22.9.11

Κοινή άσκηση ελληνικών και ισραηλινών F-16 στο Ισραήλ στα μέσα Οκτωβρίου

Νέα κοινή άσκηση πλήξης στόχων εδάφους και αέρος προγραμματίστηκε από τις Πολεμικές Αεροπορίες Ελλάδας – Ισραήλ για τα μέσα Οκτωβρίου.
Τα ισραηλινά αεροσκάφη δεν θα έρθουν τελικά στην Ελλάδα, λόγω υψηλής ετοιμότητας στο Ισραήλ, αλλά το κοινό αμυντικό δόγμα θα τηρηθεί και εάν παραστεί ανάγκη, τότε θα έρθουν.
Τα μαχητικά που θα συμμετάσχουν στην άσκηση, θα είναι από την 115 ΠΜ, αλλά πιθανόν και από την 335 Mοίρα, που εδρεύει στον Άραξο, σε περίπτωση που Ισραηλινοί προλάβουν να ετοιμάσουν «σχολείο» για τα Spice 1000 και 2000 τα οποία όταν έρθουν στην Ελλάδα θα τα «αναλάβει» η 335 στον Άραξο.
Η 335M μεταμορφώνεται με αυτόν τον τρόπο στην ισχυρότερη Μοίρα τακτικής κρούσης της Ευρώπης και μία από τις ισχυρότερες του ΝΑΤΟ με όπλα JSOW, JDAM, Spice 1000 και 2000.
Ο στρατιωτικός «γάμος» των δύο Πολεμικών Αεροποριών αξίζει να σημειωθεί, ότι δημιουργεί μία από τις από τις ισχυρότερες αεροπορικές μαχητικές δυνάμεις του κόσμου και στέλνει ..σαφέστατα μηνύματα ισχύος ..εν τη ενώσει ..προς κάθε «ενδιαφερόμενο»!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου