10.11.11

Α.Σαμαράς - «ΝΑΙ» και στα μέτρα της 26ης Οκτωβρίου !!

Μια νέα μεγάλη υπαναχώρηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά από τις δικές του κόκκινες γραμμές δίνει το ανακοινωθέν της προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά και οι πρώτες δηλώσεις του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου έξω από το προεδρικό Μέγαρο.Σύμφωνα και με τα δύο αυτά στοιχεία προκύπτει ότι ο κ. Σαμαράς αποδέχεται ότι το έργο της κυβέρνησης, την οποία ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε μεταβατική, είναι τόσο η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου όσο και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Ο δεύτερος αυτός όρος αποτελεί και την ουσιαστική διαφορά καθώς ουσιαστικά προαναγγέλει ότι η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε να στηρίξει τα όποια μέτρα απαιτούνται για να υλοποιηθεί η απόφαση της συνόδου κορυφής.
Σε ότι αφορά στο χρόνο των εκλογών παρά το γεγονός ότι από όλες τις πλευρές ορίζεται πως ισχύει το πλαίσιο της περασμένης Κυριακής, δεν είναι βέβαιο πως θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου όπως συμφώνησαν τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Τόσο ο κ. Σαμαράς επιστρέφοντας στα γραφεία του κόμματός του στη Λεωφόρο Συγγρού, όσο και ο κ. Παπαδήμος άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η ημερομηνία να αλλάξει, αλλά προφανώς πάντως όχι κατά πολύ. Ο κ. Σαμαράς απάντησε σε σχετική ερώτηση παραπέμπτοντας στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής.
Τέλος, σε ότι αφορά στη συμμετοχή ή μη πολιτικών προσώπων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς δεν θέλησε να δεσμευθεί λέγοντας περιμένετε και θα δείτε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου