29.10.11

Το γύρο του κόσμου κάνει η «αμαύρωση» της επετείου του ΟΧΙ ...

Στα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη με τη ματαίωση της παρέλασης για την εθνική επέτειο και την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για αυξανόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας.
REUTERS: «Έλληνες διαδηλωτές αποκαλούν τον πρόεδρο "προδότη" και διακόπτουν την παρέλαση». Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις μαύρες κορδέλες που φορούσαν πολλοί διαδηλωτές, ερμηνεύοντας ότι εκφράζει την οργή για την υψηλή φορολογία και τις μειώσεις των μισθών που ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ, προκειμένου να αποφευχθεί χρεοκοπία.
Associated Press: «διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Κάρολο Παπούλια και άλλους αξιωματούχους που βρίσκονταν στην παρέλαση, ενώ αναρχικοί έφτυσαν απόστρατους αξιωματικούς».
Washington Post: «Οι διαδηλωτές αποτελούνταν από Αριστερούς, αναρχικούς, νεο-ναζί, ανθρώπους που έχουν κουραστεί από τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, καθώς και από οπαδούς της τοπικής ομάδας Ηρακλής που "έπεσε" από την πρώτη κατηγορία, εξαιτίας οικονομικών παρατυπιών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου