22.10.11

Σούπερ Λίγκα: Οι μισές ομάδες "ανέβασαν" Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας

Όλα καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο... 
Μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων, απανωτών αλλαγών και... αναμονής, αποκατάσταθηκε η τάξη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων που βάσει του κατασταστικού πρέπει να συμμετέχουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας.
Οι 14 ΠΑΕ έγιναν από σήμερα 16, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά και 2 λευκά, "προβιβάζει" στα μεγάλα σαλόνια τους Λεβαδειακό (ομάδα Β΄) και Δόξα Δράμας (ομάδα Α΄), αφήνοντας εκτός τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό.
Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Πανιώνιος και Κέρκυρα εφάρμοσαν τον ΚΑΠ και ψήφισαν υπέρ των Λεβαδειακού και Δόξας Δράμας, ΑΕΚ και Αρης "προτίμησαν" από ηθικής, αλλά και νομικής υπόστασης, να ρίξουν την ψήφο τους υπέρ των Λάρισας, Πανσερραϊκού, ενώ οι Παναθηναϊκός και Ατρόμητος δεν τάχθηκαν με κανένα (λευκό).
Βλέποντας κανείς το αποτέλεσμα, διαπιστώνει ότι μόνο οι 7 ΠΑΕ (οι μισές) τάχθηκαν υπέρ των Βοιωτών και των "μαυραετών", ενώ από τις υπόλοιπες οι 4 διαχώρισαν τις θέσεις τους, ενώ 3 απείχαν από τη διαδικασία (Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ και Ξάνθη).
Τώρα αν αυτό συνιστά θέμα "ηθικής τάξεως", αυτό εναπόκειται στην κρίση του καθενός... Λόγω των εκκρεμοδικίας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό Βόλου (που ακόμη δεν έχει διαγραφεί), οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας θα μπουν στη μάχη του πρωταθλήματος από τη 10η αγωνιστική, στις 19 Νοεμβρίου (τώρα διεξάγεται η 7η).
Στο διάστημα αυτό (μεσολαβεί και η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των μπαράζ των προκριματικών του EURO 2012, 11, 12 και 15 Νοεμβρίου) οι δύο ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν όσο μπορούν καλύτερα για τις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν θα έχουν το δικαίωμα μέχρι τότε να κάνουν μεταγραφές).
Θα πρέπει εδώ να διευκρινιστεί ότι, όπως παραδέχθηκε και ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τους "ερυθρόλευκους" αναμένεται να έχει εκδοθεί έως την έναρξη της 10ης αγωνιστικής.
Στην περίπτωση που δικαιωθεί η βολιώτικη ΠΑΕ κι εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, τότε θα επανέλθει στην κορυφαία κατηγορία, ενώ εάν μέχρι τις 19/11 δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, οι ομάδες που ανέβηκαν θα μπουν κανονικά στο πρόγραμμα.
Επίσης, Λάρισα και Πανσερραϊκός έχουν το δικαίωμα της έφεσης στην αρμόδια επιτροπή του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΠΟ και λογικά θα τις καταθέσουν άμεσα.
«Σήμερα έπρεπε να επιλέξουμε ποια θα είναι η ομάδα Α και ποια η ομάδα Β στο πρωτάθλημα.
Με ψήφους 7-2-2 αυτές θα είναι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας.
Όμως, θα είναι έτοιμες να παίξουν στην 10η αγωνιστική, 19 και 20 Νοεμβρίου.
Θα περιμένουμε γιατί υπάρχουν σε εκκρεμότητα κάποια νομικά θέματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Απόστολος Παπουτσάκης.
Ο δε δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου, Θανάσης Χαρμάνης, έκανε λόγο για «σοφή, δίκαιη και σύννομη απόφαση», είπε ακόμη ότι η απόφαση του Εφετείου αναμένεται να εκδοθεί σίγουρα στις αρχές Νοεμβρίου», ενώ εξέφρασε τη σιγουριά για την τελική δικαίωση του συλλόγου και τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου