15.10.11

Λογαριασμό 10.602 ευρώ (!) για διόδια έστειλε η Νέα Οδός-Δεν πλήρωνε και της ήρθε η "λυπητερή"

Από τη λίστα με τους μεγάλους οφειλέτες των διοδίων που έχουν καταρτίσει οι εργοληπτικές εταιρείες, βγήκε η «λυπητερή» των 10.602 ευρώ (!) που έστειλε πριν λίγες εβδομάδες η Νέα Οδός σε κάτοικο του Ωρωπού, για συσσωρευμένο χρέος διοδίων.Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια της εθνικής οδού από την Μεταμόρφωση έως την Σκάρφεια, αποφάσισε να εφαρμόσει το γράμμα της σύμβασης παραχώρησης, που προβλέπει ότι σε περίπτωση άρνησης πληρωμής, δίνεται περιθώριο 15 ημερών για την εξόφληση του ποσού και σε αντίθετη περίπτωση εκδίδεται διαταγή πληρωμής με την επιβολή του 20πλάσιου προστίμου. Κάπως έτσι οι πάνω από 250 ελεύθερες διελεύσεις από τα διόδια των Αφιδνών, ονομαστικής αξίας 530 ευρώ «φούσκωσαν» ανεβάζοντας το λογαριασμό στα ύψη της έκτακτης εισφοράς, αναφέρει το protothema.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες «θύμα» της εισπρακτικής πολιτικής της εταιρείας είναι γυναίκα, οδοντίατρος στο επάγγελμα, με σημαντική ακίνητη περιουσία, η οποία χαρακτηρίζεται «πρωταγωνίστρια» των δυναμικών κινητοποιήσεων που οργανώνει συστηματικά την τελευταία διετία, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» στην περιοχή της ΒΑ Αττικής.
Πρόκειται για μία από τις λίγες υποθέσεις που έφτασαν το τελευταίο διάστημα στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά την πιο τρανταχτή, καθώς η οδηγός φιγουράρει στην λίστα που έχει καταρτίσει η εταιρεία με τους συνήθεις ύποπτους που έχουν στο ενεργητικό τους τις περισσότερες ελεύθερες διελεύσεις.
Για την υπόθεση ασκήθηκε αίτηση ανακοπής, η οποία σύμφωνα με την Νέα Οδό απορρίφθηκε από το δικαστήριο και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία πρόκειται να συζητηθούν στις 24 Οκτωβρίου. Η οδηγός παρόλα αυτά εμφανίστηκε απροσδόκητα συνεργάσιμη στο δικαστήριο! Κατά πληροφορίες επιχειρήθηκε διακανονισμός του προστίμου, με πληρωμή του ποσού που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία του και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Ωστόσο επειδή δεν υπήρξε συμφωνία, παρά μόνο για την καταβολή των 530 ευρώ, η υπόθεση τελεί εν αναμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Η αλλαγή πλεύσης όμως της Νέα Οδού δεν φαίνεται να συγκινεί τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά των διοδίων της ΒΑ Αττικής που οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις στα διόδια των Αφιδνών σήμερα και αύριο. Υπάρχει μάλιστα η πεποίθηση ότι η σκλήρυνση της στάσης της εταιρείας αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που επιχειρεί να συγκρατήσει την αιμορραγία εσόδων που εμφανίζει η εταιρεία από τα διόδια.
«Χρησιμοποιούν το μαστίγιο (διαταγή πληρωμής) για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους να μην σηκώνουν τις μπάρες γιατί αλλιώς θα πληρώνουν το 20πλάσιο των «δωρεάν» διελεύσεών τους. Άλλωστε και ο Γ.Γ του υπουργείου Υποδομών κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος το δήλωσε σε κάτοικο της περιοχής σε επίσκεψή του στο δήμο Διονύσου, ότι αν συνεχίσετε να μην πληρώνετε θα σας έλθουν πρόστιμα δεκαχίλιαρα και εικοσαχίλιαρα», αναφέρουν μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά των διοδίων.
Οι κάτοικοι της ΒΑ Αττικής επισημαίνουν επίσης ότι η διαταγή πληρωμής οφείλει να εκδίδεται με βάση έγγραφα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την απαίτηση και τα έγγραφα αυτά να προσκομίζονται ενώπιον του δικαστή.
Ισχυρίζονται όμως ότι τα έγγραφα που προσκόμισε η εταιρεία ήταν θολές φωτογραφίες και συγκεχυμένα στοιχεία στα οποία «το όχημα αλλού αναφέρεται ως Volvo μαύρο, αλλού ως Volvo μπλε, αλλού ως Toyota μαύρο, αλλού ως Mercedes μαύρο και ούτω καθεξής και σε κάθε περίπτωση δεν αποδεικνύεται η μη καταβολή τέλους διοδίου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου