16.11.11

Γυναίκα 81ετών αυτοκτόνησε μετά την έξωσή της εξαιτίας ενός δημόσιου έργου

  Μια γυναίκα 81 ετών έχασε τη ζωή της αυτοπυρπολούμενη μπροστά σε τοπικούς αξιωματούχους και χειρώνακτες που είχαν πάει να κατεδαφίσουν το σπίτι της στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό κρατικό Τύπο.
Η αυτοκτονία της Ουάνγκ Λιουσί σημειώθηκε την 3η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία 300 άνδρες που εργάζονταν για τον δήμο της πόλης Ζιενγκζιού, στην επαρχία Χενάν, πήγαν να κατεδαφίσουν το σπίτι της, που βρισκόταν σε ένα σημείο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ένα τούνελ, ανέφερε η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου.
Οι γιοι της Ουάνγκ και η νύφη της, που επίσης προσπάθησαν να καθυστερήσουν την κατεδάφιση περιχύνοντας μια εύφλεκτη ουσία πάνω τους, φυλακίστηκαν για δέκα ημέρες για "διατάραξη της δημόσιας τάξης".
Ο θάνατος της γηραιάς γυναίκας υπογραμμίζει τις συχνές τραγωδίες στην Κίνα από τις απαλλοτριώσεις και τις αναγκαστικές εντολές έξωσης που εκδίδουν οι αρχές, με τους κατοίκους συχνά να εκδιώκονται βίαια από την ταχεία αστική και βιομηχανική ανάπτυξη.
Ο κύκλος των επιτάξεων, των εξώσεων και των κατεδαφίσεων συνοδεύεται συχνά από διενέξεις, καθώς κάτοικοι διαμαρτύρονται για το εξευτελιστικά χαμηλό ύψος των αποζημιώσεων και την συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών και των εργοληπτών.
Ορισμένοι κάτοικοι εξεγείρονται και μερικοί αυτοκτονούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου