14.10.11

Εμφανίστηκαν στη Γ' ΔΟΥ Πατρών οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής !!

Τις 4 μετοχές που είχε υποσχεθεί να δωρίσει στην Ελλάδα για να σωθεί η χώρα από το χρέος παρουσίασε χθες στη Γ ΔΟΥ Πατρών ο πατρινός κάτοχός τους Αρτέμης Σώρρος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, μάλιστα ο κύριος Α. Σώρρος ζήτησε και πήρε επίσημο έγγραφο από τη δημόσια οικονομική υπηρεσία για το φόρο δωρεάς που θα πρέπει να πληρώσει ο οποίος με βάση την αξία της μετοχής ξεπερνά τα 16 δις ευρώ. Όπως μάλιστα σχολιάστηκε στην εκπομπή ΖΟΥΓΚΛΑ του Μ. Τριανταφυλλόπουλου από τη στιγμή που ο φόρος ΔΩΡΕΑΣ εκτιμήθηκε από τη Γ' ΔΟΥ ότι ανέρχεται στο συγκεκριμένο ποσό, ουσιαστικά το Ελληνικό δημόσιο παραδέχεται ότι η αξία της μετοχής ανέρχεται σε 670 δις ευρώ περίπου.
Να υπενθυμίσουμε ότι με αναγωγή στα σημερινά δεδομένα και με αποτίμηση στην οποία προέβη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Maryland κ. Θεόδωρος Καρυώτης, η σημερινής αξία μιας μετοχής με εγγύηση σε χρυσό της Τραπέζης της Γαλλίας, ανέρχεται στα 670. δισ. ευρώ.
Η αποκάλυψη έκανε πάταγο. Τα εμπλεκόμενα τραπεζικά ιδρύματα και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν προέβησαν ούτε σε σχόλιο ούτε απάντησαν στα ερωτήματα που θέτει το ρεπορτάζ.
Τα ερωτήματα αυτά είναι αμείλικτα από την στιγμή που ο δικαιούχος, Αρτέμης Σώρρος, έχει δωρίσει 4 από τις μετοχές που διαθέτει στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «END» με έδρα την Αθήνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου