11.11.11

Δήλωση του Δημήτρη Κουσελά για τη νέα Κυβέρνηση

Για το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο και ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον νέο Πρωθυπουργό, τον κ. Λουκά Παπαδήμο και στη νέα Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που αποτελείται από έμπειρα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, με τη στήριξη ενός ευρύτερου πολιτικού φάσματος.
Η νέα κυβέρνηση έχει πολλά εχέγγυα επιτυχίας, αλλά και κανένα περιθώριο αποτυχίας.
Οφείλει να κάνει πράξη τις αρχές της ενότητας, της συνεννόησης και της σύνεσης, που ευτυχώς κατάφεραν να πρυτανεύσουν στο πολιτικό σκηνικό. Να εκπληρώσει τη δύσκολη και αποφασιστικής σημασίας αποστολή της, εμπνέοντας αισιοδοξία και σιγουριά στους πολίτες τόσο για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, όσο και για το προσωπικό τους μέλλον.
Για να γίνει αυτό, πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις που ήδη έκαναν την υπέρβαση για τη συγκρότησή της, να μην υποκύψουν στην πορεία σε μικροκομματικούς πειρασμούς και ψηφοθηρικούς τακτικισμούς, αλλά να τη στηρίξουν ουσιαστικά στο έργο της, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι αντίστοιχοι βουλευτές.
Η κρίσιμη οικονομική κατάσταση, η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, η προφανής αναντιστοιχία των συνεχώς συρρικνούμενων εισοδημάτων με τις τιμές και το κόστος διαβίωσης, θέτουν εκ των πραγμάτων στη νέα Κυβέρνηση το καθήκον να αντιμετωπίσει, χωρίς καθυστέρηση, τρέχοντα και ουσιαστικά ζητήματα ανάπτυξης, τόνωσης της απασχόλησης, μείωσης των τιμών και του κόστους διαβίωσης. Αυτά δεν πρέπει να μείνουν πίσω, ούτε να υποτιμηθούν, γιατί είναι κρίσιμες παράμετροι ανάταξης της οικονομίας και βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.
Ο λαός μας έχει ήδη υποστεί πολλές και βαρειές θυσίες. Οι θυσίες αυτές πρέπει να πιάσουν τόπο. Να μη γίνουν βορά προσωπικών στρατηγικών ή ανεύθυνων μικροκομματικών τακτικισμών, στη λογική ότι αυτή είναι απλά μια Κυβέρνηση «περιορισμένης ευθύνης - προπομπός εκλογών», μια λογική που αυτόματα θα υπονομεύσει το έργο της σε μια σύντομη, αλλά εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Είναι ευχή και ελπίδα όλων μας, αυτή η Κυβέρνηση να πετύχει.
Το επιβάλλει το συμφέρον της χώρας, η ασφάλεια και η προοπτική του λαού μας. »

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου