω της εμπλοκής των αστυνομικών. Μετά το πέρας της προανάκρισης και κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, σήμερα το πρωί.

Οι κατηγορίες, που τους βαρύνουν είναι η παραβίαση των διατάξεων για τα τυχερά παίγνια και επιπλέον η παράβαση καθήκοντος για τους δυο, συμμετέχοντες στο παράνομο παίγνιο, αστυνομικούς.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου