8.10.11

12.000 αιτήσεις για το ...Αυστραλιανό όνειρο !

ΚΟΠΑΔΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ...ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ τραγουδούσε ο Διονύσσης Σαββόπουλος πρίν 45 χρονια !!
Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούν οι αυστραλιανές αρχές την διήμερη εκδήλωση που διοργανώνει στην Αθήνα το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη μακρινή χώρα.
Οι εκδηλώσεις δεν θα καλυφθούν από τον Τύπο, ενώ ο ακριβής τόπος και η ώρα διεξαγωγής θα γνωστοποιηθούν μόνο σε όσους έλαβαν σχετική πρόσκληση να παρευρεθούν.
Ο αριθμός των Ελλήνων που ενδιαφέρθηκε για τις εκδηλώσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ο περιορισμένος εξαρχής αριθμός αιτήσεων που θα γινόταν δεκτός, υπερκαλύφθηκε σε ελάχιστα 24ωρα. Σύμφωνα με διάφορες πηγές που επικαλείται μερίδα του ομογενειακού Τύπου στην Αυστραλία, οι ενδιαφερόμενοι κυμάνθηκαν μεταξύ 10 και 12 χιλιάδων «σε πρώτη φάση».
Σημειώνεται πως η συμμετοχή στις ενημερωτικές ημερίδες δεν εγγυάται απαραίτητα την έγκριση βίζας.
Από την άλλη, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν λάβουν πρόσκληση δεν πρέπει να συμπεράνουν ότι δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις για να υποβάλουν αίτηση επαγγελματικής μετανάστευσης.
Σύμφωνα με την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα «παρόλο που υπάρχει κάποια αύξηση του ενδιαφέροντος των Ελλήνων σχετικά με τα μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας, δεν υπάρχει κάποια αύξηση στον αριθμό αιτήσεων για επαγγελματική μετανάστευση από την Ελλάδα στην Αυστραλία.
Ο αριθμός Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία παραμένει ελάχιστος (περίπου 100 άτομα ετησίως)», ενώ τονίζεται πως δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή ρύθμιση ή ποσόστωση για τους Έλληνες, αλλά ισχύουν οι νόμοι της χώρας, όπως για κάθε αλλοδαπό που επιθυμεί να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.
Η Αυστραλία χρειάζεται περίπου 180.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, οι οποίες καλύπτονται από αλλοδαπούς που διαθέτουν μία από τις 183 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία. Η σχετική λίστα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του αρμόδιου υπουργείου (www.immi.gov.au) και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μηχανικούς, επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, ειδικευμένους εργάτες από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας.
Ακόμη, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή αίτηση μετανάστευσης μέσω εξειδικευμένης εργασίας είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτω των 50 ετών και να γνωρίζει αγγλικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου