4.11.11

REUTERS : "Τα αγόρια της Βοστώνης" συγκρούονται !!

Με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου τους αποκάλεσε “τα αγόρια της Βοστώνης”, το Reuters κάνει μια αναδρομή στην πορεία τους, αλλά και στην σχέση των δύο ανδρών, από την εποχή που ήταν συγκάτοικοι.
“Συγκάτοικοι στο Amherst College, της Βοστώνης, στις αρχές του 1970 οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, προερχόμενοι από εξέχουσες οικογένειες της Ελλάδας, είναι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, στην ελληνική πολιτική σκηνή".
Μια ψήφος εμπιστοσύνης απόψε, θα κρίνει το μέλλον και των δύο, αλλά και της χώρας που αγωνίζεται να βρει διέξοδο από την κρίση χρέους, που ταλανίζει την Ευρωζώνη.
Η πολιτική τους πορεία μπορεί να έχει κοινά, αλλά διαθέτουν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, αναφέρει το Reuters.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, 59 ετών, ένας χαμηλών τόνων, σοσιαλιστής συχνά εμφανίζεται αμήχανος σε ένα πραγματικά χαοτικό σκηνικό στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, κάνει λάθη στις ομιλίες του, γεγονός που οφείλεται στο ότι έχει ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό.
Ο συντηρητικός, Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ετών 60, είναι ένας παθιασμένος ρήτορας, που είναι γνωστός για τις πολιτικές συγκρούσεις του.
Συνεργάτες και των δύο πολιτικών ανδρών, τους περιγράφουν ως φίλους από παιδιά, που πήγαν στο ίδιο γυμνάσιο, που πάντα είχαν πολιτικές διαφορές στις προσωπικές τους σχέσεις.
Αλλά εδώ και μήνες, στην πραγματικότητα οι σχέσεις τους είναι πλέον εξαιρετικά “παγωμένες”.
Το Reuters υπενθυμίζει ότι ο Παπανδρέου κατηγορεί τη ΝΔ, ότι η κυβέρνησή της ευθύνεται για την κρίση, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό στη Βουλή χθες, ότι “ψεύδεται, εκβιάζει, με συκοφαντεί στους ξένους, ώστε να παραμείνει γαντζωμένος στη θέση του”.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου