15.10.11

Χειμώνας μέχρι την Τρίτη λέει η ΕΜΥ...

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους ακόμη και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αναμένεται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αύριο είναι πολύ πιθανό να χιονίσει και στην Πάρνηθα.
Ειδικότερα για σήμερα οι προγνώσεις κάνουν λόγο για βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα που τοπικά στο Ιόνιο θα είναι πολύ ισχυρές, παροδικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο με πιθανότητα λίγων καταιγίδων πάνω από τη θάλασσα, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο και επικράτηση πολύ θυελλωδών ανατολικών ανέμων στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.
Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μετατοπιστούν νοτιότερα με εντονότερο χαρακτήρα στην Πελοπόννησο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά όπου το βράδυ θα είναι τοπικά έντονες, και πιθανότητα καταιγίδας αργά το βράδυ στο Σαρωνικό, αναμένονται στην Αττική.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 15.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις.
Τοπικές βροχές κατά περιόδους και βελτίωση το βράδυ, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.
Η Θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 με 11 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.
Αύριο, με εξαίρεση τη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα όπου ενδεχομένως να μη βρέξει καθόλου, στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Στην ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη είναι πιθανό να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (300-500μ.).
Σχετικά γρήγορα, πάντως, τα φαινόμενα θα σταματήσουν στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.
Τη Δευτέρα τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη προβλέπεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα και βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Επισημαίνεται, όμως, ότι τη νύχτα και νωρίς το πρωί σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και μάλιστα στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά καλός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου