4.11.11

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την Ολυμπία Οδό στην Ηλεία !

Την ώρα που το μέλλον της Ολυμπίας Οδού, στην Ηλεία παραμένει αβέβαιο, οι εκκρεμότητες παραμένουν σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες της γης, που απαλλοτριώθηκε για το έργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, αρκετοί ιδιοκτήτες από την περιοχή της Αμαλιάδας που η γη τους παραδόθηκε για το σκοπό αυτό, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, γιατί οι εργασίες έχουν προχωρήσει στα μέρη τους, αλλά δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ ως αποζημίωση.
Μάλιστα για να είναι πιο ισχυρό το διεκδικητικό τους μέτωπο, συνέστησαν και σύλλογο και τις επόμενες ημέρες οργανώνονται πολύ περισσότερο.Όπως αναφέρουν δεν είναι αντίθετoi στην υλοποίηση του έργου, αλλά να μην γίνει σε βάρος κάποιων ανθρώπων, που ούτε χρήματα τους έχουν δοθεί, μα ούτε γη για να καλλιεργήσουν και να παράγουν έχουν.
Ακόμα και το λάδι της χρονιάς τους πρέπει να το αγοράσουν, καθώς τα συνεργεία έκοψαν και τα ελαιόδεντρα στις απαλλοτριωμένες αλλά όχι αποζημιωθείσες εκτάσεις. Τα χρήματα για τις αποζημιώσεις έχουν φτάσει τα 4,7 εκατ. ευρώ, λέγεται πως έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όμως δεν έχουν δει οι ιδιοκτήτες «δεκάρα τσακιστή».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου