18.12.11

Πάνω απο 1 εκατ. φορολογούμενοι δήλωσαν μικρότερα εισοδήματα

Στην παγίδα της εφορίας έπεσαν 1.300.000 έλληνες φορολογούμενοι που σύμφωνα με στοιχεία του υπ. οικονομικών δήλωσαν φέτος ψευδή εισοδήματα.

Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και εισοδηματίες που φέτος δήλωσαν πολύ χαμηλοτερα εισοδήματα απο τα πραγματικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, τελικά πλήρωσαν την “παράλειψή” τους αυτή και με το παραπάνω καθώς τα τεκμήρια όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής τους διπλασίασαν τα εισοδήματα και κλήθηκαν οι περισσότεροι να πληρώσουν φόρους. Σύμφωνα με διασταυρώσεις που έκανε το ΚΕΠΥΟ οι φορολογούμενοι αυτοί είχαν δηλώσει φέτος για τα εισοδήματά του 2010 μέσο όρο 4.400 ευρώ το χρόνο (συνολικά 5,8 δισ. ευρώ). Ομως ο υπολογισμός που έγινε με τα τεκμήρια τούς έβγαλε μέσο όρο εισοδήματος 9.000 ευρώ και σύνολο τεκμαρτών εισοδημάτων 11,5 δισ. ευρώ συνολικά.

Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα ακόμα και κάτω απο το αφορολόγητο αναδεικνύονται οι οδοντίατροι, οι ιδοκτήτες εστιατορίων, οι γιατροί, οι υδραυλικοί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου