24.11.11

Ρίσκο η πρώτη σεξουαλική επαφή για έναν στους τρεις Έλληνες !!

Με τη φωτιά παίζει ένα σημαντικό μερίδιο των σεξουαλικά ενεργών Ελλήνων, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας προφυλακτικών Durex, που διεξήχθη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για το AIDS (1η Δεκεμβρίου). Σχεδόν ένας στους τρεις (30%) εκμυστηρεύθηκε στους ερευνητές ότι δεν χρησιμοποίησε κάποια μέθοδο προφύλαξης ενάντια στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης του επαφής.
Το 42% όσων δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό είπε ότι το έκανε επειδή πίστευε ότι ο σύντροφός του δεν ήταν φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος. Το 27% όσων δεν πήρε τα μέτρα του παραδέχτηκε κατόπιν εορτής ότι το μετάνιωσε.
Όσοι μετείχαν στην έρευνα διαιώνισαν τον μύθο του Έλληνα εραστή, καθώς οι Έλληνες άντρες δήλωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο 30 ερωτικούς συντρόφους. Βρέθηκαν στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης, καθώς ακολουθούν από απόσταση οι Ισπανοί (δήλωσαν κατά μ.ο. 20 συντρόφους), οι Γάλλοι (19) και οι Γερμανοί (17). Και οι Ελληνίδες βρέθηκαν ψηλά στην κατάταξη των Ευρωπαίων γυναικών με 10 συντρόφους, ισάριθμους με τις Γαλλίδες και τις Αγγλίδες, αλλά λιγότερους από τις Γερμανίδες (12).
Περισσότεροι από ένας στους πέντε Έλληνες άντρες (22%) παραδέχονται ότι έχουν απατήσει το σύντροφό τους. Για τις γυναίκες, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 9%.
Περισσότεροι από 29,000 άνθρωποι σε 36 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε μέσω του διαδικτύου, αλλά και με προσωπικές συνεντεύξεις από την εταιρεία ερευνών Harris Interactive. enet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου