9.9.11

Συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Ανατολικής Μάνης !

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ανατολικής Μάνης, υπό την προεδρία του Δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου.
Στην αρχή της συνεδρίασης, εκφράστηκε από όλους η ομόφωνη γνωμοδότηση για την Α’ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που αναφέρεται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό, όπως αυτή παρουσιάστηκε στη πρώτη συνεδρίαση στις αρχές Αυγούστου.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου και διατυπώθηκαν προτάσεις για τη Β’ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που είναι ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, με ποιες δράσεις δηλαδή θα επιτευχθεί η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.
Οι άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η συζήτηση αλλά και οι προτάσεις των παρευρισκομένων αφορούσαν :
υποδομές, προστασία του περιβάλλοντος & βελτίωση της ποιότητας ζωής
τουριστική ανάπτυξη
οικονομική ανάπτυξη & απασχόληση
ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, υγείας και των υπηρεσιών παιδείας, πολιτισμού & αθλητισμού.
Εμφαντικά τονίστηκε από τα μέλη ότι η κοινή δράση όλων θα βγάλει τον τόπο από την εσωστρέφεια, με εφαλτήριο πριν και πάνω από όλα τον τουρισμό, αφού η Μάνη διαθέτει μοναδικά μνημεία και ξεχωριστά τοπία ενώ παράλληλα, δε, μπορεί να γίνει αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο παραγωγικός ιστός μπορεί επίσης να βασιστεί επίσης στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
Πολλές πρωτοβουλίες μπορούν να αναληφθούν και στον τομέα του αθλητισμού με καινοτόμες δράσεις όπως αναρριχητικά πάρκα, ποδηλατοδρόμους, καταδυτικός- θρησκευτικός τουρισμός, ορειβασία.
Ξεχωριστή θέση στην όλη προσπάθεια κατέχει και η προστασία και ανάδειξη της χελώνας caretta- caretta.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την ανάγκη ύπαρξης υποδομών σε όλους τους τομείς, κάτι που θα καταστήσει ελκυστικότερη επιχειρηματικά και τουριστικά τη Μάνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου