2.9.11

Για ηλεκτρονική απάτη κατηγορείται διαχειριστής e-shops !!

Ο διαχειριστής ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησης προϊόντων ( e - shops ) τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και ενός μοναστηριού στην περιοχή της Αρκαδίας, κατηγορείται από την αστυνομία για ηλεκτρονική απάτη μεγάλης αξίας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων- για την πιθανότητα να υπήρχε οργανωμένο κύκλωμα που δρούσε σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.
Πρόκειται για έναν 37χρονο από τις Ρίζες Αρκαδίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παράνομες συναλλαγές μέσω διαδικτύου, ηλεκτρονική πλαστογραφία και παράνομη οπλοκατοχή. Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο 37χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, είχε υποκλέψει τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών ηλεκτρονικών πελατών, και πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές συναλλαγές εξ ονόματός τους μέχρι του ανώτατου πιστωτικού ορίου της κάθε κάρτας.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες που έγιναν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις αρχές Ιουνίου, από τους υπευθύνους Ασφάλειας Συναλλαγών δυο μεγάλων τραπεζών, σύμφωνα με τις οποίες είχε πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών αγορών, μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, με πιστωτικές κάρτες διαδικτυακών πελατών, οι οποίες είχαν υπερχρεωθεί χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων τους. Όπως ανέφεραν οι καταγγελίες των δύο υπευθύνων, στη μία περίπτωση είχαν πραγματοποιηθεί 393 απατηλές ηλεκτρονικές συναλλαγές στο διαδίκτυο, μέσω 372 πιστωτικών καρτών, συνολικού ύψους 379.000 Ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συναλλαγών, μέσω υπηρεσίας ηλεκτρονικών πληρωμών και εισπράξεων της τράπεζας, συνολικού ύψους 189.437 ευρώ. Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του δράστη και έφτασαν στο σπίτι του στις Ρίζες Αρκαδίας, όπου σε έρευνα που έγινε παρουσία εισαγγελέα βρέθηκε και κατασχέθηκε αρκετό ψηφιακό υλικό, όπως ψηφιακά αρχεία, ειδικά λογισμικά προγράμματα κλπ που αποδεικνύουν την παράνομη δραστηριότητα του. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm, ένας γεμιστήρας με έξι φυσίγγια και άλλα 15 φυσίγγια. H δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 37χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου