9.9.11

Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα καρκίνου

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καρκίνου αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία και πλέον η νόσος προσβάλλει σε όλο τον κόσμο 12 εκατομμύρια ανθρώπους τον χρόνο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου (WCRF).
Το 25% αυτών των κρουσμάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί, προσθέτει.
Σύμφωνα με το WCRF, η ανθρωπότητα έχει «μία σε μια ολόκληρη γενιά» ευκαιρία να αντιστρέψει την παρατηρούμενη τάση.
Με βάση τα στοιχεία του, τα 2,8 εκατομμύρια από τα νέα κρούσματα σχετίζονται με την κακή διατροφή, την καθιστική ζωή και την παχυσαρκία – και γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται να αυξηθούν «δραματικά» την επόμενη δεκαετία.
Αυτά ακριβώς τα κρούσματα είναι που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
«Η αλήθεια είναι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων καρκίνου αυξάνεται παγκοσμίως και επειδή οι άνθρωποι ζουν σήμερα περισσότερο παρά ποτέ», δήλωσε ο ιατρικός και επιστημονικός σύμβουλος του WCRF καθηγητής Μάρτιν Γουάιζμαν.
«Αυξάνονται όμως και εξαιτίας της ριζικής αλλαγής στον τρόπο ζωή μας. Καθώς οι χώρες σταδιακά αστικοποιούνται, καθίστανται ευάλωτες σε όλες τις δυτικές ασθένειες – όχι μόνο στον καρκίνο, αλλά και στην καρδιοπάθεια, τον διαβήτη, την παχυσαρκία και τις πνευμονοπάθειες».
Και συνέχισε: «Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούν πως ο καρκίνος σχετίζεται με παράγοντες όπως το αλκοόλ και η παχυσαρκία, ενώ τα πάντα στην κοινωνία μας – από το κόστος ζωής έως τις διαφημίσεις – δρουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου