18.11.11

Το δικαστικό σύστημα... ευνοεί τους απατεώνες !

Το συζητούσαν επιφανείς δικηγόροι και μάλλον έχουν απόλυτο δίκιο!
Ελεγαν πως δυστυχώς το σημερινό δικαστικό σύστημα ευνοεί... τους απατεώνες! Από κατηγορούμενους για μεγάλα σκάνδαλα που ταλανίζουν τη χώρα (κυρίως πολιτικά πρόσωπα), μέχρι μεγαλοφοροφυγάδες και «λαμόγια» οι οποίοι με διάφορες κομπίνες εκμεταλλεύονται ποσά από ΦΠΑ και φόρους!
 Και από αυτούς, σε εκείνους που δεν πληρώνουν υποχρεώσεις και εκμεταλλευόμενοι το δαιδαλώδες δικαστικό σύστημα, κερδίζουν χρόνο!
Για τα πολιτικά σκάνδαλα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να επιβεβαιωθούν οι δικηγόροι που στηρίζουν την παραπάνω άποψη. Για τους μεγαλοφοροφυγάδες, τρανή απόδειξη αυτό που συμβαίνει με ορισμένους από τους γιατρούς .
Από πέρυσι... έχει δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο DePui και ο γιατρός με τα 31 εκατομμύρια ευρώ... παραμένει στο απυρόβλητο.
Όπως και οι συνάδελφοί του που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά στο ΙΚΑ. Αλλά και τόσοι άλλοι φοροφυγάδες και «φακελάκηδες» νιώθουν «ασφάλεια» με το ισχύον δικαστικό δαιδαλώδες και χρονοβόρο σύστημα!
Στις «μικρότερες» υποθέσεις, «επιχειρηματίες» που «σπατάλησαν» τα χρήματα της επιχείρησης αφήνοντας το προσωπικό απλήρωτο, περιμένουν τη δίκη τους... σε μερικά χρόνια (αφού η μία αναβολή ακολουθεί την άλλη)! Αρκετοί εργαζόμενοι έχουν προβεί σε μηνύσεις και αγωγές, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως... μπορεί και να μην δικαιωθούν, αφού τα λαμόγια που είχαν «αφεντικά» στηρίζονται στο δικαστικό σύστημα για να τη «γλιτώνουν»!
Κάποιοι άλλοι που χρωστούν... σε όσους μιλούν ελληνικά, αλλά κάποτε κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα και το «έπαιζαν» μεγάλοι και τρανοί, εξακολουθούν να κυκλοφορούν (με τα πόδια πλέον) όμως με το ίδιο «τουπέ», έστω και αν από πίσω... όλοι τους φτύνουν!
Και σε αυτούς η Δικαιοσύνη... μάλλον χρονική προστασία τους παρέχει. Το είχαμε γράψει και στο παρελθόν: Αν η Δικαιοσύνη λειτουργούσε στην Ελλάδα όπως θα έπρεπε, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Γιατί αυτό είναι το βασικό έλλειμμα αυτής της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου