9.12.11

Στις 16 Δεκεμβρίου η καταβολή συντάξεων και δώρου !!

ΣΤΙΣ 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τελικά το δώρο Χριστουγέννων, η σύνταξη Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.
Οσον αφορά το ΙΚΑ, που η πληρωμή της σύνταξης Ιανουαρίου συνδέεται με την καταβολή της 6ης δόσης και τα ομόλογα ύψους 850 εκατ. ευρώ που λήγουν στις 19 Δεκεμβρίου, μετά από συνεννόηση του κ. Κουτρουμάνη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη θα υπάρξει ταμειακή διευκόλυνση του ΙΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο ώστε να δοθούν τα χρήματα 8-10 ημέρες νωρίτερα και να πληρωθούν από κοινού δώρο, σύνταξη Ιανουαρίου και ΕΚΑΣ στις 16 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, νωρίς χθες το πρωί σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Κουτρουμάνης είχε αποδεχθεί ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή τους καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια λόγω της καθυστέρησης καταβολής της 6ης δόσης. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η καταβολή του δώρου θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου και στις 21 η καταβολή της σύνταξης Ιανουαρίου με καθυστέρηση 5 ημερών σε σχέση με την καταβολή του 2010 και του 2009.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου