25.11.11

Καφαντάρης - Αποστολόπουλος : Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης !!

Στο Δημαρχείο της Πύλου συναντήθηκαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, παρόντων συνεργατών τους. Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. κ. Αντώνης Κανταρτζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. κ. Διονύσης Παναγιωτόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Σωτηρόπουλος. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος και ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Αναστάσιος Τσορώνης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Με βάση την ανωτέρω Προγραμματική Σύμβαση ο Δήμος Πύλου-Νέστορος θα διαθέσει το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό για την υποβοήθηση άσκησης ορισμένων αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Δ/νσης Υδάτων καθώς και της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου. Έτσι, θα επιχειρηθεί να μειωθεί η καθυστέρηση στην διεκπεραίωση υποθέσεων φορέων και δημοτών του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς εκκρεμούν 43 υποθέσεις της Δ/νσης Υδάτων και 15 της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ.
Μετά την υπογραφή της ανωτέρω Προγραμματικής Σύμβασης έγινε ενημέρωση –συζήτηση και για άλλα υπηρεσιακά θέματα. Ένα από τα σημαντικότερα είναι η θετική για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος εξέλιξη του ΣΧΟΟΑΠ Κορώνης, το οποίο σύντομα θα υπογραφεί και θα σταλεί για ΦΕΚ, ως αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας, όπως τονίστηκε και από τον Γενικό Γραμματέα και από τον κ. Δήμαρχο.
Ακόμα θετική εξέλιξη, τόνισε ο κ. Δήμαρχος, υπάρχει και για το ΣΧΟΟΑΠ Μεθώνης για το οποίο αναμένεται να εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, στην οποία συναντάται και η μεγαλύτερη καθυστέρηση. Έτσι, αναμένεται να είναι από τις πρώτες εγκρίσεις που εκδίδει η Υπηρεσία αυτή για ΣΧΟΟΑΠ.
Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Αποστολόπουλο τη συμβολή του για την αποπληρωμή έργων από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», είτε εντασσόμενα στο ΕΣΠΑ είτε με άλλους τρόπους. Επίσης, ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε για την έλλειψη προσωπικού στους Περιφερειακούς Δήμους και τα προβλήματα που πρόκειται να εμφανισθούν με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και τη κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων.
Στην συνέχεια, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τις δασικές εκτάσεις και τις προστατευόμενες περιοχές στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, και η προσπάθεια που πρέπει να γίνει από κοινού και με την βοήθεια της Δασικής Υπηρεσίας ώστε να αξιοποιηθούν με ήπιες επεμβάσεις και εναλλακτικές μορφές τουρισμού τα νησιά Σαπιέντζα, Σχίζα, Αγία Μαρίνα και Σφακτηρία, ώστε να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και την οικονομική άνθιση της περιοχής.
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας ενημέρωσε για την πορεία του έργου της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών, που για την Μεσσηνία έχουν δημοπρατηθεί και σύντομα αναμένονται μελέτες για την σύνταξή τους.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε το Γ.Γ. για την πολύτιμη βοήθεια του και την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει σε ζητήματα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Από την πλευρά του ο κ. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Καφαντάρη για τη θερμή υποδοχή και τόνισε ότι θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της περιοχής στην οποία και ο ίδιος νοιώθει πολύ οικεία.
Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καφαντάρης και ο κ. Αποστολόπουλος μαζί με τους συνεργάτες τους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκαν την νήσο Σαπιέντζα, , ώστε να διαπιστώσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του νησιού, καταθέτοντας απόψεις και θέσεις για έργα που μπορούν να γίνουν άμεσα σε αυτή την περιοχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου