26.11.11

" Εξομολόγηση " για το διαζυγιό της έκανε η Ε.Μενεγάκη !

Με καλεσμένη την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στην εκπομπή της την Παρασκευή, η Ελένη Μενεγάκη μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το πόσο δύσκολο ήταν -και είναι- για εκείνη να προστατέψει τα παιδιά της από τραύματα που πιθανόν να τους δημιουργήσει το διαζύγιο των γονιών τους, αλλά και πόσο σημαντικό είναι, μετά από όλα αυτά, να τα κρατήσει μακριά από τα media. «Εσύ, που χώρισες, πώς είναι με τα παιδιά σας;» ήταν η ερώτηση της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου που στάθηκε η αφορμή για την εξομολόγηση της 42χρονης παρουσιάστριας.
«Αχ, δεν θέλω να ανοίξω αυτή την κουβέντα… Είναι το μόνο κομμάτι που δεν θέλω να συζητήσω, γιατί εγώ ζω σε αυτή τη χώρα και τα παιδιά μου ζουν σε αυτή τη χώρα και θέλω όσο μπορώ να τα προστατέψω. Αν ερχόμουν καλεσμένη στη Σουηδία, θα στα έλεγα...» είπε αρχικά, και συνέχισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά όταν είσαι ένα πρόσωπο που ξέρει ο κόσμος, που γράφονται και λέγονται για σένα πράγματα, και τα παιδιά σου μεγαλώνουν σε αυτή την κλειστή κοινωνία. Επειδή σίγουρα μέσα από ένα διαζύγιο, όσο κι αν θέλεις να τα προστατέψεις, δημιουργούνται κάποιες -μικρές ελπίζω- πληγές στα παιδιά, θέλω να μείνουν μικρές και να μην γίνουν μεγαλύτερες. Άρα, το θέμα αυτό δεν θέλω να το συζητάω.
Με ρώτησαν πολλές φορές για παράδειγμα “γιατί ενώ τόσο καιρό τα φωτογράφιζες τα παιδιά σου, μετά έστειλες εξώδικα παντού και είπες τέλος οι φωτογραφίες με τα παιδιά μου”. Δεν τρελάθηκα ξαφνικά ένα πρωί και είπα “α, δεν θέλω να φωτογραφίζουν τα παιδιά μου”. Όχι! Απλά, θέλω να τα προστατέψω όσο μπορώ. Επειδή ακριβώς και οι δύο γονείς τους είναι γνωστοί και αποφάσισαν να ζήσουν ξαφνικά χωριστά, δεν θέλω να φτάνουν ειδήσεις στα αυτιά τους που να έχουν να κάνουν και με αυτά ή φωτογραφίες που να είναι κι αυτά μέσα. Θέλω να τα προστατέψω. Είναι παιδάκια, είναι ψυχούλες. Όσο ήμασταν μαζί (με τον Γιάννη Λάτσιο), δεν υπήρχε κάτι που να μπορεί να τους κάνει κακό. Τώρα όμως μπορεί. Θέλω να τα προστατέψω».
Λίγο αργότερα, η Ελένη Μενεγάκη πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν τα είχα σκεφτεί αυτά πριν, ακούγοντας άλλα ζευγάρια που είχαν παιδιά να χωρίζουν, αλλά από τη στιγμή που μπαίνεις σε αυτό, ξαφνικά αλλάζει η ζωή σου και πρέπει να σκέφτεσαι το καθετί με άλλο τρόπο. Το πρώτο που πρέπει να σε νοιάζει είναι τα παιδιά σου και μετά το πώς νιώθεις εσύ, αν εσύ έχεις θυμό, έχεις νεύρα, έχεις στεναχώρια, έχεις μελαγχολία, έχεις χαρά… Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βγαίνεις από ένα διαζύγιο, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πάρα πολύ δύσκολο!».
Τέλος, όταν η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σχολίασε ότι είναι προτιμότερο όμως το διαζύγιο από το «να μένεις σε μια σχέση που δεν σε γεμίζει, που δεν σε κάνει να νιώθεις καλά», η Ελένη Μενεγάκη απάντησε: «Μην το λες σε εμένα αυτό, γιατί ακριβώς για αυτό εγώ κι ο Γιάννης προχωρήσαμε μαζί στο αμέσως επόμενο κομμάτι, που είναι το διαζύγιο, το οποίο -ξαναλέω- είναι πάρα πολύ δύσκολο αν έχεις παιδιά. Αν δεν έχεις παιδιά, μωρέ, ας μην έχεις φράγκο στην τσέπη, είναι αλλιώς τα πράγματα, όλα ξεπερνιούνται. Όταν έχεις παιδιά όμως…».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου