11.11.11

ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Για την Κυβέρνηση Παπαδήμου

Ευχή μου, και ευχή όλων πιστεύω, είναι η Κυβέρνηση Παπαδήμου να μπορέσει να βάλει τις βάσεις για να βγει η χώρα από την τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Πρέπει όλοι να τη βοηθήσουμε ουσιαστικά και ειλικρινά σε αυτό.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η επιλογή ως πρωθυπουργού του Λουκά Παπαδήμου αυτή την στιγμή και σε αυτήν την οικονομική συγκυρία ήταν αυτή που ταίριαζε καλύτερα. Αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την ανατροπή του κλίματος που υπάρχει για την χώρα μας σήμερα στην Ευρώπη. Το πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα είναι τεράστια και συσσωρευμένα και είναι καιρός η πολιτική μας ζωή να μπει σε μια λογική συναίνεσης και ευρύτερων συμφωνιών. Αρκετά έχει πληρώσει ο τόπος μας την οξύτητα και τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Το πρώτο μεγάλο βήμα, παρά τις ολιγωρίες και τις δυσκολίες έγινε.
Αυτό που χρειάζεται είναι να στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια, χωρίς προσκόμματα και χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, καθώς η κατάσταση της χώρας είναι πραγματικά οριακή.
Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουμε δεν θα λυθούν σε λίγους μήνες, οι προκλήσεις είναι μεγάλες και οι δυσκολίες βρίσκονται μπροστά μας.
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να κάνουμε την αποτίμηση του έργου μας αυτά τα δύο χρόνια. Να αναδείξουμε τα πολλά θετικά βήματα που κάναμε, και κυρίως το ότι κρατήσαμε την χώρα όρθια και ότι μπορούμε ακόμη να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, να ασκήσουμε την αυτοκριτική μας και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε από δω και μπρος.
Τελος, πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεννόηση το πολιτικού κόσμου για κάποιες βασικές κατευθύνσεις και την εφαρμογή ενός πλαισίου δράσεων είναι αναγκαίος όρος για την επιτυχία όχι μόνο της επόμενης κυβέρνησης, αλλά κυρίως της ίδιας μας της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου