16.9.11

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ - «Χαράτσι» και στους επιδοτούμενους ανέργους !!

Τη μη εξαίρεση των επιδοτούμενων ανέργων από τους υψηλούς συντελεστές προσδιορισμού στο νέο τέλος επί των ακινήτων αποφάσισε η κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες που θα καταβάλλουν μειωμένη εισφορά, η οποία αντιστοιχεί στο 0,5 ευρώ ανά τ.μ. είναι αρκετά περιορισμένες.
Αυτό προκύπτει απ την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για το ειδικό τέλος, που σημαίνει ότι οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ΟΑΕΔ δεν θα φορολογηθούν με τον χαμηλό συντελεστή αλλά με τους κανονικούς της κλίμακας, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Στην τροπολογία όπως αναφέρει η zougla.gr, ορίζεται αναλυτικότερα ότι: «για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο ή μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ και μη επιδοτούμενο από αυτόν, με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο του έτους επιβολής του τέλους, μέχρι 8.000 ευρώ ή είναι ο ίδιος ή πρόσωπο που τον βαρύνει φορολογικά, ανάπηρος, το ειδικό τέλος ισούται με 0,5 ευρώ το τμ ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου. Το μειωμένο αυτό τέλος δεν ισχύει για ακίνητο που βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ και για το πλέον των 200 τμ εμβαδόν του ιδιοκατοικούμενου ακινήτου».
Οι κατηγορίες των φορολογουμένων που θα εξαιρούνται από το γενικό κανόνα και εντάσσονται στο χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο είναι σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή οι εξής:
- Πολύτεκνοι
- Μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμένοι αλλά μη επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ και με οικογενειακό εισόδημα του 2010 έως 8.000 ευρώ.
- Ανάπηροι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου