21.10.11

Προς Μεσσήνιους βουλευτές… ! Επέτειος του ΟΧΙ

Γράφει ο Μεσσήνιος
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι πρό των πυλών …
Το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα για το πολιτικό μας σύστημα και ιδίως για τους εκπροσώπους του . Ο απλός πολίτης νοιώθει θυμό οργή και αγανάκτηση . Στο πρόσωπο σας ο πολίτης αντικρίζει ένα «σάπιο » πολιτικό σύστημα που τον οδήγησε στο σημερινό του χάλι. Εν τέλει ασφαλώς φταίνε οι υπουργοί ,σαφώς φταίει ο πρωθυπουργός, αλλά οι υπουργοί καταθέτουν μεν τους Νόμους ,αλλά οι Νόμοι για να έχουν ισχύ προαπαιτείται η δική σας ψήφος και την παρέχετε, έστω και με κούφιες τουφεκιές διαφωνίας, δυσφορίας στο όνομα της δήθεν λαϊκής συμπάθειας!
Η ουσία είναι μία, τα τελικά νομοθετικά εκτρώματα είναι απόρροια της δικής σας βούλησης, δηλαδή της δικής σας ψήφου.
Και μην ποιείτε την… νήσσαν εσείς της αντιπολίτευσης ,γιατι η σημερινή κατοχική εικόνα τούτης της χώρας σκιαγραφήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια. Άλλωστε αρκετά από τα πρόσφατα κατοχικά αυτά νομοθετήματα ψηφίστηκαν και από τα δύο μεγάλα κόμματα ενίοτε και κάποια από τα λεγόμενα μικρά.
Ετσι , λένε πολίτες, καλό είναι να αποφύγετε την 28η Οκτωβρίου να εκτεθείτε προκλητικά δημόσια.Γιατί όχι αποφύγετε την λεγόμενη εξέδρα των επισήμων. Και Τι θα πει επίσημοι; Δηλαδή επάνω ψηλά στο βάθρο εσείς και κάτω το popolo,οι υπήκοοί σας;
Σιγοψιθυρίζεται λοιπόν πως κάποιοι πολίτες που σε λίγο δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα ενδεχομένως, να σας επιφυλάξουν “θερμή υποδοχή”!
Και κυρίως αποφύγετε αυτή την ανούσια και τεττριμένη τοποθέτηση σας μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα ,μετά το τέλος της παρέλασης, για να κάνετε αυτές τις κοινότυπες αλλά κενές περιεχομένου δηλώσεις.
Δηλώσεις του τύπου «σήμερα είναι ημέρα μνήμης για εκείνους που αγωνίστηκαν και είπαν το μεγάλο Όχι το ΄40 για την ελευθερία της πατρίδας…»
Γιατι ο πολίτης θα σας πει δεν ντρέπεστε;
Και θα σας ερωτήσει, «σήμερα που μια άλλη κατοχή ,οικονομική έχει κάτω απο τη μπότα της τούτο το λαό εσείς τι κάνατε; Είπατε το μεγάλο Όχι των πατεράδων και των παππούδων σας;
Εκείνοι έδωσαν τη ζωή τους ,εσείς ; Δεν νοιώσατε ως χρέος σας προς την πατρίδα να πείτε και εσείς ένα Όχι;»
Δυστυχώς ο λαός,σας έχει ταυτίσει απόλυτα με την πιο βάρβαρη επιδρομή των λεγεωνάριων της τρόικας, του ΔΝΤ και των άλλων κατοχικών δυνάμεων που γνώρισε τούτος ο τόπος , οδηγώντας στην εξαθλίωση εκατομμύρια ελλήνων.
Εσείς και οι πριν από εσάς ουσιαστικά εξαπατήσετε και μιά και δυό και τρεις φορές τους έλληνες για να υφαρπάζετε την ψήφο τους και τους εγκλωβίσατε σε μια αδιέξοδη κατάσταση που τους οδηγεί στην ανέχεια, όμοια με αυτή που γνώρισαν οι προγονοί μας, την εποχή της άλλης κατοχής ,την επέτειο της οποίας θα τιμήσουμε σε λίγες ημέρες!
Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι τίποτα από όλα αυτά που περνούν απο το μυαλό μας δεν θα συμβεί αλλά και αν συμβεί η ευθύνη είναι δική σας.
Ο απελπισμένος όμως δεν έχει αναστολές όταν μάλιστα απέναντι του βλέπει εκείνους που δεν έχουν συστολές!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου