7.10.11

Τα μεγάλα ΜΜΕ έθαψαν τις καταγγελίες Κουσελά !

« Κόβουμε το ρεύμα στους μη έχοντες ενώ η φοροδιοφυγή οργιάζει» !!
Η παρακάτω καταγγελία έγινε στην σύσκεψη (6/10/11) των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στο ΚΤΕ Οικονομικών και αποσιωπήθηκε ή υποβαθμίσθηκε ή έγινε προσπάθεια να κακοποιηθεί (MEGA) από τα ΜΜΕ.
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, λοιπόν, Δημήτρης Κουσελάς, υποστήριξε ότι έφυγε από την κυβέρνηση επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου. Την αφορμή έδωσε η κριτική παρατήρηση του (απλού βουλευτή, μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου) κ. Κουσελά ότι το οικονομικό επιτελείο δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή. «Κι εσύ τι έκανες όταν ήσουν σ΄αυτό το υπουργείο;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο κ.Βενιζέλος –για να ακολουθήσει η παραπάνω απάντηση του πρώην υφυπουργού.
Λίγο αργότερα μάλιστα ο κ. Κουσελάς έλεγε στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του καθώς διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ –πρόσθεσε– τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλο-οφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.
Μιλώντας στο Capital.gr ο κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών μέχρι τον ανασχηματισμό του Ιουνίου Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρει πως όσα κατήγγειλε σήμερα στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, τα είχε πει και στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον πρωθυπουργό. «Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν “θα το δούμε“», προσθέτει.
Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει. Διευκρινίζει δε, ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά στο ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών –για παράδειγμα, «να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών και να εξοφληθούν μέσω αυτών τα χρέη».«Δεν γίνεται από τη μια να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και από την άλλη να μη μπορούμε να εμφανίσουμε μια μικρή, έστω, πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», σημειώνει.
Διευκρινίζει ακόμη ότι τα εν λόγω ποσά στα οποία αναφέρεται είναι εισπράξιμα και δεν αφορούν… τα «φαληρημένα» που δημοσιοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών. Οσο για τις υπόνοιες που άφησε πως έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας αυτής της επιμονής του, περιορίζεται στην επισήμανση ότι «συγκρούστηκε με συμφέροντα» όταν έθεσε επιτακτικά το θέμα. .capital.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου