21.10.11

Μαζεύουν τα σκουπίδια, έληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ !

Έληξε από τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών παρόντος του υπουργού Χάρη Καστανίδη, εκπροσώπων της ΠΟΕ – ΟΤΑ αλλά και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.
Η συμφωνία επετεύχθη μετά τη δέσμευση του υπουργού προς το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι θα αρθεί από το βράδυ της Δευτέρας η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες.
Επίσης, ο υπουργός δεσμεύτηκε για αποχώρηση των ΜΑΤ από ΧΥΤΑ μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση ενώ ελήφθησαν δεσμεύσεις για αποχώρηση των ιδιωτών που κάνουν αυτή τη στιγμή αποκομιδή των απορριμμάτων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αρχίζουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα εντατικά, για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος και να εξαφανιστούν οι λόφοι σκουπιδιών που έχουν δημιουργηθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη της συμφωνίας μεσολάβησαν η ΚΕΔΕ, η ΑΔΕΔΥ και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καθίσουν ξανά στο τραπέζι του διαλόγου από την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα της ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας των Δήμων, των απολύσεων και της εφεδρείας των υπαλλήλων των ΟΤΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου