11.11.11

46 χρονος...Κατασκεύαζε και πουλούσε καλπικες λίρες !!

Λίρες Αγγλίας, που όμως ήταν κάλπικες, κατασκεύαζε και πουλούσε 46χρονος αργυροχρυσοχόος που συνελήφθη στην περιοχή των 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε έρευνες στο σπίτι και στο εργαστήριό του βρέθηκε εξοπλισμός κατασκευής πλαστών λιρών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, τέσσερις μήτρες λιρών, έξι μεταλλικά καλούπια, δέκα μήτρες σιλικόνης με ανάγλυφο λίρες Αγγλίας, είκοσι κέρινα και χάλκινα αντίγραφα λιρών Αγγλίας, μία πλάκα χρυσού βάρους 320 γραμμαρίων, τρεις χάλκινες πλάκες, έξι μικρά κομμάτια χαλκού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς επίσης μία γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια των 6,35 mm και το χρηματικό ποσό των 4 χιλιάδων ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος κατάφερε να εξαπατήσει την περασμένη άνοιξη ημεδαπό στον οποίο πούλησε ως γνήσιες 1.630 κάλπικες λίρες, αποσπώντας από το θύμα του το χρηματικό ποσό των 280 χιλιάδων ευρώ.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση, αναζητώντας άγνωστο άτομο, που έκανε παραγγελίες στον 46χρονο για την κατασκευή πλαστών λιρών, τις οποίες διέθετε στη συνέχεια ως γνήσιες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου