12.11.11

Έμειναν κατάπληκτοι οι Κινέζοι από το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο !

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝ.ΑΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ !!
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ από την πληρότητα για την έκθλιψη του ελαιολάδου αλλά και τις διαδικασίες τυποποίησης έμειναν οι Κινέζοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν στην Τριφυλία το υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο 'Λιοτρίβι Νίκου Μπαρτζελιώτη' στη περιοχή του Καλονερού αλλά και ελαιώνες της περιοχής προκειμένου να αποκομίσουν εντυπώσεις από την παραγωγική διαδικασία που συντελείται στην περιοχή μας.
Συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας έκαναν την πρώτη τους στάση στο ελαιοτριβείο που παράγει ακόμα και βιολογικό ελαιόλαδο και μάλιστα τυποποιεί την γνωστή φίρμα με τίτλο 'Ζωή' που αποτελεί απόσταγμα υψηλής ποιότητας του τοπικού ελαιολάδου. Οι Κινέζοι ενημερώθηκαν τόσο για την διαδικασία έκθλιψης, τυποποίησης αλλά και τις μεθόδους δύο φάσεων που είναι φιλικές προς το περιβάλλον ενώ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το τελικό προιόν το οποίο παρήχθη και μπορούσαν να δοκιμάσουν με ζεστό ψωμί. Παράλληλα επισκέφθηκαν ελαιώνες στη περιοχή προκειμένου να πάρουν μια γεύση για τις τάσεις στην ελαιοσυγκομιδή αλλά και την συνολική παραγωγή και ποιοτική πιστότητα του προιόντος.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Σήμερα Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά , τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Δήμητρα» κ. Βασίλη Γκίκα, τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας κ. Ανδρέα Κανάκη και τους εκπροσώπους του Γενικού Χημείου του Κράτους, στο Διοικητήριο, με θέμα: «Η λειτουργία του εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα».. radio936

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου