24.11.11

Σε ογδόντα μέρες θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ !!

«Τράτο» 40 ημερών επιπλέον για να μαζέψουν τα λεφτά της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, θα δώσει στους φορολογούμενους η κυβέρνηση. Έτσι θα έχουν συνολικά 80 ημέρες από την τελική ημερομηνία πληρωμής (έναντι 40 που ισχύει σήμερα) για να βρουν και να πληρώσουν τον λογαριασμό -μαζί με το χαράτσι- χωρίς να τους κόψει στο διάστημα αυτό το ρεύμα η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εκτός από τη ρύθμιση αυτή που θα καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους καταναλωτές ρεύματος, το υπουργείο Οικονομικών δλινει και νέες οδηγίες με εγκύκλιο που θα ετοιμάζει, για να αντιμετωπίσει ορισμένες περιπτώσεις αδικιών –ειδικά εις βάρος ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος, θα υποβάλουν αίτημα προς την ΔΟΥ που θα εξεταστεί από 3μελη επιτροπή στην κάθε εφορία, προκειμένου να αξιολογούν τις περιπτώσεις αυτές. Τις ομάδες θα αποτελούν ένας υπάλληλος ΔΟΥ, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αστυνομικός υπάλληλος της ΕΛΑΣ.
Σημειώνεται ότι, με βάση απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάμπρου Χουντή, η κοινοτική νομοθεσία δεν προβλέπει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης καταναλωτών, εφόσον εκείνοι δεν ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=161543 το αναλυτικό ρεπορτάζ.
Η κάθε Επιτροπή θα έχει το δικαίωμα είτε να εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες, άτομα που απευθύνονται σε αυτές, είτε να μειώνει μέχρι και στο ελάχιστο ποσό (δηλ. 0,5 €/τμ), τον υπολογισμό του τέλους ακινήτου.
Συγκεκριμένα η ρύθμιση θα προβλέπει ακόμα ότι:
- η ΔΕΗ θα αποστείλει στους Δήμους της χώρας τα στοιχεία που διαθέτει για την επιφάνεια, τηνπαλαιότητα και την τιμή ζώνης κάθε ακινήτου. Οι πολίτες θα έχουν περιθώριο έως τις 20 Ιανουαρίου να απευθυνθούν στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διορθώσουν τα όποια λάθη. Κατόπιν τούτου, τα διορθωμένα στοιχεία θα επιστραφούν στην ΔΕΗ και στην ΓΓΠΣ για να γίνει νέα εκκαθάριση χωρίς λάθη.
- οι λογαριασμοί που έχουν λάθη θα εξοφληθούν κανονικά μέσα στην διορία που αναγράφει ο λογαριασμός (ή έως και 80 μέρες μετά, με προσαύξηση αλλά χωρίς να κοπεί το ρεύμα). Οι διορθώσεις θα συμψηφιστουν με τις οφειλές του 2012. Ο συμψηφισμός αυτός δεν θα γίνεται στην δεύτερη δόση του ειδικού τέλους.
- διευρύνονται οι κατηγορίες ευπαθών ομάδων που εξαιρούνται από το έκτακτο Τέλος. Εκτός από άτομα με αναπηρίες άνω του 80% και όσους τελούν υπό μηχανική υποστήριξη, εξαιρούνται και άτομα με βαριές αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, σύνδρομο Ντάουν, εγκεφαλική παράλυση κλπ, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.
protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου