16.11.11

Καταθέσεις εκατομμυρίων σε 250 τραπεζικούς λογαριασμούς σε Μεσσηνία και άλλους νομούς της Πελοποννήσου ανακάλυψε το ΣΔΟΕ

Καταθέσεις εκατομμυρίων σε 250 τραπεζικούς λογαριασμούς σε Μεσσηνία και άλλους νομούς της Πελοποννήσου ανακάλυψε το ΣΔΟΕ
Καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δε δικαιολογούνταν με βάση τα εισοδήματα που δήλωναν στην Εφορεία, ανακάλυψε το ΣΔΟΕ ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς στη Μεσσηνία και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για λογαριασμούς πολιτών που ξεκινούν από εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και φτάνουν το 1, τα 2,5, τα 3 και τα 3,5 εκ. ευρώ ο πιο μεγάλος.
Σε πολλές από τις 250 συνολικά περιπτώσεις στην Περιφέρεια, οι δηλώσεις εισοδήματος των φορολογούμενων αυτών, όπως σημείωσε στην "Ε" ο προϊστάμενος του περιφερειακού ΣΔΟΕ Νίκος Κολετζάκης, ήταν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, της τάξης των 20.000, 30.000 και 40.000. Η ενημέρωση που ζήτησε το ΣΔΟΕ κι έλαβε από τις τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Κολετζάκη, ήταν «για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, ελεύθερους επαγγελματίες και, ευρύτερα, πρόσωπα που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο τρόπος ζωής τους δε δικαιολογείτο με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις».
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι «υπάρχουν υψηλά ποσά που δε δικαιολογούνται» και πληροφόρησε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να καταλογιστούν οι παραβάσεις». Παρατήρησε ότι «δεν είχαν κόψει αποδείξεις για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Είχαν αποκρύψει από πού βρήκαν τα χρήματα αυτά». Διευκρίνισε ότι «βρήκαμε ποιος έβαλε τα 10.000, τα 20.000 ευρώ και παραπάνω ποσά που υπήρχαν στους λογαριασμούς και αναζητήσαμε τις αποδείξεις για τις υπηρεσίες που τους προσέφεραν. Και αυτές δεν υπήρχαν. Πέρα από το φόρο εισοδήματος που χάθηκε, προσδιορίζουμε και το ΦΠΑ - σε περιπτώσεις που επιβάλλεται, που δεν έχει καθοριστεί και που πρέπει να αποδοθεί».
Τέλος, σημείωσε ότι «έρχονται και συμβιβάζονται, αποδέχονται με τις ευνοϊκές διατάξεις τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν» κι επανέλαβε πως η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου