5.11.11

ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ - Και η Ιταλία στην ...αγκαλιά του ΔΝΤ !!

Σε στενό κλοιό παρακολούθησης μπαίνει και η Ιταλία, η οποία βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και αποτελεί αυτή την στιγμή το νούμερο ένα θέμα για την Ευρώπη.
Όπως μεταδίδει το Reuters η Ιταλία συμφώνησε να έχει ως ελεγκτές ΔΝΤ και ΕΕ για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έχει δεσμευτεί.
Οι δύο κύριες μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν υπό εποπτεία είναι στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό, που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει πηγή της ΕΕ στο πρακτορείο. Αξιοσημείωτο είναι ότι η χώρα μπαίνει σε ένα καθεστώς επιτήρησης χωρίς να προσφύγει ακόμα για βοήθεια στον Μηχανισμό Στήριξης (EFSF).
Ιταλός κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, δήλωσε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires, ότι δεν είναι αλήθεια ότι η Ιταλία έχει ζητήσει ή θα είναι υπό την αυστηρή παρακολούθηση του ΔΝΤ. «Είμαστε πρόθυμοι να έχουμε συμβούλους από το ΔΝΤ, μετά από αίτημά μας, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα ελέγχει τις συμφωνίες στις οποίες προχωρήσαμε στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ωστόσο πως «αυτό θα συμβεί εάν το ζητήσουμε».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου