22.9.11

Παπάς έντυσε άγαλμα γιατί το έβρισκε προκλητικό!

Το άγαλμα της θεάς Αφθονίας δημιουργήθηκε πριν από 400χρόνια για να τοποθετηθεί σε εκκλησία και ο γλύπτης εμπνεύστηκε τη θεότητα ως μια γυναίκα με πλούσιο μπούστο, επιλέγοντας να την αναπαραστήσει γυμνόστηθη.
Βέβαια όταν έφτιαχνε το άγαλμα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποια στιγμή, ότι η έμπνευσή του θα σκόνταφτε πάνω στον αιδεσιμότατο John Wesley, ιδρυτή του κινήματος των Μεθοδιστών στην Αγγλία, που ανέλαβε τον ναό και τον μετέτρεψε σε κέντρο πίστης. Ο αιδεσιμότατος θεώρησε ότι η θεά ήταν τολμηρά «άντυτη» και έδωσε εντολή να της ρίξουν κάτι επάνω της, για να μην κολάζει τους πιστούς.
Διακόσια πενήντα ολόκληρα χρόνια η Αφθονία ήταν ντυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια (τόσο κράτησε η θητεία της στους χώρους της εκκλησίας). Έπειτα από 900 χρόνια από την ίδρυση του ναού, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, οι τεχνικοί εντόπισαν το άγαλμα και το παρέδωσαν στους ειδικούς, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η θεά Αφθονία είχε υποστεί καλλιτεχνικό στάϊλινγκ. Έτσι αποφάσισαν να αποκαταστήσουν την ιστορική ανακρίβεια και έγδυσαν και πάλι το άγαλμα...Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου