3.9.11

«Η Νάντια στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Εφήβων»

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου προήδρευσε της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Εφήβων, στα πλαίσια του θεσμού που διοργανώθηκε για ακόμη μία χρονιά από το ίδρυμα της Βουλής.
Η βουλευτής Μεσσηνίας αφού καλωσόρισε τους έφηβους βουλευτές, τους ενημέρωσε για την ιστορική διαδρομή του θεσμού της Βουλής των Εφήβων τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της διαφορετικότητας των απόψεων για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η βουλευτής Μεσσηνίας ανάμεσα σε άλλα επεσήμανε ότι η οπτική που έχουν οι έφηβοι στα πράγματα, οι προτάσεις και κυρίως η εύστοχη κριτική τους δίνουν ένα πολύ καλό μάθημα τόσο στους πολιτικούς αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ανέφερε επίσης ότι ο θεσμός των έφηβων βουλευτών και η επαφή τους με τον κοινοβουλευτισμό αποτελεί αμφίδρομη άσκηση βαθιάς δημοκρατίας τόσο για τους ίδιους τους νέους όσο και για τους πολιτικούς.
Τελειώνοντας την παρέμβασή της, η κ. Γιαννακοπούλου προέτρεψε τους έφηβους βουλευτές να είναι ο εαυτός τους, να αποφεύγουν τα κλισέ των πολιτικών, να συνεισφέρουν σε ένα ζωντανό, εποικοδομητικό διάλογο και προχώρησε στην προτροπή «να απολαύσετε και να χαρείτε αυτήν την εμπειρία. Να μας δείξετε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και να μας αποδείξετε ότι αυτό είναι καλύτερο, πιο φρέσκο, πιο ποιοτικό και πιο δημιουργικό».
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών η κ. Γιαννακοπούλου συναντήθηκε χωριστά με πολλούς έφηβους βουλευτές συζήτησε μαζί τους και αντάλλαξε απόψεις για καίρια θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν την νεολαία της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου