12.11.11

Φιλικός: Ελλάδα-Ρωσία 1-1

Ελλάδα και Ρωσία μοιράστηκαν τις εντυπώσεις στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», που έληξε ισόπαλος 1-1 και επέκτεινε το αήττητο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους 17 συνεχείς αγώνες.
Η ομάδα του Ντικ 'Αντβοκατ προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με το Ρομάν Σιρόκοφ, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Κώστας Κατσουράνης, στο 60΄.
Τελικά, αυτή η ομάδα δεν χάνει ποτέ… Ως γενικό συμπέρασμα, άμεσα ορατό είναι πως παιχνίδι με παιχνίδι οι διεθνείς φαίνεται να βάζουν νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους, η ποιότητα βελτιώνεται, η νοοτροπία του νικητή εμπεδώνεται και το μόνο βέβαιο είναι στα τελικά της Ουκρανίας και της Πολωνίας οι αντίπαλοι της εθνικής θα έχουν να υπερκεράσουν μια άκρως μαχητική και ανταγωνιστική ομάδα.
Αξιοσημείωτη, επίσης, είναι η διεύρυνση των επιλογών του Φερνάντο Σάντος, που ενόψει των τελικών φαίνεται ότι θα δυσκολευτεί αρκετά για να αποφασίσει ποιους ποδοσφαιριστές θα αφήσει εκτός αποστολής.
Απαλλαγμένες από το άγχος του αποτελέσματος, οι δύο ομάδες πρόσφεραν καλό θέαμα στους θεατές που αψήφησαν την κρύα φθινοπωρινή νύχτα και βρέθηκαν στο «Γ.
Καραϊσκάκης» για να συνδράμουν την προσπάθεια των διεθνών και να τους επιβραβεύσουν για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012.
Σε αυτό συνέβαλλε και το άνοιγμα του σκορ μόλις στο 2ο λεπτό από τους φιλοξενούμενους, όταν ο καταδιωκόμενος από τον Παπασταθόπουλο, Σιρόκοφ σούταρε αδύναμα, ο Μεσσήνιος αμυντικός έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε πάνω από τον Τζόρβα για το 0-1.
Απέναντι στην ταχύτητα, την άρτια τεχνική, τους αυτοματισμούς και την κίνηση των Ρώσων σε όλους του χώρους, με ή χωρίς τη μπάλα, οι παίκτες του Σάντος αντιπαρέβαλαν πάθος, δύναμη, ταχύτητα και διάθεση.
Ως εκ τούτου η μπάλα μεταφερόταν γρήγορα από τη μία περιοχή στην άλλη, δημιουργώντας έναν πολύ καλό ρυθμό και παράγοντας ένα, τουλάχιστον, ευχάριστο παιχνίδι.
Στην πρώτη εμφάνισή του με τη φανέλα της εθνικής ο Χολέμπας άφησε υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Ο ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού είχε συνεχείς κούρσες από αριστερά, απόρροια της εξαιρετικής φυσικής κατάστασης που διαθέτει ενώ κέρδισε αρκετά κόρνερ, πείθοντας ότι η εθνική απέκτησε ένα νέο μέλος.
Στο 11ο λεπτό οι Ρώσοι έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Αρσάβιν για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ενώ στο 18΄ ο Γάλλος διαιτητής υπέπεσε σε λάθος που κόστισε την ισοφάριση στην εθνική, όταν καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Σαμαρά στον Ιγκνιάσεβιτς, χωρίς αυτό να έχει γίνει.
Ακόμη δύο γκολ της εθνικής ακυρώθηκαν στη συνέχεια ως οφ σάιντ, ορθώς, ενώ στο 31΄ η κεφαλιά του Αρσάβιν πέρασε μόλις άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την εθνική «φουριόζα» να φτάσει στην ισοφάριση.
Η ελληνική ομάδα έγινε πιο επιθετική, πίεσε περισσότερο και απαίτησε αυτό που βάσει απόδοσης έπρεπε να πάρει.
Στο 50΄ χάθηκε μια καλή ευκαιρία, με τη σέντρα του Σαλπιγγίδη και το παραλίγο αυτογκόλ του Μπερεζούτσκι, ενώ στο 55΄ το σουτ του Σαμαρά εξουδετέρωσε ο Σούνιν και στο 58΄ ο Τζόρβας αποσόβησε το 0-2 αποκρούοντας προ του Κοκόριν.
Δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα έφτασε στην ισοφάριση με τον Κατσουράνη, σε γύρισμα του Γκέκα και το αήττητο διατηρήθηκε για 17o συνεχή αγώνα.
Η εθνική κυριαρχούσε στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιζε καλύτερα και στάθηκε άτυχη στη φάση του 71ου λεπτού, όταν στο κόρνερ του Φωτάκη ο Γκέκας πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σούνιν, στην τελευταία καλή στιγμή μιας πολύ ευχάριστης συνάντησης.
*Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού, στη μνήμη του Ρώσου ποδοσφαιριστή Βαλεντίν Ιβάνοφ που απεβίωσε εσχάτως σε ηλικία 77 ετών έχοντας να επιδείξει σημαντική συνεισφορά στην εθνική ομάδα της τότε Ε.Σ.Σ.Δ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσουράνης ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας , Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (88΄ Μάκος), Φωτάκης (81΄ Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης (46΄ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης (68΄ Κονέ), Σαμαράς (46΄ Χαριστέας), Γκέκας (77΄ Μήτρογλου).
ΡΩΣΙΑ (Ντικ 'Αντβοκατ): Μαλαφέεφ (46΄ Σούνιν), Ανιουκόφ, Β.Μπερεζούτσκι (46΄ Α. Μπερεζούτσκι), Ιγκνιάσεβιτς, Ζιρκόφ (67΄ Σίσκιν), Ζιριάνοφ (79΄ Γκλουσάκοφ), Ντενίσοφ, Σιρόκοφ (84΄ Μπιλιαλεντίνοφ), Τζιούμπα (46΄ Κοκόριν), Αρσάβιν, Τζαγκόεφ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου